Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türk Alibaba

Başlatankuzen34Tarih08/06/2012 03:05:46Yorum31

İlk mesaj
Yeni Üye77 yazı
herkese merhaba
alibaba tarzı bir site türkiyede kurulsa tutarmı tutmaz mı ?
sadece üreticilerin veya toptancıların ürünlerini sergiliyecekleri bir site olsa.bireysel satıcılar olmayacak gittigidiyor,sahibinden v.s gibi.

gözlemlediğim kadarıyla istanbul dışındaki girişimde bulunmak isteyen arkadaşlar,neyi nereden ne kadara bulmakla ilgili sıkıntı çekiyorlar.
yada direk üreticiye ulaşamıyorlar ve aracıların eline düşüyorlar .
bu gibi sıkıntıları gidermek için türkiyenin her tarafından üreticilerin veya yurt dışından ithal mal getiren toptancıların buluştugu bir ortak nokta olsaa nasıl olur sevgili koniks üyeleri...
www.kombiistanbulservis.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorum
Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sercan44aras
abim 19 ay bu işe kafa patlattı.8 tane bilgisayar mühendisi ve bir iş adamı girişimde bulundular ama olmadı.imkansız diyorlardı.180 bin lira para harcadılar ama battılar.şu an borçları ödemekle meşgul:)yine düşünürsen kolay gelsin:)

Hacı kusura bakma ama, amatörle profesyonel arası bir yazılımcı ve internet müdavimi biri olarak diyorum ki, ya yalan söylüyorsun ya da anlattıkların sıfır numara gerize...!!!!! (kusura bakmayın başka kelime gelmedi aklıma)

180.000 lira harcayıp batacak bi proje yapan adam var mı bu ülkede bilmiyorum. El kadar çocuklar googleads günü düzenleyip 20-30 kişilik gruplar halinde googledan para kevizliyorsa, bunu başarıyorlarsa senin abin heralde inşaat mühendisleriyle yaptı bu işi... site çatısı deyince inşaat anladı heralde...

1- tuttur.com için harcanan yazılım ücreti söylentilere göre 500.000 lira civarı iken bir alışveriş sitesi nasıl 180.000 lira tutar.
2- 8 mühendis ne halt etmeye var projede?
3- 2 tane çok iyi yazılımcı ve tasarımcı bulsan ayda 5.000 lira maaş versen böyle bir proje taş çatlasa 3 ay sürer...
4- Piyasadaki en iyi yazılımcılardan biri olan Adana'da mukim bir yazılım firması (sadece internet yazılım değil, yapay zeka ile uğraşıyorlar) bu paranın 1/10 fiyatına yapar hem de alibaba.com tasarım ve yazılımına tur bindirecek bir siteyi.

Velev ki doğru anlattıkların; projeye başlandıysa bitmesi lazım ki denenmiş ve tutmamış olsun. Hani nerde site? domaini ver bakalım o domain Türkiyeden biri adına kaydedilmiş mi, kullanıma sokulduysa ne kadar süre kullanımda kaldı öğrenelim. İsim verme sadece domaini ver... ya da o siteyi anlayabileceğim bir iki ipucu ver.

Hadi yine doğru kabul edelim 8 mühendis nerden almış o diplomayı, Zimbabwe'den mi? Yav herbiri bir parçayı yapsa o proje sürer en fazla 1 ay, 180.000 lirayı ne zaman ve ne için harcadılar?

19 ay kafa patlattılarsa o 8 mühendisin adını ver ki kimse onlara iş yaptırmasın. Bu kadar düşünene kadar internet teknolojileri değişir be kardeşim.

Aha şimdi (8 dakika önce) bi alan adı satın aldım, o paranın yüzde birine tarım portalı kurup seneye google ads gelir tablosunu önüne koyacam...

Ek:1-(İnanmayan olur diye ekleme yapayım, domain adı: haberziraat.com)
Ek:2- Aha hızımı alamadım eski dostum Dreamweaver 8'i laptoba yükledim ve rastgele seçtiğim portal olabilecek büyük sitelerden birini clonlayacağım (adını da yazayım about.com)'un dosyalarını indirdim masaüstüne ve tasarımı kendim Türkçeleştirip içine de PHP gömdürecem...
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis