Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ticaretle Uğraşma İstiyorum

Başlatanteolog07Tarih31/03/2008 20:33:14Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
selamlar ben 2 yıldır bi köyde imamlık yapıyorum ilahiyat mezunuyum ve yüksek lisans yaptayım..pek bi ticari geçmişim yok.. ama ikili ilişkilerde başarılı olduğumu düşünürüm..ortak ya da tek başıma 25-30 bin ytl lik sermayeyle başlayabileceğim ticaret alanları ve işletimleri hakkında bilgi edinmek tavsiyeler almak istiyorum.. hem memurluktan hem bu düzlemde bir imamlıktan beni geliştirecek bir hayat çıkaramıyacağımı anlamış bulunuyorum.. tavsiye ve tekliflerinizi beklemekteyim.. selamlar..

koksal07@hotmail.com
anlamlı bir hayata

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek İmam / Din adamı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye193 yazı
İnsanın gelişen hatatı kazandığı para ile olmuyor, ticarete girme amacınız daha çok para kazanmaktır. Elhamdulilah hepimiz müslümanız, görteviniz imamlıksa tiç ticarete heveslik etmeyin, ticaretin merkezinde ve en büyük ticarele iç içesiniz zaten. Nefsinizin bir takım oyunlarına aldanıpta kendimi geliştireyim bahanesi ile para peşinde koşmanıza gerek yok, kaldıkı amaç kendini geliştirmek se hiç bir meslek imamlık kadar insana kendini geliştirebileceği bir fırsat sunmaz, buda mesleğin ne derece önemli olduğunu gözler önüne serer. Tabi o gören göze sahip olmak lazım.

Sakın yanlış anlamyın ben sizin şahsınıza yazmıyorum, yukarıda bir yazı yazılmış o yazıya yazıyorum.

Kendinizi geliştirmek istiyoruma bir öneri daha;

Okumayan insan kendini geliştiremez, gelişmenin yolu okumkatan geçer. Okuyun, onra anlayın, sonra analdıklarınızla yorumlayın. Anla**** yorumlamış olduklarınız size anlamışım zannettiğiniz bir çok şeyi yeniden anlama fırsatı sunacak ve aradan zaman geçtikçe bir gün bakacaksınız ki gerçekten birşeyler anlamaya başlamışım, işte ozaman gelişmeye başlamış olacaksınız, gelişmeye başlarken ek işler yapabilirsiniz, mesela kitap yazabilirsiniz.

Gelişin, insanların gelişmelerine yardımcı olun, Zaten aslı göreviniz bunur yanılmıyorsam.

Para, nasıbınızde ne varsa okadarını kazanırsınız, ne iş yaparsanız yapın bu değişmez, onun için kolay olanları şeçmek lazım, biraz uyanık olalım.

Bu dönemeç bizi aşar, en azındanbeni....

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Üye964 yazı
teolog07 kardeş ticarete atılmak istiyorsanız atılın. Örneğin bakkal olacaksınız diyelim. Parayla bile olsa sattığınız ürünler vaaz verdiğiniz cemaatin evlerine girecek, onların karınlarının doymasını, yüzlerinin gülmesini sağlayacak. Her ne iş yaparsanız yapın tüm yapılan işlerin insanların iyiliği ve yararı için yapılmış hizmet neteliğinde olan işler olduğunu düşünürseniz ticaretin aslında kötü bir iş olmadığını bilirsiniz.
Size İmamlığın İnsanı geliştiren en iyi iş olduğunu söyleyen-ki asla burun kıvırmıyorum benim için saf niyetle ve alınteriyle yapılan her işin başımın üstünde yeri vardır- kişinin projelerini bir dinleyin ve ticareti aslında ne kadar kötü amaçlarla kullandığına vakıf olun.
En son sunu yazmak istiyorum ; Bu konuda bir karar verdiyseniz bu kararınızdan vazgeçmeyin ama sanal alemde yapma diyen lere yada gel benim 1000, ortağım ol diyenlere inanmadan profesyonel danışmanlara danışarak adım atın..
Size kolay gelsin. Allah yolunuzu açık etsin..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye193 yazı

"kişinin projelerini bir dinleyin ve ticareti aslında ne kadar kötü amaçlarla kullandığına vakıf olun." (Goldenist)

mesela hangi projem! cevabınızı lütfen elinizdeki ispatlayıcı delilinizle sunun, aksi taktirde iftira atmış olursunuz ki; iftiracı bir pozisyona düşmenizi hiç istemem.

kaldıki bunu yapma nedeniniz ne bunuda anlayaamdım, bir anlamda veremedim.

Ayrıca bu alanda pröfesyonel anlamda bir danışmanlık brosu yoktur, ben açmayı düşündüm ama insanların paralarını verecek olduğunuz akıl, fikir karşılığında almayı çok da doğru bulmadım.

Yukarıdaki yazımda ticaret kötülenmemek tedir, övülmektedir. Kişi kendisini geliştirmek istiyor. Kendini geliştirebilme noktasında sahip olduğu meslek, zaman ve imkan bakımından bulunmaz bir fırsattır.

Ticaretin neresinde nekadar bulundunuz.:) çok merak ediyorum?

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
PİLADERİM BENDE PEPİNOCU OLARAK ÜYE OLDUM GÜZEL Bİ SİTE HEDİYE KUTUSU İMALATI ŞİMDİLİK İLGİMİ ÇEKTİ EVDE YAPACAN HATUNLAR YAPABİLİR
zıpkıncı

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
PİLADERİM BENDE PEPİNOCU OLARAK ÜYE OLDUM GÜZEL Bİ SİTE HEDİYE KUTUSU İMALATI ŞİMDİLİK İLGİMİ ÇEKTİ EVDE YAPACAN HATUNLAR YAPABİLİR
zıpkıncı

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er