Taze meyveleri sıkıp içecek elde etmeyi ve bu şekilde satmayı düşünüyorum. Bunun için özel bir izin gerekir mi?
Hali hazırda tarım ürünleri üzerine kurulu bir ltd şirketi var. Faliyet alanında şöyle diyor.
"Gıda maddeleri her türlü yaş kurul meyve sebze yemiş süt ve her cins peynir ve sütle ilgili ürünleri nebati ve hayvani yağlar konserve reçel salça turşu her türlü içecek maddeleri hububat narenciye baklagiller ve bilimum ziraat mahsülleri her türlü hayvansal ürünler gıda ihracatı, ithalatı alım satım ve perakende dahili ticaretini yapmak"
Eğer mevcut şirketi kullanırsam, şirket ismi yapacağım işe uygun olmadığından kendi istediğim başka bir ticari ismi (başkaları tarafından kullanılmayan) kullanabilir miyim?
Başlangıçta sabit bir yerde bir dükkan kirala**** bu işi yapmanın beni "tanıtım ve kira gideri" bakımından büyük riske sokacağını düşünüyorum. Zaten bunun altından kalkabilecek fazla bir sermayem yok. O yüzden bu işe uygun bir stand tasarlayıp bu şekilde seyyar usulü denemek istiyorum. Konsepti taşıyacak araç olarak daha çok elektrik enerjisiyle çalışan taşıtları (otomobil değil) düşünüyorum.
Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.