Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Balık Çiftliği Kurmak???

Başlatankahraman45Tarih03/08/2012 15:54:28Yorum21

İlk mesaj
Üye104 yazı
Arkadaşlar balık çiftliğiyle ilgili bir araştırma yaptım. Kimi firmalar var üretim yapıyorlar yumurta olarak veya daha yavruyken 2-3-5 gramlıkken satışını yapıyorlar. Kimileride var ki bu yavru satanlardan yavruları satın alıp büyütüp satıyorlar ve yine kimileri var ki kendileri üretip kendileri büyütüp kendileri satıyorlar.
Benim yaşadığım yerde ne dere var ne deniz var ne göl var. Ben bir depo kiralayıp deponun içine havuzlar yapmayı düşünüyorum. Bu havuzlarda da yavru üretmek istiyorum. araştırdım ki balık adetine göre mesela 1000 balık varsa dakikada 1000 litre su vermek gerekiyormuş temiz su. Ben bunu vermesemde soğutular koysam ve birde havuzun içersine motorlar koysam olur mu?Tabi ayda birde su değişikli yapabilirim. Yani demek istediğim az masraf yapmak. Zaten amacım öyle 200 ton 500 ton balık üretmek değil. senelik bana 40-60.000 TL kar bıraksın yeter. Sizce olur mu.Lütfen cevaplarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Yeni Üye59 yazı
tasima su ile bu isin maliyetleri gereksiz bir sekilde yukselir gibi geliyor bana.

Ucretsiz bir yerde (denizin ortasinda) yetistirilen balik ile, kapali depoda yetistirilen balik arasinda kuskusuz maliyet farki olacaktir. Sektorde fiyat avantajiniz yoksa, baliklarinizi satmaniz kolay olmayacaktir.

Bu isi denizde yapanlar alani cok cuzi miktara kiraliyor, ondan sonra tesise cok fazla masraf yapmiyorlar. Suyu surekli devri daim yapiyor, ucretsiz olarak.

Sizin ise en basta buyuk miktarda suya ihtiyaciniz olacak. Sonra bu suyu devri daim yaptirmak icin elektrik pompalarina ve elektrige ihtiyaciniz olacak. Suyu havalandirmak icin ayri tertibata ve yine elektrige ihtiyaciniz olacak.

Kapali ve devri daimi olmayan bir alanda hastalik riskiniz cok yuksek olacak. Hastalik riskinden dolayi gerekli izinleri almaniz cok zor olacak. Alsaniz bile bu maliyetlerle baliginizi piyasada zor satacaksiniz.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye49 yazı
dakikada en az 1 litre olmasın ?

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye77 yazı

kahraman bey ıkı tane 12 m2 lık havuzda 2000 adet besleyebılırsınız.devirdaim motorlarıylada oksıjen saglayabılırsınız mumkun olmayan bısey yoktur biz şehrın ortasına alabalık tesisi kurduk hiçte sorun yok
ramçin

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ymalat
Yeni Üye59 yazı
Ramazan Bey, tesisinizi cesme suyuyla mi besliyorsunuz acaba? yoksa dere gibi bir sey var mi yakinlarda?

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye62 yazı
su arıtma tesisi kurman lazım kaynak suyu olmadan olmaz birde ne balık yetiştiriceğine bağlı tatlı su balığımı yoksa tuzlu su balığımı?

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Editör5590 yazı
O kapalı yerde mantar yetiştirin. Balık işi çok sağlıklı olmaz.

Denizde gölde kendi yaşam alanında balık. Sadece kaçamıyor bir sınır var etrafında. Bir sürü masraf kalemi doğadan beleş. Beleş olmasından başka tam balığın istediği gibi doğdoğru. Sizin o depoda hem doğal şartlar suni olarak karşılanmaz hemde becerseniz bile kazanmayı umduğunuz para kadar içeri girersiniz.

Belki kara düzen balığı fazla takmayan bir sistem kurulur.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye62 yazı
akinselcuk arkadaşın dediği gibi para yetiştiremezsiniz deniz olan bir ilde yaşasanız dediğiniz olur ama böyle bir yerde fantazi yapmış olursunuz

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ramazangunay
kahraman bey ıkı tane 12 m2 lık havuzda 2000 adet besleyebılırsınız.devirdaim motorlarıylada oksıjen saglayabılırsınız mumkun olmayan bısey yoktur biz şehrın ortasına alabalık tesisi kurduk hiçte sorun yok

ramazan bey konuyu biraz daha açarsanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat
Üye104 yazı
Arkadaşlar yorumlarınız için ilk önce teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun. Ama daha sorularım bitmedi :). Bu elektrik isteyen işler için mesela motor için filtreleme devir daim vb. için elektriği kendim üretsemde işletmemde kendim kullansam. İşletmemin yani depomun çatısına güneş pilleri taksamda elektriği masrafını en aza indirgesem. Yaşadığım yer Ege bölgesi. Güneşlenme süresi bizim buralarda çok yüksek. Zaten kurulum çok maliyetli değil. 5.000 lira gibi bir paraya kurulum yapılabiliniyor. Sizce nasıl olur iyi mi olur kötü mü olur. Ayrıca kimi arkadaşlarımız denizde yetişirilen balıkla senin deponda yaptığın balık rekabet edemez demek istemişler. Ayrıca şunuda söylemek isterim ki İsrail gibi bir çöl ülkesi şuan etrafı denizlerle çevrili toprağı belkide dünyadaki en verimli topraklardan biri olan bizim ülkemize tohum satıyor. Bunuda düşünmek gerekir. Ve bir sorum daha olacak siz değerli arkadaşlarıma. Acaba bu yetiştirdiğim tonlarca balığı kimlere satacam? Müşteri nasıl bulucam? Kimler alır toptan bu balıkları???

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye62 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kahraman45
Arkadaşlar yorumlarınız için ilk önce teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun. Ama daha sorularım bitmedi :). Bu elektrik isteyen işler için mesela motor için filtreleme devir daim vb. için elektriği kendim üretsemde işletmemde kendim kullansam. İşletmemin yani depomun çatısına güneş pilleri taksamda elektriği masrafını en aza indirgesem. Yaşadığım yer Ege bölgesi. Güneşlenme süresi bizim buralarda çok yüksek. Zaten kurulum çok maliyetli değil. 5.000 lira gibi bir paraya kurulum yapılabiliniyor. Sizce nasıl olur iyi mi olur kötü mü olur. Ayrıca kimi arkadaşlarımız denizde yetişirilen balıkla senin deponda yaptığın balık rekabet edemez demek istemişler. Ayrıca şunuda söylemek isterim ki İsrail gibi bir çöl ülkesi şuan etrafı denizlerle çevrili toprağı belkide dünyadaki en verimli topraklardan biri olan bizim ülkemize tohum satıyor. Bunuda düşünmek gerekir. Ve bir sorum daha olacak siz değerli arkadaşlarıma. Acaba bu yetiştirdiğim tonlarca balığı kimlere satacam? Müşteri nasıl bulucam? Kimler alır toptan bu balıkları???

5000 liraya istediğiniz güçte elektrik alabilecekmisiniz ? 5000 liraya anca 1 buzdolabı 1 televizyon 2 veya 3 lamba çalıştıracak bir sistem kurdurabilirsiniz yani çiftlik evi tipi 5000 liraya bile kurduramazsınız bu dediğimi en az 15000 tl isteniyor

Üye104 yazı
Diyelim tamam 15000 TL masraf ettik güneş pili için fakat diğer sorumuda cevaplayabilir misiniz? Bu balığı kime satacam?

Yeni Üye62 yazı
işin püf noktasıda o zaten ürünü üretmek değil satmaktır esas olan

Üye104 yazı
peki süs balıkları üretimi için bir bilginiz var mı sayın tlgbx1 bey?

Yeni Üye62 yazı
süs blıkları yetiştiren çok var hemen hemen her petshop kendi balığını üretebiliyor tutmaz diye düşünüyorum

Yeni Üye8 yazı
Arkadaşlar burada kimsenin hevesini kırmak olmasın bence fikirleriniz. Bilgi ve tecrübeleri paylaşmak olsun lütfen. Şimdiden tşk ederim. Bende yukarıda yazan arkadaşım dediği sistemde yani devirdaim suyla çiftlik kurmak istiyorum. Arkadaştan tek farkı deniz kenarında boş bir orman arazisinin içine ve denizden pompalar vasıtasıyla alacağım deniz suyuyla. 20000 m2 bir araziye kurmayı planlıyorum. Ne gibi bir zorluklar ile karşılaşırım ayrıca ne kapasitesi ne olur? Kapasiteyi neye göre ayarlamam gerekli. Ayrıca tahmini maliyeti ne olur bana ? Elektirik enerjisi kendim üreterek. 15 adet 1000 m2 lik havuz planlıyorum.
Dündar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe