Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Belediyelere Ürün Satmak İçin!

BaşlatanacemikullanıcıTarih25/07/2012 11:32:44Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye47 yazı
Merhaba,

Ben belediyelerin kendi bünyelerinde kullanılmak üzere ve bunlara bağlı yan kuruluşlara Temizlik ve Gıda Malzemeleri satmak istiyorum. Bu konuda daha önce bu işi yapmış yada bir fikri olan varsa deneyimlerini benimle paylaşabilirmi?

çay şeker el sabunu yer temizleyici gibi ufak ürünler satmak için ihaleye gerek olmadığını düşünüyorum. Yada ihalesiz olarak satabilirmiyim.
imzasız.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye31 yazı
devletin hiç bir kurumu ihalesiz mal almaz.. senın bahsettiğin ürünler en çok tuketılen ürünler bunları ihalesiz alacğını zannetmem..

temızlık malzemeleri ile igili daha önce pazarlama yapmadıysan bu işi unut.. önce bu işi dışarda oğrenmen gerek tecruben kazanman gerek.. üretimi yapan firmalar a görüşmen lazım..

uzun lafın kısası işin içinde değilsen boşver başka iş bak kendıne

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yleti?imci
Yeni Üye1 yazı
kardesim turkiyedesin baska yerde degilsin bu belediye devlet isleri biraz zor isler veremeden alamazsin ve bunun icin zaman gerekiyor kolay gelsin
fenetremarket

Yerleşim Fransa / MarseilleMeslek Esnaf
Yeni Üye47 yazı

daha önce aranızdan birisi hiç böyle bir girişimde bulundu mu ?
imzasız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye72 yazı
Başkanı tanıyorsan veya daha yukarılardan birini, teklif verme usulü ile satış yapabilirsin. Yoksa normal şartlarda verdiğin teklifin yüzüne bile bakmazlar. KİK'e göre belli bir bedelin altında olan mal ve hizmet alımları ihalesiz teklif alma yolu ile yapılıyor

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye47 yazı
başkan tanıdık ancak herzaman ulaşılamıyor, usulu adabını bilsem çıkıcam adamın karşısına abi böyle böyle dicem, ama başkan bende mal var sana lazımmı diyemem. bu konudalarda biraz bilgili olmak güven verir. bende hiçbir bilgi yok.
imzasız.

Yeni Üye16 yazı
Sayin acemi kullanici :)

Sana su kadarini söyleyebilirim.Devlet isini bosver.Satsan bir dert,satamazsan ayri bir dert. Baskana falan da güvenme.Isin icinde para olunca, onun senden cok daha yakin tanidiklari vardir :) Sana yedirmezler.

Ama diger yazilarindan da anladigim kadariyla sen bu isi kesin olarak yapmak istiyorsun.

Sana tavsiyem,madem istanbulda yasiyorsun.Devleti ve firmalari bosver. Parakendeci müsteriye yönel.

Öncelikle kendine büyük sitelerin bulundugunu bir bölge belirle,artik mahallelerden büyük siteler var.

Bu saydigin ürünlerden 1 koli hazirla. Her ay bir evin ihtiyacini karsilayacak kadar.

Toptancilar ve imalatcilardan direk alacagin icin market fiyatlarinin altina inebilirsin bence.

Tanitim ve reklam yoluyla da telefonla siparis pazarlama düzenini kur.

Hem insanlara hizmet ***ür,hem düzenli müsterilerin olussun,hemde parani nakit olarak hemen al.

Bu isi oturtabilirsen,adin ayakli markete cikar :) ve belli bir zaman sonra insanlar kolilerinin icinde farkli ürünlerde isteyebilirler.o zaman bakliyata da girersin mesela :)

Bence buna benzer bir düzen kurarsan,senin icin daha risksiz ve daha az personel maliyetli (baslangic icin) olur diye düsünüyorum.

Saygilarimla,

Basarilar dilerim.
Hayattaki tek gercek ölümdür!

Yerleşim ALMANYA / NürnbergMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye69 yazı
Devlet ve belediye ihalelerine girmek için öncelikle ilgili konuda takipçi olman gerekecek.İhale açılışında temizlik ve gıda ürünleriyle ilgili alım miktarı teslimat sartları ödeme ve diğer talimatların hepsi belirtilir.Belediye ve devlete bu tarz tedarikte bulunucaksan öncelikle maddi olarak güçlü bir firma olmalısın çünkü ödemeler hepsi için değil fakat genellikle en az 6 ay sonra olur bu bazen 2-3 yıla kadar uzayabilir.Bazen ödeme olmaz yıllarca uğrasırsın.
Tedarik edeceiğin ürünü uygun fiyata toplu verebilmen içinde ya üretici olmalısın yada bölge bayisi yada dağıtımcı gibi ilgili ürünle ilgili 2.nci yada 3,ncü firma olmalısınki para kazanasın yoksa il bayisi,ilçe bayisi,spotcu falan bedavaya girmiş olursun.
....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye47 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eser06
Sayin acemi kullanici :)

Sana su kadarini söyleyebilirim.Devlet isini bosver.Satsan bir dert,satamazsan ayri bir dert. Baskana falan da güvenme.Isin icinde para olunca, onun senden cok daha yakin tanidiklari vardir :) Sana yedirmezler.

Ama diger yazilarindan da anladigim kadariyla sen bu isi kesin olarak yapmak istiyorsun.

Sana tavsiyem,madem istanbulda yasiyorsun.Devleti ve firmalari bosver. Parakendeci müsteriye yönel.

Öncelikle kendine büyük sitelerin bulundugunu bir bölge belirle,artik mahallelerden büyük siteler var.

Bu saydigin ürünlerden 1 koli hazirla. Her ay bir evin ihtiyacini karsilayacak kadar.

Toptancilar ve imalatcilardan direk alacagin icin market fiyatlarinin altina inebilirsin bence.

Tanitim ve reklam yoluyla da telefonla siparis pazarlama düzenini kur.

Hem insanlara hizmet ***ür,hem düzenli müsterilerin olussun,hemde parani nakit olarak hemen al.

Bu isi oturtabilirsen,adin ayakli markete cikar :) ve belli bir zaman sonra insanlar kolilerinin icinde farkli ürünlerde isteyebilirler.o zaman bakliyata da girersin mesela :)

Bence buna benzer bir düzen kurarsan,senin icin daha risksiz ve daha az personel maliyetli (baslangic icin) olur diye düsünüyorum.

Saygilarimla,

Basarilar dilerim.

Sayın eser06

ben bu işi yapıyorum, cafe büfe ve ofislerle çalışıyorum halihazırda birçok müşterim mevcut. ancak zaman uğraş ve kazanç bakımından işleri büyütmem dar geniş olan kolları kısarak daha çok kazanmam gerekiyor. bu nedenle toplu ürün verebileceğim yerler konusunda araştırma yapıyorum.

konu ile ilgili www.kurumsalmarket.com adında bir e-ticaret sitem mevcut, sipariş yönetimim bu noktadan işliyor, kimi zamanda telefonla.

bu işle, içerisinde 1-5 kişi bulunan konutlara girmek yerine toplu olarak insanların bulunduğu diğer noktalara yani fabrika ofis ve bunun gibi yerlere ürün vermek, fatura teklif usulü ile ticaret yapmak. evlerde bu tarz işler yapılsada kazanç sağlanamaz.
imzasız.

