Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni Yerleşim Yerinde Dükkan Açmak Ve Maliyet

BaşlatanwordsmanTarih09/07/2012 09:53:27Yorum4

İlk mesaj
Üye150 yazı
Merhaba,
Dişimizden tırnağımızdan artırarak, yeni gelişen bir bölgede köşe başı küçük bir dükkan satın aldık, dükkan 20 m2, 30 m2 kadara dükkan önü alanı var, dükkanın yeri iyi gibi, yani biz öyle yorumluyoruz ya da öyle istiyoruz. Yanında cami inşaatı var şu anda faal, yol üstünde de ilk öğretim orta öğretim okul alanları ve büyük bir park alanı gözüküyor imar planında, şu anda buralar boş tarla, etrafda genel olarak inşaat, fakat oturan mahalle sakinleride var,

Eşim terzi tuhafiye gibi birşeyler yapmak istiyor, yani aslında 1 yıl sonra gibi düşünüyoruz, hem mahalle biraz daha dolar hemde biz maddi olarak biraz toparlarız,
bu iş için önerileriniz nelerdir,? neler yapılmalı nelere dikkat edilmeli, ne kadarlık bir bütçe gerekir, mal nerden alınır ? neler çok satar ? dükkan sabit giderleri nelerdir? esnaflık zormudur ? yani şu anda aklıma gelmeyen bir çok soru var, yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye468 yazı
wordsman ilk önce hayırlı uğurlu olsun allah utandırmasın inşallah,
eşiniz terzi olması sizin için avantaj yeni gelişen bölgelerde paça,etek,beden büyütme,kumaştan elbise dikimine kadar tabi bunun yanında iğne iplik fermuar düğme boncuk vs ürünler satılır akmaz kokmaz sabah erken aç akşam geç kapat derdi olmaz işinize göre hareket edersiniz dükkan sizin oldugundan sadece su ve elektrik masrafınız olur onlarda bişey tutmaz vergi memurları gelene kadar vergiye bile kayıt olmasanız olur,tuhafiye dediginiz çok masraflı iş degildir en çok parayı dikiş makinası tutar oda iyi bir makina 700 tl geçmez bile diğer ürünlerle 5000-6000 arası açılışınız olur diger gidecek ürünleride yavaş yavaş müşteri istegine göre koyarsınız allah işinize bol bereket versin hakkınızda hayırlısı olsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye61 yazı
nevresim işini de düşünün.
30-33metrelik kumaşlardan 8-10 top alın müşteri beğensin yenge diksin.(hem kumaşı toptan alıp perakende satmış olursunuz hem de dikimden 3-5 kazanırsınız.)
üstelik artan parça kumaşlar olur,onları da atmaz yastık kılıfı filan dikip kapı önünde sepete koyarsınız.

unutmadan söyleyeyim,semt tamamen oturmadan açarsanız oranın en eskilerinden olursunuz,herkes evini sizin dükkana göre tarif eder ;) cami inşaatını geç falanca tuhafiye var ordan sola dön ya da filanca tuhafiyenin karşısındaki sokak:D

işin içindeyim detay isterseniz özel atınız...

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Üye150 yazı

iyi niyet dilekleriniz çok teşekkür ederim, allah hepimize kolaylık versin,
konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama, farklı bir alanda da düşüncelerim var siz ne dersiniz?
ekmek satışı ile ilgili yorumlarınızı paylaşabilir misiniz? örneğin bir ekmek fırını ile anlaşsam, sadece unlu mamulleri ve satışı yapsam, mesela,
ekmek, bazlama, simit, taze yufka vb. bu işlerde kar marjı nedir? bir de satılamayan ekmekler ne oluyor, iade alıyorlar mı? bu işle ilgili de önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. (bu arada dükkanın karşı sokağında bir bakkal var derme çatma biryer, kimseninde ekmeğine mani olmak istemem ama karşıda bakkal olması benim işlerimi etkiler mi? yani benim düşündüğüm konsept daha farklı)

Üye150 yazı
Arkadaşlar,
bu boş dükkanda haftasonları neler yapılabilir?
fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
teşekkürler.