Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Butiği Olan Arkadaşlar Lütfen Yardım

BaşlatanceytinTarih20/06/2012 11:39:26Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
İşsiz kaldım butik açmak istiyorum ama bu konuda bilgim yok. Lütfen yardımcı olun. Bayan giyim üzerine çalışmak istiyorum. İstanbulda Merterden alınıyormuş mallar. Ama ne şartlarla almalıyım peşin mi? satamadığım elimde kalan malları ne yapmalıyım? Ne kadar sermaye gerekli küçük bir yer açmak istiyorum.Çok para kazanmak da değil hevesim.Lütfen bildiklerinizi paylaşın. Yardımcı olun.

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye31 yazı
İSTANBUL GÜNGÖRENDEKİ EXPORTCULARDAN MAL TEMİN EDEBİLİRSİN. AMA TUTMAYI DÜŞÜNDÜĞÜN DÜKKANIN KİRASINI ZORUNLU GİDERLERİ HESAPLADIN MI?. MALLARIN ALIMI HER ZAMAN PEŞİNDİR UNUTMA. SATAMADIĞIN MALLARI SERİ SONU YAPIP MALİYETİNE VERİP GEÇERSİN. DAHA ÇOK ŞEY PAYLAŞMAK İSTERDİM. BANA MAİLDEN ULAŞABİLİRSİNİZ. İYİ ÇALIŞMALAR. BUNUN YANINDA ÇOCUK OUTLET SİZİN ORALARDA NASIL İSTERSEN ARAŞTIR. BİR DE EV TEKSTİLİNİ DÜŞÜN DERİM.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Serbest meslek
Yeni Üye61 yazı
Bu arada mallar Osmanbey malı. Yani çöp mal değil..
Hayat hata kabul etmez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye20 yazı

Merhaba;
Öncelikle nasıl bir mağaza düşünüyorsunuz, Buna karar vermelisiniz. Bayan giyimde bir çok çeşit ve konsept mevcut;
Hamile,Büyük Beden,Genç, vs gibi.

Bana kalırsa büyük beden en uygun olanı, Hamile ve genç giyimde önceliği büyük markalar yarışıyor.
90 vadeli alıyorsun malları, geri verme gibi bir lüksün yok, Sezonda iki defa değişiklik olur, büyük bedende çok fazla moda değişmez ve elinde mal kalacağını sanmıyorum.

Yanlız; burada dikkat etmen gereken, Mağazayı nerede açacağın ve kimlere hitap edeceğinle ilgili. Dükkan kirası,stopaj,kdv, elaman vs. giderlerini hesaplamadan bu işe girmeni tavsiye etmem.

Ortalama hesapla 40 bin liraya biir mağaza çok rahat kurabiilrsin.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Yeni Üye98 yazı
eşofman konusunda yardımcı olabiliriz.

Sayın İlgili

1983 yılından bu yana İstanbul Zeytinburnunda İki İplik melaşlı yüksek kalitede şardonlu Bay-Bayan - Çocuk Eşofman Tek - Takım imalat
ve Toptan Satış üzerine , Türkiyenin her bölgesi her yöresi başta olmak üzere yurtdışında Yunanistan, Rusya, Azerbaycan, Polonya ,Gürcistan, Irak , Libya,Cezayir, Katar'a ihracatımız mevcut

Yeni Sezon rekabetçi fiyatlarımız ilginizi çektiği takdirde aşağıdaki gibi bilgilerinize sunulmuştur

Büyük Boy Eşofman altı : 4.40 TL ( BAY-BAYAN )
Büyük Boy Eşofman Takımı : 8.80 TL ( BAY , BAYAN)

Garson Boy Eşofman Altı : 3.75 TL ( KIZ VE ERKEK ÇOCUĞU )
Garson Boy Eşofman Takımı : 7.50 TL ( KIZ VE ERKEK ÇOCUĞU )

Çocuk Boy Eşofman Altı : 2.80 TL ( KIZ VE ERKEK ÇOCUĞU )
Çocuk Boy Eşofman Takımı : 5.60 TL ( KIZ VE ERKEK ÇOCUĞU )

Baskı ve Nakış çeşitlerimiz mevcuttur.

Renklerimiz ; Gri,Füme,Antrasit,İndigo , Siyah, Lacivert
Bayar Collection

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye74 yazı
Öncelikle attığınız adım sizin için umarım hayırlı olur. Genelde ürünlerinizin çoğunu Merter'den bulabilirsiniz. Eğer gençlere yönelik bir şey yapacaksanız yanına az sayıda da olsa ayakkabı ve çanta koymanızı öneririm. Dükkan tutarken kira en önemli faktördür. Sizin bulunduğunuz şehirdeki potansiyele göre kiralar değişir. Bence bu konu için bulunduğunuz yerde bilen birinden destek alın. Çünkü bir yerde bir dükkan görürsünüz kirası 1000 tl dir. Size uygun gelir ama bulunduğunuz bölge için o parayı çıkarmak zor gelebilir. Ödeme şekilleri için ise o sizinle firma arasındaki duruma bağlıdır. Genelde hiçbir firma birkaç alışverişte açık hesap ürün vermez ama sonrasında birbirinizi tanıdıktan sonra açık hesap çalışabilirsiniz. Çek veya senet yerine açık hesap çalışabileceğiniz yerleri bulmanız sizin için önemli olacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis