Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Balık Tesisi

Başlatanwolf_captainTarih30/03/2008 21:36:51Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye77 yazı
Kültür balıgı üretmeyi düşünüyorum ama bu işe nekadar para yatırılacagı hakkInda bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim...
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Üye193 yazı
1000 ytl ile bu işi yaparsın,
2000 ytl ile de bu işi yaparsın,
3000 , 4000, 4500....

yapacak olduğun işin büyüklüğüne göre ve yapacak olduğun çevreye göre bu işin ve her işin maliyeti farklı olur.

Arazı kendininse, ku kaynağı kendi arazındayse, tesisin yapım işinde kendin çalışabilecek ve bunu yapacak ustalığın varsa bedavaya bile getirirsin işin tesis kurma aşamasını. Geriye kalır üretim için yavru alma işi. Bunun içinde çok bir para ödemene gerek yok. İşi iyice öğrenmek için 1000 ytl lik yavru alımı ile işe başlarsın, iyi öğrenmek uzun zaman gerektirmez. Erken kavrama yeteneği zamanı kısaltır. Bide işe verilen önem.

Ondan sonra tesisi ne için kuracaksın, Sadece yetiştirmek içinmi? Yetiştirirken üretimde yapmak içinmi?

Tesis var sadece yavru alıp yetiştirmesini yapar. Tesis var hem yavru üretimi hemde yavru yetiştirme işlevi yapar.

İşi bilmiyorsan yavru satan bir tesisle irtibata geç seni yönlendirler.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye77 yazı
Ben bu işi denizde yapmayı düşünüyorum.ilk etepta yavru balık alımı ile başlıcam bu işe daha sonra kulukca merkezi kuracam.beni bu konuda biraz daha bilgilendirirseniz sevinirim...
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye6 yazı

bende konu hakkında bilgi almak istiyorum saygılarımla
ömür boyu mutluluklar herkeze

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yöneticilik
Üye193 yazı
Deniz işi beni aşar, o analla ilgili bir bilgim yok, kusura bakmayın.

Görüyorum bazı bölgelerde var bu tıp yapay havuzlar ama nasıl bir çalışam şekli uygulanıyor doğrusu bunu bilemiyecem.

Yanlzı havuzları göz önüne alırsak, bunlara havuzmu deniyor onuda bilmiyorum, biz havuz diyelim.

Bu havuzların maliyeti fazla olmasa gerek işin içine deniz suyunu katmazsak tabi!

Eğer bu havuzların hammaddesi deniz suyuna dayanıklı bir maddeden yapılıyorsaki, kesin ve kesin öyledir vs bu özelliğinden dolayı, deniz suyuna dayanıklı özelliği onu özel kılarsa bu havuzların yapımı için kulanılacak olan malzemnin tutarı yüksek miktarlarda olabilirmi acaba diyede düşünüyor insan.

Sakın yanlış anlama ama bu işi denizde yapabilmen için denizle baya bi yakınlığının olması lazım.

Evinle deniz arasındaki mesafeden bahsetmiyorum! Denizi ne kadar tanıyorsun, bence fazla bir bilgin yok.

Tatlı su, akarsu balıkçılığı yapmak için akarsuyu tanımak gerekmez ama denizde kültür balıkçılığı yapamak için, balık üretimin gerektirdiği bilginden çok denizi tanımak lazım diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye77 yazı
Ben denizciyim denizle ilgili bilgim var ama balık yetiştirmekle ilgili bi bilgim yok.çok tesekkür ederim...
wolf_captain

Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar, kültür balığı üretimi yapmak ilk etapta çok masraflı bir iş.ama bu işe karar verirseniz devlet üreteceğiniz balık yavrusu başına teşvik veriyor.ayrıca sattığınız kilo sayısına göre yine teşvikten para alıyorsunuz.Ancak dediğim gibi , işe başlama masraflı görülebilir .tesisi kurduktan sonra çok iyi para kazanırsınız.türkiyede hala pazarın % 50 sinden fazlası boş.bu işe karar verdikten sonra üretimi yapanlara ve üniversitelerin su ürünleri bölümlerine gidin ve araştırın.başarılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye77 yazı
çok tesekkür ederim...
wolf_captain

Yeni Üye13 yazı
Arkadaşlar balık değil de karides üretimi yapılamaz mı?Malum balıkta şu ana kadar bu işi yapanlar kendilerine bir pazar oluşturmuştur.Bizler büyük bir yatırım ile tesisimizi kursak bile pazar bulmak ve bu sektörde kendimizi kanıtlamamamız için 4,5 sene geçeceği kanaatindeyim.Bu bizim için maddi zorluklar getirebilir.Piyasada karides balıktan daha pahalı bir ürün vede özellikle büyük şehirlerde ve yurtdışında büyük rağbet görmekte.Bence balıkçılık yerine şimdilik pek fazla kişinin rağbet etmediği karides veya piyasada ve yurtdışında rağbet gören buna benzer deniz canlılarının üretim işine girilirse çok büyük bir kazanç sağlanacağı kanaatindeyim.
ÇOK KAZANMAK İÇİN RİSK ALMAN,RİSK ALMAK İÇİN CESARET GEREKİR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
öncelikle denizde yetiştiricilik yapacaksanız sadece çupra ve levrek yapılabilir denizde kurulacak kafesler için belediyeye belli bi para vermeniz gerekiyo eger havuzda uretım yapacaksanız bu balıklara alabalıkta eklenebılır fakat cupra ve levrek ıcın denız uygundur. yavrularda gecen sene yanlıs hatırlamıyosam 4 tanesı 1.5 dolara denk gelıyodu ve su an satıs boyuna gelmıs 4 balık 1 kıloya denk gelıyo pazarda kılosu 7 mılyon tahmın eddılemeyecek kadar para var hele yavruları ve yemınızı sız uretıyosanız sızı kımse durduramaz . arkadasımın bahsettıgı gıbı karıdes uretımı su an turkıyede hıc yok ama hocamız sunu anlatmıstı cok saglam bı yatırımla cok buyuk bı tesıs acıldı antalyada ve ısı bılmeyenler yuzunden kısa surede ıflas ettı. karıdes ıcınde toprak derın olmayan havuzlar gerekıyo fakat bu balık ve karıdes yetıstırıcılıgı ıcın guzel bı yatırım malıyetı gereklı elımden geldıgı kadar yardımcı olabılırım sormak ıstedıgınız bsıey varsa kıtaplardan daha ayrıntılı bılgı verebılırım .aslında su urunlerınde en guzel para ıslemede yanı marketlerde gordugumuz paket marınasyon hamsı cesıtlı soslarla alabalık fume ufak bı atölye bıle yeterlı hcpp belgesı temız hıjyenık bı yer vede dondurucular olduktan sonra hersey cok kolay ve ınanılmaz kar var ben marınasyon uzerıne staj yaptım soyle anlatayım hamsı bıldıgımız gıbı kısın cok kısın alınan balıkları raf omrunu uzatarak hazır meze olarak yazın satıyoruz alınan balıkları bellı oranlarda sırke tuz su ve asetık asıtte 1 gece bekletıp guzel bı sekılde plastık kaplara koyup yurtdısı ve yurt ıcıne pazarlıyosunuz danısmak ıstersenız her turlu bılgı verebılırım (su ürünleri mühendisiyim) herkese ıyı aksamlar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye86 yazı
Arkadaşlar bu iş için tam ne kadar sermayeye ihtiyacımız var. Ortalama bi mantıklı rakam söyleyebilirmisiniz? İnsanların dinlenmeye ve gezmeye çok fazla ihtiyaçları var, bu tesis yeşillik bir alan olursa çok gzüel işler, bence tutmaması için bir neden yok.
İŞİNİ BİLEN DAĞDAN KERVAN AŞIRIR,

İŞİNİ BİLMEYEN DÜZOVADA YOLUNU ŞAŞIRIR....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye77 yazı
merak ettigim balıkların olgunlasma suresi tam olarakk ne kadar.Bildigim kadarıyla balıkların yemleri içerisinde bulunan vitaminler,dısarıdan geliyor.tam olarak içeriginde ne var yemlerin?
SAYGILARIMLA...
wolf_captain

Yeni Üye17 yazı
14-15 ayda balıklar 350 gr oluyolar sız zaten yavruları hazır alacagınız ıcın 11 12 ay sızın ugrasınız yemler zaten kuspe yem olarak satılıyo balıgın agız buyuklugune gore degısıyo ve bu yemler suda zor batıyo balık yakalamak ıcın ugrasmıyo zaten batan yem olsa hemen dıbe duser kafesler denız sevıyesınden 15 metre kadar asagıda oluyo yemlerın ıcerıgınde hersey var mısır unu balık unuc hayvan ıc organları vs... cok degısık yemler var yanı vede ıs cok kolay beledıyeden ızın aldıktan sonra bu kafeslerı satan fırmalar var gelıp kuruyolar sız sonra yavru balıklarınızı alıyosunuz ve gunde 2 kere olamk uzere yem atıyosunuz ve pazar aramaya baslıyosunuz kafeslere yakın olan kıyıyada ufak bı kulube koyuyosunuz bıde yem tasımak ıcın uafk bı tekne orada kalan 3 4 ıscı sızın butun ısınızı gorur

Yeni Üye17 yazı
pazar yerlerı olarak oteller,restorantlar,her ıldekı balıkcılar,balık halleri, yurt dısı secılebılır.

Yeni Üye77 yazı
Benim arastırmalarıma gore bu iş en iyi muglada yapılıyo.maliyeti hakkında bi bilginiz varmı?
wolf_captain

Yeni Üye17 yazı
talip arkadasım senın yapmak ısetdıgın balıgı canlı olarak pısırıp satmak guzel bı ıs ve adana pozantıda arkadaslarım yapıyodu bu ısı hemen havuzların yanında ufak bı restorank yesıllık zaten heryer bıde bu havuzlarda yetıstırdıgınıde bolge halkına satıyodu yanı pozantıdakı balıkcılara senın bu ısın ıcın 3 tane ufak havuz yeter yanına bıde restorant yanı ınsaattan pek anlamam ama havuzları tugla hesabı cıkar yanı havuz malıyetı ucuz sen kafandan hesaplarsın ıyı aksamlar

Yeni Üye17 yazı
malıyet hakında bı bılgım yok fakat mılasta kıyıkıslacık koyunde bı suru cıftlık yanyana hepsının suda kafeslerı var bı ıs teklıfı aldım askerlık ıcın gıtmedım 10 gun sonra askerımde bu arada yenı mezunum gıtseydım bılgı verebılırdım kusuruma bakmayın fakat bu kafeslerı ve bu ıs ıcın butun herseyı satan sırketlerı googleden bulabılırsınız

Yeni Üye77 yazı
çok tesekkür ederimm...
wolf_captain

Yeni Üye1 yazı
selam

tarlada deniz suyu kullanarak havuzlarda çipura üretmek istiyorum . Bu konuda bilgilerini benimle paylaşacak herkese şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye153 yazı
tarlada deniz suyuyla çipura üretmek çok maliyetli bir iş tarlada çipura yetiştiriciliği ve bazı teknik şartları yerine getirmelisin. sen yer ve kapasite hakkında detay yaz sana bilgi yazayım. (su ürünleri mühendisi)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
Eğer düşünceniz halen devam ediyor ise;
Bu işi yapmak yukardaki yorumların bahsettiği kadar kolay değil. Şöyle ki 1000 ton balık yapacaksanız ki bu rakam altında yapılan herhangi bir üretim, şu anki şartlarla fizibile değil, masrafınız 4-4,5 milyon Euro civarındadır. Bu işi yapmak için de yatırım harici kenarda en az 2 milyon Euro bulundurmanızı tavsiye ederim. Levrek için 18-20, Çipura için 12-14 ay pazara ulaşma süresidir. Bu işte yaklaşık 15 yıllık tecrübemiz bulunmaktadır.
Bu şartlar altında yatırım yapma planınız var ise mesaj veya e-posta gönderebilirsiniz. coscicosci@yahoo.com
Ayrıca, şu an proje izni almanız mümkün değil. Halihazırda ve kullanılmayan bir proje satın almanız gerekmekte. Arkadaşların bahsettiği gibi belediyeden değil, 12 adet bakanlıktan izin alınması gerekiyor...
Bol Kazançlar...

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
Yeni Üye5 yazı
arkadaslar malatya hekimhan ilcesınde 900 tonluk tesıs satılıktr var ılgılenenler yazsın
i.p

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Ticaret