Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İçme Suyu Dolum Tesisi

BaşlatanATILGANTarih08/05/2012 17:50:18Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
slm benim kırk dönüm bir arazim sondajla yer altından su çıkarttım 40 metreden su çıktı tahlile gönderdim 1. kalite içme suyu raporunu aldım. ben buraya içme suyu dolum tesisi kurmak istiyorum yanlız benim sermayem yok bu konuda teşvik veren hibeler varmı hangi kurumlar veriyor bi,rde bu tesisi kurma maliyeti ne kadar olacak arazi kendimin yapacağım iç damacana ve litrelik su dolumu olacak

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye141 yazı
Sevgili arkadaşım,
Normal şartlarda bir dolum tesisi kurmak yaklaşık 2-2,5 milyon dolara mal oluyor. Benimde seninki gibi bir arazim var ve de tesis kurulana kadar destek yok. Sadece kurduğun yere göre SGK,VERGİ,ELEKTRİK gibi giderlerde devlet destekleri var. Çünkü su dolum tesisleri Küçük ve orta ölçekli olmuyor (KOSGEB) direkt büyük yatırıma giriyor. Ayrıca su dolum tesisi binlerce var.
ŞOREŞ YILDIRIM

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye24 yazı
parası olana kiralık maden suyu dolum tesisi ankara kızılcahamam da as-koop maden suyu fabrikası yatırımcı arıyor. 3 adet maden suyu kuyusu var. sn.de 3 lt maden suyu çıkıyor. başka sondajlarla bu miktar artabilir. tesisi hazır. makina, filtre ve techizatı kur yarın üretime başla. bu fabrika daha önceki kooperatif yönetimleri tarafından iyi idare edilememiş bu yüzden de atıl kalmış. yeni yönetim herşeye vakıf ve her türlü yatırım teklifine hazır. deneyin benim yatırımı gücüm olsa küçük bir kaç makina ile başlayacağım ama imkanlar olanalarla sınırlı. yatırım için belki teşvik ve kredi bile alınabilir.
Paran yok işinde yoksa, yüreğin de mi yok?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye1 yazı

s.a ben su dolum tesisi kurmak istiyorum hangi firmalar bu işi yapıyo bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?renci
Üye515 yazı
gerekli izin ve lisansları almak ve ardından uygun tesisleri kurmak milyon TL ler tutar.
ayrıca o kadar parayı harcamadan önce kaynağın ne kadar kapasitesinin olduğunu da ölçtürmen gerek.

suyun tamamını satıp üç lira kazanacaksak 5 liralık yatırım yapılması yanlış olur.
bknz. petrol kuyularının kaynak rezerv kapasitesi / yatırım- işletme maliyeti oranı hesabı...

bir de su kaynakları yer değiştirir. depremlar vs sebeplerden. yatırımının geri dönmesi bitmeden kaynaktaki su biter yada yer değiştirirse yandın arkadaş.

tüm bu jeo fizibiliteler bile epey bi tutar bence.

su işi en karlı iş olabilir. ancak üreticinin girdiği bu kadar riske girmeden bu işin ticaretini yapıp
hayallerindeki 5 birim kar yerine 3 birim karla yetinmek daha mantıklı bence.

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye16 yazı
zamanin birinde bir vatandasa is yapma vasilesiyle yeni aldigi eve gitmistim. (6 sene once). site icinde bir evdi. fiyatini sordum 600 bin tl dedi ve ikitanealdigini soyledi. ne is yaptigini sorsordum, su dolum tesisine ortak oldugunu soyledi. baska ne is yaptigini sordum. baska bir is yapmadigini soyledi. ama benim kafam yatmadi tabiki bu ise.

markasininda hic taninmadik bir marka oldugunu gordum. bir sekilde tesisine gittim. 100 metrekare bir alan icinde temizleme makinasi, su dolum ve kapak takma makinasi vardi.konveyor sistemi ile damacana tasima sistemi. kamyon geliyor,bir eleman damacanayi tasima sisteminin bir ucuna koyuyor diger ucunda bir eleman dolanlari kamyona yerlestiriyor.

elemanlarla sohbet ettigimde, damacana basina 1 tl aliyorlardi. yazin gunluk kazanclari 20 bin tl. bakin gunluk 20 bin. kisinda gunluk 5 bin tl oldugunu soylediler.

iyi bir pazarlama agi ile kazanilir mi, olu bir yatirim mi siz dusunun....
www.projeiste.com

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye60 yazı
su dolum tesisi kurmak isteyen arkadaş benimle iletişime geçebilir mi ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik