Şimdi diyelim ben çok iyi bir yazılımcıyım ve çok iyi de bir fikrim var.
Bu fikrimi hemen kodlamaya döküyorum ve 4-5 aylık yoğun bir çalışma sonrası bitiriyorum.
Artık projem hazır ve insanlar siteme girmeye başlayabilir.
Projeyi internete açıyorum ama o da ne kimse gelmiyor??
Yine bir kaç ay çabalıyorum ama maalesef günlük 300-400 kişi anca geliyor.
Ama bir yandan da işime gücüme bakmam gerekiyor sonuçta para kazanıp karnımı doyurmam gerekiyor.
Biraz uğraştan sonra ise heralde proje tutmadı diyip bırakıyorum. Sonuçta %100 başarılı olacak diye bir şey yok.
Google bile bir çok projesini tutturamayıp kapatıyor. Benim ki neden garanti olsun ki?
Şimdi burada da görüldüğü gibi sorun ne fikirde ne de yazılımda. Sorun yatırımda!
Instagram satıldığında ofisinde 15 kişi çalışıyordu. Bu da aylık 30.000-40.000$ yatırım demek oluyor ki
bu en az hali. Projeler en büyük payı reklam giderleri alır ki o da yukarıdaki rakamdan az değildir.
Türkiye de kimse senin tutup tutmayacağı garanti olmayan bir işine aylık 30.000-40.000TL yatırıp yapıp 5-6 ay beklemez.
Çünkü öyle bir vizyon yok. Hala web sitesinin ne olduğunu bile bilmeyen binlerce işletme sahibi var.
Kimseye de gidip böyle böyle bir projem var hatta yaptım ama yatırım için şu kadar para lazım girer misiniz de diyemiyorsunuz.
Alacağınız ilk cevap, "sen bana garanti veriyor musun 6 ay sonra paramı ikiye katlayacağına" olacaktır.
Türkiye' de bu işlerin tutması için yazılımcıların yatırımcı değil yatırımcıların yazılımcı araması gerekiyor.
İşte o zaman bir şeyler yapılabilir.