Akın hocam;
Siz bir site yaptınız.
içinede 3 tane ürün koydunuz. satıyorsunuz.
Banka hesabınız dahi yok!
xxxyyy@hotmail.com diye de mail adresi actınız yeni..
paypal veya benzer bir sisteme üye olup gerekli işlemleri yaptıgınızda, sitenizle misal paypalın sitesini bir kod ile bir birine bağlıyorsunuz.
Sitenize kredi kartıyla ödeme kısmınıda hazırlıyorsunuz.
Peki ne oluyor..
Ben sitenize girip, ürünü alıyorum, ödemesini kredi kartımdan yapıyorum. Para cekiliyor.. (kredi kartından çekle işlemi paypal alt yapısı ile gerçekleşiyor(her ne kadar sizin siteniz üzerinden gerçekleşiyormuş gibi olsada paypal alt yapısı kullanılıyor!))
Para benden çekildi.. ve sizin paypal hesabınıza kredi olarak yazıldı.. ürün 100 Liraysa.. 1 lira komisyon düş, 99 lira paypal hesabınızda bekler..
buraya kadar sizin bir banka hesanız yoktu :) alış veriş gerçekleşti!
parayı kendi hesabınıza çekmek isterseniz; bir banka hesabı acar, bunuda paypalda onaylatırsınız. Ve hesabınızdaki miktarı, banka hesabına havale için talimat verirsiniz. Bu şekilde para gerçek banka hesabınıza girer ve ATM den çekebilirsiniz :)
Yada hiç banka hesabı açmaz; Bir çok internet sitesinden, paypaldaki paranızı kullanabilirsiniz.
Aldıgınız eşyaların ücretlerini bankadan değil paypaldan yapmış olursunuz.
Kısaca; bir email adresi yetebiliyor bazı şeyler için :)
umarım karışık yazmadım.
Sizin aklınız bankaların sanal pos larında takılmış.. halbuki ortada bankalık bir durum yok :)
yukarıda da belirttim :ödemeleri bankaların sanal postuylada almaları şart değil.