Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Parayı Evlilikte Bulmak

Başlatansmartest2004Tarih21/05/2012 21:35:21Yorum13

İlk mesaj
Her zaman ilginç gelmiştir.Gerçekten fikirlerinizi merak ediyorum.

Adamın şirketi var oğlunu akrabası olduğu iş adamın kızıyla evlendirmesi durumu. .Zenginliğine zenginlik katmak..Siz olsanız ne yapardınız ?Bilmiyorum ..

Ülkemizde büyük holdinglerin kökü temelinde bunun yattığına inanıyorum..Para dışarı bölünmesin olayı yani.

Peki oğlan ne hisseder ki?Paraysa para, hanımsa hanım gibi mi görür acaba?

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
buna mantık evliliği diyoruz işte :)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret

bu mantık evliliğidir . nasıl ki evliliğin birçok türü vardır örneğin akraba evliliğinde genel kanı kızımız dışarı gitmesin gibi nedenler ya da başka mezhebe kız vermeme yada başka ulustan insanlarla evlenmeme yada din farklıgından dolayı kız alıp vermeme gibi gibi evlilik türleri büyük çogunlugu oluşturuyor cok az istisnai durumlarda severek evlenme mezhep,ırk,vs.. gibi olguları es gecerek evlenme de varsa ama cogunluk ilk secenektir.

mantık evliliği de bunlardan biridir. bu mal paylaşmasın demek saçamlıktır çünkü artık evlilik sözleşmeleri var benim 20 evim varsa evlilikten sonraki mallar paylaşıma acıktır öncekiler degildir medeni kanun çok degişti gidip araştırın hak verirsiniz eskisi gibi kimse kimsedem malın yarısını alamaz adam 50 yaşında evlense evi karısının adına yapsa bile çocukları itiraz edebilir .
örnegin doğan grubunun kızlarından biri hanzade doğan boyner grubunun biriyle evli ve bir kızıda posta gazetesinin genel yayın yönetmeniyle evli..

size birçok örnek verebilirim aslında ama bu bir tür kast sistemidir kültürler birbirine uyuyorsa sorun da cıkmaz..

affedersiniz tv programlarına cıkan zevatları saymıyorum ama evliliklerinde bir kriteri vardır koskoa üniversite okmuş master yapmış uluslararası şirketini yöneten biri sahilde balık tava yapan biriyle mi evlensin
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Kusura bakmayın toplumumuzda ki evlilik olgusundan nefret ediyorum..bunuda beceremiyoruz.sermaye garantörü olarak akrabanla evlen.olmamali.
kapitalin tabana yayilmasi lazim.olmazsa para bir zümrede döner..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Huzur vermeyen evlilik Dunyanin en zengini yapsada bos... (Duygusal penceremden)...

Sermaye bolunmesin, elimizdeki guc heba olmasin mantigida ters geliyor...

Citius, Altius, Fortius

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Di?er
Hocam kimisi para olunca huzur verenide buluruza çıkıyorr..aman aman.parama para katacaksam yada zengin olmak icin evlenmek.kendini satmaktan farksiz gibi geliyor..

Her insanin niyeti degisik kardesim... malisef bu "satisi" bilincsiz olarak kabullenip acisini yillarca cekenlerde var...
Citius, Altius, Fortius

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Di?er
son 3 yorum yapan arkadaş medeni kanun değişmiş artık mal bölüşülmüyor ancak evlilikten sonra artan mal bölüşülür yada sözleşme yapılır...

dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Bize yanlış gelenler, başkalarına doğru gelebilir..

HErkes istediği ile evlenebilir..

HErkes kendi doğrusunu yaşar..

Canınızı sıkmayın o yüzden, zenginin malı züğürtün ağzını yorar :D

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
bundan bahsettiniz sanırım :)

Baba: - Benim seçtiğim bir kızla evlenmeni istiyorum

Oğul: - Hayır!

Baba: - Kız Bill Gates’in kızı

Oğul: - O zaman tamam.

... Baba Bill Gates’e gider:

Baba: - Kızını oğlumla evlendirmek istiyorum.

Bill Gates: - Hayır.

Baba: - Ama oğlum Dünya Bankası’nın CEO’su

Bill Gates: - O zaman tamam.

Baba Dünya Bankası’nın başkanına gider:

Baba: - Oğlumu CEO yap!

Başkan: - Hayır.

Baba: - Oğlum Bill Gates’in damadı

Başkan: - O zaman tamam.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
süperr:))

30 yaşıma geldim ve benim gözlemlediğim evliliklerin bir çoğu mantık evliliği. (davul bile dengi dengine) severek evlenen yok mu? var tabiki.

Ama siz şöyle bi empati yapın. Zengin kız fakir erkek veya zengin erkek fakir kız. Uyar mı?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
akraba evliligigi bu cagda ilkelliktir,cinayettir.

Yerleşim ALMANYA / MannheimMeslek Esnaf