Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kitabevi Konusu Yardım

BaşlatanTheodoreTarih03/07/2012 15:48:43Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar İstanbul Şirinevlerde 3 katlı bir dükkanımız var, bodrum kat depo olarak kullanbilcek şekilde. Gayet büyük bir dükkan, içide hoş kullanışlı. Biz genelde burayı kiraya veriyorduk 3,5 milyar kira alıyorduk fakat kiracılar işi tutturamıyor 2-3 ay sonra istediği kazancı yapamayınca ayrılıyordu, dükkanda boş kalıyor. Benim fikrim düşük sermayeli, zevk alabileceğim, aylık 3 milyar kazanabileceğim bir iş.

Düşük sermayeli, zevk alabileceğim iş olarak kitabevi düşündüm, çok fazla okuyan çevre olmasada burada bir şeyler kazanırım gibi. Bilen bilir meydana çıkan o kapalı cadde üzerinde sokak arasında fakat tenhada değil maksimum 10-15 adım. Etrafta meydanda NT var kitap satan birde bir sokak ilerimde bodrum katta pek görülmeyen bir yer var(6-7 yıldır iş yapıyor, batmayacağım konusuda beni yüreklendirende o zaten).

Şimdi sorularım bu iş için ne kadar maliyet gerekir? Kitap başına ortalama gelirim ne olur? Etrafımızda dershanelerde yoğunlukta soru bankası falanda satacağım güzel bir mekan kuracağım ekstra olarak ne tavsiye edersiniz?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye72 yazı
Sadece kitap satarak bu iş olmaz. Aakşamları üstgeçit üzerinde korsan kitap satanlar vardı benim hatırladığım. Dershaneler kitaplarını zaten kendileri satıyor ayrıca yakında NT var onunla fiyat rekabeti yapamazsınız. Kitaplar ortalama %25-45 arasında iskonto ile size gelir. Günceli sürekli takip etmeniz gerekir. Ders kitaplarına fazla güvenmeyin müfredat değiştiği anda elinizde patlar. Okuyan kesim AVM'lerdeki kitapçılardan veya internet sitelerinden alıyor. Albenisi olacak ürünlerde koyabilirseniz iş yapabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye345 yazı
dershanelerin çok olduğunu belirtmişsin bir katını güzel sade bir dekor ile hafif müziklerin çalındığı kafe yapabilirsin

fotokopi koyabilirsin

kafenin olması dükkanını hareketlendirir
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye39 yazı

Bodrum katın depo olarak kullanılabileceği bir dükkanın kalan iki katını ikinci el kitaplar satın alarak doldurabilirsiniz. Bir kaç sandalye ve masa yerleştirebilir sıcak ve soğuk içecek servisi yapabileceğiniz bir mini bar yaptırırsınız. İnsanlar kitap okurken içeceklerini yudumlarlar bazı öğrencilerde ders çalışmaya falan gelebilir. İkinci el kitapların sıfırlarını almak isteyenlere satarsınız. Köşe bucağa bir kaç incik-boncuk standı ya da acil durumlarda ihtiyaç duyulabilecek şeyleri satabileceğiniz (Kulaklık, Kalem, Pil, vs.) standlar yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bedava wireless ile beraber telefon şarj otomatıda konulabilir. Fakat tüm bunlar için iyi bir sermaye ve araştırma gerekebilir. Belki hepsi bir anda değilde, çabuk para kazandırandan uzun vadede kazandırabileceklere doğru sırasıyla işinizi kurmaya başlayabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye14 yazı
kirayı 2.000 liraya düşür. kira yüksek olduğu için batıyorlar demekki.iyiki dükkanınız var. millet sizemi çalışacak.

2.000 liradan da fazla gelir getirmeyecek hiç bir iş kurmana gerek yok.kiraya ver gitsin.

İnşaat amelesi

Yerleşim Türkiye / Adyyaman
Üye410 yazı
inşaatamelesi arkadaşım kira fiyatlarını bireyler kendi belirlemez arz -talep dengesi belirler o taraflarda kiralar o civarda veriliyorsa insanlar neden düşük kira istesin senin dedigin mantıklımı? düşün yan dükkan 3500 lt diger yan dükkan da 3500 tl sen 2000 tl den kiraya ver ,olacak işmi bu?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye72 yazı
Arkadaşım,
o kirayı verecek olan adamın o parayı çıkaracak işi yapması gerekir. Eğer yapamazsa sana kirayı da ödeyemez batar gider. Sizin boş bıraktığınız her ay kiranın yıllık gelirinin düşmesi demektir. Şöyleki 3.000 tl den kiraya verseniz yıllık 36.000 alacaksınız demektir. Ama 2 ay boş kalırsa aylık kira geliriniz 2.500'e düşecek demektir. Bu nedenle boş kalmasındansa az ama düzenli kira ödeyebilecek birine kiraya vermek mantıklı. Siz 4.000 tl kira da isteyebilirsiniz, mal sizin. Siz mal sahibi olarak alacağınız parayı düşünüyorsunuz, dükkanı açacak kişi her ay kira, faturalar, stopaj, vergi, personel , muhasebe ücretini düşünüyor. Bunların parasını çıkaracak eğer elinde para kalırsa ona ne mutlu.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye1359 yazı
DNR ile anlaş derim.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
Bu güne kadar iş yerinizi kiralayıp işyeri olarak işleten hiç bir kiracınız kadar heyecanlı olmayacaksınız, onlar kadar istekle ve fedakarca işinize sarılamayacaksınız, onlar kadar sermaye koymaya eliniz hiç varmayacak, ay başı geliyor kirayı ödemem lazım tedirginliği ile alternatif getiri arayışlarını aramayacaksınız, 3 kuruş arttırayım su, elektrik, vergi, kira, toptancı ödemesi bu ay sıkıştık düşüncesiyle ne sofranızdan ne harcamalarınızdan kiracınız kadar tasarruf etmeye çalışmayacaksınız, sizin şu an tereddüt ettiğiniz bir çok riski onlar aylarca düşünüp çok daha fazlasını alıyorlar... Onlar bu riskleri sizden çok daha hevesle ve azimle alıp bu iş yerinde tutunamadıklarına göre siz bu dükkanda ayda 3.000 lira kazanacağım güvenini ve hissini veren nedir gerçekten merak ettim? Ayrıca bazı iş yerleri, ben de ticaretle uğraşıyorum, kiminiz gülebilir, kiminiz dalga geçip saçma diyebilir ama gerçekten bahtı kara oluyor, cama bedava yazsan selam veren olmuyor...
İnşallah hayalinizde ki başarıyı elde edebiliriniz. ama dükkanı sahibi olup yıllarca kira geliri almış olan ve ticarette belirli deneyimi kazanamamış olanların uzun vadeli işler başarabileceğine inanalardan değilim.
Saygılarımla...
Az OLsun, Zor Olsun ama HELAL Olsun...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi d&r gibi ya da büyük marketler ya da bankalar gibi yerler ile iletişime geç yerini kiralatmayı dene. Dükkanın yeri nasıl bilmiyorum tabi de eğer işlek bir cadde önüyse tanınmış markalar kaçırmaz bu fırsatı

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Y?siz