Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Henüz Yeni Bir Alanda Nasıl Reklam Yapılır.

BaşlatanabrahammeTarih04/05/2012 15:11:10Yorum6

İlk mesaj
Üye228 yazı
Türkiyede henüz yaygın olmayan (hatta hiç olmayan denede bilir) bir alanda bir girişim başlattım.

Amacım ; köylü, çiftçi domatesi tarlasından 30-50 kuruşa çıkartıyor. Bize gelene kadar 2 lira oluyor. Kazanan kişi üreten değil aracılar oluyor haliyle. Bunu önlemek için www.gidaambari.com diye bir site kurdum. Sadece çiftçi, köylü değil, piyasadan daha uygun fiyata gıda ürünleri satabilen toptancılarla tüketicileri buluşturmayı hedefledim.

Sorun şu ki, yeni bir proje olduğu için, bunu insanlara ulaştırmada çok çok fazla enerji harcıyorum. Çünkü bilinen bir sistem değil. Ulaşmaya çalıştığım hedef de genelde internet kullanan bir kitle değil. Bu yüzden işim çok zor.

Sizden ricam, bu konuda bana fikirlerinizi aktarmanız. Ne yapa bilirim. Bu insanlara daha fazla nasıl ulaşırım. Bu konularda çok fazla tavsiye ve öneriye ihtiyacım var.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye170 yazı
Siteniz güzel olmuş hayırlısı olsun fakat konseptiniz için eksikleri var . Siteye ilk girişte ilk dikkat çekiceği şekilde bir yer yaptırın '' Domates artık 30 kuruş Nasıl mı ? '' gibi . Buraya tıkladıklarında konseptinizi okusunlar veya biraz daha yatırım yapın ve canlı sunumla konseptinizi bir şekilde insalara dinletin .. Bu şekilde sıradan bir E-ticaret sitesi çünkü insanlar tasarruf yapıcağını anlamayacaklardır .

Daha sonra internet reklamcılığına yatırım yapmanız gerekiyor . Google ve Facebook kanallarını kullanın . Facebook sayfanızı hazırlatın . Twitter takip sayfanızı hazırlatın . Siteye ekleyin ve takip etmelerini sağlayın .

İnternette bulunan onca haber siteleri var görüşüp haber etmeleri için konuşun . Artık domatesi üreticisinden alıp tasarruf edebilirsiniz gibi bir haber yayınlasınlar . Kendilerine ait yüklü üyeli sosyal medya sayfalarından haberleri ulaştırsınlar . Bir kere görüp dediğiniz şekilde tasarruf ediceğine inanan tüketiciler zaten sitenizi takip etmeye başlıyacaktır .

Benim fikrim bu yönde internet üzerinden dediğiniz konsepte ancak böyle olur.

Bol kazançlar ...
http://www.huntelmann.com
Serbest Girisimci

Yerleşim Türkiye / AlmanyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye37 yazı

Çok güzel bir fikir, tebrik ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye228 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Faba
Çok güzel bir fikir, tebrik ederim.

Teşekkür ederim :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye14 yazı
Düşünce ve Site Hakketten Güzel. ama kendinde belirttiğin gibi. hedef kitlen internet kullanıcısı değil. işin hakketen zor. buna göre site hedefini değiştirebilirsin. örneğin büyük toptancılardan yada fabrikasından tedarik edeceğin uygun fiyatlı ürünleri semt ve ilce küçük toptancılara toptan pazarlayabilirsin. site ismin başarılı olduğu için dikkat çekecektir. birde işi tek başına yapmaya uğraşma, yanına bu işlerden anlayan aktif bir ortak bul. hatta bir kaçtane. birlikten kuvvet doğar...
Denemeden Karar Veremessin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye228 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - İstanbulFırsatları
Düşünce ve Site Hakketten Güzel. ama kendinde belirttiğin gibi. hedef kitlen internet kullanıcısı değil. işin hakketen zor. buna göre site hedefini değiştirebilirsin. örneğin büyük toptancılardan yada fabrikasından tedarik edeceğin uygun fiyatlı ürünleri semt ve ilce küçük toptancılara toptan pazarlayabilirsin. site ismin başarılı olduğu için dikkat çekecektir. birde işi tek başına yapmaya uğraşma, yanına bu işlerden anlayan aktif bir ortak bul. hatta bir kaçtane. birlikten kuvvet doğar...

Çok teşekkür ederim.
Ortak olayına gelince, hocam bırak bir kaç kişiyi 1 kişi bile bulamıyorum. Herkes istiyor ki tıkır tıkır işleyen bir işe ortak olayım. Hazıra konayım peşinde herkes. Yeni projelere bizim insanımız uzak malesef.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet