Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Almanyada 15 Bin Euro İle Kücük Bir İsyeri Kurmak

BaşlatanFoRATarih18/03/2008 14:19:23Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Herkese Merhaba,

Almanyada nüfusu 500 binin üzerinde olan bir sehirde oturuyorum. Yasadigim sehirde yaklasik 30 bine yakin Türk yasiyor.

Burada, kücük capta bir isyeri kurma düsüncesi icindeyim. Daha ne tür bir isyeri olacagina, ne üzerine isyeri acacagima karar veremedim. Düsündügüm bu is icin evimin bir odasini, calisma odasi olarak ayirdim. Isyerini kurduktan sonra, internet üzerinden, gazeteler araciligiyla ilan vererek, ikinci el semt pazarlarina tezgah acarakta islerimi yürütme düsüncem var.

Ne tür bir isyeri kurarsam basarili olabilirim?
Siz olsaydiniz ne tür bir isyeri kurardiniz?
Isyeri kurarken nelere dikkat etmeliyim?
Hangi mallar üzerine yatirim yapmaliyim?
Alim satis yaparken gözetmem ve dikkat etmem gereken kurallar nelerdir?
Almanya capinda ve Türkiye ile Almanya arasinda is yapan büyük firmalara nasil ulasabilirim?

Bu konudaki görüsü fikir ve önerilerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Saygilarimla
Iyi forumlar.

Risk almadan kazanc olmaz.

Yerleşim ALMANYA / NürnbergMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Üye1714 yazı
Her almancı diye hitap ettiklerimiz gibi sende döner salonu ac.
Yada gel Bulgaristan'dan emlak pazarlaması yapalım. Almanlar iyi emlak yatırımı yapıyorlar. Bularistan'da şirketler 50 EUR / m2 gibi bir komisyon veriyorlar.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
Yasadigim yerde o kadar cok döner salonu varki, saymakla bitmez. Coguda neredeyse is yapamamaktan sikayetci. Talepten cok arz var. Bu yüzden bu is alanina yönelmek istemiyorum.
Yatirimimi ev ürünleri, giyim sektörü, spor malzemeleri, mutfak aletleri, hediyelik esya, taki vb. gibi alanlarda degerlendirmeyi düsünüyorum.
Elektronik aletlerden, (örnegin cep telefonu, müzik calar, televizyon gibi) uzak durmak niyetindeyim. Teknolojinin hizli ilerlemesi dogrultusunda, her bir ürünün yeni modeli piyasaya düstügünde, o ürünün alt modelleri cok cabuk deger yitiriyor. Bunun sonucu olarak, satilamayan her mal piyasa degeri düstügü icin zarar getiriyor.
Bu yüzden daha cok hem cabuk degerini yitirmeyen hemde sürekli ihtiyac duyulan ve pazarlamasi kolay olan ürünler üzerinde duruyorum.
Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.

Yerleşim ALMANYA / NürnbergMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye94 yazı

Bijuteri ve gumus aksesuar isi ideal oyle bir yontem kullanacaksan isin icin.. benim de oyle bir dusuncem var. Ve bence de mantikli.. rakamlar ufak ufak ama kar marjin yuksek... kesin kararimi vermis degilim bende suan ama istersen birlikte degerlendirebiliriz bu konuyu... veya daha degisik fikirlerin varsa ogrenmek isterim.. bende Belcikada yasiyorum.. turkler de bol bu semtte ama sadece turklere yonelik dusunme bence.. interculturel daha iyi
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
Merhaba Canjunior. Tabiki sadece Türklere yönelik degil hangi milletten veya irktan olursa olsun bütün halk tabakasina hitap edecek tarzda bir isyeri kurma düsüncesi icindeyim. Bende senin gibi kararsizim. Deginmis oldugun gümüs taki aksesuar isleri icin carsi icinde sehir merkezinde bir isyeri olmasi gerekiyor. Yoksa kenar mahallelerde pek tutulacagini ümit etmiyorum. Yakin cevremde gözlemledigim kadariyla bu alanda is yapan dukkanlar ya dukkanlarini devrediyorlar yada ellerindeki mallari yok pahasina satip tüketiyorlar. Is yapan isyerleri var tabiki ama bunlar belirli markalarin bayiligini almis ve sehir merkezinde bulunan mekanlar.
O yüzden sadece taki gibi belirli bir kesime degilde, daha cok toplumun genel ihtiyaclarinin göz önünde tutarak, daha büyük kesimlere hitap edecek pazarlama ürünleri arayisi icindeyim.
Bu gibi ürünlerin Türkiyede'ki toptan pazarlamasini yapan firmalarla irtibata gecerek, uzun vadede yatirimlar yapmak hayalindeyim. Ama baslangic en önemli adimi teskil ediyor. Bu yüzdende ilk adimimi saglam atip piyasada tutunmak istiyorum. Her türlü öneri ve görüslere acigim.

Üye347 yazı
Acıklama yapılmadan yazılarımın onaylanmadığı için gecmişe dönük tüm paylaşımlarımı siliyorum

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı
Haus auflösung isini arada sirada yapmaktayim. Fakat getirisi o kadar cok degil. Bunun yaninda bu sekilde semt pazarlarinda pazarlayabilecegim ürünlerde ariyorum. Bu ürünlerin toptan satisini yapan büyük firmalarin ve araci firmalarin isim ve adreslerini ögrenip diyaloga gecmek istiyorum.
Almanyada bulunan toptanci firmalarla baglantisi olanlar varsa lütfen bilgilerini paylassinlar.

Üye181 yazı
merhaba FoRA.bende almanya da yasiyorum,aslinda daha 1 yil oldu geleli,once 4 yil fransada yasadim.turkiyede tekstil imalathanemiz var ,bende burda bu isi yapmaya karar verdim esimin yardimiyla sirketde kurdum ve ilk siparisimide aldim .INFERNO dan bi turk arkadasdan.bay bayan ic giyim ve corap.21 ocakda mali verdim insanlik yaptik inandik pesinatda almadik ve simdi bu TURK olacak (malesef)parami odemiyor.mahkemelik olduk dava devam ediyor.neyse,sunu soylemek istiyorum bana curuk bi turk denk geldi.sende is yaparken bi kardesin olarak gor beni bunlari dikate al.elimde 4 model bayan atlet var ilgini cekerse enterese ederse model gondereyim sana .
Bosluga Bakip Dusunme

Yerleşim ALMANYA / AschaffenburgMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye1 yazı
Oncelikle guzel bir potansiyeli olan bir bölgede yasadiginizi belirtmek isterim.Kesinlik ile elinizdeki sermayeniz bircok ticari alana yetebilicek bir kapital.Kendinizinde bahsettihi gibi tekstili degerlindirmeniz sizin icin iyi bir secim olabilir.
Bilgiler paylasildikca anlam kazanir.

Yerleşim ALMANYA / DuisburgMeslek Foto?rafçy
Üye286 yazı
dogru turklerin genelde actigi dukkanlar döner dukkanlarindan ibaret ve birbirinin kuyusunu kazmakla mesguller.Size tavsiyem eger paraniz varsa yenilik yapin ve ölmeyecek bir sektörde yer almaninizi öneririm.Gida sektöründe kar marji oldukca yüksektir.Dönerden uzak durmanizi tavsiye ederim uzun zamandir aklimdan gecen proje simit dunyasi tarzinda yeni bir backerei sistemi olusturmak.Hem cafe hemde backerei olarak isletebilirisiniz.Ürünleri kendinizde imal edebilirsiniz ve kendi menünüzü olusturabilirsiniz.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Üye171 yazı
küçük bir organik ürünler şarküteri aç yanında şifalı bitkilerde bulundur

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Yeni Üye51 yazı
Sayin Fora halen burada iseniz vede is konsunda arayistaysaniz görüselim
MSN nim Azepta@yahoo.de

Yerleşim Türkiye / TekirdagMeslek Serbest meslek
Yeni Üye5 yazı
fora ben de almanyadanim Gelsenkirchen schalke oturuyorum, bende is kurmak istiyorum. ve HAUS AUFLÖSUNG icin auftraglari nerden bulabilirim?

Yerleşim ALMANYA / GelsenkirchenMeslek Di?er
Üye183 yazı
Ben Türkiyedeyim. 35 Sene Almanyada kaldiktan sonra Türkiyeye yerlestim. Tabiki her kes gibi kendi isimi önere bilirim. Ben burda Temizlik üzrünleri ile ilgili calismalarim var. Almanyada mesela Ebayde '' Wischmop'' veya Gebaeudereinigerbedarf olarak verirseniz orda görülen bütün ürünleri size tedarik ede bilirim. İstersenizde araya bilirsiniz. 0090-539-3492519

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
merhaba
ben almanyada ithalat ihracat üzerine is kurmak istiyorum vereceginiz tüm bilgilere ihtiyacim var lütfen yardim edermisiniz !!!

Yerleşim ALMANYA / BerlinMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
MERHABA, BEN DA ALMANYA'DA REKLÂM AJANSI KURMAK İSTİYORUM, NE YAPMAM GEREKİR? ORTAK OLMAK İSTEYEN VARSA GÖRÜŞEBİLİRİZ.

533 6649965

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye286 yazı
Almanyada reklam ajansi kurup tr den mi idare edeceksiniz?
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye9 yazı
Almanyadan olan arkadaslar is hakkinda bilgileri paylasirsak birbirimizle iyi olur her kez bi kafadan yazmis cizmis gecmis arkadas konuyu baslatmis ama diger arkadaslar konuyu gömmüsler

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
ben hollandada kaliyorum sana sunu onerebilirim holandadan tomates salatalik biber v.s al marketlere veya evlere sat ben yaptim hollandadan almanyaya goturdum cok iyide para birakiyor yanniz halden degil seradan alacan

Yerleşim Hollanda / AlmereMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Kumaş, çorap, iç giyim, textil, ev tekxtili için iletişime geçebilirsiniz. İhracat taleplerinizi karsılayabiliriz. zumrutsatis@gmail.com
Zümrüt Dış Ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye24 yazı
Sevgili Arkadaşlar,

Çanta imalatımız bütün hızıyla devam ediyor, Amerika, İngiltere, Almanya, Rusya Başta olmak üzere var gücümüzle üretiyoruz.
İlgilenen arkadaşlar ile iletişime geçebiliriz.
zenitaksesuar@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat