Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Öğrenci Evde Ve Kendi Capında Ne Yapabilir?

BaşlatanselocezaTarih21/06/2012 15:53:08Yorum9

İlk mesaj
Üye554 yazı
s.a abilerim kardeslerim öğrenciydim bu sene lise bitti
üniye giricez insallah tatile girdik bende her yaz yaptıgım gibi pazartesi eminönü mahmutpaşada cıgırtganlıga baslıcam ordan suan elimdeki 1-1500tlye artı olarak haftalık sermaye yapabilecegim 200tl gelirim olacak
kendi capımda bişeyler yaptım mal alım satımı gibi ama bunlar uzun vadeli be düsük karlı isler zaten onlarıda para icin değil ön hazırlık bilgi ve kendimi kamcılamak icin yaptım

bundan sonra gercek anlamda en azından aylık 300-500tl getirisi olan ne yapabilirim?

Yerleşim Türkiye / İstabbulMeslek Grafiker
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye12 yazı
okula nerede gideceğin önemli, eskişehir gibi bir yerde üniversiteye gidersen, öğrenciye yönelik iş yapmaya çalış. ve şöyle birşey söyleyeyim sana gideceğin kampüs büyük olursa şayet, üniversitelerin geleneksel festivalleri oluyor ben hem selçuk ünide okur iken hemde afyon kocatepede okur iken bunu yapmış idim iyide para kazanmıştım.
ilk önce yapacağın bir toptancıyla anlaşmak bunun yanında sana yardımcı olabilecek aracı olan birini bulmalısın (malum dış şehirde gurbette olucaksın onu bulamadın diyelim bir taksiciyle iyi muhabbet kur taksimetreyi açmadan 8-10 tur atmak gerekiyor de 3-4 günde o sana yeter zaten) öncelikle kampüslerde hangi bloğun önüne sergi açacak isen oraya ya rektörlük bakar yada o binanın kantin işletmesi oradaki yiyecek içecek satımını üstlendiği için onlarla konuşmalısın. ve sonra yapılacaklara gelelim bunları ayarladıktan sonra.

senlikler bahar ayında olduğu için ve bende dahil genç kesim o şenlik günlerinde erik, çiğdem (çekirdek), soğuk su, ve pilav üstü tavuk gibi ürünler havada gidiyor. çiğdemi toptancıdan suyu toptancıdan alacaksın orası kolay. eriği üreticiden bulabilirsen üreticiden kargolatmayı seç. veya kendin git al. ufak bir fizibilite örneği çıkarırsak.

giderler;
günlük 30 kilo çiğdem 30x 3 = 90 tl
günlük 30 paket su 12li 30x 2,5= 75 tl
eriği toptan alırım dersen ben kilosunu 1,5 tl den almıştım nisan ayında. bu yere göre değişir tabi.
250 kilo x 2,5 = 625 tl
ve yanına pilav malzemelerini bir kazan bol miktarda plastik kaşık ve plastik tabak. ben bir restauranta yaptırıyordum pilavı bütün malzemelerini alıyordum onlar pişirmesini kazanına 20 tl alıyorlardı.
ve ürün bittiğinde sarılacağın ulaşım aracı olarak mehmet abi, günlük 30 tl de ona yaz.

gelelim gelir hesaplamasına

çiğdemin 2 çaybardağı olarak ölçeklendirip 2 çay bardağı 50 kuruştan satıyorduk ve iyide satış oluyordu.
günlük 500 çiğdem x 0,50 krş 250tl
su 12*30=360 adet --- 360x0,50 = 180 tl
eriğe gelince küçük plastik kaplara 100 gram halinde koyup paketini 1 tlden çok rahat satabiliyorsun. yanında tuz hediye :) günlük 30 kilo erik satsan 300x1 tl = 300 tl
pilav ise tabağı 2.5 tl den satıyor idik. günlük 100 tabakta pilav satsan 100x2,5= 250 tl

totalde
erik = 300 tl
su = 180 tl
pilav = 250 tl
çiğdem =250 tl

= 980 tl günlük ciro yapabilirsin. bu rakamlar ortalama merkez kampüsünde 30 bin öğrenci barındıran üniversite için aslında birazda düşük bile kalıyor. gider olarak ortalama günde 300 tl giderin olur. yanında çalıştıracağın kankaların bunun içine dahil. yani günde yaptığın işten 700 tl kar cebine kalır ve ortalama şenlikler 3 veya 4 gün sürüyor 4 günün sonunda 700*4 =2800 tl kazanmış mutlu bir biçimde yatağında uyuyabilirsin. bir öğrenci için bu iyi bir para. fakat unutmadan söyleyeyim yola çıkacağın arkadaşların seni yarı yolda bırakmayacak kişiler olmalı ve işe başladığın anda hiç pes etmemelisin, ve iyi bir organizasyon yaparak bu işten çıkabilirsin. fakat istikrar ve güvenilir kişiler şart.

İşine yararsa dene derim. ben bir bu işi birde bunn yanında yaptığım ek bir işle, şu an yine okuyorum bu sefer işi bir üst basamağa taşıdık araç alıp satıyorum. bu arada 2007 reno clio satılıktır ilgilenenler bana özel mesaj atabilir :) işin şakası tabi. umarım hayatında hep başarılı olursun girişimci arkadaşım :)
Sen yeterki iste, istek oldumu dileklerde gerçekleşir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye554 yazı
sağolasın abicim güzelbir fikir riski az ama bunu yapmam icin birsene beklemem lazım artı üniyide istedigim yer olurmu olmazmı bir sene daha hazırlanma ihtimalim var ama üniye gidip o senlik günleri geldiginde yapabilecegim bir is simdiden aklımın bir kösesine kazıdım sağolun hayırlı isler :)

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye192 yazı

Ödev ya da tez yazarak güzel paralar kazanbilrisin özellikle yüksek lisans öğrencileri iyi para bırakır :)
derslerinde iyi not tutarsan copy centerler sana notların için para öderler.
mesleğin grafiker yazıyor , üni ile ilgili tişörtler bastırıp öğrencilere satabilirsin.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar bende yeni konu açmak yerine buradan konuyu devam ettirmek istedim. Elimde 1500-2000 tl bir para var biriktirip okul dönemi açılınca harcarım dediğim ancak bu siteyi görünce acaba ticaretle bu parayı koruyup aileme yük olmadan bazı aktivitelerimi finanse edebilir miyim diye düşündüm (maça gitmek olsun arkadaşlarla özel bir faaliyet olsun).Sonuçta kendime biraz destek çıksa yeterli yani parayı kırmak yada tüm aylığımı oradan çıkarmak gibi bir niyetim yok. ancak utangaç bir yapım var yani burada yazılan gibi direk elden satış yapamam gibi geliyor. Bu yüzden internet üzerinden (özellikle çin sitelerinden) elektronik eşya al-sat yaparak değerlendirmek istiyorum. Ne gibi şeylere dikkat etmem gerekir.Ürünler bozuk yada eksik çıkarsa ne yapmam gerekir. Hangi ürünler daha hızlı satılır gibi sorularım var
Bu sorular dışında başka alternatif iş önerileri varsa belirtirseniz sevinirim

Not : Tez olmasada ödevlerde yardımcı oluyorum ama bende başka ödevde yada derste yardım aldığım için ya karşılıklı ücretsiz oluyor :) Tişörtleri ise direk olarak okul bastırıyor lisanslı olarak ve uygun fiyata yapıyor.
Not2: Burs başvurusunu başkasının hakkını kendi eğlencem için kullanacağım bir para olacağından yapmamayı tercih ediyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye17 yazı
Çin malı ürün alacaksan site olarak dx.com var. Güvenilir bir site ben 2 kere ürün aldım.
Dünya çapında kargo ücreti almıyor. gittigidiyorda birçok kişi bu siteden alım yapıp gittigidiyorda satıyor. Lakin kargo işi 1 ay kadar sürüyor. Bir ara gittigidiyorda ürün satanlar hong kong da depomuzdan gönderiyoruz falan yazıp milleti 1 ay bekletiyorlardı. Şimdi o şekil yapamıyorlar sanırım.
Yüksek fiyatlı ürün alırsan gümrükte takılma ihtimali var.
Sermayen az olduğu için kesin satabileceğin ve 1 ay sonra bile piyasa fiyatı düşmeyecek olan ürünler almanı tavsiye ederim
Okulda arkadaş çevrenden sipariş alabilirsin. Tabii site adresini açıklamayacaksın :D
Uygun ürünler bulabilir ve 3-5 tane getirebilirsen okulun ilan panosu gibi yerlere ilan asarak satabilirsin

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Y?siz
Yeni Üye3 yazı
Süre tüm sitelerde uzun sanırım da çok da önemli değil malın değeri düşmedikten sonra. Ne gibi ürünler olabilir benim aklıma klavye geldi ilk olarak senelerdir fiyatı aynı olmasından ötürü. Ancak bu dx.com un dealextreme.com dan farkını çözemedim bir farkı var mı yoksa aynı site mi ?

Diğer tavsiyeleriniz içinde teşekkürler bu arada :)

Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ogztny
Süre tüm sitelerde uzun sanırım da çok da önemli değil malın değeri düşmedikten sonra. Ne gibi ürünler olabilir benim aklıma klavye geldi ilk olarak senelerdir fiyatı aynı olmasından ötürü. Ancak bu dx.com un dealextreme.com dan farkını çözemedim bir farkı var mı yoksa aynı site mi ?

Diğer tavsiyeleriniz içinde teşekkürler bu arada :)

Aynı site farkı yok. Adresi kısalttılar sadece

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Y?siz
Yeni Üye87 yazı
Yaratıcılığın kuvvetliyse bence internette güzel bir blog aç. Ama çok insanın gireceği bir site olsun , mümkünse global olsun ingilizce falan. Vergisiz ,masrafsız google reklamlarından para kazanırsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye3 yazı
Teşekkürler yorumlar için. Blog açtım zamanında ancak google ads hesabımı aktif hale getirmedi yani sadece yazdım kazanamadım :)