Yeni Üye23 yazı
sayin acemi kullanici..
ben de ticaretle mesgulum..nacizane tavsiyem istanbul gibi bir yerde santiye calisanlarina ulasmaniz...simdi bana santiyelerde yeme icme olayini insaat firmalarinin zaten verdigini söyliyeceksiniz..bu dogrudur..ancak pek cok santiyede is sonrasi kaldiklari cadir,baraka,bungalow veya konteynirlarda tükettikleri cay,seker,cerez veya atistirmalik ürünler genelde cepten tüketilirler...

size biraz tuhaf gelebilir..ancak insaat iscilerinin kaldiklari yerler kalabalik toplu yerlerdir..eger böylesi bir yerde bir yada iki kisiye mal satabilirseniz bu diger calisanlara domino etkisi yapacaktir..

sahsen ben avrupa da zamaninda bunu uygulayabilmistim..malum avrupa da insaatlarda diger milletlere oranda inanilmayacak kadar düsük fiyatla calistiklari icin bu sektörde calisanlar bazinda bir bulgar,romen egomenyasi hakim..
düsünün.. dünyanin en güzel peynirlerini yapan bu milletlere kahvaltilik peynirler satabiliyordum..isin icine biraz sempatizm biraz da vay komsu ne haber ayaklari ekleyince besi olmassa ikisi ne satabiliyordum..araya ucucz yollu cingene isi tekstilde soktun mu..oluyodu yanii..

ama istanbul nasil olur..santiyelerin kapisindan girebilirmisin giremezmisin onu bilemem..bence denemelisin..cünki hakikaten toplu satislar olabiliyor..amaaa ne olursa olsun devlet isinden uzak durmalisin..adami yerler bitirirlerde muhattap dahi bulamassin...
alikemal

Yerleşim ALMANYA / DuisburgMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
Sayin acemikullanici,

Benimkisi nacizane bir fikirdi :) sizde yapilamaz diye kesin konusmayin hic bir is fikri icin lütfen :)

Avrupa'da insanlar,ek is olarak insanlarin alisverisini bile yapiyorlar ve hatiri sayilir para kazananlar var (ek islere göre hatiri sayilir tabi ki) :)

Ama tabi ki siz daha iyi bilirsiniz kendi isinizi.Sadece son olarak sunu ekleyebilirim ki bilinen yollardan herkes gider, yeni bir yoldan tek gidersiniz :)

Saygilarimla,

Basarilar dilerim.
Hayattaki tek gercek ölümdür!

Yerleşim ALMANYA / NürnbergMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
Sayın acemi kullanıcı,

Eğer belediyeye ürün satmaya kararlıysanız olası senaryo şu şekilde olacaktır:

Başkanla görüşmede, giriş konuşmalarından sonra, ürünleriniz ve yaptığınız iş hakkında bilgi verirsiniz,

Belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda uygun fiyatlarla hizmete hazır olduğunuzu söylersiniz.

Bunun için sizden de teklif alıp karşılaştırma yapmalarını ve konuyla ilgili personelin ürünleri incelemelerini teklif edersiniz.

O sizi en kötü ihtimalle satın alma birimi yada muhasebeye yönlendirecektir.

Muhasebeci yada satın alma birimi personeli, kısa bir sohbetten sonra sizden teklif isteyecektir.

Kamu ihale kanununun 22-d maddesine göre;

(2012 Yılı İçin) Büyükşehir belediyesi sınırları dahilinde bulunan idarelerin 43.228,- TL (Kırküçbin ikiyüzyirmisekiz Türk Lirası), *, diğer idarelerin 14.403,- TL (Ondörtbin dörtyüzüç Türk Lirası),
aşmayan ihtiyaçları... için

en az 3 firmadan teklif almak ve en düşük teklife göre alım yapmak zorundadır.

Bu limitleri aşan alımlar için ihaleye çıkmak zorundadır.

Sizin teklifiniz daha öncekilerden düşükse, alım yapılacağı zaman tercih sizden yana olur.

Bu normal şartlar için geçerli olan senaryo.

Satış sonrasında paranızı ne zaman alırsınız, o artık belediyenin insafına kalmış bir şey.

Saygılar.

Özkan Bavlı

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye94 yazı
belediyeer,ölücüdür.kolay kolay para vermezler,inan pişman olursun.
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam