Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şahıs Firması Fatura Bastırmak Hk.

BaşlatangulnuracikTarih04/06/2012 16:59:48Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Kısa zaman içinde bir şahıs firması kurmayı düşünüyorum. İki tane internet sitesi açıp buralardan satış yapmayı planlıyorum. Bildiğiniz üzere şahıs firmaları fatura tasarımının üstüne istedikleri tabela adını ekleyebiliyorlar. Örneğin "XXX Ticaret"

şimdi benim problemim iki farklı internet sitem için başlıkları farklı iki koçan fatura bastırtabilir miyim?

Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye485 yazı
Bastırırsınız. İlerde Maliye Açısından Bir Sıkıntı Çıkması Muhtemel.
2 Şer Ciltlik 2 Ftura BAstırın Yeterli.
İş Yeri Kapatma Durumunda Başınız Ağrıyabilir.
Saygılar
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Editör5590 yazı
Bastırdığınız faturaları vergi dairesi kullanmaya başlamadan önce kayıt altına alacak. Kaç sayfa varsa zapta girecek. Mesela A0001 den A1000 e kadar diyecek. Ciltler halindeyse hangi citte kaçar sayfa var yazacak. Sürekli form ise kaçlık kaç kutu toplamda kaç sayfa var belirleyecek. Yazıcıdan nüshalarıyla beraber tek tek kullanım anında basılacaksa, basılabilecek faturanın ebatlarından serisine numarasına ve bir örneğine kadar kayıt altına alacak. (Anlaşmalı bir matbaa evraklarıyla beraber)

Ne tür bir fatura şekli kullanırsanız kullanın maliyenin istediği belli bir dönemde aynı mükellef için devamlı aynı fatura ile muhatap olmaktır. Maliyeye sizden giden faturalar ardışık olduğu halde aynı mükellef numarasına farklı dizaynlarda olursa sıkıntı çıkabilir. Maliyede sizi denetim altında tutmakla görevli eski devlet memurunun kafası bir gün karışabilir. Aklına akıl karışabilir. Her şey yolunda gibi görünürken tek kuruş vergi kaçmazken sen ne yapmaya çalışıyorsun bizi mi kandırıyorsun şeklinde bir ruh haline girebilir. Bu durum sizin ticaret şeklinize muhasebecinizin çalışma düzenine epeyce bağlı. Bu işin beşeri kısmı yani yazılı olmayan kurallara bağlı durumlar.

Kanuni kısmı için vergi dairesindeki şef ile konuşmakta fayda var. İki farklı tasarımı hazırlayıp önüne koyun. Neden böyle yapmak istediğinizi kısa ve öz olarak açıklayın. Ya fatura tasarım örnekleri ekli bir dilekçe ile bildirim yapmanızı isteyip uygundur der. Ya da olmaz der. Bu konuda kanun maddesi ne der bilmiyorum ama zaten bunu düzenleyen bir kanun maddesi olsa bile ve müsade ediliyorsa bile büyük ihtimalle öncelikle vergi dairenizin temayüllerine muhatap kalacaksınız. Yani kanun izin veriyorsa bile daire olmaz diyebilir. Kanun olmaz diyorsa ve dairede muhatap olacağınız devlet memurları bu kanundan net şekilde haberdarsa kısaca olmaz derler.

Ancak sanki kanunen uygunmuş gibi geliyor bana. Bunu düzenleyen mevzuatı okumadım. Fakat bu tip bir kaç uygulamaya daha önce şahit olmuştum. İzinli miydi değil miydi bilemiyorum.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı

http://www.alomaliye.com/ruknettin_kumkale_faturanin_basimi.htm

Mevzuat bu. Fakat burada şubeleşmekten bahsediyor. Kısım derken ne demek istiyor bilemiyorum. Sizin vergi dairesinin şefi kesin biliyordur . . .

Alıntı Yapılan Metin:
Aynı müessesenin muhtelif şube ve kısımlarında her biri aynı numara ile başlamak üzere ayrı ayrı faturalar kullanıldığı takdirde, bu faturalara şube ve kısımlarına göre, şube ve kısmın isimlerinin basılması veya özel işaretle seri tefriki yapılması mecburidir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. yazdıklarınıza göre vergi dairesinden yazılı onay almadan böyle bir işe girişmemek gerekiyor.

konuyu vergi dairesi ile görüşüp sonucu burda paylaşacağım.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye71 yazı
İki değil oniki internet siteniz de olsa neden farklı fatura basasınız ki?

Maliyeye kayıt sırasında vergi levhası doldurulurken size soracaklar ne iş yapacaksınız diye... Siz de diyeceksinizki internet siteleri yolu ile satış yapmak...

Niye farklı fatura anlamadım... siteleri kendi adınıza kaydettirdikten sonra ne sorun çıkacak...

Firma Ünvanı: Arım Balım Peteğim İnternet Satış ve Pazarlama...
Faaliyet Konusu: Arıcılık Ürünleri pazarlama ve satışı...

Her internet sitesi ayrı bir şube demek değildir, o firmaya ait pazarlama kanallarıdır...
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis