Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret İşi Yapmak İstiyorum Fikir Verirmisin

BaşlatansalihcabukTarih12/07/2012 12:08:40Yorum20

İlk mesaj
Üye113 yazı
Başlıkta Belirttiğim Gibi E-ticaret Yani İnternet Üzeri Bir Şeyler Yapmak İstiyorum Ama Ne Yapsam Bilmiyorum Fikirlerinize İhtiyacım Var Yada Yazılımcı Arkadaşlar Varsa Projeniz Ben Finansman Olurum Yeterki Işık Olsun İşin Ucunda Şimdiden Teşekkürler Fikirlerinize Hepinize Başarılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Üye317 yazı
Ucu açık bir yazı olmuş.
Sanal ortamda derken farklı olarak ne bekliyorsunuz?
İş yapacaksanız normal bildiğimiz işi yapacaksınız.Tek farkı işin yapılış şekli olacak! Arka plan bildiğin gibi..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye68 yazı

Hocam öncelikle şuna cevap vermelisin;ben stok tutacak mıyım,yoksa tutmayacak mıyım? en azından bu tarz bilgileri paylaşırsan daha verimli fikir tavsiyesinde bulunulur saygılar..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye122 yazı
Bende kısa süre sonra kurumsal olarak kendi şahıs firmamda bu tip işlere başlayacağım Allah'ın izniyle hocam.
Çok sıkı biçimde tedarikçi arayışındayım; özellikle internetten bol giden ürünleri araştırıp stok yapmadan direkt satış sonu alıcıya ulaştıracak tedarikçi arayışındayım.

Öncelikle size şunu belirteyim;

E-ticaret gerçekten görüldüğü kadar kolay değil.

Varolan sistemler ( hazır sistemler ) ile belirli kiralar ödemek zorunda kalıyorsunuz. O yüzden benim tavsiyem ; sıfır bir yazılım ile bu işe başlamanız. Yazılımı yazarken yada yazdırırken mutlaka tüm standart fonksiyonları barındırmalı üzerinde.

Fatura keseceğim dediğim gibi; herşey prosedürüne uygun olacak. E-ticarette asıl püf nokta; ciddi sermaye ile istikrarlı bir tanıtım stratejisi izlemektir.

Şuan Türkiye'de saymaya kalksanız emin olun 10.000 üzerinde e-ticaret sitesi vardır. Birçoğu kişisel; yani yasal prosedürleri barındırmıyor.

Böyle bir ortamda güven verecek bir izlenim yaratmak çok önemli.

Sanal pos , kapıda ödeme , mobil ödeme gibi müşteriye cazip gelecek ödeme seçenekleri olmalı sisteminizde.
Bende onun araştırmasındayım sürekli. Kiralık sanal pos kullanmak şuan bana cazip geliyor, hem birçok banka ile anlaşmalı hemde komisyon oranları çokda fazla değil. ( Araştırmalarım sonucu - 0-10.000 TL ye kadar aylık satışta komisyon oranı %4 olan güvenilir aracılar buldum sanal pos mevzusunda. ) Aynı şekilde; hızla popülaritesi artan ödeme seçeneğide mobil ödeme. )

Ürün olarak tercihinizi, televizyonda reklamları dönen ürünlerden yana yapmanız bana şuan cazip geliyor. Neden derseniz; arama motoru aramalarında bazı taktikleri uygula**** o reklamı tv'ye veren web sitesinden dahi önce sıralamalarda çıkmanız mümkün. Bu benim açımdan bir avantaj.

Br diğer konuda ; kargo - geri teslim gibi şartları müşteri cezbedecek şekilde olmalı. Mesela; standart bir kargo çözümü vardır ; 100 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava diye. Aslında bunun çözümü daha makbul. Şöyleki; KDV dahil ürünlerinizde ; ne satılırsa satılsın anlaşacağınız kargo şubesinden standart bir fiyat alabilirsiniz. Ürün üzerine 4-7 TL arası değişen kargo ücretini eklediğinizde - ne alırsan al kargo bedava - anlayışı yada bu şekilde kullanıcıya lanse edilişi onları cezbedecektir düşüncesindeyim.

Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
Merhaba Öncelikle hayırlı olsun.
Size bir tavsiye vermem gerekirse ;

İlk etapta bir e-ticaret yazılımına binlerce lira vermekten kaçının.
Bir hazır sistem + tema ile işe başlayabilirsiniz.
İstikrarlı ve az cpu yiğen opencart sistemini öneririm.

Orta düzey bir hosting paketi + domain işinize yarayacaktır.
Kalan bütçe ile adsense ve adwords reklamları verirseniz, aylık belli bir ciroya ulaşabilirsiniz.

Kolay Gelsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye68 yazı
Sisteminize ilk andan kapıda ödeme sistemi koyarsanız güven sağlarsınız ancak,zararda edebilirsiniz,kapıda ödeme kullanan müşterilerin çoğu istatistiklere göre ya sipariş verdiğini hatırlamıyor,ya hazır parası olmuyor ya da karar değiştiriyor..Olan satıcıya oluyor giden kargo,dönen kargo,operasyon maliyeti..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye113 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lostinbazaar
sxemre@hotmail.com msn kişi listenize ekleyin görüşelim bir projemiz var tamamlanma aşamasında

Ekledim hocam
Bilgi ve Fikrinin esirgemeyen eleştiren ve hoş gören bütün arkadaşlarıma Teşekkürlerimi sunarım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye57 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mert1034
Sisteminize ilk andan kapıda ödeme sistemi koyarsanız güven sağlarsınız ancak,zararda edebilirsiniz,kapıda ödeme kullanan müşterilerin çoğu istatistiklere göre ya sipariş verdiğini hatırlamıyor,ya hazır parası olmuyor ya da karar değiştiriyor..Olan satıcıya oluyor giden kargo,dönen kargo,operasyon maliyeti..

Bence bu sorunu aşabiliriz, müşteri sipariş verince direk arayıp doğrulamak çözüm yaratabilir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye149 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - myforget
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mert1034

Bence bu sorunu aşabiliriz, müşteri sipariş verince direk arayıp doğrulamak çözüm yaratabilir.

yüksek gelir seviyesine hitap eden ürünler satmıyorsanız, arayıp teyit etmek bu sorunu çözmez internet satışlarında tabiri caizse o an gaza gelip kart ile alışveriş yapma alışkanlığı var kapıda ödeme'de arkadaşın bahsettiği sorunlar her zaman oluyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye149 yazı
15 bin lira yatırım yapma gücünüz varsa, niş bi sektör üzerinde tüm fizibilite çalışmaları yapılmış bi projemiz var özel mesaj ile iletişim bilgilerinizi verirseniz görüşelim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye23 yazı
merhabalar öncelikle hayırlı uğurlu olsun dilerim
Size bir tavsiye vermem gerekirse;

Bazı arkadaşlar hazır sistemler kullanın demişler ( Fikirlerine saygı duyuyorum ) Fakat hazır sistemlerdeki bazı güvenlik acıkları sizin sisteminize zarar verebilir.

örneğin hazır sistem almak istediğinizde içerisinde sanal pos entegresi, xml entegresi, kapıda ödeme v.s. gibi bir cok modüller sistemleri barınmaktadır.

open cart , magento pestre v.s. gibi hazır yazılımlar kullanmak istediğinizde 100 usd den daha az bir rakkama yukarıdaki bazı vermiş olduğum modüllel sistemleri yüklemek durumunda kalacaksınız bu durumda da hazır yazılımdan kiralama paraları ile aynı rakamlara tekabül edecektir. bunun yanı sıra teknik destek v.b. bir çok avantajda hangi firmadan alırsanız bu hizmetin karşılığını alacaksınızdır.

Ürünleri ilk etapta stok yapmanıza gerek yok tedarikci firmalarla irtibata girerek direk müşteri gönderileri varmı onu araştırın cünkü kargo firmasınla yapacağınız anlaşmalarda TM açtıracaksınız türkiyenin herhangibir noktasında carinizi açtırabilirsiniz bu sizin için avantaj olacaktır.

XML ile ürün alırsanız tek bir link ile yüzlerce ürünlerinizi internet sitenize yükleyebilirsiniz.

Ayrıca illa yazılım alacam eticaret üzerinden gideceğim diye bir konu yok bence sanal pazar gittigidiyor sahibinden gibi cok kullanıcılı internet sitelerinden sadece magza acarakta kar edebilirsiniz. eticaretin farklı noktalarda giderleri oluyor örneğin bir kampanya cıkmak istediğinizde karşılaştırma sitelerine bir bedel ödüyorsunuz. aynı zamanda google veya yandex içinde bir bedel ödemek zorunda kalabilirsiniz. Mutlaka unutmayın reklamsız satış yapamazsınız.

Ürün konusunda da size tavsiyem %20 veya %30 karlı ürünleri satmaya bakın cünkü basit bir matematik hesabı ile yılda yaptınınız cironun %10'unu baz alırsanız tüm yılda yapmış olduğunıuz satış ve kestiğiniz faturalar devlete KDV ve vergi borcu olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca Şirketinizi şahıs olarak değil LDT ŞTİ olarak yapmalısınınız. 50.000 TL lik ciroda %20 si devlete gidiyor. şahıs firmasında ise%30 ları buluyor bu rakkam.

konular hakkında aklınıza takılan sorularınız varsa cevaplayabilirim. İzmirde bir çok eticaret firmalarına danışmanlık ve fikir danışmanlığı yaptım bu konuda size yardımcı olmak isterim.

Saygılar

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye59 yazı
Koniks sitesine neler oluyor. Yayınladığım konular onay bekliyor diyor ama bir türlü o onay gelmiyor. 2 ekimden beri bekliyorum. destek mail adresine mailler gönderiyorum geri dönen yok. Bunun gibi ama çalışanları siteyi takip eden başka site var mı? Bilgi paylaşımınız rica olunur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
ben de ipek eşarp ve şal konusunda e ticaret yapıyorum. Sitemi inceleyip bana öneride bulunacak, tedarikçilerle, işbirliği yapabileceğim kişilerle, görüşmek istiyorum. Saygılarımla..

www.seyraesarp.com
www.seyraesarp.com

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek Serbest meslek
Yeni Üye26 yazı
Çok farklı bir iş fikriniz yoksa e-ticaret işine girmeyin. Tamamen uzak durun !

Bu sektör 2000'lerin başındaki cazibesini tamamen kaybetmiş durumda. Pazarda çok büyük oyuncular var artık.

Klasik anlamda zaten hergün yüzlerce site açılıyor ve bu işte kar etmek çok zor. Çoğu kişi zarar edip kapatıyor.

Çünkü Sabancı, Koç, Doğan gurubu gibi büyük sermaye gurupları, e-ticaret pazarını parsellemiş durumdalar zaten. Herşeyi satıyor adamlar a'dan z'ye..

Bunlardan daha ucuza ürün satabilecek misin ? Reklam ve pazarlamada bunlarla rekabet edebilecek misin ? Altyapı ve tedarik işlerini bunlardan iyi yapabilecek misin ?

Yok..Yapamayacaksın. O zaman hiç bulaşma derim. Çok farklı bir iş fikrin varsa o başka. Ama klasik anlamda B2C e-ticaret yatırımı küçük girişimci için ölüdür. Onu söyleyim.

Sen eğer A malını, diğer sitelerden daha ucuza satabiliyorsan müşteriye, o zaman site kurmana bile gerek yok !

Gittigidiyor, sanalpazar vb sitelerden bile satsan ürününü gene çok iyi kazanırsın.

Belli bir malı, rakiplerden daha ucuza satmaktır yani buradaki püf noktası.

Adam bir ürün alacaksa eğer google'dan fiyat araştırması yapmadan almıyor.

Tabii birde müşteriye güven vermen, ürünü hızlı tedarik etmen, hata yapmaman, bir şirkete ve ofise sahip olman, vergi vermen vs gerekiyor.

Göründüğünden çok daha zor ve zahmetli bir iş yani.

Özetle;

E-ticaret işinde en büyük parayı web tasarım şirketleri kazanıyor. Türlü vaadlerle insanlara e-ticaret sitesi satıp hazır parayı ceplerine koyuyorlar. 1-2 sene sonra batınca da kimse oralı bile olmuyor.
Money Talks...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor
Yeni Üye39 yazı
E-Ticarette binlerce lira para yatırıp sonrasında da ondan 5 kat daha fazlasını Reklamlar için harcamanız gerekli. Ama şimdi E-Ticaret yapacak arkadaşlara yapmak isteyenlere hem kendi mağazasından alışveriş yaparak kazanmak hemde etrafındaki arkadaşlarına anahtar teslimi Mağaza açıp ek gelir elde edebilirsiniz. Milyarlarca lira para yatırımı yapmanızada gerek yok... Detaylı bilgi için neistersenbizdevar@gmail.com İsim ,soy isim ve telefon bilgisini yazarsanız mutlaka size ulaşıp fikir alışverişinde bulunacağım.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
Ürünlerinizin tanıtım videolarını 3 boyutlu olarak uygun fiyata hazırlayabilirim. Böylece youtube gibi sosyal ağlarda da tanıtımınızı yapabilirsiniz.
iletişim: sercan[at@at]kurgucu[noktadot.noktadot]org ([at@at] ve [noktadot.noktadot] kısımlarını spam mail listelerine düşmemek için ekledim.)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye347 yazı
e-ticaret her geçen gün rekabetin hızla arttığı bir sektör,
eğer ingilizceniz var ise yurtdışındaki e-commerce trendlerini takip edip ilk uygulayanlardan olmaya çalışabilirsiniz,
yada niş bir ürün/hizmet bulmaya çalışırsınız,
ve bu alanda sürekli içerik üreten webrazzi,eticaretmag,eticarethocasi.com gibi siteleri güncel takip etmenizde fayda var,

Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk