Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Plastik Enjeksiyon + Montaj

Başlatanhakan033Tarih14/07/2012 07:15:07Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Değerli arkadaşlar,
plastik enjeksiyon + montaj ile üretilebilecek bir ürün için tesis kurmak istiyorum. Henüz ön fizibilite aşamasındayım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan aşağıdaki sorularıma cevap bekliyorum.
1- Makina olarak Haitian düşünüyorum. Fiyat+kalite+servis yönünden nasıl buluyorsunuz?? Aynı fiyat aralığında önerebileceğiniz başka makinalar hangileridir ??
2- Enjeksiyon makinasından çıkan her parça ürüne hammade maliyetinin yanında eklenmesi gereken enerji maliyeti yaklaşık ne kadardır ??
3- Enjeksiyon iş kolunda vasıflı eleman temininde sıkıntı yaşanır mı?? İyi bir ustanın maaşı yaklaşık nekadardır ??
(Yatırım 6. teşvik bölgesinde yapılacaktır)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye62 yazı
ne üreticeksin arkadaşım. talep olan bir ürün bulup üretime yönelik ekipman düşünsen daha iyi olur. sen tezgah düşünüp onunla üretilebilecek ürün arıyorsun.

örnek olarak plastik kasa üretebilirsin. ekmek için meyve için, hırdavar için ...

üretimin yanında alacağın enjeksiyon tezgahının enerji tüketimine bak. büyük tezgahlar elbette fazla enerji ile çalışacaktır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı
ilgine teşşekür ederim frztxs.
"plastik enjeksiyon + montaj ile üretilebilecek bir ürün için" diyerek aslında imal ettmek istediğim bir ürünün mevcut olduğunu anlatmak istemiştim. İfadem eksik kalmış olabilir.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı

Hakan bey merhaba

Benimde plastik enjeksıyon atelyem var 5 makına var bızde hem kendı ısımızı yapıyoruz hemde fason imalata yapıyorum.

İstanbul gıbı bır yerde ben usta bır eleman zor buluyorum.Vasıflı eleman sıkıntısı var ulkemızde sana tavsıyem ılk once ustanı bul derım makınayı herkez satıyor.İşte gelir,

Ben vardıyalı calısmıyorum ortalama 3 makına calısıyor ayda ortalama 1.300 tl elektrık faturası gelıyor.Alacagın makına yenı olacaksa ınvertorlu almanı tavsıye ederım makına basına 5 yada 6 bin dolar odersın ama onuda cıkartırsın enerjı yonunden

Bır baska tavsıyemde kalıp yeni bır ve kalıp da bekledıgınız zamanların ustune cıkabılır bu konuya bence dıkkat edın derım ben kalıpcı oldugum halde kalıplarla cok ugrasıyorum.

Yardımcı olacagım baska bır konu olursa yazarsınız.
WaterPool
Ömer SÖYLEYENOĞLU
Metal iş Sanayi Sitesi 7. Blok No:17 Başakşehir İSTANBUL
0212 485 51 33 -549 51 26
Fax:0212 549 51 16
GSM :0555 692 46 25 0533 638 52 79
www.havuzekipmanlari.com.tr
o.soyleyenoglu@havuzekipmanlari.com.tr
omersoyleyen@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye99 yazı
Ömer bey sizde makinalarınıza inverter uygulayabilirsiniz bende plastik enjeksiyon işi düşünüyorum daha doğrusu bi parçayı üretmek istyorum ama kalıpçılar çok fazla istiyo fasoncularda öyle yani ürünü bu şekilde yaptırırsam kar yerine zarar ediyorum o yüzden beklemedeyim...

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı
Enjeksiyoncu arkadaşlar, en azından makina konusunda fikir verirseniz sevinirim. Haitian doğru bir karar mıdır??
Aynı fiyat aralığında önerebileceğiniz daha iyi bir makina var mıdır ??

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı
PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNALARI VE KALIP KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİM.0532 604 38 39

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye40 yazı
Merhaba arkadaşlar bende sizleri küçük bir deneyimimi paylaşayım. Bir arkadaşımla beraber kaliteli kat temizlik arabası üretebilmek için bir çalışma yapmıştık. İstanbul Pendik'te 3 firma ile görüşmeler yaptık. İnanın fiyatlar ve teklifler arasında çok düşündük. Bu işin ana konusu makina değil kalıp. Sadece tasarladığımız ürün için 23 adet kalıp için 200.000 $ gibi bir maliyet çıktı. Verilen tekliflerde kalıpların yarı parasını peşin ödeyip, diğer yarısını bir yıl içinde basılacak ortalama 80.000 adedin üzerine ekleyebiliyorlardı. Makina parkları büyük firmalarda hesap yaptığınızda makina almanızın gereksiz olduğunu anlıyorsunuz. Yinede ilk başlangıç maliyetini hesapladığınızda ve satışların ortalama 90 gün sonradan geri dönüş yaptığını hesapladığınızda 300-400 binlirayı cepte tutmanız gerekiyor. Tabi görüştüğümüz firmalar profesyonel büyük firmalardı. Daha küçük kalıpçılarla görüşsek eminim kalıp maliyetleri bayağa aşağıya düşecektir. Bu çalışmamız hala aklımızda. Uygun bir zaman yakaladığımızda bunu tekrar değerlendirip hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bilmediğiniz bir üretimle uğraşmak ve anlamak gerçekten zaman alıyor. Yinede karlı bir iş olduğu ortada. Herkese hayırlı kazançlar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye34 yazı
Merhaba;

Oncelikle Cin`de yasiyorum ve size bu konuda yardimci olabilecegimi soylemek isterim.Haitian Cin`li bir firma,cok buyuk bir firma ve burada bir disturubotoru var.

Ancak Cin`de Haitian gibi bircok firma var,Siz bana ureteceginiz urunu soylerseniz ben size firma seciminde detayli bilgi verebilirim.

Daha once bu isi yaptigim icin cok net konusabiliyorum ki, Cin`e gelirseniz bircok firmaya geziler yapip,en ucuz makinayi bulabiliriz.Saygilar

yakupdurur27@hotmail.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Çevirmen
Yeni Üye4 yazı
hatian guzel makinadir akiskan kontrllu yada driver kontrollu makina almanizi oneririm piyasada 2 el makina bakilabilir nexstarda haitian den ayrilan bir ekibin markasi tercih edilebilir ben olsam oncelikle ne uretcegin plastik kasa basmayi dusunuyorsan 520 ton haitan isinizi gorcektir
ben olsam oncelikle is olarak pprc dusunurum plastik tesisat ek ve parcalari bu sektorde onde gelen 4 firmada calistim ve 17 yillik tecrubeliyim size danismanlik hizmeti verebilirim 0532 446 79 22 hasan gercek

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hakan033
Değerli arkadaşlar,
plastik enjeksiyon + montaj ile üretilebilecek bir ürün için tesis kurmak istiyorum. Henüz ön fizibilite aşamasındayım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan aşağıdaki sorularıma cevap bekliyorum.
1- Makina olarak Haitian düşünüyorum. Fiyat+kalite+servis yönünden nasıl buluyorsunuz?? Aynı fiyat aralığında önerebileceğiniz başka makinalar hangileridir ??
2- Enjeksiyon makinasından çıkan her parça ürüne hammade maliyetinin yanında eklenmesi gereken enerji maliyeti yaklaşık ne kadardır ??
3- Enjeksiyon iş kolunda vasıflı eleman temininde sıkıntı yaşanır mı?? İyi bir ustanın maaşı yaklaşık nekadardır ??
(Yatırım 6. teşvik bölgesinde yapılacaktır)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar, 1963 Sivas/Divriğ doğumluyum.İki çocuğum var, Yenibosna/İST.ikamet ediyorum. İyi bir Enjeksiyoncu İyi bir Plastikçiyim. Plastiği, (Hammade) POLİMERLERİ, Mühendislik dahil oldukça iyi bilirim. Enjeksiyon makinelerinden, Enjeksiyon Parametrelerinden,Baskı Ayarlarından, _ P_ ve _V_ Basınç Hız,(Bar), soğutma sistemlerinden, bir Enjeksiyon makinesini üretime geçirirken ( hidrolik sistemi yormadan ) nasıl ne şekilde fazla enerji sarfiyatı yapmadan baskıya hazır hale getirmede bilgi sahibiyim. Ayrıca KYS ( Kaliteli Yönetim Şekli ) ve ISO 9001 - 2000 prosesleriyle ilgili almış olduğum eğitim ve çalışmalarımda olduğundan bu konuda istenildiğinde personele gerekli prosesleri hazırlar, eğitimide verebilirim. Plastiği seviyor ve plastikte Üretim, Kalıp Soğuma , Makine vs )yapılamayacak zor gibi imkansız gibi konularda fazla zaman vakit kaybı olmadan kendi bilgi ve tecrübelerime ilaveten dışarıdanda tanıdığım bu konuda söz sahibi olan kişi firma müesseseler sayesindede zor gibi imkansız gibi görünen projelerde başarılı olacağımızdan asla kuşku duymamaktayım. Takım çalışmasından yanayım. Benim için bir işletmede öncelikli olarak İŞ AHLAKI ve İŞ DİSİPLİNİ gelir bu konudada asla taviz vermem. Günü kurtaracak değilde !!! Yarını düşünen bir işletmede firmada Üretimden Sorumlu olarak çalışmak istiyorum. Saygılarımla. Metin GÜLMEZ GSM 05327394637 Not= Şartlarda anlaşabilirsek Yurt dışı veya İstanbul dışınada gelebilirim.

Yerleşim Türk ve Caicos Adalary / YstanbulMeslek Ymalat