Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kazan Kazan İçin Yeni Bir Formül

BaşlatanstarkorTarih07/06/2012 21:00:28Yorum57

İlk mesaj
Üye114 yazı
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önceki yazılarımdan bazı arkadaşlar beni hatırlayacaktır. Destek veren katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Şimdi kafamda dağıtım ve tanıtım konusunda yeni bir proje var bunu sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.
Bildiğiniz üzere ürün özellikle yaz ayında oldukça çok sirkülasyonu olan mangal kömürüdür. Bilenler biliyor bilmeyenler içinse fikir edinmeleri için linki veriyor ve projemi paylaşıma açmak istiyorum
http://www.izlesene.com/kanal/starkor
Tanıtım ve reklam giderlerinden kurtulmak ve bunun yerine paylaşarak bir satış ordusu oluşturmak istiyorum.
örneğin emekli ve bölgesine hakim deneyimli insanlar veya üniversite öğrencilerinden oluşan bir tanıtım ve bölgesel temsilciler oluşturmayı düşünüyorum.
Bu konuda pilot il ise Servis verebilmek amacıyla istanbul olacak.
İlçelerde herhangi bir yükümlülüğe girmeden sadece tanıtım ve sipariş alacak temsilcilere ortalama %10 gibi bir kar marjı vermeyi düşünüyorum. Buda yaklaşık bir kişiye 500 ila 5000 aralığında bir kar marjı doğuracaktır.
Örnek olarak İstanbul silivriyi ele alacak olursak burdaki temsilcimiz elindeki i padi ile video tanıtımı ile birebir bakkalları marketleri,kasapları dolaşarak ürünü tanıtıp sipariş alacak Haftanın belli günleri bu bölgenin siparişi temsilci nezaretinde dağıtılacak ve dağıtım işinin akabinde % 10 luk kar'ını cebine koyacak
Böyle bir sistemde neler dikkat etmeli hangi kanalları kullanarak temsilci adaylarına ulaşmalıyım.
Bu konuda fikir öneri ve teklifi olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
Üye114 yazı
bun metot'a örnek olarak Avon'un satış sistemi yakın gibi ancak detayları bilmiyorum.
Benzer yöntemler konusunda bilgisi olanlar aramızda vardır diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye554 yazı
yani ürün fena değil ekstıra bişey olcak olsa kimse almaz derdim ama zaten kömürünü alcaksın almısken böylesini al hesabı oldugu icin satılır yanı var
bi zincir marketlerle konusma sansın varsa iyi olur A101 falan

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye245 yazı

esnafa yatırım yapılmaz hele kucuk esnafa hıc yapılmaz. Buyuk fırmalar ıse senı resmen batırmaya calısır. Urunune guvenıyosan ıadesıydı kalıtesıydı vs anlaş bi fırmayla o pazarlasın senın yerıne %10 ısın acemısıne verıp canımı sıkacagıma %15 profesyonele verırırm kafam rahat olur ne verdım ne aldım karı daha ıyı hesaplanır. Cok fırma var genıs dagıtım agına sahıp once onlarla konuş. Anlaşamazsan farklı metodlar denersın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye166 yazı
kazan kazan, ne hayatı'ın gerçekliği ile örtüşür ne de ekonomi bilimi ile,iki taraf'ta kazanıyor ise, kaybeden biri ya da birileri olması gerekir,
bu konu başlığı,büyüklere masallar kitabı'ın yalnızca bir bölümüdür,en en en çok satanlar listelerinden hiçbir zaman indirilememiştir,
umut yoksulun ekmeği ye mehmet ye,güzel bir şarkıdır,ama uzun süreli dinlemek sağlık sorunlarına yol açabilir...sevgiler...,
not : büyüklere masallar kitabı henüz yayımlanmamıştır...,
dünyaköy'lü mahlukus

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye114 yazı
Sevgili seloceza,
açıkçası birçok zincirle konuştum adamlar getir koyalım satıştan verelim yada alalım ama dergi bedeli raf bedeli ödeme iskontosu depo değil şube dağıtımı vs vs gibi sıkıntılar yaratıyor yetmiyor üstüne 90 gün deyip 150 güne kadar ödeme vermiyor hesaba havale sistemini işletiyorlar.
İşte yeni bir ürünün en büyük dezavantajı tanıtım ve reklam eğer bunu yapacak güce sahip olsam hepssini kapıya dizecem ve istediğim şartlarda satacam
O noktaya gelene kadar birebir tanıtım ile halkayı genişletmek ve bilinirliliği artırmam gerekiyor. Bu yüzden benim koşullarımda doğru tercih bu tarz marketler değil malesef

Üye114 yazı
Sevgili muratksk,
Bir firmaya gidip henüz tanınmamış bir ürünü önlerine koyduğunda malın canını vadeyle iskontoyla okuyorlar birde korkuyorum zira 2008 de 5 trilyon batakla battım.
Firmalara göbekten bağlı olmamak bedelini ağır ödediğim bir ders notudur.

Üye114 yazı
Sevgili mahlukus
Büyüklere masallar kitabını bende okudum genelde mantık çaldığın yanında kalır felsefesidir. Bunlar koyu kapitalistlerdir. Ancak örnekleri yok denecek kadar az da olsa her katkı sağlayanın oranı büyüklüğünde kazanması ise işi sağlıklı ve uzun soluklu kılar.En azından ben öyle olması gerektiğini düşünüyorum.
Hay ALLAH yayımlanmamış kitabı okudum demişim dip notunu görmeden sallamış oldum. eee bazen daha dikkatli okumak gerekiyormuş.
Sana teklifim bence bu kitabı sen yaz ve yayımlansın ki yaşamadan bazı şeyleri öğrenelim :)

Üye114 yazı
Arkadaşlar
yorum ve önerileriniz için hep burdayım

Üye166 yazı
starkor...,
ben yalnızca kazan-kazan konusuna taktım, doğrudan ne seni ne de sattığın mangal kömürünü hedeflemedim çünkü,
ne senin hakkında ne de sattığın kömür hakkında yeterli bilgi sahibi değilim,laf olsun torba dolsun diyerek bir şeyler
yazmayı da sevmiyorum...,
daha yayımlamadığım kitabı okuduğunu yazmakla, tamamen desteksiz sallamışsın,rekorlar kitabında bir yer edinebirsin,
ama o samimi mahcubiyet'in her şey'in üstesinden geldi...başarılar...sevgiler...,
dünyaköy'lü mahlukus

Üye114 yazı
Sevgili Mahlukus,

İstanbuldasın ve Starkor'u tanımıyorsun teessüf ederim. Bir mangal partinden önce haber verirsen ben bile kendi ellerimle sana bir denemelik getirebilirim.
Denemiş ve kullanmış usta bir kalemin yorumunu açıkçası çok merak ederim.
Ben çatlacadayım. İkitelli ve levent bölgesi ise hergün su yolu olarak kullandığım bölgelerdir. Eğer bu güzergah civarındaysan tanışmak ve Starkor'la seni tanıştırmak isterim.

Saygılarımla

Üye246 yazı
Sayın Starkor.
Peşin ödeme kaydı ile toptan fiyatı nedir.?
Toptan fiyatın minimum alış miktarı nedir.?
Sergileme rafı ,reklamı, duyurusu ,ilanı ,sponsorluğu vs.vb. kendi bünyemde yapabilecek donanımım var. (reklam ve baskı atölyesi vs.) bu şartlarda akdeniz bölgesinde tek satıcı olmam için benden başka ne talep edersiniz.?
Az olsun ama *HELAL* olsun

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye114 yazı
Sevgili mehan01
Mesenger ekledim. Dediğim gibi Adana bölgesini oldukça fazla önemsiyorum.
İnşallah uygun bir zemin bulur hayırlısı ile çalışırız.
Saygılarımla

Üye114 yazı
Arkadaşlar,

Bölge bayiliği düşünenler için özellikle söylemek istediğim bir konuda şudur.
Yaklaşık bir ay içersinde Nargile kömürü restoran ve ocakbaşları için özel ambalajlanmış ve uygun fiyatlı ürünlerimiz devreye girecektir.
Dolayısıyla sadece piknik sezonuna göre hesap yapmayıp olayı ciddi anlamda büyük düşünebilirsiniz Bu ürün çeşitlerinde minimum % 25 kar marjına sahip olabileceksiniz.
Saygılarımla
Aydın Zerin

Yeni Üye57 yazı
Senin düşünmüş olduğun satış ve tanıtım temsilcileri ordusu fikri bence çok iyi nedeni ise hala bazı büyük hatta çok büyük firmalar ürünlerinin satışını ve tanıtımını bu şekilde yapmaktalar.Tabi onların temsilcileri maaş+prim+araç imkanlarıyla bu görevi yapmakta.Ancak suda varki kazanmak için biraz haracama yapmalı.Siz 20 tane personelin %10 la satış yapacağını sanıp beklerken ki bu şekilde kimse kimsenin malını satmıyor artık bünyenize 2 yada 3 tane genç dinamik canavar gibi seyahat engeli olmayan satış temsilcisi alıp altlarına araba verip imkanlar sunsanız o canavarlar hem sizin için bayilikler oluşturur hem ürünün tanıtımını yapar hemde satışını gerçekleştirir.Ha belkide bu şekilde bir çalışma yapıyorda olabilirsiniz.Umarım ürününüz de başarı elde edersiniz.
......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye166 yazı
starkor...,
nazik önerin için öncelikle teşşekkür ediyorum ama,sana oldukça uzağım,ürününü de marka olarak biliyorum ama,kullanmadığım için bilgim yok dedim,
ayrıca bir mangal kömürünü test etmek istersem herhan gi bir piknik alanı iş'in yalnızca küçük bir kısmıdır,biliyorsun ki hangi iklim koşulunda ne kadar
yandığı,kalorisi,çevreye etkisi,tabii ki ambalajı,kolay taşınabilirliği v.b. bir çok alandaki verimini gözlemleyerek test edebilirsin,yok sa bu pazar
iki telli de piknikte yaktık,denedik,hepinize öneririm yazıları ancak ürün testek yazıları olmaktan öteye gitmez,ülkemiz de yapılan da çoğunlukla bu'dur,
hepinize sevgiler...,
dünyaköy'lü mahlukus

Üye114 yazı
Teşekkürler mahlukus :)

Ne zaman aklına gelir yolun düşerse bekleriz diyorum o halde biz çatalacadayız kime sorsan gösterir yerimizi
Dikkat bilmiyoruz diyenler yanlış yönlendirenler mutlaka kömürcülerdir :)

Üye114 yazı
yılmaz yıldırım kardeşim,

Önerilerin için çok teşekkür ederim

Üye127 yazı
Ben mangal yapmayı seven biri olarak ürün hakkında yorum yapayım. Ürün güzel ve pratik ama fiyatı çok pahalı 25 tl'yi kusura bakmayın kimse vermez. Pikniğe gittiğinizde birçok ailenin tavuk pişirdiğini görürsünüz neden? Çünkü ucuzdur. 1 kilo pirzola 40 lira civarıdır çünkü herkes alamaz. 25 tl sırf kömüre vereceğime tavuk alıyorsam et alırım.

Ateş yakmak her ne kadar zahmetli görünsede günümüzde tutuşturucularla vss dahada kolay. 5-6 tl'ye halledeceğim işe 25 tl verilmez.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye114 yazı
Sevgili ayhani,

Nerden çıkardınız 25 tl lik fiyatı ürünü biz 3 tl toptan fiyatıyla pazara sunuyoruz
% 100 kar marjıyla satılsa 6 tl olur anlamadım

Yeni Üye33 yazı
siz bize 1,5 kg lık 1 kutu starkoru kaça veriyorsunuz ?
biz marketlere 1,5 kg lık 1 kutu starkoru kaça satalım ?
marketler millete 1,5 kg lık 1 kutu starkoru kaça satsınlar . Tavsiye fiyatı nedir ?

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye57 yazı
Sayın starkor,siz 3 tl ye bizlere verecekseniz bizler bunu en az 4 tl den dükkanlara vermemiz gererki esnafta vatandaşa bunu 5 tl ye versin.Toptan fiyatınızı yüksek tutmuşsunuz bence tabi mal sizin ürün sizin biz karışamayız ancak toptanda biraz daha uygun olmalı diye düşünüyorum bunun sebebide son kullanıcaya bu ürünün satış fiyatının 5 tl olması.He diceksiniz neden 5 tl ee o zaman 7 tl olsun deneyelim satışlarda çok büyük azalma olucaktır.
starkor arkadaşım bence ürünün toptanını biraz daha düşür..
......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye114 yazı
Sevgili seloceza kardeşim,

Bu konuda tarihi bir hata ve gaf içersinde bulunduğumu itiraf etmeliyim.
1- Tpe kayıtlarından Görüleceği üzere patente Ben ve ortağım İbrahim bey sahibiz.

2- Milyonlarca adetlik talep ve istekle karşılaştığı doğrudur. Ancak yorumlarımda da bahsettiğim gibi tüketiciye kadar fazladan oluşacak zincirleri ve bu zincirlerin ürünün fiyatını fahiş şekilde yükseltirken ödemelerini de keyfe keder yapmlarına karşıyım. Bu nedenle bu tarz bir taleple gelenlere kendi koşullarımı ve satış fiyatımı sunmakta ve her seferinde itirazla karşılaşmaktayım. Açıkçası kullandıracak çok büyük sermayeye şu aşamada sahip değiliz.
Ürünümüzün tüketiciye doğru fiyatla ulaşması ve hazmederek büyümeden yana politikamızdan taviz vermiyoruz.
Ayrıca burdaki arayışımız hem tüketiciyi korumak hemde karın tabana yayılmasını tesis etmek amacını taşımaktadır.
Konuyu açma fırsatı verdiğiniz teşekkür ederim.

Üye285 yazı
Starkor kardeşim ürünler kaç kiloluk yani çeşitleri varmı 1-2-2.5-3 kg gibi çeşitleri varmı yoksa standart bir ürün mü

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye114 yazı
Mehan01

Ürünlerimizde 1,5 ve 2 kg lık çeşitler var ancak bizim önerdiğimiz 1,5 kg dır.
zira 1,5 kg ürünün pişirme kapasitesi 6 kg civarıdır. Adana içinde yeterlidir sanırım :)

Üye114 yazı
Bizede, afiyet olsun demek düşüyor

Üye285 yazı
Teşekkür ederim. Açıkça söylemek gerekirse bu iş bana ne kadar maliyet çıkarır onu hesaplamaya çalışıyorum benim en önemli sorunum nakliye İstanbul'dan Adana'ya hatırı sayılır bir nakliye ücreti çıkartıyorlar. Buna nasıl bir formül buluruz bilmiyorum.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye381 yazı
..

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam