Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurarken Ssk Ve Bağkur Hakkında. .

BaşlatankaranvekaranTarih31/05/2012 21:53:53Yorum14

İlk mesaj
Üye107 yazı
herkese merhabalar.. benim sizlere birkaç sorum olacaktı.. yeni bir işyeri açarken ssk ve bağkur hakkında..

1) ssk lı olarak çalışan biri kendi adına dükkan açabilir mi?
2) eğer dükkan bağkur emeklisi üzerine açılırsa nasıl olur? yani dükkan sahiplerinin her ay ödemesi gereken 320 tl para bağkur emeklisi dükkan açtığı zaman ne düzeyde ödenir?

bunlara yönelik sizlerden biraz daha yardım isticem, öneride bulunan, konu ile ilgilenen herkese şimdiden ayrı ayrı teşekkür ederim.. herkese hayırlı ve bol kazançlar..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye3 yazı
ssklı çalışan adına işletme kurabilir bağkurla işi olmaz ancak ssk çalışanı iken 1 günlük dahi igorta boşluğu olursa sistem otomatik olarak bğkura alır
emekli ssk veya bağkurlu üzerine işyeri açılırsa sadece saglık destekleme primi yani maaşının %13 gibi bvir kesinti olur sistem otamatik keser veya beyan ile her ay düzenli yatırılabilir

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
Üye107 yazı
sizce sigortalı çalışan kişinin dükkanı kendi üzerine yapması mı mantıklı? yoksa bağkur emeklisi birinin üzerine yapması mı mantıklı? bu konuda bilgisi olan herkesin değerli yorumlarını bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
Üye245 yazı

bagkur emeklısı bence mantıklı. Nedenını bılmıyorum ama mantıgım ona yatıyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye107 yazı
evet sigortada elde olmayan sebeplerden dolayı bi boşluk olursa bu benim için kötü olur.. bağkur emeklisinde ise öyle bir durum söz konusu değil.. ama o kesinti gerçekten maaşın yüzde 13ü mü? emin miyiz bu rakamda?

Üye485 yazı
Bağkur Emeklisi Üzerine İş Yeri Açmak KAdar Mantıksız Bir Şey Olamaz. Örneğin 1000 TL Maaş Alan Bir Emekliden 120 TL ile 150 TL Arasında (Değişen Oranlarda) Kesinti Yapılır. Bu Kesinti Haybiyeden Devlete Ödenen Bir Paradır ve Hiçbir Getirisi Yoktur. Adınıza Hiçbir İşe Yaramaz.
Oysa Üzerine Eklenecek 100 TL ile Kendi Sigortanızı Yatırabilir, Aynı Zamanda Yatırdığınız Bu Sigortanız İle Sağlıktan Yararlanabilir, Uzun Vadede İse Emekli Olabilirsiniz.

Lütfen Dikkatli Olalım ve Boş Yere Parayı Çöpe Atmayalım.

Saygılar....
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye107 yazı
mehmet gül kendim sigortalı çalışıyorum. ek gelir olarak dükkan açacağım. yani emeklilik durumum için bir sorunum yok.. bu duruma göre sormuştum ben.. yani sigortlaıyım. kendi üzerime mi açayım ya da bağkur emeklisi olan babamın üzerine mi? bu yönde cevapları olan herkesin yardımını bekliyorum..

Yeni Üye17 yazı
O bilgiyi burada arayacağına, işin ehli bir muhasebeciden tüm ayrıntıyı öğrenebilirsin. Nedensiz mantıklı fikirlerle de karşılaşmamış olursun

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye219 yazı
Meslektaşıma aynen katılıyorum...
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetgul1806
Bağkur Emeklisi Üzerine İş Yeri Açmak KAdar Mantıksız Bir Şey Olamaz. Örneğin 1000 TL Maaş Alan Bir Emekliden 120 TL ile 150 TL Arasında (Değişen Oranlarda) Kesinti Yapılır. Bu Kesinti Haybiyeden Devlete Ödenen Bir Paradır ve Hiçbir Getirisi Yoktur. Adınıza Hiçbir İşe Yaramaz.
Oysa Üzerine Eklenecek 100 TL ile Kendi Sigortanızı Yatırabilir, Aynı Zamanda Yatırdığınız Bu Sigortanız İle Sağlıktan Yararlanabilir, Uzun Vadede İse Emekli Olabilirsiniz.

Lütfen Dikkatli Olalım ve Boş Yere Parayı Çöpe Atmayalım.

Saygılar....
Mersin'de her türlü iş fikrine açığım.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye107 yazı
OLASILIKSIZ arkadaşım.. sigortam var diyorum hala daha, meslektaşıma katılıyorum diyorsunuz.. benim yazımı da okumanızı tavsiye ederim.. SİGORTAM VAR ÇALIŞIYORUM..... ve ek gelir olarak açmayı düşündüğüm bir dükkan var.. onu diyorum ki bağkur emeklisi babamın üstünden açsam nasıl olur? senturk65 arkadaşımız soruyu cevaplamış zaten.. ben de biliyorum emekliliğin önemli olduğunu.. sigortam var çok şükür. tam yatıyor hem de.. ssk yatarken bir de bağkur yatırayım o zaman sizin dediğinize uyup:) herkese teşekkürler.. ben cevabı senturk65 arkadaştan aldım sağolsun..

Editör5590 yazı
Kendi üzerinize açın. SSK nız yatıyorsa ayrıca bağkurlu olmak zorunda değilsiniz. Ayrıntıyı tam bilmem ya bağkura kaydolup prim yatırmıyorsunuz ya da hiç kaydolmuyor sadece bir bildirim yapıyorsunuz. Eskiden olmuyordu artık oluyor.

Bunu soracağınız en iyi yer sizin ssk primlerini yatıran işletmenin muhasebe işlerine bakan yer. Çünkü bazen kişilerin özel durumları ortaya çıkabiliyor. Genelde olur denen şey birinin üzerinde farklı bir hal alabiliyor. Benim Milli eğitimden SSK primim yatarken üzerimde üç işletme birden vardı mesela. Bu Eskiden olamazdı.

Olurdu kaybınız ortaya çıkardı. Şimdi mümkün. Bazen çalıştığınız yerle ilgili sorun çıkar mesela. Yapılacak iş çakışır. Patronun işine gelmez.

Ama ben işletmeciyim eski esnafım bildiğimi tecrübeden gözlemden biliyorum. Sosyal hizmetler kursu da almadım muhasebeci de değilim.

Mesela yukarıdaki arkadaşlar kesinti olacağını söylemişler oysa ben çalışanda kesinti olmuyor diye biliyorum. Emekli mükellef olursa kesinti olabilir belki ama SSK lı çalışan vergi mükellefi olup ticarethane açtığında kesinti işi artık yok diye biliyorum. Kendim de canlı şahidiyim. Üstelik MEB İl ve ilçe müdürlüklerindeki muhabebe birimleri, özlük haklarına bakan birimler bu işleri çok güzel takip ederler atlamazlar. Ters bir durumda olanı derhal bulur çıkartırlar.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye485 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - karanvekaran
OLASILIKSIZ arkadaşım.. sigortam var diyorum hala daha, meslektaşıma katılıyorum diyorsunuz.. benim yazımı da okumanızı tavsiye ederim.. SİGORTAM VAR ÇALIŞIYORUM..... ve ek gelir olarak açmayı düşündüğüm bir dükkan var.. onu diyorum ki bağkur emeklisi babamın üstünden açsam nasıl olur? senturk65 arkadaşımız soruyu cevaplamış zaten.. ben de biliyorum emekliliğin önemli olduğunu.. sigortam var çok şükür. tam yatıyor hem de.. ssk yatarken bir de bağkur yatırayım o zaman sizin dediğinize uyup:) herkese teşekkürler.. ben cevabı senturk65 arkadaştan aldım sağolsun..

Burada Benim Dikkat Çekmek İstediğim Konu SGDP için Emeklinin Maaşından Kesilecek Olan %14 Dolaylarındaki Maaş Kesintisi Tutarıdır. Bu Tutar Boşa Gimektedir. Hiçbir Faydası Yoktur. Haliyle İllaki Kendi Üzerinize Açmanız ŞArt Değil. Boşa Para Vereceğinize Üzerine 100 TL daha Ekleyip, Eşinizin, Annenizin, KArdeşiniz Sigortasnı Yatırıp Hem Sağlık Hemde Emeklilik Yönünde Faydalanmanızdır.
Biz Olaya Bı Yönüyle Bakarız. Devletse Alacağı Para Yönüyle BAkar. Seçim Sizin, İster Yatıracağınız Para Bir İşe Yarar, İsterseniz Çöpe Atarsınız.

Bunun Daha da Detaylı Bilgisi Olmaz.
Bir Karar Vereceksiniz,
Ya Kendiniz Üzerine Açacaksınız
Ya Emekli Babanız Üzerine Açacaksınız
Yada Bir İşe Yarasın Derseniz Bir Yakınınız Üzerine Açacaksınız.

Saygılar
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye107 yazı
mehmet gül, değerli fikirlerinize katılıyorum tabiki.. sigortası olmayan biri bundan faydalansın diyorsunuz.. haklısınız evet.. bunu değerlendiricem. zaten burası iş fikirlerinin paylaşıldığı bir forum. fikir almak için bu konuyu açtım ve fikirleri de değerlendiricem. teşekkür ederim önerileriniz için..

Üye107 yazı
arkadaşlar bir sorum daha olacak....: basit usül olarak açılan bir işyerinde illaki ruhsat sahibi kişinin mi dükkanın başında olması gerekiyor? ona yönelik birşey okudum da basit usül yönetmeliğinde.. yani ruhsat sahibi kişi yerine başkası baksa dükkana nasıl oluyor basit usülde?

Üye107 yazı
son sorum ile ilgili bilgisi olanların yardımını rica ediyorum..