Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

H

Başlatantarkan34Tarih09/07/2012 18:12:05Yorum19

İlk mesaj
Üye145 yazı
h
200620062006

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Üye192 yazı
Genel olarak kirasına 1500 tl diyenler var. 1500 tl şoför alıyor ve 1500 lira da çalıştıran kazanıyor diyorlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye145 yazı
sayın ersanayaz bu yazdıklarınızı diyenler kimler acaba?

200620062006

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye192 yazı

yapanlardan duymuştum...
bence en mantıklısı kiralık dolmuş hattı bakarsan daha iyi olur.taksinin bana göre geleceği yok.

Üye145 yazı
ilgili ve bilgili...
200620062006

Üye192 yazı
eğer illaki taksicilik yapmak istiyorsan havaalanındaki duraklarla ilgilen onlar güzel para kazanır.ve diğerlerine göre müşterisi seçkin olduğu için soyulma öldürülme sıkıntın olmaz.bana göre diğerlerinin pek geleceği yok çünkü etraf taksici dolu.

Yeni Üye25 yazı
galeri taksi kira bedeli : 4.000 tl dir (araç kendine ait ise)
araba günde ortalama 250 tl kazanır (masraf harici)
2/3 arabaya kalır , 1/3 söför alır
tavsiye:anladığın iş ise bulaş yoksa yukarıdaki rakamı alman zor..

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
Bir tanıdığım bu işi yapıyor ve kendisinden duyduğum aylık taksi plaka kira bedelinin 4300 tl olduğu..

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye201 yazı
ankarada taksi plaka fiyatlari ne durumda ve aylik kira getirisi ne kadar bilen varmi

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı
günde 250 lira para hayatta kazanmaz.bu ayda 7500 tl yapar. eğer 7500 tl kazanıyosa hepimiz taksicilik yapalım.

Yeni Üye81 yazı
denemek için kendim 2 hafta sonu sabiha gökçende yaptım, saat 12.00 da aracı aldım , saat 18.00 kadar piyasada küçükyalı civarında çalıştım, yaklaşık 13-14 müşteri kısa mesafe için aldım 100 tl falan topladım saat 18.00 kadar, daha sonra sabiha gökçene geçmem gerekiyordu yolda şans sabiha gökçen yolcusu aldım kartal civarından 57 tl tuttu havaalanına kadar, sonra sıraya girdim gece 2.30 a kadar çalıştım ve toplamda 250 tl falan topladım.25 lirası durak parası 230 tl araç parası v 105 tl yakıt parası yani bişey kazanamadn cepten çıkardım fakat sabaha kadar dursaydım sanırım 50-70 arası bir rakam kazanacaktım, bu işin karlı kısmı plaka kiralayıp kendin şöförlüğünü yaparsan kazanırsın fakat yinede iyi araştır,

Üye201 yazı
Antalyada taksi plakasi kaca satiliyor ve kira getirisi nedir bilen varmi aceba

Üye189 yazı
bir arkadşım bu işe başladı
oto center dan sıfır bi taksi satın aldı 20 küsüre plakayıda aylık 4600 tl ye kiraladı kontrat yıllık olarak yapıldıbir aylık miktarıda komisyon olarak ödedi her yıl kontrat yenileyeceği zaman bir aylık komisyon yine ödüyecek.2 tanede şöför ayarladı.biri sabah biride akşam çalışıyor.her bir şöförden günlük 110 tl alıyor.2 şöför toplam günde 220 tl taksi sahibine ödüyor.durak parasıda 15 tl onuda kendi mesaisindeki şöför ödüyor.
220*30:6600-4600:2000 tl cebine kalan kendisi çalışmadan aylık kendine kalan kendisi çünkü başka iş yapıyor.bir şöförde iyi ve AKILLI çalışırsa aylık cemine masrafları düşerse (günlük kira,durak ücreti,benzin,) 1500-3000 arası cebine kalır.,
kazanamıyorsa zaten işi beceremiyodur.yada durakta yatıyodur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye189 yazı
bu arada istanbulda taksi plaka fiyatları:900.000 tl dir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye201 yazı
evet istanbulda baya pahali, zaten 1 trilyon gibi bir parayi istanbulda taksi plakasina yatiran adamin aklindan süphe ederim. Antalyayi merak etmistim yardimci olabilecek birileri varsa sevinirim

Üye145 yazı
hesap şöyle, hazır plakalı araç 45 bin tl +5 tl komisyon + 4700x12= 56400 tl + yıllık iki takım lastik = 2 bin tl+ 3600 bakım masrafları. yani toplam 112 bin tl sözleşmeyi imzaladığınız anda cebinizden çıkacak para olarak hesaplanmalı. ayda 10 bin tl civarı para kazanırsanız kafa kafaya getiriliyor anlayacağınız. taksi plakası kiralayıp para kazanmak akıl karı değil açıkçası. iki şoföre versen arabayı 150 şer lira alsan ayda 9 bin eder en iyi ihtimalle 5 bin düşün içinden kiraya ve bakıma, size kalır 4 bin. yılda 48 bin tl yapar. ama zaten arabayla birlikte komisyon 50bin tl tutuyor bir yıllık. araba kar kalır yanınıza oda 20 bin tl ancak eder,ederse.
200620062006

Üye131 yazı
arkadaşlar bu işi tam manasıyla bilen yokmu.ben gitsem bi araba alsam yada olan arabamı bu iş için kullansam.nerden kiralanıyosa gidip taksi plakası kiralasam aylık olarak.yani cebimden yıllık toptan bi para çıkmasa.aylık mesela 4000 kiraya versem.2 tane şöför bulup bunlarada toplamda günlük 200 küsür liraya kiralasam.bu iş bu şekilde yapılabilirmi yoksa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi hazır plakalı lastik vs ıvır zıvırmı var biri açıklayabilirmi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye145 yazı
yukarıdaki arkadaş dediğiniz farkettiyseniz zaten konuyu açan arkadaş. bu iş o sizin dediğiniz gibi olmuyor, taksi plakası kiralayan bir sürü galeri var gidip sorun anlatsınlar size. yada taksi duraklarına gidip sorun söylesinler. en iyi bilgiyi öyle edinebilirsiniz. araba zaten sözleşme bitiminde sizin oluyor her ihtimalde fakat arabayı o galeriden kurulmuş olarak almak zorundasınız ilk etapta. zaten araba dedikleri sarıya boyanmış bildiğin ikinci el araba. piyasadan almaya kalksan en temizini 25 bine alacağın arabayı onlar sarıya boyatıp plakayı üzerine takıp taksimetre monte edip plaka sahibi adına ruhsatlandırıyorlar ve 45 bin tl ye kakalıyorlar. teminat senedi alıyorlar, ilk yılın sonunda hala devam etmek istiyorsan bir kira bedeli daha komisyon alıp sözleşme yeniliyorlar, her kira için ayrı ayrı senet düzenliyorlar. yani 45 araba+ 12x4700 kira + 4700 komisyon ilk etapta, sadece kirayı 12 taksitle ödüyorsun işte. araba 24saat çalışacağı için yıllık en az 2 takım lastik ve en az 5-6 kez periyodik bakım falan vs. ve tabii trafik sigortası ve şoförlerin sigortası. bu işi yapabiliyorsan en iyisi plaka sahibini bulup direkt ondan kiralamak, en azından komisyonlardan kurtulup belki üç beş kuruş ucuz kiralayabilirsin. şoför çalıştıracaksan da zaten şoförler 280 tl getiriyorlar 24 saate, üstü şoförlerin oluyor. ama src belgeli ve pisiko teknik raporlu olmaları gerekiyor,sigortalı olmak zorundalar ama anlaşırsın kendileri öderler primlerini. aylık 8500 tl getiriyor anlayağınız. yıllık 100 bin yapar. ama siz araba+komisyon+kira+sigorta+lastik ve bakım ücret derken 110 bin tl civarı ilk yıl para ödersiniz galericiye ilk yıl para kazanmanız imkansız ama ikinci yıl araba parası olmayacağı için üç beş kuruş belki kazanabilirsiniz tabii galerici devam etmek isterse. ama ikinci el çok km yapmış bir araba sahibi olursunuz 15-20 bin ya eder yada etmez o da.
200620062006

Üye131 yazı
iyi ama bu şekilde düşünürsek kimse para kazanmıyo zarar ediyo.iyi araştırmak lazım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye145 yazı
hadi birazda siz araştırın bakalım sonuç ne çıkacak, merakla bekliyorum :)
200620062006