Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devir Parasını Düsünerek İse Girilir Mi?

BaşlatandarknessTarih30/05/2012 15:33:00Yorum6

İlk mesaj
Türkiyenin çok bilinen kalabalık ve turistik bir kasabasında cadde üzerinde tantuni dükkanı açmayı düsünüyoruz ki ilçede arastırdk yapan yok. Dayım daha öncede bu işi yaptığı ve ustası olduğu için ustayla ugrasma derdimiz olmuyor. Şu an işi başlatacak durumda olmadığından ben finanse etmeyi düşünüyorum. Dayım yevmiye ile çalışacak dükkanı annem emekli olduğu için onun üzerine açıyoruz . Dükkanı devralmam için 10.000 TL gerekiyor. Yarısını ağustos ayında ödemeyi kabul ettirdik. Dükkanın içi boş düzenlememiz gerekiyor. En temel şeyleri yapsak yeterli. Yani şimdi işe başlamak için her şey dahil en fazla 10.000 Tl gerekir. 5.000 tl de agustos ayında ki bunu işin kalabalık sezonda çıkaracağını düşündüm. Ben çalıştığım için işle ilgilenemiyorum. Yatırım amaçlı düşündüm. Hem dayımı zor durumdan kurtarıp hemde kendim kazanırım az da olsa. 10.000 tl yi bankaya yatırsam 1 senede alacagım faiz en fazla 1.000 tl olur. İş yürümeyecek olursa dükkanı devrettiğimde 1 sene sonra 11.000 e bile devretsem zarar etmem. Tabi tam bir hesap yapmam gerekiyor herşeyi hesaba katarak. Sizce mantıklı mı?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
1 sene sonra devretsen acaba o paraya devredebilirmisin. bu 10bin i neye göre veriyorsun.. farzet ki mülk sahibi 1 yıl sonra seni çıkardı o devir parası ne olacak bu sefer kendisi başkasına verip yine devir parası alabilirmi..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
bence enbüyük risk dayın onun başarısızlığı senide batırabilir. neden bozmuş ki işini bozmadıysa kendi açacak parası neden yok bana sen dayını kurtarayım derken sen gümlücen gibi geliyor.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ticaret

Annen emekli olmus ve onun üzerine dükkani acarsan o zaman annenin maasindan kesilir bunu biliyorsundur herhalde.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
devir parasi vermek gayet mantikli gunumuzde. sektorden sektore degisse bile yeterki isin ehli, caliskan, istekli bir insan devir parasini dert etmez. alcagi noktada isigi gormusse. herkese soyle geliyor neden devir parasi vereyim? gider bos bir dukkan tutar orda acarim. halbuki yeni bir acilis, dekorasyon, demirbas vs gibi seylerle zaten gene o parayi oduyorsunuz. her neyse konuya geleyim tantuni yemis bir insan degilim. yazin turistik mekanda ne kadar satar hic bir bilgim yok. tek tavsiyem ticarette bi isin basinda durmayacaksan o ise asla girmemen olur. yatirim amacli dukkan acmak olmaz hele hele yemek gibi damaga hitap eden bi sektorde hic olmaz kanaatindeyim.

neye yatirim yapmaliyim diye ayri bir konu ac bence

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Dayiya her acidan guvenebiliyorsan neden olmasin , ama parada bu devirde oyunu daha cok bozuyor gibi, nedersiniz

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
dükkan sahibiyle kanka olsan devir ettirmeye bilir biz yaşadık (140bin) o yüzden devri düşünerek işe başlama sonrada morelini bozma işine yansır. zararı yine sana.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf