Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Büfe Hakkında Yardım ( Poğaça, Döner, Ciğer Vb )

BaşlatancelikerdalTarih04/06/2012 21:08:26Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
Merhaba arkadaşlar. Oturduğum sokağın başında tekel bayii bulunmakta. Mekanı mal sahibi işletmekte. Gözlemlediğim kadarıyla işleri pek iyi değil fakat mal sahibi olduğu için kendi yağında kavrulmaya çalışıyor.

Ben bu mekan için kendi kafamda bir proje oluşturdum. dükkanın 30-40 metre mesafesinde ilköğretim okulu, küçük bir minibüs durağı,camii, hemen yanında iddaa-sayısal bayii ve buna benzer irili ufaklı iş yerleri mevcut. Ben burada içki hariç olmak şartıyla büfe tarzı bir yere çevirmek istiyorum. Sabahları tatlı-tuzlu ekmek arası kahvaltılık, çorba, tost, poğaça öğlenleri de tavuk döner, ciğer, ekmek arası patates tarzı şeyler satmak istiyorum.

Yandaki iddaa bayiine güvenerek dükkanın önüne ufak masa sandalye atarak iddacıların ders çalışmasını sağlayıp, onlara çay kahve satmak istiyorum. İşin aslına gelince bu döner, ciğer ve poğaça-açma gibi gıdaları kendim yapamayacağım. Dışarıya gebe kalacağım için ve bu işte hiç bir tecrübem olmamasından dolayı biraz sıkıntılıyım.

Döner ve ciğeri dışarıdan hazır almam ile kendim dizmem arasında maliyet farkı ne olur? Şu anda 50 krş satılan poğaçayı en ucuz ne kadara alabilirim? Bunları kendim yapamayacağım için biraz korkuyorum açıkçası. Tabi dükkan sahibinin de bu düşüncelerimden haberi yok . Alt yapımı hazırlamadan konuyu açmak istemiyorum. Bu işlerle uğraşan arkadaşların yardım ve fikirlerini sabırsızlıkla bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye38 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - celikerdal
şu anda 50 krş satılan poğaçayı en ucuz ne kadara alabilirim.

ben de çocukken simit sattım,yanlış hatırlamıyorsam poğaçayı sattığımız fiyatın 3'te 2'sine alıyordum fırından.bu çok değişiklik gösterir. diğer konulara gelecek olursak malesef dönerciler kendileri ürettikleri halde pek memnun değiller hallerinden.şu şartlarda tek avantajın vergiden olur gibi görünüyor.o da maliyeden büyük ihtimalle basit usül'e alırlarsa diye tahmin ettiğimden (basit usül:senede sadece bir vergi)

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Muhasebe
Üye245 yazı
doner isine girme. bugun etiler marmaris bile tavuk donere girmiyor neden firesi cok. onun yerine tost yap faha karli cikarsin. ciger isi de internet elinin altinda tarif mi yok? bi iki kere evde dene ese dosta tattir sonra dukkanda satarsin. soylediklerin yapilmayacak seyler degil, yapmakda zor degil. pogaca isinide 2 3 yerden teklif al. pastane firin imalathane va.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye72 yazı

Abicim
Arnavut ciğeri olayı çok basit
bi Patates Kızartma makinesi (Fritöz) ile Arnavut ciğeride yapılıyor ve tavuk ciğerinden yapılıyor bu nedenle maliyeti düşük internette detaylı ve rahat tarifler var.
Poğaca husuna gelince Bizzat biliyorum
25 kuruşa poğaca satan fırınlar var istanbul için bereket unlu mamüller veriyor mesela yagsız okul pogacası
baska poçacılarda yağlı pastane poğacaları 35 kurusa direk pastaneden alırsın 50 kurusa satarsın

ayrıca okul yolu demişin bardak mısır %50 kar bırakır ilgilenebilirsen
Ama büfe ruhsatı alırsan sigara satman zor

kolaylıklar dilerim
Hayat boş bir tuval, ressamları biziz.. her tercih her davranış, her tutum, her söylem bir renk..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye468 yazı
tapdak alıntı.

işyeri açma ve çalışma ruhsatında belirtilen faaliyet konusu; bakkal, market, süpermarket, hipermarket, kuruyemişçi, büfe olanlar ile münhasıran tütün mamulü ve/veya alkollü içki satışı yapan kişiler perakende tütün mamulü ve/veya alkollü içki satışı yapabileceklerdir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye68 yazı
Selamlar.Öncelikle size bu iş için bir konsept örneği vereyim;Öncelikli olarak evet büfe iş yapar hele okul civarındaysa ve bu okul ilköğretimse gelirin dahada artar.Bahsettiğim konsepte gelince sıcak havalarda ice-slush,limonata,vişne suyu ,yaz kış kutu içecekler,çay,ayran,muzlu süt ,atom tabir edilen karışık içecek ,sıkma portakal vs,yiyecek olarak simit,poaça,tost,patso(ekmek arası kızarmış patates),hamburger,köfte ekmek,tavuk döner(ilköğretim hedefliyse kesinlikle tavuk döner) satılır saydığım bu ürünler özellikle rağbet görür,ismini koyarsın,güzel bir tabela yaptırırsın,kısmetse de büfeni açarsın.

Ürünleri kendin yaparsan zaten yetişemezsin,köfteni,hamburger etini kaşarını dışardan alırsın,tavuk dönerini yaparım dersen yaparsın yok yapamam zaten anlamıyorum dersen ya usta tutarsın ya bereket döner gibi hazır alır takarsın.Allah yolunu açık etsin..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye71 yazı
Eski bir köfteci olarak sana nasihat;

sen bakma herkesin, aman şu gider aman şöyle kolay onuda yap bunu da sat demesine...

Birbiri ile alakasız fast-food ürünleri satmaya kalkma... Dönercilik ayrı bir iş, büfecilik (tostçuluk) ayrı bir iş... Tost makinasını bastırırken ''Hadi kardeşim noldu bizim dönerler'' lafını duymamak için eğer döner ustası tutmayacak isen dükkana sokma o aleti.

Döner başlıbaşına zaman, işçilik ve maliyet getiren iştir, ister hazır al ister kendin tak (kendin takman için elinin et işine alışık olması lazım ve maharet işi kesinlikle o şekli vermek)

Ama şunları aynı anda yapabilirsin; tekgözlü oluklu ızgara üzerinde hem sosis hem sucuk pişirebilir, yanına koyacağın yine tek gözlü ızgarada parça-tiftik tavuk kızartıp ekmek arası satabilirsin.

2 müşteri ekmek arası sucuk, 2 müşteri ekmek arası tavuk istediğinde sağ elin ile yanyana duran ızgaralara hiç kıpırdamadan uzanarak sol elindeki iki adet ekmeğe hızla ko**** işini görebilirsin...

Ama 2 müşteri de döner istediği zaman ne yapacaksın?

Şimdi bazı arkadaşlar diyebilirki, döner tepsisine kesersin ordan alırsın... Kestiğin döner sen tost hazırlayıp portakal suyu sıkarken yanmazsa...

Sen usta değilsin o yüzden döneri bir kenara bırak... en güzeli dönerden daha lezzetli olan tiftik ızgara tavuk...

Ayrıca; sabah ve öğlen postasında sadece 1,5-2 saatlik bir sürede tüm kitlene servis vereceksin... olabildiğince seri hareket etmek zorundasın, zamana karşı yarışıyor olacaksın... Bütün bunları hesap et...

Çok insan çok müşteri anlamına gelmez...

İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis
Yeni Üye29 yazı
edetek;

yorumunuz için teşekkür ederim. dönerciler hallerinden pek memnun değiller demişsiniz fakat kafamı nereye çevirsem dönerci görüyorum. bence bir şeyler kalıyorki ayakta durabiliyorlar. birde vergi açısından nasıl avantajlı olacağımı biraz daha açarsanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Enesis
Abicim
Arnavut ciğeri olayı çok basit
bi Patates Kızartma makinesi (Fritöz) ile Arnavut ciğeride yapılıyor ve tavuk ciğerinden yapılıyor bu nedenle maliyeti düşük internette detaylı ve rahat tarifler var.
Poğaca husuna gelince Bizzat biliyorum
25 kuruşa poğaca satan fırınlar var istanbul için bereket unlu mamüller veriyor mesela yagsız okul pogacası
baska poçacılarda yağlı pastane poğacaları 35 kurusa direk pastaneden alırsın 50 kurusa satarsın

ayrıca okul yolu demişin bardak mısır %50 kar bırakır ilgilenebilirsen
Ama büfe ruhsatı alırsan sigara satman zor

kolaylıklar dilerim

ilk önce yorumunuz için teşekkür etmek istiyorum. bahsettiğim mekanın yanındaki fotoğrafçı arkadaş bardak mısırı koydu ama fazla uzun sürmedi bardak mısır macerası.

25 kuruşluk poğaça mantıklı geldi. biraz poğaça biraz çorba biraz kahvaltılıkla dükkanın sabah harçlığı çıkar gibime geliyor

Yeni Üye29 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mert1034
Selamlar.Öncelikle size bu iş için bir konsept örneği vereyim;Öncelikli olarak evet büfe iş yapar hele okul civarındaysa ve bu okul ilköğretimse gelirin dahada artar.Bahsettiğim konsepte gelince sıcak havalarda ice-slush,limonata,vişne suyu ,yaz kış kutu içecekler,çay,ayran,muzlu süt ,atom tabir edilen karışık içecek ,sıkma portakal vs,yiyecek olarak simit,poaça,tost,patso(ekmek arası kızarmış patates),hamburger,köfte ekmek,tavuk döner(ilköğretim hedefliyse kesinlikle tavuk döner) satılır saydığım bu ürünler özellikle rağbet görür,ismini koyarsın,güzel bir tabela yaptırırsın,kısmetse de büfeni açarsın.

Ürünleri kendin yaparsan zaten yetişemezsin,köfteni,hamburger etini kaşarını dışardan alırsın,tavuk dönerini yaparım dersen yaparsın yok yapamam zaten anlamıyorum dersen ya usta tutarsın ya bereket döner gibi hazır alır takarsın.Allah yolunu açık etsin..

Yeni Üye29 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mert1034

merhaba görüşleriniz için teşekkür ederim. bu işten hiç anlamadığım için ve yanımda ek eleman çalıştıracak bütçeye şuanlık sahip olmadığım için yazdıklarınızın hepsini yapamam gibime geliyor. müşteri bi yarım ver dese sanki elim ayağıma dolaçacak gibime geliyor:)

Yeni Üye29 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pardus01
Eski bir köfteci olarak sana nasihat;

sen bakma herkesin, aman şu gider aman şöyle kolay onuda yap bunu da sat demesine...

Birbiri ile alakasız fast-food ürünleri satmaya kalkma... Dönercilik ayrı bir iş, büfecilik (tostçuluk) ayrı bir iş... Tost makinasını bastırırken ''Hadi kardeşim noldu bizim dönerler'' lafını duymamak için eğer döner ustası tutmayacak isen dükkana sokma o aleti.

Döner başlıbaşına zaman, işçilik ve maliyet getiren iştir, ister hazır al ister kendin tak (kendin takman için elinin et işine alışık olması lazım ve maharet işi kesinlikle o şekli vermek)

Ama şunları aynı anda yapabilirsin; tekgözlü oluklu ızgara üzerinde hem sosis hem sucuk pişirebilir, yanına koyacağın yine tek gözlü ızgarada parça-tiftik tavuk kızartıp ekmek arası satabilirsin.

2 müşteri ekmek arası sucuk, 2 müşteri ekmek arası tavuk istediğinde sağ elin ile yanyana duran ızgaralara hiç kıpırdamadan uzanarak sol elindeki iki adet ekmeğe hızla ko**** işini görebilirsin...

Ama 2 müşteri de döner istediği zaman ne yapacaksın?

Şimdi bazı arkadaşlar diyebilirki, döner tepsisine kesersin ordan alırsın... Kestiğin döner sen tost hazırlayıp portakal suyu sıkarken yanmazsa...

Sen usta değilsin o yüzden döneri bir kenara bırak... en güzeli dönerden daha lezzetli olan tiftik ızgara tavuk...

Ayrıca; sabah ve öğlen postasında sadece 1,5-2 saatlik bir sürede tüm kitlene servis vereceksin... olabildiğince seri hareket etmek zorundasın, zamana karşı yarışıyor olacaksın... Bütün bunları hesap et...

Çok insan çok müşteri anlamına gelmez...

ustam görüşleriniz için çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi aynı anda biri tost biri döner biri başka bişey isterse vay benim halime. ama tek bir ürün koyacaksam halkımızın alışık olduğu tavuk döneri satmaktan yanayım. döneri dizemeyeceğim için hazır almaktan başka bir çarem yok. aynı zamanda beni gelir ve giderlerim düşündürüyor. bu riske bir kere girme şansım var. battık ama canımız sağolsun deme şansım yok. bu işi yapmış biri olarak maddi yönden beni aydınlatırsanız sevinirim. atıyorum 5 kilo tavuk döner bana ne kadara gelir ve ben bundan kaç yarım çıkartabilirim. poğaçadan en kötü 25 krş kaldığı öğrendim. ilk açtığımda günde 30 adet satsam bana 7.5 lira kalacak. buda ayda 225 tl yapar. işte ben böyle net rakamları kafamda oluşturup kiraydı elektrikti derken ay sonunda bana ne kadar kalacağını az çok bilmek istiyorum. şu anda başka bir yerde çalıştığım için her şeyi netleştirmeden bir hata yapmak istemiyorum.büfecilikte ay sonunda bana 1200-1300 tl kalacaksa rahatımı bozmaya iç gerek yok gibi geliyor

Yeni Üye71 yazı
Şuan sitede seni en iyi anlayan benim emin ol, çünkü bu işi yaptığımda cebimde hiç para yoktu.

Tüm malzemeleri Antalyada otelcilik yapan halamınoğlu gönderdi... hediye olarak. Dükkanın tezgah işlerini müteahhit eniştem yaptırdı... Kirayı babamdan aldım...

Tek kişi olmanın zorluğunu iyi bilirim... döneri ilk koyduğumda eğer dershane hocalarından biri HERGÜN bana yardım etmeseydi zararına döneri bırakırdım ama onun sayesinde tavukçuya biriken borcu sürece ya**** bitirdim. Bol tavuk döner yedim o dönem :)))

Eğer vijdanın elverirse birgün önceden kalan döneri alta koyarsın! Yoksa benim gibi kedilere yedirirsin...

Döner kesmeyi bilmiyorsan bu işi yapma!!!

Usta vardır gözüyle maşada kaç gr et var hesap eder, usta vardır döneri kalın keser ekmeğin içinde az görünür...

TEK ATIMLIK BARUTUN VARSA İYİ DÜŞÜN!!!!!!

Bak, iki ocaklı büyük ızgara al ve yine tavuk işi yap ama döner işi yapma... Döner tezgahı ile sadece döner yapabilirsin ama ızgara ve tost makinası ile yapabileceğin işleri sayıyırum;

1- Ekmek arası sucuk
2- Ekmek arası tavuk
3- İzmir Kumru
4- Ekmek arası köfte
5- Hamburger
6- Çizburger
7-Tost çeşitleri
8- Poğaçaların ısıtılması
9- Kaşarlı simit
10- Simidin ısıtılması

Eğer köfte harcını aileden bunu iyi bilen bir bayana yaptırırsan daha fazla kar elde edersin... ayrıca tüm tavuk alıp kendin evde akşamdan parçalarsan derisi ve kemikleri ile sakatat hariç etin tamamını rahatça avcarlayıp kullanabilirsin...

Tavuk dönerde ekmek arasına 50 gr. koyarsan, %30 fire ile, 5 kilo gövdeden 3.5 kg döner alırsın, buda 70 adet döner eder..

Hazır döner kg fiyatı şuan sanırım 7,5 lira civarında

7,5*5=38.5 lira/1.30 fire= 50 lira /5 kg tavuk maliyeti

70* 3 lira/adet=210 lira sadece, satış fiyatı 3 liradan

Maliyet:
Tavuk maliyeti: 50 lira
Ekmek fiyatı ; 70*0,4=30 lira
İlave: 70*0.10= 7 lira
Genel giderler (elektrik, su, telefon, kira v.b): (GG/30)/70=y
İşgücü: sen başka bir işte çalışsan kaç para kazanırsın?=Asgari ücret=700/30=23lira/gün

Maliyet=50+30+7+y+23=110 TL+Y
Brüt kar=210-(110+y)

Son olarak; sakin bir günde sokağın resimlerini çek dükkanı bir görelim ne iş yapılır ona bakalım...
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis