Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

2b Arazilerden Para Kazanmak. .

BaşlatanhemperiTarih11/05/2012 18:08:21Yorum14

İlk mesaj
Üye508 yazı
Arkadaşlar merhaba,

Bildiğiniz üzere devlet 2b adı altında hazineye ait olan arazileri satıyor.. ( doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmıyorum)

MEsela bizim buralarda hazine arazisinin dönümü 500 tl ye gidiyorsa , tapulu arazi 5000.00 tl ediyor..

Etraf köylerdede yeterince tanıdık var..

Örnek: Köyde bir adam var 90 dönüm tapusuz, 10 dönüm tabulu tarlayı 15 yıldır sürüyor, 90 dönümlü tapusuz 2b arazisinide almaya gücü yetmiyor..

O adamla anlaşıp ( onada bir miktar para vererek ) o 90 dönümlük tarlayı alabilir miyiz.

Veya hiç tanımadığımız 2b araziyi alabilirmiyiz.

Şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye508 yazı
65 kişi okumuş daha fikir yok pek bilinen bir konu değil sanırım :)

Yeni Üye13 yazı

valla en güzel ve temiz para arazi alıp satmakta. ben onu biliyorum. Eger bu dediginizin yöntemi varsa bende ögrenmek isterim. Zira 2b yi devlet üzerinde tarla ya da bahçesi olana ya da ev yapana öncelik verip onlara satacak diye düşünüyorum. Tabi adamın almaya gücü yetmezse o başka...
Olması Gerekenler Oluyor.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye40 yazı
evet öncelik zilliyet hakkı olan köylü yada ev yapan vatandaşın daha sonra ikinci yada üçüncü şahısların hakkı...
mersin

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ymalat
Üye508 yazı
Bölge adana ve civarı.. Evet nasıl bir yol izlemek lazım, bence para kazanmak için güzel bir fırsat 2b

Üye238 yazı
Adana'da 2B zor...

Adana'da köylüden arsa-arazi satın alabiliyor musun? Normalini bile sana bana yedirmiyolar ( etnik ayrımcılık, mafya falan filan ), 2B arazi alacaksın ve para kazanmayı düşünüyorsun :)

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Üye508 yazı
parası olupta tarla alamayan bir kişi tanımıyorum ben :) ihalelerde bile mafya kalmadı artık :)

Yeni Üye40 yazı
2B yada orman arazisi konusunda mersin bölgesinde yardımcı olabilirim kolay gelsin
mersin

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ymalat
Yeni Üye49 yazı
merhaba ;
eğer arazileri alabiliyorsanız etrafını telçitle çevirmekte gerekecektir. o kunuda da ben yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye97 yazı
köylünün elinden ucuza arazi kapatacaksınız.birde bunu koniksten aldığınız fikirle yapacaksınız:))))

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye219 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - issocan
Öncelikle AKP 'ye üye olursun gerisini sana onlar anlatır.

aynen ,katılıyorum :)
zaten 1 sene hak tanıyorlar diye biliyorum öncelik tanınan şahısa.
Mersin'de her türlü iş fikrine açığım.

Üye508 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sefulik
köylünün elinden ucuza arazi kapatacaksınız.birde bunu koniksten aldığınız fikirle yapacaksınız:))))

HErkes karşı tarafı kendenden bilirmiş..

Üye238 yazı
Hemperi emin ol köylü ne sana ne bana para yedirir :D

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis