Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Özbekistan Ve Kuzey Irak İş Yatırımı

BaşlatanmegistTarih26/07/2012 22:39:40Yorum24

İlk mesaj
Üye178 yazı
2 sorum olacak . fikir almak istiyorum.

özbekistan Taskent şehrinde yaşayan, yüksek rütbeli polis müdürü bir arkadaşım var. bana şunu önerdi.
ayda 2 defa 2-3 valiz kıyafet getir burada sat.
giriş çıkışlarda yardımcı olurum dedi. Türk tekstil ürünleri çok satıyor dedi. yol masrafın, otelin vs masrafların çıkar, üzerine her gelişinde 1-2 bin dolar alır gidersin dedi.

Bumudur yani ? bu kadar rahatmı gerçekten ?

yapan deneyen varmıdır ? 2-3 valiz elbise ile gerçekten rahat girebilirmiyim? tamam bu arkadaş orada polis ama hadi onu yok farzedelim, bu iş yapılabilirmi ?

2. sorum ise şudur : Kuzey ırak süleymaniye şehrinde yaşayan ve ticaret yapan çok yakın bir arkadaşım var. geçen hafta onunla beraber başka bir ülkedeydik.
Türkiye'den ne getirirp satabilirim orada diye yokladım. Türkiyeye hiç gelmedim dedi bilmiyorum dedi ama burada ticaret çok güzel dedi. herkesin durumu iyi ve herkes para kazanıyor dedi. ticaret yapabilmen için burada firma olman lazım dedi.

ne önerirsiniz ? onun firması üzerinden yapacağımı farzedersek ne tür ticaret döner orada ?
alım - satım pratik işler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye76 yazı
2-3 valiz o kadar para bıraksaydı teksil firmaları ucardı galiba oraya .. tabi arastırmaktada fayda war yinede

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye178 yazı
evet bende araştırmak istedim o yüzden
1 jean 100 dolara satılıyor dedi. maliyeti 10-15 dolar burdan alıp gidersek.
aslında " söylediklerine göre " pek zor olmasa gerek 1-2 bin dolar kazanmak 2-3 valizden
yinede emin değilim. belki bu işi yapanlar vardır. onları dinlemek lazım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı

Özbekistan da uzun yıllar yaşamış biri olarak isterseniz olayı size kugulayayım...
1) İstanbul dan bir kaç valizle çıktınız yola polis arkadaşınız size yardımcı oldu gümrükten geçtiniz mallarnızı sattınız taşkent in eğlenceli hayatına hayran oldunuz iki bin doları da cebe koydunuz döndünüz İstanbula -Evet gerçekten doğru-

2) Para tatlı geldi taşkentte eğlenceli polis aradaşınızda yardımcı oldu budefa daha fazla valizle çıktınız yola aynı seneryolar bu sefer 3 bin dolar koydunuz cebe tek fark çıkışta polis arkadaşınıza kazancınızın yarısını ödemek zorundasınız onada razı oldunuz verdiniz 1,500 doları arkadaşınıza geldiniz türkiye ye ...

3) Ekmek parası ya 3.sefer gene çıktınız yola taşkent havaalanunda gümrükte durdurdular sizi eke neme boldu kaçaklıktan hapishaneye 3 bavul pırtıdan 6 yıl hapis.....

bunlar yaşanan tecrübeyle sabit olaylar bir özbeğin sözüyle yola çıkılmaz sizin hayatınız iyi araştırın öyle karar verin....saygılar
NAZLICAN

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Muhasebe
Üye381 yazı
sir_muzy arkadası özetlemiş olayı, özbek rüşvetini almadan BI-RAK-MAZZZ . onlar türkiyedeyken farklı ülkelerindeyken farklılar benden söylemesi..

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye381 yazı
1 2 valizi de sokarsın ülkeye pekte sorun çıkmaz ama önemli olan sonrasıdır..

Yeni Üye49 yazı
Arkadas sorunlu ülkeyi ogrenmeye calisiyor fakat ticaretin kazancli oldugu ulkeyi belirtmiyor bu sekilde kisa yoldan kucuk sermaye ile buyuk karlar elde etmeye calisanlarin sonu hep hüsranli olmustur tecrube ile sabit kisaca kat be kat fazla yatirim yapan ve tüm islerini usulune uygun yapanlar *** cunku ama cok güzel pazar gelecegi var bir bavul doldurup gitmek lazim

Yeni Üye89 yazı
kuzey ırak'ta illa firmanız olması gerekmez.zira yeni çıkan yasayla şirket kuracak olanlar 25000 usd teminat yatırmak zorunda.işyeri olarak acıp tekstil ürünleri getirebilirsiniz.ürünlerin gümrükten gecmesi içinde hangi nakliye firmasıyla çalışacaksanız,nakliye firmasına fatura ettirirsiniz.fakat bavul ticareti yapacaksanız zaten buna gerek kalmaz.

Yerleşim Irak / SüleymaniyeMeslek Di?er
Üye178 yazı
yorumlar gayet güzel ve akılcı.
teşekkür ederim . yorumu olan varsa lütfen paylaşsın ki öğrenelim

Yeni Üye13 yazı
eke sen özbekistan işinin unut yeni geldim ordan
onların işi gucu para istanbulda yaşayan özbek çooook onlar yapmıyoki . polis tanışına falan guvenme. ceza evinde 350 türk iş adamı yatıyo
googleye yaz özbekistanda devlet terörü. oku

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Ymalat
Yeni Üye13 yazı
ekleyeyim 90bin ila 100bin som a jenans veriyolar çarsu pazarda 2 tane kur var devlet kuru ve karaborsa devlet kurunda doları
1700 lere cevirirsin kara borsada cevirsen 2400 1 $ yani yaptıgın hesap yanlış
karaborsada yakalansan paranı polise vermessen cezaevi yolu gözukur
çalışan personel 90 $ ila110$ a çalışıyor senin polis arkadaşının maaşı 250$ belkide senin paralara göz dikti ?
kazakistan sınırına dogru firma ac ordan diyer ülkelere gumrük yok afganistana ise gumrükten gecişler kolay

Yeni Üye32 yazı
lokum ustası murat bey biraz acarmısınız kazakistan işini anlamadım
bey

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Tekstil
Yeni Üye32 yazı
aman kardeşim ne özbekistanı canınama susadın git işine aman ahhaaaa sakınaaaa
bey

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Tekstil
Üye178 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lokumustası murat
ekleyeyim 90bin ila 100bin som a jenans veriyolar çarsu pazarda 2 tane kur var devlet kuru ve karaborsa devlet kurunda doları
1700 lere cevirirsin kara borsada cevirsen 2400 1 $ yani yaptıgın hesap yanlış
karaborsada yakalansan paranı polise vermessen cezaevi yolu gözukur
çalışan personel 90 $ ila110$ a çalışıyor senin polis arkadaşının maaşı 250$ belkide senin paralara göz dikti ?
kazakistan sınırına dogru firma ac ordan diyer ülkelere gumrük yok afganistana ise gumrükten gecişler kolay

doğrudur olabilir. sonuçta babamın oğlu değil ( Bu arada bu bahsettiğim polis arkadaş bayan. erkek değil )

yakın zamanda oraya turistik gitmeyi planlıyorum. en azından yerinde görmekte fayda var.

bu arada arkadaşlar, çok sayıda özel mesaj alıyorum. Irak ve özbekistan da ne yapılır, yardımcı ol bize şeklinde. sanırım yanış anladınız konumu.
bende arayış içindeyim şu an. benimde pek bilgim yok.

Üye381 yazı
kırgızistanda 4yıl yaşadım, iş yaptım. sonuc herşeyi bırakıp döndüm. özbekte kırgızda iş yapılmaz. kazakistanda kısmen daha iyi, ama oranın da mafyası çok adaleti pek yok.. bana sorarsanız orta asyada iş yapılmaz, neden çünkü insaniyet yok , düşene bir tekmede kendileri atıyor haa ayaktaysan senden büyük baba yok!!! yaşamış biri olarak söylüyorum, gencim ama bu konuda tecrübeliyim..

Yeni Üye62 yazı
öyle şey olsa teksl firmaları 50 eleman alır asgari ücretle adamlara ayda 300 500 valiz gönderir 500 valiz yapar 500,000 bin dolara para 100,000 dolar işçilerin masrafları 200,000 dolar ürün maliyetleri sana kalır 200,000 dolar para buda çok iyi bir para bilmiyryrm ama araştırılması lazım

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
o işler o kadar kolay değil özbekistan polisi iş yapan babasıda olsa rüşvet alır.Zaten Türkleri hiç sevmiyorlar.Sen nerden biliyorsun derseniz bizde özbekistandan iş yaptık.Arkadaşımın babasının deri fabrikası vardı polis geldi dedi 10 yıl önceki evrakları sordu bizde yok dedik fabrikayı aldılar elimizden dediler.Sonra devamlı giriş çıkış yapacaksın dikkat çekersin anında hapisi boylarsın..Senide ordan kimse kurtaramaz.Ama yinede sen bilirsin..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
aynen öyle. furkan6161 7 ay kaldım ama bana 7 yıl gibi geldi oturdugum evin önüne kadar polis tarafından takip edildim ÖZBEKİSTANDA GEZMEK AMAÇLI YADA İŞ AMAÇLI GİTMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR 2 KEZ DÜŞÜNÜN

Yeni Üye13 yazı
aynen öyle bakın nerde nürşvet yürüyorsa orda adaletin olmadıgı anlamına geliyor

ve o sisteme ayak uyduramazsanız işiniz çok çok zor

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Yeni Üye90 yazı
arkadaslar ortaasya ulkelerinden tek kazakistan is yapmaya musait onunda tek almaata ve astanasi diger bolgelerinde ya para yoktur yada guvenlik 8 senedir buralardayim gormedigim bi rusya kaldi ozbekistan kirgizistan tacikistan buralari acikca soylemek gerekirse bi cacik olmaz yerler hele ozbekistan Allah dusmanimi dusurmesin bilmem anlatabildimmi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye9 yazı
Ozbek bir esi olan arkadasim var 10 yil yasadi ozbekistanda, en son polis gelmis ve ulkeyi terk etmesini istemis, oda polisle arasi iyi oldugu icin yoksa direk hapse girecekmis, neden oldugunu hala kendi bile bilmiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
sakııııııııııııııııııııııın birader.akıllı ol.türki cumhuriyetlerinden hiç kimseyle iş yapılmaz.neredenmi biliyorum.çünkü azerbaycandan evliyim.şeytan o bölgelerde çalışmaz,donumu çalarlar diye.ama şu da var orada daha önce söylediğin tarzda iş yapmış kendi vatandaşınla iş yap.doğulu arkadaşlardan uzak dur.MÜMKÜNSE sen bu fikri aklından çıkar.benim sıkıntım kredi.sicilim temiz ama skorum yok.dışarıdan geldiğim için her halde.yapılacak her teklife açığız.iranda sıcak satış deneyimimiz var.
q

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Sanatçy
Yeni Üye2 yazı
iranda gümrük kilo başına 14 dolar.uçakta 30 kilo kişi başı ücretsiz.aancak hacıları bulmanız şartıyla tahranda iş yapılabilir.kar marjı tebrize kadar başkadır.tahran da başka.özdilek basic bornaz takımı(bornoz ve el havlusu) en kabadayı satış fiyatı 15 dolardır.iran astarası(haritadan bak,azeri iran sınırı)210 dolar fiyat koymuş adam.deli olursun.bakudeki dükkanda tesadüf bir kadın baktım erkek ltb markal ı kısa kol gömleklerin hepsini reyondan topladı kasaya getirdi.ben kasiyere bakıyorum kasiyer bana.15 manat a satıyorum .bizim patrayla 31,5 tl.sesimi çıkarmadım.benim hanım çay söyledi kadına sphbet ettiler.biz hayır işler için sandık bu kadar gömleği almasını.aama hayır benden 15 manat a alacak yaklaşık 20 dolar ***ürüp tebrizde satacak 30 dolara.ben böyle başladım orada ticarete.
q

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Sanatçy
Yeni Üye72 yazı
ırak ile ilgili uzun zamandır forumlarda paylaşımlarda bulunuyordum. yaklaşık 5 aydır açmış olduğum bir adres var. portalın ismi IRAK İŞ DÜNYASI . ırak hakkındaki birçok bilgi ve paylaşımı bulabilirsiniz. görüşmek üzere

Yeni Üye12 yazı

yurt dışı gönderileriniz için bizden fiyat almadan göndermeyiniz. iddia ediyoruz en uygun fiyat bizde
whatsapp 0541 429 89 29-0541 367 62 11

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama