Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fason Üretim Mevzuatı

BaşlataneronkaTarih12/06/2012 02:52:48Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Merhaba arkadaşlar
Yukarıda da belirttiğim gibi fason üretim
mevzuatı hakkında bilgisi olan var mı? Edindiğim
bazı bilgilere göre gıda dışındaki üretimler için
sadece üretim yapan firmanın üretim izninin olması
yeterliymiş. Tabii ki marka tescili de yaptırmak lazım.
Peki bir şahıs firması fason üretim yaptırabilir mi?

Bununla ilgili deneyimleri olan arkadaşlar tecrübelerini
paylaşabilirler mi?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye84 yazı
Gıda içinde çok zor birşey değil fason üretim yaptırmak.Mesela ben çalıştığım şirket için geçen ay Karamanda bir firmaya kendi patentli markamla gofret yaptırtdım ve ihraç ettik.Üstelik yazılmasını istemediğim için ürünün arkasında önünde imalatçı firmanın adı da yazmıyor,sadece barkodu var.İhracatçı olarak benim bilgilerim var adres tel vs.ki ürünü görüp almak isteyen direk beni arasın.yani kısacası sen bir vergi mükellefi isen kendi markan bile olmadan,(çoğu markalaşmış firmaların ikinci hatta üçüncü markaları var,)fason üretim yaptırtabilirsin.

Fason üretim aslında(güncel adıyla Privete Label)parası olan için iyi bir ticaret alanı.Tabii burada yüklü miktarda ürün yaptırtmak lazım ki uygun fiyat alasın..Adam trilyonlar harcayıp fabrika kuruyor,markalaşıyor ürününü satıyor.Aynı ürünü senin markanla ambalajlayıp sana fason ürün yapıyor.Yani markan varsa imalata para harcama,para harcayan imalatçıya PL ürün yaptır.

Mesela Rocco Jelibon.Rocco Pepsiconun bir markası.Ne yapıyor ?Gidip Kervan gıdaya kendi Rocco markası ile Fason Jelibon yaptırıyor.Ulusal kanalllarda reklamları dolaşıyor.Böylece Pepsico,Rocco markasıyla imalatçının, Kervanın kendi markasından daha çok mal satıyor.
...
Her ne olursa olsun, kendin olmak için asla geç değildir !..Ya da benim durumumda asla erken değildir..! Bunun zamanı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bu işin bir kuralı yoktur !..Hayatımızı iyi ya da kötü yaşayabiliriz..! Umarım senin ki mükemmel olur. Umarım seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım daha önce hiç hissetmediğin duygular yaşarsın. Umarım hayata başka bir pencereden bakan insanlarla tanışırsın. Umarım gurur duyduğun bir hayat yaşarsın ve eğer yaşamadığını düşünürsen ; Umarım içinde herşeye yeniden başlayacak gücü bulursun...

Benjamin Button filminden..

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye21 yazı
Bilgilendirme için teşekkürler. (hemşeriymişiz bu arada ben de antepliyim) Aslında ben de fason üretim yaptırıp ihracat yapmak istiyorum.
Tekstil düşünüyorum ama anlamadığım için züccaciye ev eşyası ağırlık basıyor. Bunlardan da anlamıyorum ama tekstile göre daha az
az uzmanlık isteyen bir alan diye düşünüyorum.
Dün bir muhasebeciyle görüştüm. Yukarıdaki gibi yapmak istediklerimi anlattım. Öncelikle bir şahıs firması kurman lazım dedi.
Bunun için 300 lira aylık da 80 lira defter masrafı istedi. İhracat içinse ayrı bir prosedür gerektiği ona firmayı kurduktan sonra
geçebileceğimizi söyledi.
En başta bu işi aracı olarak yapmayı düşündüm. Ama araştırdığım kadarıyla bunu çok fazla tavsiye etmiyorlar.
Peki sizin bir şahıs firmanız mı var?
Şimdi anlamadığım bir nokta daha var. Şahıs firması olan aynı zamanda vergi mükellefi de oluyor. Peki şahıs firması olmayan
bir vergi mükellefi ile şahıs firması olan bir mükellefin arasındaki fark nedir?

Yeni Üye84 yazı

Şahıs firması olmayan vergi mükellefi, Limited veya diğer şirket türleri demektir.Eğer İhracat düşünüyorsan Ltd şirket olmanı öneririm.2.000 lira gibi bir masrafı var artı ihracatçı olacağın için ihracatçılar birliğine ve ticaret odasına kayıt olacaksın.Bunlarla beraber toplam 3.000 tl gibi bir masrafın olur.İhracat mevzuatı, eğer malını satacak sağlam müşterin varsa çok kolaydır.Bu işlemlerin hepsini anlaştığın bir gümrük müşaviri halleder.Sen alış faturanı alıp ,satış faturanı keseceksin.Gerisini gümrükçü halleder.Ama züccaciye de Çin malları ortalığı sarmış,fason mal yaptırıp ihraç etmektense, Çinden İthalat yapmak daha akıllıca bence.
...
Her ne olursa olsun, kendin olmak için asla geç değildir !..Ya da benim durumumda asla erken değildir..! Bunun zamanı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bu işin bir kuralı yoktur !..Hayatımızı iyi ya da kötü yaşayabiliriz..! Umarım senin ki mükemmel olur. Umarım seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım daha önce hiç hissetmediğin duygular yaşarsın. Umarım hayata başka bir pencereden bakan insanlarla tanışırsın. Umarım gurur duyduğun bir hayat yaşarsın ve eğer yaşamadığını düşünürsen ; Umarım içinde herşeye yeniden başlayacak gücü bulursun...

Yeni Üye21 yazı
Bu şahıs, limited olayını çok düşündüm. Limited in kapanışı baya zor oluyormuş. Daha işe girişmeden kapanışı düşünüyorum gibi oluyor ama bence düşünülmeli. ayrıca en büyük avantajı bir tek vergide galiba şahısta 50.000 üstündeki gelirde %35, limited de ise %20 miş, tabi bunun yanında bir de imajı daha kaliteli oluyor.
Ama ben şahıs la başlayıp eğer yürütebilirsem limitede geçerim.
Evet Çin konusunda haklısın.

Yeni Üye84 yazı
Eğer ihracatı gıda için düşünüyorsan,sağlam bir pazar yakalamış ürününü satabiliyorsan devletin birçok teşvikleri var ihracatçıya.DFİF denilen bir olay var mesela.İhracatını yaptığın gıda türüne göre belli bir oranda destek veriyor devlet.Tabi nakit değil ama şirketin vergi,ssk,üzerine kayıtlı araçların mtv sine kadar borçlarını o paradan mahsup ediyorsun.Yani gıda ihracatı yapan bir firma görmedim vergi,ssk vs veren.
...

Yeni Üye21 yazı
Baklavacı arkadaşım, sana çok teşekkür ediyorum.

damatferit_5634 eğer ilerde öyle bir ihtiyaç doğarsa iletişime geçerim. İlgin için sağol.

Yeni Üye84 yazı
Rica ederim hemşerim.Selametle...
...

Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar Merhaba,

Yukarıda yazılanlara hitaben bir kaç sorum var.
Yanıtlarsanız çok memnun olurum.
Biz fason üretip yaptırıp kendi markamızla Çin'e gıda ürünü göndereceğiz.
Ürünler raf ürünü değil.Hediye kutusunun içine konulacak.
Bu ürünlerin etiketlerinin üstüne yazılması gereken olmazsa olmaz bilgiler nelerdir?
Kolilerin üzerine yazılacak bilgiler nelerdir?

Bu konu hakkında deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
fason üretim yapmak için kendi markamız var bunu aldık tescil yaptık peki tekrar bu ürünler için izin almak gerekiyormu ? yoksa paketlerimi yaptırdım,ürünlerimi seçtim ,şirekti kurdum bu kadar mı yoksa yine devlet bir prüz çıkartacakmı teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama