kafamda yaklaşık 5 yıldır bir işyeri fikri var ama yakın cevreme açamadım sadece tek tük arkadaşlara açtım ama onlarda konuya yeterince hakim olmadıklarında olumlu olumsuz fikir vermediler ama birkaç bayan arkadaşa sormak lazım diye düşünüyorum o da soracagım artık başka yolu da yok gibi sizden istediğim belki bilginiz var yardımcı olmanızı istiyorum.
kafamda ki işyeri fikri minimum 80 metrekare (120 de olabilir) iki katlı güzel bir alçıpan uygulaması yapılarak alt kat bayan iç giyim üst kat yine aynı şekilde ama ışıklandırması led yapılarak fantezi bayan iç giyim yapmayı düşünüyorum. erkek iç giyim zorunlu olmadıkça koymayı düşünmüyorum çünkü sadece bayanların rahatça alışveriş yapmasını istiyorum. şimdi kafam daki sorular şunlar.
1. kalitesiz ve kiloyla mal gibi ürünler değilde orta kalite ve kaliteli mallar konulursa ne kadar sermaye gider.
2. örnek magaza konsepti varmı örnegin raf sistemi mi yada manken sistemimi gerek alçıpan ve ledler nasıl olmalı çünkü bu konuda hiç fikrim yok.
3.bir erkek personel haricinde kaç bayan personel alınmalı
4. kar oranı nedir nasıl olmalıdır.
5. mesela avuca sıgmayan ürünler olduklarından çalıntı mutlaka olur ne gibi önlem alınmalı kamera sistemi konulmayacına göre hem etik olmaz hemde olmaz yani..
6.avm lerde düşünmüyorum çünkü insanlar rahat alışveriş yapamaz ama merkezi yerlerde olursa insanlar magazaya girer diye düşünüyorum.
7. varsa cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar ama hemen yapmayacagım çünkü bu sektör ü bilmediğimden balıklama atlamakta istemiyorum siz ne gibi öneriler verirsiniz bazı sektörler gibi mevsimsel satış varmıdır ya da müşterilerin rahatsız olmaması gibi ne yol yöntem izlenir.
son olarak ürünler nakit çek kredi kartıyla alınsa ne gibi fiyat farkı alınır toptan olarak tabi ki
dortler