Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Denizdeki Batığın Vinçle Çıkarılması

BaşlatanexportsrvceTarih06/05/2012 18:52:00Yorum9

İlk mesaj
Üye762 yazı
Merhaba

Özellikle vinç çalıştıranlar cevaplarsa çok memnun olurum.Karadan yani toprak kısımdan 100 metre denize kadar olan sulu mesafelerde en fazla 20 ve 40 mt dipteki

araç
gemi
yat

ve benzeri batıkları kurtarıcı vinçle karadan alabilirmiyiz?mesela 30 tonluk kurtarıcı vinç

2600 grostnluk bir gemiyi çekermi?

Bu tip kurtarıcı vinçlerin bom açılım mesafesi daha uzun olanları da varmı?Yani bomlar açıldığı zaman en az 2 tonluk bir yükü kaldırmak için maksimum ne kadar açılabilir?

Yoksa tek çare bu mudur diyorsunuz?

http://www.aktifhaber.com/izmirde-batan-yolcu-vapuru-cikariliyor-493921h.htm

Aslında bu tip batıklar dipten karaya doğru belli mesafeye yüzdürülse hiçbir sorun kalmıyor.

Tabi böyle bir durum olmaması lazım.

Misal aşağıdaki gibi;

http://www.sondakikahaberleri.info.tr/haber/445316-40-tonluk-gemi-vinci-boyle-kaldridi-video
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye762 yazı
piyasada vinç konusunu araştırdım ama 2600 tonu çekecek veya kaldıracak bir vinç bulamadım.zaten kime sorduysam hayır abi biz çekemeyiz dediler.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye434 yazı
Bence denizin üstünden belirli bir mesafe kaldırıp sonra yukarı çıkmasını bekleyerek batığı çıkartabilirsin. Bu biraz zahmetli olur ama kesin sonuçtur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye58 yazı

kaç metre bir gemiden bahsediyorsunuz ? kıyıdan yüz metre açıkta ve 20-30 mt derinlikte olduğu kesin sanırım , batma nedeni alabora mı yoksa yırtık çatlak gibi hasar nedeniyle mi , yani geminin gövdesi sağlam mı ve denizaltındaki son durumu nedir ?

ayrıca yeni bir kaza mı yoksa uzun süre mi oldu , 2600 groston için fiyat performansa değecek mi ?

kısacası daha açık yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat
Üye762 yazı
Sayin Arici

Bahsettigim gemi bu:

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/03/28/mavi.koyda.kirlilik.panigi/655105.0/index.html

ben daha cok dipten karaya dogru yuzdurme pesindeyim.sonucta bu gemiyle sefere cikmayacagim.olay olduktan uzun sure sonra Liman Baskanligi gemiyi karadan uzaklastirdi ve en sonunda gemi 20 metreye oturdu.

benim niyetim

bulundugu yerden karaya dogru dipten yuzdurerek
ikiye bolup
treyler vasitasiyla bulundugum ile nakletmek.

bu tip bir islemin de gerceklesebilmesi icin gemiyi karaya dogru dipten surukleyecek ve sudan kaldiracak gucte vinc veya benzeri ekipman lazim.yani buna benzer birsey:

veya

sualti oksijen takimlari hazirla**** bir kesme ekibiyle suyun altinda gemiyi dogramak.

Yeni Üye58 yazı
anlıyamadığım nokta bu uzunluktaki bir gemiyi parçalamak veya diğer yöntemlerle bir şekilde çıkartıp tekrar yenilemek fiyat performans açısından değecek mi ? elinizdeki kapitali bu işe harcamak yerine , gemiyi bu haliyle satmak bence daha mantıklı gibi

yani eğer sefere çıkmayacaksanız yani sanırım hurdaya ayırmayı planlıyorsunuz , eğer öyle ise sualtında parçalatıp vinç ile başka bir gemiye çıkartılır , Allahtan Aliağa yakın ama bulunduğunuz ile nakletmek istiyorsunuz , ben bu olayı anlıyamadım ? içerisinde değerli bir yük mü var veya anlıyamadığımız sigorta işlemleri mi ?

Üye762 yazı
gemiyi iki aşamada kullanmak niyetimiz var;

1.hurda
2.restoran olarak maket ( tabi ki karada )

yani gemi denizde sefere falan çıkmayacak.

bana da suyun altında parçalamak daha mantıklı geliyor.

Yeni Üye58 yazı
gemi eğer yeni yapım olsa , yabancı loydlu olsa veya içerisinde değerli bir yük olsa veya sigorta değeri vb türlü hallerde gemiyi bulunduğu yerden çıkartmak fiyat performans açısından olabilir

ama sizin yapmak istediğiniz eğer restoran tarzı bişeyse , yurtdışından hurda gemi almak daha ucuza gelir

yani batığı çıkartmak için para harcayacağınıza , o haliyle satıp , üzerine az da olsa bir miktar para almak ve aldığınız parayı başka bir işte değerlendirip zararı telafi etmek enazından bana daha mantıklı geliyor

tabii teknik açıdan soracak olursanız , gemi sadece karaya oturmuş ve hasarsız durumda olsaydı tek parça bile çıkartacak teknoloji var tabii maliyeti yüksek

ama bu gemi kayalıklara çarpmış ve sac yırtılmış ve belki de yan yatmış ve kaburga , omurga vb. yamulmuş , bu tür hasarlı bir gemiyi tek parça çıkartmak mantıklı değil çünki sıfırdan tadilat isteyecek

dolayısyla tek çözüm denizaltında parçalamak , parçaları vinçler ile gemiye çekmek ve sonrası ne yapacağınıza kalmış

Yeni Üye61 yazı
benim bildiğim kadarıyla..Dalgıçlar vasıtasıyla batığa deniz altında dev balonlar bağlıyorlar daha sonra balonu şişirip batığı çıkartıyorlar.Su yuzeyinde kalan gemiyi mümkün olduğunca keserek hafifletip karaya yüzdürmeye işlemine başlıyorlar.Bu işlemin finansınıda P&I firması karşılıyor (Çevre koruma amacıyla)
Yani vinç falan kullanmaya gerek kalmıyor

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Denizci
Yeni Üye16 yazı
merhaba .arkadaşım bizim çalıştığımız işletmede 20 mt derindeki gemiyi bütün deliklerini kapatıp tekrar yüzdürdüler.sonra parçalayıp ***ürdüler.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat