İnsanın gelişen hatatı kazandığı para ile olmuyor, ticarete girme amacınız daha çok para kazanmaktır. Elhamdulilah hepimiz müslümanız, görteviniz imamlıksa tiç ticarete heveslik etmeyin, ticaretin merkezinde ve en büyük ticarele iç içesiniz zaten. Nefsinizin bir takım oyunlarına aldanıpta kendimi geliştireyim bahanesi ile para peşinde koşmanıza gerek yok, kaldıkı amaç kendini geliştirmek se hiç bir meslek imamlık kadar insana kendini geliştirebileceği bir fırsat sunmaz, buda mesleğin ne derece önemli olduğunu gözler önüne serer. Tabi o gören göze sahip olmak lazım.
Sakın yanlış anlamyın ben sizin şahsınıza yazmıyorum, yukarıda bir yazı yazılmış o yazıya yazıyorum.
Kendinizi geliştirmek istiyoruma bir öneri daha;
Okumayan insan kendini geliştiremez, gelişmenin yolu okumkatan geçer. Okuyun, onra anlayın, sonra analdıklarınızla yorumlayın. Anla**** yorumlamış olduklarınız size anlamışım zannettiğiniz bir çok şeyi yeniden anlama fırsatı sunacak ve aradan zaman geçtikçe bir gün bakacaksınız ki gerçekten birşeyler anlamaya başlamışım, işte ozaman gelişmeye başlamış olacaksınız, gelişmeye başlarken ek işler yapabilirsiniz, mesela kitap yazabilirsiniz.
Gelişin, insanların gelişmelerine yardımcı olun, Zaten aslı göreviniz bunur yanılmıyorsam.
Para, nasıbınızde ne varsa okadarını kazanırsınız, ne iş yaparsanız yapın bu değişmez, onun için kolay olanları şeçmek lazım, biraz uyanık olalım.
Bu dönemeç bizi aşar, en azındanbeni....