Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ahşap Oyuncak

BaşlatanbytepoemTarih14/05/2012 12:42:10Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisi olan varsa ve cevap verirse sevinirim.
Bir imalathane kurup ahşap oyuncak imalatına girmeye karar verdim. Boyasız, sadece ahşaptan. Araştırmadayım. Ahşap işlemek amacıyla cnc tezgahı gerekli, bu tamam. Genelde en fazla 30-40 cm boyutlarında olacak üretilecek oyuncaklar. Ahşap araba, kamyon, küpler, daireler, legolar gibi...

Sormak istediğim tam detaylı bilgim olmadığımdan yaptığım incelemelerde bu işi CNC Router veya CNC Torna ile yapabileceğimi anladım. Ama anlamadığım ikisi arasındaki fark??? Bu boyutlarda ahşap oyuncaklar için bana hangisi gerekli? Farkları nedir?

Ek olarak bilginiz varsa eğer, zımpara falan gibi başka makinalar gerekecek mi? Sadece CNC tezgah ve tabii programlaması yeterli olur mu?

Bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim..
Kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye73 yazı
Valla hiç bu işten anlamam ama bence süper bir fikriniz var. Eğer doğru pazarlama stratejisi yapabilirseniz ciddi paralar kazanabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye26 yazı
Torna Silindirik parçalarda iş görür. Diğer geometrik parçalarda Dik İşlem Merkezleri. Size muhtemelen matkap tezgahıda lazım olur. atölyenize alet edavatta gerekecek. (Zımpara, eğe vs.)

Ben Cad Cam tasarım yapıyorum. Ayrıca kalıpçıyım. Yardıma ihtiyacınız varsa burdayım.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye7 yazı

İkeada satılan tahta oyuncakları ve fiatlarını görünce bu kadar zor bi iş değil die düşünmüştüm

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe