İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Fason Halı Yıkama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorumM
Üye245 yazı
T
Yeni Üye2 yazı
B
Yeni Üye99 yazı
sen vergını vermeye devam et muratksk senın benım ustunde ne hakkın varkı neyı helal etmıyosun. devlete ortak olmussun. işte zaten korkumuz yakalanmaktan öte senin gibi arkadaşların böyle yok helal etmiyorum bilmem ne çekememezliğinden dolayı şikayetinden korkuyorum. ben oraya soru sormuşum yakalansam ne olur. açsam kaça mal olur bizde açmayı düşünüyoruz ama önce geçmişteki borçlarımı kapaatıp açayım diyorum. açıcaz ayni eninde sonunda sen direk hak helal etmeme diye girmişsin. etme canın sagolsun. zaten bi hakkın yok. yakalanmaktanda korkum yok rahataım yanı. devlete ortak olana kadar paramı kazanırım en azından. zaten sızın gıbı arkadaslar yuzunden bu sıtede bılgı alma olayı yokkı, herkes bı tartısma yaratma ıcınde. yardım edeceksen yaz ne olur ne bıter, yardımın dokunmayacaksa cvp yazmana bıle gerek yok.
A
Yeni Üye65 yazı
31/05/2012 : 12:32:50#4
Web sitesi
Alıntı
Bir muhasebecinin yanına gidin tüm işlemleri halledecektir. En fazla 1000 tl tutar. Veya şahıs şirketi kursan 390 tl gibi birşey gider..
NOT: Her ihtimale karşı hiç olmazsa yiyeceğin ceza parası ile iş yerini kurarsın. Birde bunun psikolojik etkisi var. Kafanız rahat olur ....
www.antepdukkani.com
Gaziantep yöresel ürünleri
Gaziantep yöresel ürünleri
M
Üye245 yazı
benim verdıgım vergılerden faydalanıyosan senın uzerınde bal gıbı hakkım var.
D
Üye816 yazı
31/05/2012 : 14:00:57#6
Web sitesi
Alıntı
olayın helal haram olayına deginirsek haram oldugu kesinde biraz da bürokrasi milleti bu yöne tşvik ediyor agır vergiler agır primler.. bugun tv de izledim sigara ve içkiye zam gelecekmiş sonuç ne olacak daha fazla kaçak daha fazla merdiven altı içki üretimi sonuçta kayıtdışılılık olacak şuan oldugu gibi..
biz yaklaşık 12 yıldır bu işimizde vergi ödeyen biriyiz cevremiz de ise vergi vermeyenler var. maliye 2 yılda bir oda dan listemizi alır gelir kontrol eder vergi barışı adı altında vergi matrahını artırır
ama digerlerine dokunmaz komşularımız var gözlerinde biz enayiyiz adamlar yüzmilyarlarca sermaye de yaptıalr hatta devlet onlara yeşilkart vermiş biz ise vergi ödediğimiz halde prim de ödüyoruz ..
kardeş bu ülkemizde vergi ödemeyen insanlar gerçekten de çok şanslılar çünkü pozitif ayrımcılıga tabi tutuluyorlar. çocuklarına okulda süt parası şnt parası vs.. evlerine kömür makarna giysi gıda yardımı. yeşilkart vs.. bir sürü yardım geliyor..
ama adam ufaktan bir küçük esnaf olsa çarkınız zor cevirip vergi çıkarsa ilk günden ona bagkur da yazıp adamı borçlu ederler..
kısacası ben küçük esnaf olsam ugraşmam da en iyisi zaten başkaları benim yerime öder yol köprü saglık yapılır bende faydalanırdım
biz yaklaşık 12 yıldır bu işimizde vergi ödeyen biriyiz cevremiz de ise vergi vermeyenler var. maliye 2 yılda bir oda dan listemizi alır gelir kontrol eder vergi barışı adı altında vergi matrahını artırır
ama digerlerine dokunmaz komşularımız var gözlerinde biz enayiyiz adamlar yüzmilyarlarca sermaye de yaptıalr hatta devlet onlara yeşilkart vermiş biz ise vergi ödediğimiz halde prim de ödüyoruz ..
kardeş bu ülkemizde vergi ödemeyen insanlar gerçekten de çok şanslılar çünkü pozitif ayrımcılıga tabi tutuluyorlar. çocuklarına okulda süt parası şnt parası vs.. evlerine kömür makarna giysi gıda yardımı. yeşilkart vs.. bir sürü yardım geliyor..
ama adam ufaktan bir küçük esnaf olsa çarkınız zor cevirip vergi çıkarsa ilk günden ona bagkur da yazıp adamı borçlu ederler..
kısacası ben küçük esnaf olsam ugraşmam da en iyisi zaten başkaları benim yerime öder yol köprü saglık yapılır bende faydalanırdım
dortler
I
Üye238 yazı
Feci bir başlık ama Türkiye'nin gerçeklerini özetliyor.
Önce bodrummm arkadaşımıza : En azından doğru yoldasın. Şahıs şirketini kur, evinin bir odasını şirketin yeri olarak yap, sadece kendinin sigortanı yatır geleceğini sağlama al, aylık 500TL gibi bir masrafın çıkacak toplamda. Ivır zıvırlar derken ayda 750TL'yi bulur. Her gün 50 kazansan bile 750TL cebinde
Arkadaşın vergi ödeyen bir esnaf olarak sana bunları deme hakkı var. Senin ne ayrıcalığın var ki vergi vermeyeceksin? Vergi vermiyorum bu kadar kazanıyorum diye ulu orta demeyeceksin bu haklı kaykırışları duymamak için. Çok doğal arkadaşın tepkisi. Ama doğru yoldasın bu çok büyük bir adım. 10 yıl sonra sende başka bir vergisi vermeyen arkadaşa aynı tepkiyi vereceksin eminim.
Dortler21 arkadaşıma: Devlet yıllardır güneydoğuda teşviklerle birşeyler yapmaya çalışıyor. Pozitif ayrımcılık oraya fazlası ile var. Sen vergini ödüyorsun bunun verdiği gurur senin için önemli olan. Diğer ödemeyenlerin kendi dertleri. Sen kendin ve ülken adına doğrusunu yapıyorsun
Önce bodrummm arkadaşımıza : En azından doğru yoldasın. Şahıs şirketini kur, evinin bir odasını şirketin yeri olarak yap, sadece kendinin sigortanı yatır geleceğini sağlama al, aylık 500TL gibi bir masrafın çıkacak toplamda. Ivır zıvırlar derken ayda 750TL'yi bulur. Her gün 50 kazansan bile 750TL cebinde
Arkadaşın vergi ödeyen bir esnaf olarak sana bunları deme hakkı var. Senin ne ayrıcalığın var ki vergi vermeyeceksin? Vergi vermiyorum bu kadar kazanıyorum diye ulu orta demeyeceksin bu haklı kaykırışları duymamak için. Çok doğal arkadaşın tepkisi. Ama doğru yoldasın bu çok büyük bir adım. 10 yıl sonra sende başka bir vergisi vermeyen arkadaşa aynı tepkiyi vereceksin eminim.
Dortler21 arkadaşıma: Devlet yıllardır güneydoğuda teşviklerle birşeyler yapmaya çalışıyor. Pozitif ayrımcılık oraya fazlası ile var. Sen vergini ödüyorsun bunun verdiği gurur senin için önemli olan. Diğer ödemeyenlerin kendi dertleri. Sen kendin ve ülken adına doğrusunu yapıyorsun
A
Üye340 yazı
ayzeff arkadasıma katılıyorum ama şahıs firması yeterli sizin yapacağınız iş için sıkıntı olmadan resmi bir sekilde işinizi yürütürsünüz korkunuzda kalmaz kolay gelsin bol kazançlar
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret
B
Yeni Üye99 yazı
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, yıkatan arkadaşlarım 200 tl ye açılış için yeterli diyo, bide istersen esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt olursan oda 400 tl imiş, gerek yok esnaf sanatkar odasına, 200 tl ye iş bitiyormuş, işsizlik maaşım biter bitmez açılışı yapıcam en azından sigortamıda yatırmış olurum.
R
Üye255 yazı
redirect
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz