Bir süredir aklımda olan bir proje var, başkaları tarafından yapılmış yada yapılıyor olabilir yada benzerleri vardır bilmiyorum, düşündüğüm haliyle hayata geçirme imkanım yok, o yüzden ayrıntılı araştırmadım.
Aklımdaki ürün kısaca, internet bağlantısı olan, dokunmatik ekranlı, otomat şeklinde tasarlanmış bilgilendirme noktaları.
- Adres Tarifi
- Otobüs / vapur sefer saatleri
- Taksi durakları
- Nöbetçi eczaneler
ve genel internet erişimi
Bu cihazlar hava alanları, sultanahmet / beyazıt gibi turist ve yaya trafiği olan yerler, alışveriş merkezleri gibi noktalara yerleştirilebilir, belli bir miktar parayla belli bir süre çalışacak. ( 1 TL 'ye 5 Dk gibi..)
Özellikle turistler için adres tarifi, ve genel internet kullanımı (mail vs. ) yararlı olacaktır.
Cihazların üzerindeki yazılım ingilizce / türkçe olacak.
Cihazların internet erişimi olduğundan, anlık olarak aktif kaç cihaz var, arızalı cihaz varmı, cihazlarda toplam ne kadar para var, hangi cihaz daha çok iş yapıyor, hangi saatlerde / günlerde daha çok iş oluyor gibi ayrıntılı raporlar alınabilir.
Cihazlar beklemedeyken yani kullanan yokken ekranlarda reklam döndürülebilir, reklamlar merkezi bir noktada ayarlanabilir, değiştirilebilir.
Cihazlar üzerindeki yazılımı ben yapabilirim, bunu otomat şeklinde parayla belli bir süre çalışacak şeklinde tasarlayabilirim. Fakat sermaye olarak benim böyle bir yatırım yapmam mümkün değil.
Ortalama bir cihaz 1.000-1.500 tl'yi bulur, aylık gideri 3g internet + elektirik, ortalama 50 tl civarında olur, günde 10 kişiye hizmet verse, ayda 300 tl toplar, tabiki bu rakamlar tamamen tahmini.
Bu cihazlardan en az 40-50 tane yapılıp istanbul da güzel noktalara yerleştirilse, kazançlı bir yatırım olacağına inanıyorum.
Bu projeyi hayata geçirmek isteyen yatırımcı olursa, yazılım ve cihazın hazırlanması işlemlerini üstlenerek ortak olabilirim.
Sizlerinde proje ile ilgili olumlu / olumsuz her türlü fikrinizi merak ediyorum.
Saygılarımla..