Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kurbanlık Hayvan Satışı

BaşlatangokkhanTarih30/07/2012 19:05:17Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Arkadaşlar,
Ben 1 yaşına gelmiş dana alıp 1 yıl kurbanlık haline gelene kadar besleyip sonra kurban bayramında satmayı düşünüyorum.
Sektörün şuanda bulunduğu durum alıp besleyenler karkas et fiyatları yüzünden ithal etin düşürdüğü fiyatlardan dolayı neredeyse zarar ettiklerinden bahsediyorlar.Tabii besleme fiyatlarının artmasında yem fiyatlarının artması da etkili oldu.

Sorum şu ki : Hayvan yetiştirip normal zamanlarda kasaplara değil de kurban bayramında kurbanlık olarak satsam bana gelir sağlar mı ? Yoksa yine normal zamanlardaki gibi mi olur ?
Bir hayvanda ortalama ne kadar kazanç sağlamak mümkündür ?
Önerileriniz nelerdir ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İletişimci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye192 yazı
Öncelikle Sivasta olduğunuzdan Çiftlik kurmak için hibe alabilirsiniz, işe burdan başlayın...
Besi de en büyük maliyet yemdir. eğer yemi kendiniz üretip karşılayabilirseniz tatmin edici kazançlar sağlayabilirsiniz.
Dediğiniz yöntemle dana olarak alınıp 6 ila 8 ay arasında besi yapılarak yılda nerdeyse 2 kere satan bir arkadaşımın kazancı dana başı masraflar düştükten sonra 400-500 TL gibi bir rakam. 80 baş inek besliyor. beslediğiniz sayıya göre kazancınız şekillenecektir.
Kurban bayramlarında normal zamanlara göre kazanç daha fazla oluyor.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye62 yazı
arkadaşım 2 yıldır besicilik ve süt üreticiliği ile ilgileniyorum 500 adet. hayvanım var dikoryan arkadaşın dediği gibi 400 - 500 tl kazanç elde etmek için yapıcaksan bırak bu işi yapma

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Üye242 yazı

gokkhan kardeş. Kurbanlık işi borsa gibidir. bir iki yıl çok kazandırır, diğer yıl zarar edersin. Yurtdışından et ve canlı hayvan geldiği bugünlerde kurban işi yapmak oldukça risklidir. Saman ve yem fiyatlarının yüksek olduğu bu günlerde erkek besi hayvanı yetiştirmenin de fazla karlı olmadığını düşünüyorum. ucuz yemle besleme yapılabilen damızlık düve işi yapmanın daha karlı olduğu düşüncesindeyim. selamlar...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye20 yazı
3-5 inek dana ile yaparsan zarar yazar ama 700 milyar ana para ile 80 dönüm tarla üzerinde birkısmı yonca ekili bir kısmı arpa vs açık besi yapan kooperatif var şuan her şey rayına oturmuş. 340 adet inek var inekleri sabit tutuyorlar 17 kişi çalışıyor.maaşı 1000 tl kişi başı. 12 aya bölünmüş ortalama aylık yem işçilik ve diğer masraflar çıkarıldıktan sonra kalan net kar 80 bin tl aylık. ayrıca her yıl 300 adet dana da satıyorlar. 70 ortağı var. kişi başı 10 milyarla girmişlerdi bu işe. 2 sene para almadılar kazanılanı yatırım yaptılar kepçe traktör slaş makinesi vs vs aldılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Yeni Üye20 yazı
yani 10 bin tl yatırdı iki sene bişey almadılar ve 2011 yılında 26 bin tl almışlar 2012 yılında kurban bayramı sonunda hedefleri kişi başı 35 bin tl para bekliyorlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Yeni Üye62 yazı
vetman yurtdışından hayvan getirmek artık rantbl değil besicilikte oldukça karlı hayvan başına 1500 lira yem tüketimi oluyor et dağıtım şirketlerine 4500 tl ile satış yapılır 4500 - 1500 = 3000 lira hayvan başı

ben 2 senedir bu işin içindeyim yem için ekohasıl sistemi kurdurdum 1 kg arpayı 9 kilo yeme çeviriyorum 1 haftada. 365 gün taze yem elde ediyorum hemde 100 metrekarelik yerde

Yeni Üye44 yazı
Tlgbx1 selamlar, bu ekohasil system nasil bir sistemdir ve kurulum maliyetleri needier acaba? Merak ettigim icin bilgi rica ediyorum eger mumkunse. Tesekkurler.
Ek

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Yeni Üye62 yazı
cep telefonumu özel mesajla attım yarın çaldırın ben sizi ararım

Yeni Üye62 yazı
veya özelden msn bırakın şimdi görüşelim

Üye242 yazı
tlgbx1 kardeş. yurt dışından damızlık düve getirmek rantbl değil fakat kurban döneminde kurbanlık hayvan getirildiği için kurbanlık dana besisi yapmak bence riskli. yerli üreticilerin geçtiğimiz kurban döneminde ne sıkıntılar çektiğini iyi biliyorum. bu işlerde yemi en ucuza mal etmek işin püf noktasıdır. sizin gibi ekohasıl veya hasılmatik kullanan yetiştiriciler yemi daha ucuza mal edeceği için daha iyi kazanabilir. sektörü yakından takip eden biri olarak derim ki bu yıl hububat üretimi az, saman fiyaları geçen yılın neredeyse 3 katı. Gelecekte sıkıntı yaşamamak için tedbir alınmalı. aşağıdaki linkte örnek bir haber var...
http://www.gidavitrini.com.tr/haber/pahali-yem-sut-sigirini-mezbahaya-gonderdi-4707.html

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye62 yazı
dişi hayvan hiç bir zaman kesilmez bunlar işi bilmiyorlar dişi hayvan besiciliğin fabrikasıdır.

Yeni Üye13 yazı
Evet araştırmalarım neticesinde yem maliyetlerin,saman fiyatlarının artmış olması ve et fiyatlarındaki düşüş beni bu işte ciddi anlamda düşündürmeye başladı.Temmuz 2012 ayında Koç ve Mcdonald's da besicilikten çıkması bu sektörün geleceği hakkında önemli soru işaretleri bıraktı.Zira bu şirketler binlerce büyükbaş hayvana sahip şirketlerdi.İnsan ister istemez düşünüyor koca şirketler iflas eşiğine gelip çekildiyse benim gibi küçük yatırımca nasıl ayakta kalacak diye ?

Küçükbaş hayvancılık bu konuda daha az dalgalı bir sektör müdür ? Başlangıç sermayesi ve maliyetleri ne durumdadır bilgi verebilir misiniz ?
Ve et mi süt mü hangisi değerlendirilmeli şuanda hangi hayvan türü(küçükbaş) daha değerlidir,yatırım yapmak için uygundur ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye11 yazı
suanda elımde 30 400 500 kıloluk danalar mevcut ılgılenenlerın adresıme yazmaları rıca olunur cıddı alıcılar yazsın lutfen not dana fıyatları 1200 tl
fdhdfhdfhh

Yerleşim Türkiye / Turkyye