Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kazan Kazan İçin Yeni Bir Formül

BaşlatanstarkorTarih07/06/2012 21:00:28Yorum57

İlk mesaj
Üye114 yazı
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önceki yazılarımdan bazı arkadaşlar beni hatırlayacaktır. Destek veren katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Şimdi kafamda dağıtım ve tanıtım konusunda yeni bir proje var bunu sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.
Bildiğiniz üzere ürün özellikle yaz ayında oldukça çok sirkülasyonu olan mangal kömürüdür. Bilenler biliyor bilmeyenler içinse fikir edinmeleri için linki veriyor ve projemi paylaşıma açmak istiyorum
http://www.izlesene.com/kanal/starkor
Tanıtım ve reklam giderlerinden kurtulmak ve bunun yerine paylaşarak bir satış ordusu oluşturmak istiyorum.
örneğin emekli ve bölgesine hakim deneyimli insanlar veya üniversite öğrencilerinden oluşan bir tanıtım ve bölgesel temsilciler oluşturmayı düşünüyorum.
Bu konuda pilot il ise Servis verebilmek amacıyla istanbul olacak.
İlçelerde herhangi bir yükümlülüğe girmeden sadece tanıtım ve sipariş alacak temsilcilere ortalama %10 gibi bir kar marjı vermeyi düşünüyorum. Buda yaklaşık bir kişiye 500 ila 5000 aralığında bir kar marjı doğuracaktır.
Örnek olarak İstanbul silivriyi ele alacak olursak burdaki temsilcimiz elindeki i padi ile video tanıtımı ile birebir bakkalları marketleri,kasapları dolaşarak ürünü tanıtıp sipariş alacak Haftanın belli günleri bu bölgenin siparişi temsilci nezaretinde dağıtılacak ve dağıtım işinin akabinde % 10 luk kar'ını cebine koyacak
Böyle bir sistemde neler dikkat etmeli hangi kanalları kullanarak temsilci adaylarına ulaşmalıyım.
Bu konuda fikir öneri ve teklifi olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
Üye238 yazı
Starkor temizinden sana bir iş fikri. Türkiye çalışan termik santrallerin ilk ateşlemesi için karbon nötr kömür üretmeye ne dersin? Kyoto protokolü Türkiye'yi sıkıştırmaya başlayacak.

Çok açık açıkta yazdım iş fikri olarak çünkü %99 insanın umrunda bile olmayacak :D

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Üye114 yazı
sevgili izimani,

Daha açık olabilirsen sevinirim istersen özelden yazabilirsin. Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye114 yazı

Mehan 01

Bazı şeyler vardır ki ince hesaplarla bir yere varılmaz. Düşün Dünyanın öteki ucundan bir mal ithal ediliyor konteyner navlun fon gümrükleme vs vs
Ancak insanlar bu riske girerken yenilik unsurundan yola çıkarak hareket ediyorlar. Zira pazara tanıttığın ürünün önce artıları ve sağladığı avantajlar
değerlendirilir sonrasında etiket fiyatında 25 kuruş fazla yada eksik bi şey ifade etmez zira kimi cola kimi pepsi kimi ise fanta tercih eder ancak kimse 25 kuruş daha ucuz diye pepsiyi yada fantayı seçmez. Eğer tanıtım ve dağıtımını yaparım diyebiliyorsan gerisi teferruattır. Zira istanbulda uyumda 5,95 fiyatla satılırken hemen yanıbaşında beypiliç 8 tlden hemde uyumun 10 kat daha fazlasını satabiliyorsa demekki tanıtım ve sunum ön planda fiyattaki kuruşlar değil diye düşünüyorum.

Üye285 yazı
Starkor

Kardeşim benim ticarette en azından benim yapmaya çalıştığım ticarette 0,25 kuruşun çok önemi var . Adana da istediğin kadar tanıtım yap belli bir fiyatın üzerine çıkarsan kimse yüzünü bile bakmaz. Adam yanına geliyor arada 0,25 kuruş veya 0,50 kuruş fark oynuyor diye daha ucuzunu alıyor niye çünkü gücü ona yetiyor kendini karda sayıyor yani kardeşim benim için o ufak rakamlar çok önemli. Bu yüzden bana bir maliyet çıkartıp gönderirmisin ;
- 1.5 kg Kutuları ne kadara vereceksin
- Adana teslimi nakliye ne kadar
(İstanbul'da nakliye belki daha uyguna gelir ) Teşekkür Ederim

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye114 yazı
Mehan01 kardeşim

Rakamları önemsiyoruz elbette ancak yapmaya çalıştığımız şey Şahin fiyatına mercedes vermek yada başka bir örnekle 1,5 kg a kalite kömür fiyatına 3 kglık performansı veriyoruz. Aslında ekonomi ve konforu çok daha ucuza vriyoruz. Anlatılması gereken nokta bu şayet bunu başarmış olsanız o küçük rakamlar sorun olmayacak. Yinede nakliye ve fiyat değerlendirmesi yapıp size döneceğim. Telefon ve iletişim bilgileriniz ve talep ettiğiniz miktarı verirseniz çalışmayı tamamlayınca size dönerim. Kolay gelsin

Yeni Üye95 yazı
belirtiğinize göre minimum 500 tl kazanabilirsiniz demişsiniz. her satışa %10 demişsiniz.

aylık 200 pk satmak lazım ki, o rakama ulaşalım. tabi 1 pakette 4 adet olduğunu varsayarsak; eder 800 adet.
rakamlar bana inandırıcı gelmedi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye114 yazı
Sevgili arif80 kardeş,

Rakamları neye göre hesapladığınıza bağlı eğer siz koca ayda 1500 adetlik bir satışı organize edemem derseniz 500 tl yi göremezsiniz
Şayet 10000 adetlik aylık sirkülasyonu yakalarsanız rakamlar nereye varır hesaplarsınız sanırım.
Ayrıca konuyla ilgili biraz pazardan fikir sahibi olmaya çalışırsanız aslında hakim olabileceğiniz bir ilçe için oldukça mütevazi hesaplar
olduğunu göreceksiniz.

Üye164 yazı
Sayın starkor daha önceden sizinle Tel ile konuşmuştuk yanılmıyorsam isminiz Murat Bey di, Bursadan aramıştım Manisa için..Ürünün kdv si ile birlikte fiyatı yüksek gelmişti..Bizzat kullandım ve üzerindeki markadan ogun baya bi araştırmıştım.. Bahar ayında çok talep oldugu için arz da sıkıntı yaşıyoruz demiştiniz..Benim korkum fiyattan ziyade ben bu işe bi sermaye koyacagım ben talep ettiğim ürün bana gelmez ise bunun hiç bi anlamı olmaz yanı bana bu garantiyi verebilir misiniz??
E.koparan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye114 yazı
Sevgili koparan kardeşim,
Ben Starkor İstanbul(merkez) dan Aydın
Sanırım siz sivas üretici bayimiz Murat beyle görüştünüz. İletişim bilgileriniz tel vs verirseniz direk konuşalım ne düşünüyor hangi kapsite ve miktarı hedefliyorsunuz gereken neyse çözüm bulmaya çalışırız.

Saygılarımla
Aydın Zerin

Üye114 yazı
Sevgili Arkadaşlar,
Şu hususları tekrar etmekte fayda görüyorum. Ürün öncelikle pct patentiyle,Faydalı model belgesiyle ve Endüstriyel tasarım belgeleriyle orjinalde şahsıma aittir.
Ancak bildiğiniz üzere satış ve pazar sunumunda iki ana yol vardır.
1- Büyük bir sermaye ile ürün fiyatını şişirerek reklam yoluyla
2- Ürünü ön plana çıkarıp fiyatını yükseltmeden halka halka yayılma metoduyla
Ben bunlardan ikincisini tercih ettim. Her ne kadar benzersiz kolaylıkları, doğallığı ve ekonomiyi sunsa da ayrıca bir maliyet yaratmamak konusunda hassas davranıyorum.
Ürün % 50 den fazla ekonomik ayrıca bir sürü kolaylık ve temiz bir kullanıma sahip. Artık hanımlar bile çok kolayca mangal ateşini yakabilecekler.
Açıkçası bir çok denemem oldu bir taneside adı internet ve gazete haberlerine düşmüş ortaklığım malesef hep kaybeden oldum. Bu yüzden sermayeye esir olmadan kendi gücümle bulunduğum noktadan halka şeklinde yayılmayı ve referansımı tüketiciler olarak belirledim. Bu şekliyle ciddi ve sadık müşteriler ediniyor her geçen gün daha da büyüyoruz.
Danıştığım satış şeklini uygulayan ve bunda deneyimi olanlardan bilgilerini benimle paylaşmalarını özellikle rica ediyorum.

Üye114 yazı
Ürünün uluslararası patenti ülkemiz adına bana aittir. Ağustos ayına kadar patentini talep ettiğim tüm ülkelerde patent adımıza tescil edilecektir.
Yurt dışında işi olan ve distribütör olmak isteyenler varsa bunu konuşabiliriz. Bayiler ve Distribütörler olarak gücümüzü birleştirdiğimizde çok
güzel sonuçlar alacağımız ortadır.
Bunu da ayrıca sizlerle paylaşmak istedim.

STARKOR
Aydın Zerin
02127764446

Üye114 yazı
Almanya ve Fransa için distribütörlük düşünen ciddi arkadaşlar Bu dillerdeki kutu dizaynlarımız hazırdır.

Üye114 yazı
Bu ürünün ne olduğunu bilen varmı?

Yeni Üye95 yazı
tamam starkor kardeşim. allah kolaylık versin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye114 yazı
arif80 kardeşim teşekkür ederim

Üye114 yazı
Arkadaşlar,
Bu işi senenin belli dönemlerinde piknikçilere yada yazlıkçılara yönelik yapmak isteyenler içinde aslında oldukça güzel bir iş olacağını düşünmekteyim.
Parekende satış fiyatının 5 ila 8 tl civarında olduğunu düşünecek olursak satış hacmine bağlı olarak ciddi rakamlar oluşturacaktır.
Aylık sadece 1000 adetlik bir satış 1500 ila 4500 tl aralığında karlılık sağlayacaktır.

Üye468 yazı
ayda 1000* adet satışı toptanmı parekendemi yaparak para kazanmayı hesaplıyorsunuz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye468 yazı
polonez köyde ve o cevrede piknik alanlarında işletmeci abilerim var ama açık hesap işi çok can sıkıcı oluyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye114 yazı
onur652
Durumu hangi hesaba ve harekete uygunsa parekende satış düşünen 1000 adetle aylık 1500-4500 tl kazanır yere göre karlılığı artar mimarsinan silivri bölgesi 8 tl

Üye114 yazı
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önceki yazılarımdan bazı arkadaşlar beni hatırlayacaktır. Destek veren katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Şimdi kafamda dağıtım ve tanıtım konusunda yeni bir proje var bunu sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.
Bildiğiniz üzere ürün özellikle yaz ayında oldukça çok sirkülasyonu olan mangal kömürüdür. Bilenler biliyor bilmeyenler içinse fikir edinmeleri için linki veriyor ve projemi paylaşıma açmak istiyorum
http://www.izlesene.com/kanal/starkor
Tanıtım ve reklam giderlerinden kurtulmak ve bunun yerine paylaşarak bir satış ordusu oluşturmak istiyorum.
örneğin emekli ve bölgesine hakim deneyimli insanlar veya üniversite öğrencilerinden oluşan bir tanıtım ve bölgesel temsilciler oluşturmayı düşünüyorum.
Bu konuda pilot il ise Servis verebilmek amacıyla istanbul olacak.
İlçelerde herhangi bir yükümlülüğe girmeden sadece tanıtım ve sipariş alacak temsilcilere ortalama %10 gibi bir kar marjı vermeyi düşünüyorum. Buda yaklaşık bir kişiye 500 ila 5000 aralığında bir kar marjı doğuracaktır.
Örnek olarak İstanbul silivriyi ele alacak olursak burdaki temsilcimiz elindeki i padi ile video tanıtımı ile birebir bakkalları marketleri,kasapları dolaşarak ürünü tanıtıp sipariş alacak Haftanın belli günleri bu bölgenin siparişi temsilci nezaretinde dağıtılacak ve dağıtım işinin akabinde % 10 luk kar'ını cebine koyacak
Böyle bir sistemde neler dikkat etmeli hangi kanalları kullanarak temsilci adaylarına ulaşmalıyım.
Bu konuda fikir öneri ve teklifi olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Üye114 yazı
kaç kişi konuyu ne kadar anlayabildi ne gördü bilmiyorum
Ancak bir dönem sonra bunu en başından görmüştüm tüh diyeceklerine eminim :)

Yeni Üye57 yazı
Daha öncede paylaşmıştım ama bu iş satış ordusuyla olabilecek bir iş değiL.Daha öncede belirttiğim gibi reklamlara harcayacağın parayı 1 adet genç dinamik ve satışı seven bir personele harcıyacaksın.Altına bir araba vericeksin o bölge bölge şehir şehir dolaşacak tanıtımını yapacak sana bayilikler bulacak ve ürününü satacak.
Al sana bunun maliyeti personele 900 tl maaş+prim+yemek ve cep telefonu,,altına bir araba alamıyosan en azından 2-3 aylık kirala sütçü beygiri gibi dolansın..
Bir tanede dağıtım aracı o araçta siparişleri dağıtıcak..
Ne reklama gerek var ne satış ordusu kurmaya.Zaten insanlar artık öğrencide olsun emekliside primli işlerden kaçıyorlar.
Zaten sadece primle çalışmak hem işverenin *****liğidir hemde çalışanın bilgisizliğidir.
Yapacağın tek şey eleman ilanı vermek ve bir an önce faaliyetlerine hızla devam etmek
......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye98 yazı
sayın starkor ilanınızı elimden geldiğince inceledim ürün hakkında bilgi sahibi olmakla beraber ürünü çok beğendim ancak fiyatı konusunda bir fikir sahibi olamadım ilanınızda ürün fiyatını neden belirtmiyorsunuz bayimi arıyorsunuz pazarlamacı mı hangi rakam üzerinden pirim vereceksiniz yada tüccar plasiyer olarak yada bayi olarak alacak kişinin alacağı fiyat nedir teslimat vs kargo kime ait olacak (kargo işin içine girerse tabiki fiyat aşırı yükselecek ambar ile yollanabilir ) hedefiniz sadece istanbulmu diğer iller için ne düşündünüz ilanda bu konuları netleştirir iseniz çok verimli olacaktır bu eleştirilerimi lütfen olumlu alınız maksadım sadece net olarak anlayabilmek ve anlaşılması iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye114 yazı
Arkadaşlar,
Sezon itibariyle piknik yolu üzerinde ciddi satış rakamlarının yakalndığını görmekteyiz.
Önerim şudur,
Böyle uygun yer tesbit edebilenler iyi satış hacmi yakalayabilir kar marjı minimum % 50 bir iki üç derken günlük 300 500 civarında satış yapmak mümkün
Adette 3 tl * adet dediğimizde ciddi rakamlar yakalanabilir. Biraz yer konusunda kafa yormak gerekir.

Ayrıca yazlık bölgelerde su bayiliği yapanlar için artı bir iş olacağını düşünüyoruz bu konuda bir çalışma başlatıyoruz. Her yerde bulunmayan bu ürün kullananlarda alışkanlık yapıyor siparişler artık bir damacana su 2 paket starkor şeklinde oluyor ilgilenen su bayileri yada ferdi satıcılar iletişim numaralarını bırakırlarsa detaylıca görüşürüz benim mobil telefonum 0506 8599476