Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türkiyede Özürlüler İçin Tatil

BaşlatanSacmerTarih15/07/2012 16:39:27Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Merhabalar
Devlet Bakanı Güldal Akşit'in CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in yazılı soru önergesine verdiği yanıta göre, 68 milyon 622 bin 559 kişilik Türkiye nüfusunun 8 milyon 431 bin 937'si özürlü. Özürlülerin 3 milyon 783 bin 197'si erkek, 4 milyon 648 bin 740'ı kadın. Erkek özürlülerin toplam nüfusa oranı yüzde 11.1, kadın özürlülerin oranı ise 13.4.

Ülkemizde bu kadar özürlü olan vatandaşımız var. Bunun büyük bölümü marmara bölgesinde.

Aileler genelde çalıştıkları için ve bakacak kimseleri olmadığı için bu durum sıkıntı yaratıyor diye düşünüyorum.

Aklımdan geçen düşünce bu ailelerde bulunan özürlüler için tatil planlaması.

Belirli bir sayıya ulaşınca otel aktiviteleri onların günlük ihtiyaçlarıyla ilgilenebilecek bir durum yaratmak.

Acaba böyle bir iş planı oluşabilir mi?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye116 yazı
bence turizm sektörü çok geniş bir kitleye hitap ediyor. dikey pazarlama adı verdikleri belirli gruplara veya ürünlere yönelik verdikleri hizmet gibi sizde belirli bir gruba özel tatil seçeneği sunmak fark yaratmak bence hoş ve güzel. özürlü insan türkiyemizde çok malesef, bu sayılar doğru ama özürlülük derecesi az olan veya farklı özür sebepleri olanlar var. sağlıklı güvenilir bir ortam oluşturduktan sonra ailelerin pek fazla düşüneceğini sanmıyorum hatta yurtdışından bile müşterileriniz olabilir. belli bir kriter çevresinde hizmet ağırlıklı bir iş olacak. başarılar....

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
kısa bir araştırma yaptım özellikle kültür seviyesi orta ve üst olan kişilerin kamp ve tatil yapacak değişik yerler aradığının farkına vardım.
Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri adı altında belediyelerin bu tür aktiviteler içinde olacağını düşünüyorum.
Sonuçta onlarda bu işten kendi adlarına sevimli gözükeceklerdir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Yeni Üye1 yazı

şimdi arkadaşlar özürlü vatandaşlarımızın 1. problemi iş (ekmek), sonra sosyal çevrenin (yaşam alanlarının) uyumluluğu, halkımızın duyarlılığı(yardımseverliği) daha sonra keyfi faaliyetler . Böyle bir durumda keyfi faaliyetlerin maddi güçle giderileceği öncelik ve zaruriyetin %30 bile olmadığı ülkemizde öncelik sırası olan konularda yoğunlaşıp doyuma ulaştıktan sonra böyle bir fikrin konuşulması daha doğru olur diye düşünüyorum. teşekür ederim.
istikrar sürekli olmaktır

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye42 yazı
Şuanda büyükşehir belediyesinin yapmakta olduğu engelliler plajı var .Ortaya nasıl bişe çıkacak detayını bilmiyorum ama gerçekten güzel bir proje.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er