Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tarladan Markete Satış (yardım Lütfen)

BaşlatanGECJEETarih12/06/2012 03:46:04Yorum18

İlk mesaj
Üye109 yazı
Merhaba arkadaşlar; başkasından kiralamış olduğum arazide sebze ve meyve üretiyorum.Ürettiğim sebzelere ve arazide halihazırda mevcut bulunan meyve çeşitlerine başka şehirlerde muhtelif alıcılar var.İşin kanuni kısmıyla ilgili pek bilgim yok.Aslında hobi olarak başladığım bu işin bu kadar büyük çaplı olacağını da hiç düşünmemiştim.Fakat bildiğim kadarıyla ürünleri başka bir yere taşırken dahi çeşitli evraklar gerekiyor.
Arkadaşlar tarladan başka bir şehirdeki marketlere ürünlerimi nasıl satabilirim, hangi şartları yerine getirmem gerekiyor, domates-erik gibi ürünler nasıl taşınmalı(yaklaşık 10-12saat uzaklığa)?
Alıcılardan bir tanesi biz irsaliye düzenler sana fakslarız şeklinde bir teklifte bulundu fakat belirttiğim gibi bu konular hakkında fazla bilgim yok.
Tecrübesi olan arkadaşlar yol gösterirlerse minnettar olurum.Teşekkür ederim...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye245 yazı
elinde ne kadar mahsul var bılemem ama hale sokmadan satamazsın. Halde dukkanın varsa o ayrı. O kadar malı market market dolasarak satayım dersen benzıne ve mahsule yazık olur curuyecegı ıcın. Tasıma ısıde kasalar var googledan aratmutlaka cıkar gorsellerde. Ama once alıcı hatta aracı yanı komısyoncu bulman lazım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratksk
elinde ne kadar mahsul var bılemem ama hale sokmadan satamazsın. Halde dukkanın varsa o ayrı. O kadar malı market market dolasarak satayım dersen benzıne ve mahsule yazık olur curuyecegı ıcın. Tasıma ısıde kasalar var googledan aratmutlaka cıkar gorsellerde. Ama once alıcı hatta aracı yanı komısyoncu bulman lazım

ilginiz için teşekkür ederim.elimde birkaç kamyon mal var ve müşterisi hazır.bir arkadaşım aracı olmadan heryıl tonlarca kavun karpuz satıyor.ona da danıştım tabi fakat yardımcı olmadı neyazık ki...eveledi-geveledi tabiri caizse ve birşey söylemedi.

Üye285 yazı

Kardeşim hiç sıkıntıya girmene gerek yok satacağın kişi sana müstahsil makbuzu keser nakliyatı yapacak kamyoncu malı sattığın kişiye fatura keser olur biter. Sıkıntıya girip üzülme. Hazır müşterisi varken hemen elinden çıkar kardeşim. Allah rızkını arttırsın.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehan01
Kardeşim hiç sıkıntıya girmene gerek yok satacağın kişi sana müstahsil makbuzu keser nakliyatı yapacak kamyoncu malı sattığın kişiye fatura keser olur biter. Sıkıntıya girip üzülme. Hazır müşterisi varken hemen elinden çıkar kardeşim. Allah rızkını arttırsın.

Kardeşim çok teşekkür ederim ilginiz için.O zaman benim fiyat teklifime%18 kdv de eklemem gerekir değil mi?Maliyetin üzerine ne kadar bir marj koymalıyım?

Üye248 yazı
mehan arkadasım doğru söylemiş. sen müstahsil olarak stopaj ödersin alan arkadaş malı satarken kdv sini ve diğer vergileri öder.
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye285 yazı
Gecjee kardeşim kyoshi333 kardeşim doğru söylüyor. Sen vergi mükellefi olmadığın için kdv koymana gerek yok zaten malı alan arkadaş müstahsili keserken senden %2 (yanılmıyorsam) kesinti yapıp senin adına vergi dairesine yatıracak. Sen zaten dolaylı olarak vergi ödemiş oluyorsun.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye109 yazı
İlgi gösteren herkese çok teşekkür ederim.

Üye195 yazı
ELinizde hangi üründen ne kadar var? Satınalabilirim. Bilgi verirsen sevinirim. iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
gecen hafta tatile geldigim amerikadan annem ve babamin siledeki bahcesine gittim yaklasik 5 donum arazi bir dunya sey ekmisler. hobby olarak yapiyolardi hepsi organic ve hayvan gubresiyle yetistirilmis acaba ticaretine girsemmi diye dusunmustum! alici arkadaslar varsa benlede kontak kurabilirler alici potansiyeli nedir acaba?

Yerleşim ABD / ColoradoMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye21 yazı
benim sana tavsiyem işi biraz daha büyütüp organik belgesi alman olabilir sonuçta kendiniz ve severek yaptıgınız bir is bu sayede daha çok müşteri bulabilir ve daha güzel fiyat alabilirsiniz ama az tarlayla kar etmeniz biraz zor olabilir daha çok tarla ile daha güzel şeyler yapabilirsiniz bence Türkiye artık doğal ve lezzetli ürünü tatmalı yapanlar çoğaldıkça ürünü bulmakta kolaylaşır
hsb

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ö?renci
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huseyinhatice
benim sana tavsiyem işi biraz daha büyütüp organik belgesi alman olabilir sonuçta kendiniz ve severek yaptıgınız bir is bu sayede daha çok müşteri bulabilir ve daha güzel fiyat alabilirsiniz ama az tarlayla kar etmeniz biraz zor olabilir daha çok tarla ile daha güzel şeyler yapabilirsiniz bence Türkiye artık doğal ve lezzetli ürünü tatmalı yapanlar çoğaldıkça ürünü bulmakta kolaylaşır

Şimdilik piyasayı tanımak istiyorum.İlerisi için bu dedikleriniz gerçekten de düşünülebilir.Teşekkür ederim.

Yeni Üye21 yazı
ben orgnık trım okudum we bu ıs ıle baya bi arastırmam war bıyuk fırmalar tansas mıgros gıbı markalar sözlesme ile senden urun alıyo eger oyle bı ıs tuttursan kacrma
hsb

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ö?renci
Yeni Üye98 yazı
Arkadaslar selam. Bu konuya bende ilgiliyim. yeni baslık acmak istemedim. Benim sorum ;

Tarladan malı direk marketlere satamıyor muyuz?

buyuk marketlerin ana depoları yuksek tonajdaki malı kaldırabilecek kapasitede bildigim kadarıyla.
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye277 yazı
kaanizm bunu bende düşünüyorum. yani istanbul ve çevresinde bu işi yapan adam neden hale malını soksunda daha ucuza hale versin. bu saçmalık.zorlayıcı bir kanun var mı bilmiyorum. Ama kendi aracı ile yakın çevresindeki marketlere çok rahatlıkla kısa sürede dağıtabilir veya pazarcılık yapan esnaflarla anlaşır. direk tarladan teslim eder. Ama antalya vb. gibi yerlerden bu iş nasıl yapılır bilmem. Arkadaş istanbulda göründüğü için yazdım bunu.

Benim merak ettiğim konu şu, ben şehrin kenarında oturuyorum. Zamanımda var. Uzun zamandır düşünüyorum. Şöyle 200-300 m kare bir sera kursam. Olmadı pazara kendim tezgah açar yine satarım malımı diyorum. Diyorum diyorum da arazi yok. Bunu nasıl halledeceğiz. Köyleri dolaştım bir çok sera var ama herkesin kedi malı arazi.
kiralama yolu ile olur mu bilmiyorum. sevgili gecyle nasıl oluyor bu kiralama işleri. ne kadar alana aylık ne kadar veriyorsunuz. Acaba il tarım müdürlüğüne gidip böyle böyle seracılık yapacağım bana şu kadar yer tahsis edin şu bölgede desek nasıl yaklaşırlar. Üzerine bina yapmayacağız nasıl olsa. Siz devletten mi kiraladınız acaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Üye400 yazı
arkadaşlar aranızda direk üretici olan varmı yada tanıdığı olan her çeşit sebze meyve jibi34@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye70 yazı
serhan34. soguk hava deposunda ( pamukova da ) 25 ton uzeri margaret armudum var. daha dogrusu suan yarisini toplayip goturdum. yarisi agacda. 5335728375 dileyen arayabilir. bu sene piyasada mahsul az. yakin zamanda satmayi dusunuyorum.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Üye400 yazı
teşekkür ederim adabazaar977 ama şu an armut ihtiyacı yok

Üye400 yazı
bu arada arkadaşlar direk üreticiden meyve sebze isteyenler ulaşabilir 0545 203 60 72