İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
İçme Suyu Dolum Tesisi
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorumS
Üye141 yazı
05/06/2012 : 16:24:11#1
Web sitesi
Alıntı
Normal şartlarda bir dolum tesisi kurmak yaklaşık 2-2,5 milyon dolara mal oluyor. Benimde seninki gibi bir arazim var ve de tesis kurulana kadar destek yok. Sadece kurduğun yere göre SGK,VERGİ,ELEKTRİK gibi giderlerde devlet destekleri var. Çünkü su dolum tesisleri Küçük ve orta ölçekli olmuyor (KOSGEB) direkt büyük yatırıma giriyor. Ayrıca su dolum tesisi binlerce var.
ŞOREŞ YILDIRIM
O
Yeni Üye24 yazı
Paran yok işinde yoksa, yüreğin de mi yok?
S
Yeni Üye1 yazı
s.a ben su dolum tesisi kurmak istiyorum hangi firmalar bu işi yapıyo bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?
E
Üye515 yazı
ayrıca o kadar parayı harcamadan önce kaynağın ne kadar kapasitesinin olduğunu da ölçtürmen gerek.
suyun tamamını satıp üç lira kazanacaksak 5 liralık yatırım yapılması yanlış olur.
bknz. petrol kuyularının kaynak rezerv kapasitesi / yatırım- işletme maliyeti oranı hesabı...
bir de su kaynakları yer değiştirir. depremlar vs sebeplerden. yatırımının geri dönmesi bitmeden kaynaktaki su biter yada yer değiştirirse yandın arkadaş.
tüm bu jeo fizibiliteler bile epey bi tutar bence.
su işi en karlı iş olabilir. ancak üreticinin girdiği bu kadar riske girmeden bu işin ticaretini yapıp
hayallerindeki 5 birim kar yerine 3 birim karla yetinmek daha mantıklı bence.
.
H
Yeni Üye16 yazı
25/06/2013 : 16:18:49#5
Web sitesi
Alıntı
zamanin birinde bir vatandasa is yapma vasilesiyle yeni aldigi eve gitmistim. (6 sene once). site icinde bir evdi. fiyatini sordum 600 bin tl dedi ve ikitanealdigini soyledi. ne is yaptigini sorsordum, su dolum tesisine ortak oldugunu soyledi. baska ne is yaptigini sordum. baska bir is yapmadigini soyledi. ama benim kafam yatmadi tabiki bu ise.
markasininda hic taninmadik bir marka oldugunu gordum. bir sekilde tesisine gittim. 100 metrekare bir alan icinde temizleme makinasi, su dolum ve kapak takma makinasi vardi.konveyor sistemi ile damacana tasima sistemi. kamyon geliyor,bir eleman damacanayi tasima sisteminin bir ucuna koyuyor diger ucunda bir eleman dolanlari kamyona yerlestiriyor.
elemanlarla sohbet ettigimde, damacana basina 1 tl aliyorlardi. yazin gunluk kazanclari 20 bin tl. bakin gunluk 20 bin. kisinda gunluk 5 bin tl oldugunu soylediler.
iyi bir pazarlama agi ile kazanilir mi, olu bir yatirim mi siz dusunun....
markasininda hic taninmadik bir marka oldugunu gordum. bir sekilde tesisine gittim. 100 metrekare bir alan icinde temizleme makinasi, su dolum ve kapak takma makinasi vardi.konveyor sistemi ile damacana tasima sistemi. kamyon geliyor,bir eleman damacanayi tasima sisteminin bir ucuna koyuyor diger ucunda bir eleman dolanlari kamyona yerlestiriyor.
elemanlarla sohbet ettigimde, damacana basina 1 tl aliyorlardi. yazin gunluk kazanclari 20 bin tl. bakin gunluk 20 bin. kisinda gunluk 5 bin tl oldugunu soylediler.
iyi bir pazarlama agi ile kazanilir mi, olu bir yatirim mi siz dusunun....
www.projeiste.com
Y
Yeni Üye60 yazı
su dolum tesisi kurmak isteyen arkadaş benimle iletişime geçebilir mi ?
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz