Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Hayalimiz Bodrum'a Göç Etmek. . .

Başlatan39.11Tarih11/05/2012 12:44:33Yorum6

İlk mesaj
herkese selam,istanbulda muhasebeci olarak çalışıyorum ama işten ayrılacağım yakında..muhasebe dışında anladığım diğer konu bayan giyim satışı..eşim elektrikçi..hayalimiz turgutreis e yerleşmek ve bodrum da iş yapmak..sermayemiz 20bin TL kadar..amacımız istanbul un hengamesinden kurtulmak, hem şehir hem küçük kasaba gibi gördüğümüz ve tatillerden bildiğimiz kadarıyla çok sevdiğimiz bodrumda sakin bir hayat sürmek,muhtaç olmayacak kadar iyi kazanıp, tek oğlumuza iyi bir gelecek sağlayabilmek..önce kira da oturup ,iş durumunu oturttuktan sonra buradaki evimizi satıp orada ev almayı planlıyoruz..çalışkan ve becerikli ,ticaretten de anlayan insanlarız..yaz-kış sürdürebileceğimiz bir iş yapmak istiyoruz..eşim pazarcılık da yapabilir..değerli fikirlerinizi bekliyorum..herkese sevgi ve saygılar..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Turgutreis gercekten cok guzeldir.Turist sayısının yuksek oldugu aylarda iş sorunu olacagını hiç sanmıyorum.Bunun dısında tavsiyem buyuk marketlerde iş bulunabilir.Boylece sosyal haklarınızın ve mesai ucretinizin oldugu odemelerinizin duzenli oldugu bir işe sahip olursunuz.Bu marketler metro,migros,bim,diasa,vb..özellikle muhasebe egitimi almıs biri bu marketlere işbasvurusu yaptıgında öncelikli olarak işe alınır.

Bence ilk önce beyefendi gidip iş bulur ev tutarsa daha iyi olabilir.Yada bir süre ev de tutmasına gerek olmaz yatacak yer veren iş yerleri oluyor. Boylece birkac ayda yapılabilecek iş kolları oturulacak mevkii vb konularda fikir sahibi olunur.

sezon açılmadan gidilirse daha rahat iş bulunabilir.mümkün oldugunca 12 ay boyunca çalışan sektörler seçilirse iyi olur.

bunun dışında orada bircok yazlıgın apart şeklinde misafirhanesi vardır. 12 ayda sadece 1 ay yada 15 gun kalan bazı villa sahipleri villarına sahip çıkacak bahceleriyle ilgilenecek sorunsuz aileleri bu misafirhanelere yerlestirerek ustune de verdigi bu bakım ve bahcivanlık hizmetine karsılık ucret ödeyebilmektedirler.böylece ikinci işlerin yanında bu da ek gelir olabilir.ayrıca kira da odemezken sehirdeki dairenizden kira geliri alabilirsiniz.
ev istanbulda ise satmak cok mantıklı dgl.ben finansal piyasaları yakından takip ediyorum.mantıklı olan sey kiraya vererek orda da kiraya cıkmak olabilir.su an için en azından.tabi şehir istanbulsa...

turgutreis cennetten bir köşedir.oralarda arabaya gerek yoktur.motorla her yere rahatlıkla gidilir:) yagmur yagdıgında zerre camur olmaz.toprak kokar her yer ve gök kuşağını izlemenin tadına doyum olmaz:)
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Bodrum veya diğer akdeniz -ege sahillerine Göç etmek çoğu insanın hayali. Ben son 25 senedir bu hayali kurdum. Ama bir türlü cesaret edemedim.Araştırmalar yaptım . Ama bir türlü kısmet olmadı. Deneyip giden arkadaşlarımın hiç biri pişman değil. Ben oralarda HEDİYELİK bir şeyleri imal edip satmayı düşünmüştüm.Ve bunun için hediyelik objelerin kalıp ve imalini kendi kendime öğrenmeye çalıştım. Bir takım şeyler de yaptım. Gideceğiniz yerde benim dediğim işi yapan bir çok insan var. İş konusunu araştırırken bunu da incelemenizi tavsiye ederim.
Benim yaptığım derken neler olduğunu anlatacak resimlerin olduğu lingleri vermeye çalışacağım. Bunlar yaptıklarımın tamamı değil ama bir fikir verir.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.387209277448.155989.122755377448&type=1
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.440093932448.223621.122755377448&type=3
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150278656347449.328350.122755377448&type=3
http://tr.netlog.com/ifkkaragul/photo/&page=3#photos
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat

merhaba,vakit ayırıp yazdığınız yorumlar ve temennileriniz için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim..hepsini dikkate alacağım..sağlıkla kalın..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Turgutreis yazın çok güzel ama kışın çekilmez. kışın fazla bir iş de yapamayabilirsiniz. planınızı buna göre yapın derim. selamlar..

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
ben turgutreis de kışında bulundum şubatı da aralığı da ocağı da yaşadım.kışın cennettir! iş konusunu da bir önceki mesajımdaki gibi çözebilirseniz sadece gıda ve giyim masrafınız olur.ısınma genelde klimayladır.iklim sebebiyle yakıt gideri son derece azdır.dediğim gibi hele de villaların misafirhanesinde iş bulursanız :) çok çok rahat edersiniz.

o tarafa taşınırsanız bize oralardan haber verin:)
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
aman arkadaşım dikkat et ben istanbuldan geldim.gözümde nasıl tütüyor.
önce seçtiğin yeri iyi incele derim.
bodrumun istanbuldan ne farkı var.
ucuzdur falan diye bodruma geleceksen gelme.
ev kiralarını falan incele.yağmurdan kaçarken doluya tutulma.
bende sadece klimayla ısınıyorum.ayda 250 elektrik verdim.hemde öyle ısınamadım.
bodrum ile istanbula aynı diyen çok var.
bodrum turgut reisde ezilebilirsin.
istanbulda evim var diyorsan.sık dişini biraz daha para biriktir.gel egede dikili didim kuşadası gibi bir yere uygun bir ev al.bak ortacayıda tavsiye ederim.bir hayli ucuza ev bulabilirsin.
ver istanbuldaki evi kiraya.
sakın istanbuldaki evi satma.delimisin be arkadaşım.istanbul dan satılıp buradan alınır mı.
istanbuldan gelen kirayı çıtır çıtır yersin.tek sorun burada paranın dönmemesi.
hatta ne yapacaksın arkadaşım.internetten bir şeyler satacaksın.istanbuldan malı alacaksın.burada yaşayacaksın.hep bir ayağın istanbulda olacak.
sonra gözünde tüter benden sölemesi.konu istanbul ve muğla olduğu için samimi konuştum kusura bakma.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen