Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çöp İşi Cok Degerlı Copten Gerı Donusum Var

Başlatanmurat0673Tarih21/03/2008 17:38:32Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye19 yazı
son zamanlarda duyduguma gore dunyamızda su ve cöplerın gerı donusumu cok oenmlıymıs bazı ulkeler bıle cöplerden gerı donusum işine cok ıyı bakıyorlarmıs ankarad bıle melıh gokcekın yakınları bu işe el atmıslar sadece onlar yapabılıyorlarmıs ve kımsey yaptırmıyorlarmıs
cop derken eskı pıl eskı kagıtlar plastık copun ıcıncde cok degerlı esyalar varmıs bende dıyorumkı gecelerı coop taoplayanlar ıyı para kazanıyorlarkı bu ısı yapıyorlar
bende dusundum buyuk bır depo tutsam pılını kagıdını plastıgını herseyı ayırıp cop toplayanlardan alsam toplu halde satsam yada kendım toplatsam ıste restaurantların hastanelerın fabrıkaların artıklarını alsam yapabılrmıyım sıze danısmak ıstedım bılgısı olan varmı bu konuda yardımınız ıcın tşk ederım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat0673
son zamanlarda duyduguma gore dunyamızda su ve cöplerın gerı donusumu cok oenmlıymıs bazı ulkeler bıle cöplerden gerı donusum işine cok ıyı bakıyorlarmıs ankarad bıle melıh gokcekın yakınları bu işe el atmıslar sadece onlar yapabılıyorlarmıs ve kımsey yaptırmıyorlarmıs
cop derken eskı pıl eskı kagıtlar plastık copun ıcıncde cok degerlı esyalar varmıs bende dıyorumkı gecelerı coop taoplayanlar ıyı para kazanıyorlarkı bu ısı yapıyorlar
bende dusundum buyuk bır depo tutsam pılını kagıdını plastıgını herseyı ayırıp cop toplayanlardan alsam toplu halde satsam yada kendım toplatsam ıste restaurantların hastanelerın fabrıkaların artıklarını alsam yapabılrmıyım sıze danısmak ıstedım bılgısı olan varmı bu konuda yardımınız ıcın tşk ederım

hirdavatci gibi birseymi? eski demirin kilosu nekadar? Bakirin? Alüminyumun? Merak ettim. tsk

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Di?er
Üye1714 yazı
Hayır o işin nakliyesini kullanamazsın. Bunu İstanbulda belediye yapıyor. Günlük rutin olarak toplanan coplek bu işletmeye ***ürülüp geri donusum icin ayrılıyor. Bu yatırım 50 milyon dolarlık bir yatırım. daha deyatlı bilgi istermisin.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye19 yazı

evet beklıyorum
ben sadece ankarad bır depo tutuptoplayanlardan alıp toptan satmak ıstıyurm karlı bı rişmi acaba yada bu işin karı zararı nasıl neresınden baslamak lazım

Yeni Üye26 yazı
Evet rterzioglu, merak ettim. Detayli bilgi verirmisin? 50 milyonluk $ bizden mi cikacak?

Üye1714 yazı
Bu başlıca bir tesis. İş planında bir belediye ile anlaşıcaksınız. Çöp toplama ihalesini alacaksınız. Topladığınız çöp masrafları dusurmek ve kesin cozume ulasmak icin bu sistem kurulacak. Kurulan sistemle cok ayrısımı yapılacak ve satılacak. Alıcıları arasında Demir Çelik fabrikaları Plastik üretimi kagıt vb. her yönüyle karlı bir iş. Etenol da üretilip Tüpraşa satılabilir. İş cok kapsamlı oldugu gibi cokta maliyetlidir. Dünya bu sektorun peşinde.

Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rterzioglu
İş cok kapsamlı oldugu gibi cokta maliyetlidir. Dünya bu sektorun peşinde.

abi bu is bizi asar. bukadar param olsa MOil'de bayilik alirim petrol istasyonu acarim.

Yeni Üye27 yazı
Merhaba, fikriniz güzel fakat bahsettiğiniz şekilde bir iş kurabilmeniz imkansız çünkü atık yönetimi ve geri dönüşüm yerel yönetimlerin sorumluluğundadır. "altın arayıcıları" diye tabir edilen sokaklardaki çöplerden geri dönüşümlü atıkları toplayanların yaptıkları iş ise yasal değil. Bu işi ancak büyük bir şirket kurup yerel yönetimlerin atık toplama ve atık yönetimi ihalelerine katılarak yapabilirsiniz. Ancak ihale almak çok zor. Ankara'da Melih Gökçek'in yakınları bu işi yapıyor. İstanbul'da da Albayraklar'ın İstaç'ı... Bu arada Türkiye'de henüz atık pil dönüşümü yapılmamakta. Toplanan atık piller sadece depolanıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
peki arkadaslar bız ne yapıcaz ne zman aklımıza bır fıkır gelse bıırelrı yapıyor heryerde adamları var duzgun alnızımın terı ıle iş yapalım dıyoruz arkanda kımse olmadan bırseyyapılmıyor ılla yanlıs işmi yapmak lazım gayrımesru işide bız yapamayız ya arkanda akp olcak ya fettullah ya mafya ne olacak halımız devlet dıyorkı namususunla iş yapma ne yaparsan yap namussunlal iş yapma ızın vermem yapamazssın batarsın turkıye sankı arkanda dayın varsa iş yapar zengın olursun halı almıs sıfırdan nasıl baslayıp bıryer geleceksın ıananın artık umudum kalmadı ya

Yeni Üye15 yazı
namuslu ve helal dairesinde yılmadan iş yapılabilir arkadaşlar, önce cesaret sonra cesaret ensonunda cesaret
serkan11

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye4 yazı
arkadaşlar peki istanbul ankara dışında küçük bir ilin ihalesini alıp sen depolayamazmısın tabi bunlar küçük iş deilde(ihale falan)
hatta bir ilçenin belediyesi ile anlaşıp yapılamazmı

Yerleşim Türkiye / KyrykkaleMeslek Ö?renci
Üye1714 yazı
açarsın birkaç toplama yeri. koyarsın tartını atık maddenin biçimine göre toplama yaparsın ayrışımını yaparsın fabrikalara sorunsuz satarsın. hemen nakiti alırsın eline ama hammallıktan başka bişey olmaz uc kuruşa