Daha önceki yazılarımdan bazı arkadaşlar beni hatırlayacaktır. Destek veren katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Şimdi kafamda dağıtım ve tanıtım konusunda yeni bir proje var bunu sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.
Bildiğiniz üzere ürün özellikle yaz ayında oldukça çok sirkülasyonu olan mangal kömürüdür. Bilenler biliyor bilmeyenler içinse fikir edinmeleri için linki veriyor ve projemi paylaşıma açmak istiyorum
http://www.izlesene.com/kanal/starkor
Tanıtım ve reklam giderlerinden kurtulmak ve bunun yerine paylaşarak bir satış ordusu oluşturmak istiyorum.
örneğin emekli ve bölgesine hakim deneyimli insanlar veya üniversite öğrencilerinden oluşan bir tanıtım ve bölgesel temsilciler oluşturmayı düşünüyorum.
Bu konuda pilot il ise Servis verebilmek amacıyla istanbul olacak.
İlçelerde herhangi bir yükümlülüğe girmeden sadece tanıtım ve sipariş alacak temsilcilere ortalama %10 gibi bir kar marjı vermeyi düşünüyorum. Buda yaklaşık bir kişiye 500 ila 5000 aralığında bir kar marjı doğuracaktır.
Örnek olarak İstanbul silivriyi ele alacak olursak burdaki temsilcimiz elindeki i padi ile video tanıtımı ile birebir bakkalları marketleri,kasapları dolaşarak ürünü tanıtıp sipariş alacak Haftanın belli günleri bu bölgenin siparişi temsilci nezaretinde dağıtılacak ve dağıtım işinin akabinde % 10 luk kar'ını cebine koyacak
Böyle bir sistemde neler dikkat etmeli hangi kanalları kullanarak temsilci adaylarına ulaşmalıyım.
Bu konuda fikir öneri ve teklifi olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.