Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kuşadasında Soft Dondurma İşi

BaşlatanEmre.yTarih23/05/2012 01:40:24Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar öncelikle ismim Emre. Daha henüz 20 yaşındayım ve bu benim inşallah ilk kendi iş tecrübem olucak.ilk iş tecrübem derken kendi işimden kastediyorum.

Şimdi öncelikle ben bu makina dan pek anlamıyorum açıkçası yani ilk etapta almayı düşünmüyorum kira daha mantıklı geldi açıkcası.

2,sorun ise yer; Yani yeri nasıl ayarlıyacağım sahil bandına koyarsam muhtemelen zabıtalar tutar. bi yerle anlaşmammı gerekir anlaşsam zabıtalar karışabilirmi en az ne kadar kira vermek zorunda kalrım işyeri sahibine. Malum sezon başladı turistlerin akın ettikleri yerlerden biri kuşadası muhtemelen gece satışı yapacağım zaten gündüz en az öğlen 2 den sonra gidebilirim çünkü izmirde yaşıyorum . Makinayı arabamla taşımayı düşünüyorum aslında bir sorunda bu acaba makina bu şekilde hasar gorurumu? İşin açıkcası ben işe atılmaktan korkmuyorum kendimede güveniyorum. Yani yazlık bir yerde soft dondurma mutlaka tutar gibime geliyor. Ama işte dediğim gibi bazı tereddütlerim var. Abilerim o çevredede tanıdığım olan bir işletme sahibi tanımıyorum yani tek tereddütüm kimseyi tanımıyorum. Yani adam beni tanımadan işyerinin onunde yer vereceğini sanmıyorum. Yada işletme cafe gibi bir yerse anlaşmada yapabilirim yani onların müşterilerne cup dondurma gibi anlaşmaya yanaşırlarmı

Ben bu makinayı nerden kiralıyabilirm google'da aradım ama pek bi bilgi bulamadım. Abilerim bana yardımcı olursanız inanın çok sevinirm bu benim ticarete ilk adımım olacak umarım hayırlısı ve temizi olur.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye537 yazı
kardeşim işallah başarılı olur kazanırsın kuş adasında bende iş yapmak istiyorum turistlere yönelik bir butik açmak istiyorum bölge kakkında bilgin varsa bana danışmanlık yaparmısın ?

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye3 yazı

Kajmeran bey şuan bolge hakkında hiçbir fikrim yok sezon başlamış diyorlar bu cuma ve c.tesi gidip bolge araştıracağım yani zerre bilgim yok kuşadasına dair. O zaman sana bi tavsiye bi yer onerebilirim butik ile ilgili gormeden bisey diyemem malesef. Ama ümidim yüksek ağbi millet doluşmadan gidebilirsek bir yerler tuttururuz gibime geliyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1359 yazı
sökede askerlik yaptım kuşadasını da az çok bilirim arası 15 dk zaten..ayrıca bodrumda tatil yapmadan önceki gün adaland aquada günü geçirip akşam pansiyonda kaldık akşam üzeri ve gece dolaştık. gece çok kalabalık ama belirttiğiniz manada kuşadasında iş yapma olayı bence gereksiz. dondurma işini daha çok Türklere yönelik düşünmek lazım bu işin yol üstü meraklısı biziz Avrupalı pek yanaşmıyor. İzmir'den her gün git gel gece dönüş de düşünülünce bence pek bu işe girişme derim. farklı şeyler satıcam derseniz de onu seyyar yapmanızı tavsiye etmem kuşadası küçük bir yer zaten..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
zamanında bende düşündüm soft dondurma işini ama burada yer almak pek kolay değil ,yani her yerde olduğu gibi yetkili yerlerden tanıdık olması lazım.
illegal yoldan yaparım dersen bu sefer zabıtalarla problem yaşama ihtimalin yüksek olacak . Birde sürekli izmirden buraya gidip gelmek epey masraflı olacak. Kuşadası'na gelmektense izmirde sahil kısmında bu işi yapmak senin için daha kolay olur bence .(alsancak - karşıyaka - bostanlı taraflarında )

Kajmeram ne tarz bir butik açmak istiyorsun ? Ne marka , ne tür ürünler olacak ? Konuyu biraz daha açarsan belki sana yardımım dokunur.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye178 yazı
emre kardeşim ben soft dondurma işini kirala**** yapmıştım.sana tavsiyem sakın bulaşma nedeni birincisi kiralama yapan firma bulamazsın.bu işi yapacaksan satın alman lazım oda 20 ve 30 bin tl arası tutar.sana uzun uzun niye yapma diye anlatmayayım yukarıda iskurun dediği topici incele zaten o konunun da yazarı benim.oradaki bütün yorumları oku biraz fikir edinebilirsin.
hoşçakal....
metin44
gerçek girişimci için para kazanmak veya kaybetmek,yaşadığı heyecanın yanında sadece bir detaydır!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye33 yazı
Metin44 arkadaşımız kötü bir deneyim yaşadı maalesef.Ama bizler kötü deneyimler yaşadık diye yapmak isteyen girişimcilerede mani olmamalıyız.Bende bu işi araştıran biriyim iyi noktalarda yapılırsa geleceği olan ve kısa vadede para kazandıran bir iş.Evet iyi makineler pahalı ama bu pahalılık sizin iş veriminize kazancınıza müşteri memnuniyetinize katkı sağlayan bir pahalılıksa tercih etmek gerekiyor.Aksi durumlarda maddi olarak gücünüz yetersizse küçük birikimlerinizi ucuz makinelere heba etmeyin.Soft dondurma makinelerinde kiralama seçeneği maalesef bulamadım olanlarda ne idüğü belirsiz.Kuşadasında bu işi yapmaya gelince iyi fikir ama makineyi arabada getirip ***ürmek ve hergün izmirden gelip gitmek iyi bir fikir değil sürekli işinin başında ve sezon boyunca orda kalıcı olman lazım.Öncelikle Kuşadasının işlek noktalarının olduğu bölgede bir araştırma yap ve o bölgenin en eski güvenilir yerli kalıcı esnaflarıyla otur konuş projeni anlat.Belki farklı çözümler sunabilirler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye33 yazı
Ayrıca bu iş bir makine alıp herhangi bir yere kurarak kuru kuruya başında durup müşteri beklenecek basit bir iş değil.Bu gün İstanbulda bu işi yapıpta para kazanan insanları gözlemlediğimde ciddi bir stand,imaj,reklam,hijyen vb. gibi işletmecilik dokunuşları gördüm.Yani herşey makineyle bitmiyor sizdede ciddi bir gayret ve bu işe zaman ayırma yeterliliği olması lazım.işletmeciliği bir sezonluk üç aylık düşünmemek planı uzun vadeli ve kazanç periyodunu iyi hesaplayerak yapmak lazım.Bugün bir yerlere gelebilmiş 35-45 yaş herhangi bir girişimciyle konuştuğunuzda azim ve işinde sabır ve sebatı göreceksiniz.Ticareti vurkaç mantığıyla sermayeyi kurtarma hesabıyla yaptığınızda kaybeden siz olursunuz.Konuyu dağıtmayayım Emre.y arkadaşım eğer maddi imkanların varsa,sürekli Kuşadasında olabileceksen,iyi bir nokta bulduysan,anlaştığın? esnafla ileriki sezonlardada bu işi yapabileceksen makina 30.000 TL'de olsa git ve bu işi hakkını vererek yap.Yok bunlar olmaz diyorsan zamanını ve paranı boşa harcama.Selametle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye537 yazı
açıkca sölemek gerekirse kafamda ki plan şu ; bay-bayan giyim,çanta elektronik ilgi çekecek ve eşantiyon olaerak dağıtılabilecek ürünler hadiyelik eşya gibi geniş yelpazeli olan ve satış yöntemi tamamen para harcamak isteyen turistlere yönelik ve çok değişik bir operasyonla bir gelene en az 20 euro alış veriş yapacak ve birdaha gelecek bir pazarlama yöntemi kullanan butik düşünüyorum.

Hatta ismi bile çok ilgi çekici olacak insanlar içeride ne var diye sırf merakdan gelecek bir butik düşünün yabancı dil bilen ekibim satış pazarlama ve organizasyon konusunda şahsım gene finansda şahsım top oynayacak

Şuan için aklımdan didim altınkum geçiyor ama seneye tabiki bu sene imkanı yok yetişmez

Yol üzeri kordon boyu bir bar clup yanında yada iş tutan bir cafe restrant yanında konumlanabilinecek bir yazlık mekan gerek

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye28 yazı
Dünyanın bir çok bölgesinde yaz kış tüketilen dondurmanın, ülkemizdede yaygınlaşması sektörün her geçen sene biraz daha büyümesine neden olmaktadır.
Soft dondurmanın, açık ve ambalajlı dondurmalara göre servis derecesinin daha düşük olması ,dondurmanın daha yumuşak ve sıcak olmasını sağlamaktadır.Dondurmanın günlük olarak yapılması ise daha sağlıklı servis imkanı sağlamaktadır.Dolayısı ile aileler bu dondurmayı 12 ay tüketebilmekte ve çocuklarına gönül rahatlığı ile yedirmektedir.Almanyada yapılan bilimsel araştırmalara göre Dondurmanın insanlara mutluluk verdiği saptamıştır.Genelde külahı 1 tl'ye satılan dondurmayı 3-4 kişilik aileler bile maddi olarak zorlanmadan alabilmektedir.Fiyatının düşük olması nihai tüketici için ,maliyetinin çok düşük olması ise işletmeci için çok avantajlı bir iş modeli oluşturmaktadır.
Bazı işletmelerde soft dondurma makinesi işletmede çeşitlilik yaratmak için konulup, işletmenin en önemli kar kalemi halinde gelmektedir.Külah maliyeti enerji tüketimi dahil kullanılan malzeme ve seçilen makineye göre 0,17 ile 0,40 kuruş arasında değişkenlik göstermektedir.1 liraya külah, 2 liraya bardak sattığınızı düşünürseniz, bu iş modeli çok düşük yatırımlarla çok büyük kazançlar sağlamaktadır.Önemli olan bu iş fikrini oluşturduktan sonra, işletmeniz için en uygun makineyi seçmeniz olacaktır.Çok işlek bir noktada, sadece fiyat avantajı yüzünden ucuz bir makine ile yola çıkarsanız, para kazanma şanşınız sıfırdır.Belli saatlerde yoğunluk olduğunda makinenizin performansı yetmiyor ve ardarda satış yapamıyor,müşterilerinizi bekletiyorsanız, 1.dondurmanız ile 5. dondurmanız,100.dondurmanız ve hatta 1000.dondurmanız arasında tat,kıvam farkı varsa ,sürekliliği sağlamanız mümkün olamaz.Bu noktada ucuzuna kaçıp aldığınız makine sizin için tamamen zarar haline dönüşecektir.Bu nedenle işe çok hakim ,güvenilir,şeffaf ve sizinle kendi işletmesiymiş gibi ilgilenecek bir üretici veya satıcı ile çalışmak en önemli detay olacaktır.Aşağıda genellikle karşılaştığımız sorular ve makinelerimizin özellikleri ile ilgili kısmi detayları bulabilirsiniz..

AÇIK ALANDA KULLANIM:
Makineyi açık alanda kullanabilirsiniz, ancak mutlaka gölgelendirme tavsiye ediyoruz.Gelişmiş soğutma sistemleri su ve enerji verimliliği sağlarken, düşük ses seviyelerinde çalışma imkanı verir.Gelmatic soğutma sistemleri en sıcak havalarda bile dondurmanın doğru ısıda olmasını sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Bütün soğutma ekipmanları herhangi bir sızıntıya olanak vermeyecek şekilde kaynaklanmışlardır.

Makinelerimizde dünyanın en iyi kompresörleri kullanılmaktadır; Hermetik Bristol kompresörleri, yarı hermetik Dorin kompresörler, danfloss selenoid valfler ve Ebm papst fanlar kullanılmaktadır. Ayrıca firmamızın çevreye duyarlılığının bir sonucu olarak makinelerimizde yüksek verimli su kondanserleri kullanılmaktadır. Bu kondenserler çevre standartlarına uymak için kullanılan su ve gaz miktarını azaltır.

KAPASİTE
Gelmatic marka makinelerimizin en düşük hacimlisinin saatlik kapasitesi 240 külahtar.Günde 15.000 külah dondurmaya kadar satış yapabilen modellerimiz mevcuttur.

POMPA SİSTEMLERİ

Makinelerimiz iki temel prensipte çalışır.

Gravity (yerçekimi) sistemi:

Üst haznelerde 2-4 C arasında bulunan dondurma karışımı yerçekimiyle iç silindirlere geçerek dondurma üretilir. Basit ve kullanışlıdır. %35’e varan kabartma ve hacim artışı sağlanır.

Pompa sistemleri(dişli sistem) :

Üst haznelerdeki 2-4 C arasında bulunan dondurma karışımı yüksek basınçlı dişli sistem pompalar vasıtasıyla çekilir ve iç silindire pompalanır.% 80-90 a varan kabartma ve hacim artışı sağlanır. Dondurma mükemmel bir form, tat ve kalite kazanır. Gravity makinelere göre daha az malzeme kullanılır.

Gelmatic ürün yelpazemizde hem dişli sistem pompalı makineler hem de gravity makineler mevcuttur.

Dişli sistem pompalı bir makineden verilen dondurmanın ağırlığı 70 gr iken, gravity bir makinede bu ağırlık 100 gramı bulmaktadır. Farklı ürün tipi ve müşteri ihtiyaçlarına bağlı olarak iç silindirlerde çelik merdane veya teflon merdane kullanılabilmektedir.

ARDARDA SATIŞ KAPASİTESİ,

Soft dondurma makinesi alacak olan işletmecinin dikkat edeceği en önemli hususlardan bir tanesidir.Alıcı mutlaka makineyi almadan demo yaptırmalı, makinenin ardarda kaç dondurma verdiğinden emin olmalıdır.Dondurma satış işinde belirli saatlerde yığılma yaşanır,makinenin bunu karşılayacak kapasitede olmasından emin olunmalıdır.Ard arda 76 adet kesintisiz servis yapabilen makinemiz mevcut olup,makinelerimizin mutlaka demolarını yapıyoruz.

MENŞEİ
Firmamızın Gelmatic marka makinelerinin hepsi yüzde 100 italyan malıdır.www.gelmatic.com adresinden orjinal sitesini inceleyebilirsiniz.Lütfen makine alırken makinelerin arkasında bulunan etiketine bakınız ,talep ediniz.Böylesine büyük yatırım yapacağınız makineler hakkında her türlü detayı bilmek hakkınızdır.

ARIZA:
Makinelerimiz dünya çapında çeşitli iklim ve çevre koşullarında test edilmektedir. En zor şartlarda bile makinelerimizin test edilmesi, makine ekipmanlarının son derece işlevsel ve güvenilir olduğunu, optimum çalışma verimliliğini garanti ettiğini gösterir.Makinelerimiz bizim kullanım koşullarımıza uyulduğu sürece minimum arıza çıkartmaktadır.

GARANTİ:
Müşterilerimiz, showroomlarımıza ilk adımlarını attıkları andan itibaren ,makinelerimizin özellikleri ve kullanım bilgileri çok iyi bir şekilde aktarılır. Makinelerin çalışma mantığının ve kullanımının iyi bir şekilde kavranması problemsiz bir sezon geçirmenin en önemli anahtarıdır.
Müşteri memnuniyeti, firmamızın en önem verdiği konuların başında gelmektedir.Bu bağlamada Gelmatic olarak Dünyada ve Türkiye'de geniş bir servis ağımız vardır.Türkiye'de 50 yi aşkın şehirde servisimiz bulunmaktadır.Ayrıca merkeze uzak olan bölgelere makinemizin satılması durumunda, firma veritabanımızda bulunan 300 civarı soğutma&servis firmasından müşterimize en yakın bölgede olanıyla servislik anlaşması yapılır.Servislerimiz sürekli gelişen market ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde eğitilmiş ve donatılmışlardır.
Triomax markalı makinelerimiz 3 yıl Gelmatic markalı makinelerimiz 2 yıl garantilidir.
FİYATLAR:
Makinelerimizin fiyatları bu seneye özel olarak kar marjını minumumda tutulmuş tanıtım fiyatlarıdır.Gelmatic tüm dünyada çok yaygın olarak kullanılan, dünyadaki birkaç büyük soft dondurma makinesi üreticisinden birisidir.Sadece soft dondurma makinesi ürettiği için teknolojisi çok ileridedir.Makinelerin kullanım kolaylığı ve tasarımı 41 senelik bir teknolojik birikimin sonucudur.Gelmatic Türkiye olarak distribütörlüğü aldıktan sonra ,fiyat politikalarını belirlerken, tamamen Türkiye piyasasında tanıtım amacı ile lansmanımızı neredeyse İtalya satış fiyatlarının yarısında tuttuk.Bu konuda alnımız o kadar açıkki italya' yı arayıp liste satış fiyatlarını sorabilirsiniz.Gelmatic Türkiye olarak başka hiçbir sektörde yer almadığımız için müşterilerimize tam zamanlı ve anlık hizmet verebilmekteyiz.

1. KULLANIM:
2. Sabah ürünü koyduğunuzda 10 dakika sonra dondurma hazırdır.
3. Üç musluklu modellerde aynı anda iki farklı çeşit ve bir de karışık dondurma alabilirsiniz
4. Makinelerimizin üst soğutması olduğundan içinde kalan malzemeniz bozulmaz.
5. Makinelerimiz %100 paslanmaz çelikten imal edilmiş olduğundan her türlü zorlu ortamda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
6. Makinelerimizin verdiği 1. Dondurmanın da 1000.dondurmanında kalitesi aynıdır.
7. Makine kurulum ve eğitimi tamamen ücretsizdir.
8. Makine kurulumundan önce tek yapmanız gereken ayrı bir sigorta kutusundan 3/2.5 luk kablo çekmek.
9. Dondurma keyif ve eğlence işidir,reklam tanıtım ve satışı yapacak kişinin nitelikleri çok önemlidir.
10.Alt bayilerimiz olmadığından İstanbul ve İzmir fiyatlarımız birbirinden farklılık göstermemektedir.

Lütfen sorularınız için çekinmeden arayın,tek mütevazi olmadığımız konu işe hakimiyetimiz ve satış sonrası hizmet kalitemizdir.
Değerli emirlerinizi bekliyoruz.

Saygılarımızla;
Gelmatic&Triomax
Nüket Şen Dumlupınar
0533 695 44 43
info@trio-max.com
www.softdondurma.biz
www.trio-max.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye28 yazı
5750 den başlayan fiyatlarla ,soft dondurma makinelerimizi inceleyebilirsiniz.Makine almasanız bile ücretsiz danışmanlık yapmaktayız.

Yeni Üye28 yazı
Artık arabada soft dondurma satışı yapmak hiç zor değil.Gelmatic/van modeli sayesinde jeneratöre ihtiyaç duymadan direk arabanın şaftından elektrik alarak sıkıntısız bir satış süreci yaşayacaksınız.
Sarsıntılardan etkilenmeyeceksiniz.
Lütfen sitemizi inceleyiniz.

www.softdondurma.biz
0533 695 44 43

Yeni Üye28 yazı
4000 yıllık geçmişe sahip olan dondurma,1900'lü yılların başlarından itibaren endüstrileşerek ,her sene büyüyen bir sektör haline gelmiştir.1900 'lü yılların ortasında ülkemize de soft dondurma makinelerinin ,fast food zincirleriyle gelişi ile beraber Türk halkıda bu tadı benimsemeye başlamış ve birçok işletme bu tadı müşterilerine sunmaya başlamıştır.
Şu an dünya üzerinde yaklaşık 2.500.000 civarında makine olduğu tahmin edilmektedir.Türkiyede ise bu sayı 3000 civarındadır.
Sektör her geçen sene büyümekle birlikte,500 civarında makine el değiştirmekte, hurda olmakta veya atıl kalmaktadır.%800 civarında kar edebileceğiniz bir işten sözediyorsak işte dikkat etmeniz gereken şeyler.

1-Makineyi işleteceğiniz noktadaki potansiyeli iyi belirlemek.(Yoğun olacağınız saattlerin tespiti)
2-Makineyi konumlandıracağınız noktayı belirlemek.
3-Makineyi koyacağınız noktada gölgelendirme yapıp yapamayacağınızı tespit etmek.
4-Makinenizi koyacağınız zeminin düzgünlüğü ve dış mekanda kullanacaksanız güvenlik zafiyeti tespiti.
5-Satış yapacak elemanı belirlemek. Unutmayın ki dünyanın en iyi makinesini alsanız bile,başında duran güler yüzlü,temiz,devamlılığı olan eleman , her zaman sizin için artı değer olacaktır.
Şimdiye kadar herşey yolunda,artık yapmanız gereken makineleri incelemek ve fiyatlarını öğrenmek.Piyasada 5000 lira ile 90.000 lira arasında değişen,çeşitli özellik ve kalitede bir çok makine var.İşte konuya bundan sonraki yaklaşımınız çok önemli.
Diyelim ki , çok hareketli bir noktada yeriniz var.Günde 500 adet üzeri dondurma satışı yapabileceğinizi öngörüyorsunuz.Aradığınız ,sizin öngördüğünüz satış potansiyelini ve üzerini karşılayabilecek güçte bir makine olmalı.Bazı makinelerin teknolojisi 25 derece sıcaklıkta çalıştırılmaya uygun olup ,dış mekanda çalıştırılmaya uygun olmayabilir.Diyelim ki makinenizi bir okul kantininde kullanacaksınız,bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli şey tenefüs 'lerde ardarda seri satış yapabilme özeliği olacaktır.Avm'de kullanacaksanız,hem seriliği hem ard arda verme özelliği hemde gürültüsüz çalışması,pastorizasyon özelliği vb. gibi.Burada önemli olan şey ihtiyacınızı net olarak belirledikten sonra yatırımınızın geri dönüş süresini hesapla**** ,alabileceğiniz en iyi makineyi almak.Tabi bu arada makineyi aldıktan sonraki ,satıcı firmadan göreceğiniz destek çok önemli.Dondurma beğenmeli bir üründür.Sunduğunuz 1. dondurmada 1000.dondurmada aynı kalitede olmalı.Dolayısı ile kullanacağınız hammadde de çok önemlidir.Hazırlayacağınız bir kaç değişik sunumla rakiplerinize fark yaratıp,karlılığınızı arttırmakta sizin elinizdedir.En önemli konulardan biri ise servis konusudur.Dondurma satışında 1 saat bile çok önemlidir,anında müdahale edebilecek alt yapıya sahip bir firma ile çalışmanız çok önemlidir.
Makine alırken kesinlikle kağıt üzerindeki verilere dayanarak alım yapmayın.Firmadan kağıt üzerinde belirtilen özeliklerin demosunu isteyin.Mesela ard arda 50 külahmı diyor test edin.Üretim yeri için mutlaka makinenin arkasında duran etikete bakın.İyi bir distribütör ve ihtiyacınızı karşılayan bir makine ile,doğru noktada çok ciddi karlar elde edersiniz.
Soft Dondurma ile ilgili merak ettiğiniz her şey için arayabilirsiniz.

Önemli olan makine satmak değil,bu işe girmek isteyen yatırımcıları doğru yönlendirerek sürekliliği sağlamaktır.

İzmir ve İstanbul Showroom' larımızda makinelerimizi test edebilirsiniz.

Gelmatic&Triomax
Soft Dondurma Makineleri

http://www.trio-max.com/
info@trio-max.com
0533 695 44 43

Yeni Üye28 yazı
OFT DONDURMA MAKINESI IŞLETMECILIĞI

Bazı işler vardır, düşüş trendine girmiştir, ne yapsanız ne kadar emek harcasanız istediğiniz gibi olmaz. Talep azalmıştır, rekabet yoğundur. Zarar kaçınılmaz olur. Bazı işler de vardır, yükselen değerdir. Talep sürekli artmaktadır. Çok kritik hata yapmadığınız sürece hep kazanırsınız, işleri büyütürsünüz. Soft dondurma makinesi işletmeciliği küçük sermayeyle yapılabilecek geleceği çok açık işlerin başında gelmektedir.
Bu işi en yüksek verimlilikte ve karlılıkta yapabilmeniz için 4 maddelik bir yol haritası oluşturduk.

-ESNAFLIK(PERSONEL SEÇİMİ): İşin merkezinde siz varsınız. Sizin yetenekleriniz ve esnaflığınız bu işten kazanç sağlamanızdaki en önemli etkendir. Ek olarak birkaç ipucu daha vermek gerekirse etkili iletişim, güler yüz ve bakımlı görünüş beklentiniz üzerinde satış yapmanızı sağlayacaktır.

-MAKİNE SEÇİMİ: Çok dikkat etmelisiniz. Soft dondurma makinelerinin içinde buzdolabı mantığı bir soğutma sistemi yoktur. Soft dondurma makinesi denge işidir. Dengeli bir makine size on yıllar boyuca kazanç sağlar. Alacağınız makinenin garanti durumuna, servisine ve referanslarına çok dikkat göstermelisiniz. Öngördüğünüz satış hedefine uygun özellikli makine seçmelisiniz. Ucuz ürüne aldanmamak doğru bütçeyle doğru makine seçmek önemlidir. Ucuz ürünle yanlış seçim yapmaktansa 1 sene daha bekleyip iyi bir ürün almak daha iyi sonuçlar doğuracaktır. Son olarak alacağınız makinenin özelliklerini ve kullanımını çok iyi öğrenmelisiniz. Doğru kullanılan bir makine size çok karlı ve zevkli bir sezon geçirtecektir.

-MALZEME SEÇİMİ: Kaliteli malzeme seçimi sizin için kritik öneme sahiptir. Piyasada hazır sıvı karışımlar, sütle karıştırılan tozlar ve suyla karıştırılan tozlar bulunmaktadır. Birçok malzemeyi deneyip en doğru seçimi yapmalısınız. Unutmayın dondurma alışkanlık işidir. Alışkanlığın oluşması için lezzetli malzeme kullanmanız şarttır.kötü malzeme seçimi en iyi satış yerini bile zarara uğratabilir.

-REKLAM: Bu işin olmazsa olmazı reklamdır. Soft dondurma kültürü ülkemizde çok yenidir. İnsanların çoğu dışarıda gördüğü soft dondurma makinesinin ne olduğunu, ne işe yaradığını bilmez. Bu nedenledir ki birine dondurma verildiğinde diğer insanlarda etrafınızda toplanır. Satış yerinizi mümkün olduğunca reklam ürünleriyle destekleyin. Reklam maketleri, şişme reklam kioskları, ledli aydınlatmalar, çeşitli billboard ve tabelalar satışlarınızı çok arttıracaktır. Ve küçük bir ipucu daha; makinenizin kurulumundan itibaren küçük porsiyonlar halinde bedelsiz ikram yapmak satışlarınızı çok olumlu etkileyecektir.

Yeni Üye28 yazı
https://www.youtube.com/watch?v=_oszWIbv2FQ&feature=share

Türkiyede satın alabileceğiniz performansına göre en ekonomik italyan makinesi

Gelmatic hpc 135 c pm yüksek performans serisinin en ekonomik modeli
Arka arkaya 50 külah servis edebilir.Çok yoğun satış yapılan yerlerde gönül
rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

videoyu seyretmek için yukarıdaki linke tıklayın.