Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternetten Kitap Satmak

BaşlatanacemikullanıcıTarih04/05/2012 00:24:22Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye47 yazı
çok ucuza bulduğum kitapları internet üzerinden yada toplu olarak satmak istiyorum, bu konuda bilgisi olanlar benimle paylaşabilirlermi

internetten sattığım ürüne fatura kesmem gerekirmi, yasal olarak hangi yolu izlemeliyim,

Kitapçılara toptan olarak veriyorum ancak daha fazla kar için son satıcı olmak istiyorum, dükkan açacak kadar sermayem yok, aklıma bir tek internet geldi.

sizce nasıl yapabilirim.
imzasız.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye72 yazı
Neyi nasıl satarsan sat Fatura zorunluluğun var hocam
Özellikle e ticaret siteleri üzerinden satarsan %90 arastırma sonucu cıkar karsına bu gün çıkmasa yarın cıkar ,

Hayat boş bir tuval, ressamları biziz.. her tercih her davranış, her tutum, her söylem bir renk..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye71 yazı
İnternette maliye kimi yakalamışki bu arkadaş yakalansın!
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis
Yeni Üye57 yazı

Uzmanina soralim; bir kitabin korsanmi gercekmi oldugunu nasil anlayabiliriz. Bircogunda bandrolde var, eksik filanda yok. Kitapcida kitap 22 TL iken, pazarda nasil 8 TL olabiliyor? Beni aydinlatirmisin..(Bu arada bakiyorumda ilgilendigimiz konular cakisiyor.Ben sadece düsünürken, sen uygulamaya gecmissin bile:))
E-Posta yada (MSN): hasanyazan@live.de Lütfen bilgileri (Resim, Fiyat vs.) bu adrese yollayin.Tesekkürler !

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye68 yazı
kendi platformunu mu oluşturacaksın yoksa gittigidiyor,sahibinden vs mi kullanacaksın ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye47 yazı
kendi satış sitemi kurmayı düşünüyorum
e-ticaret sistemi hazır sadece ürünleri alıp satmak kaldı.
imzasız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye59 yazı
insanlarin sitenizi bulabilmesi icin yukluce yatirim yapmaniz lazim.

bir de insanlar ornegin bir hepsiburada yada remzikitapevi falan varken neden sizden alsin? Su anda kitap diye aratin, onlarca site var. bunlarin buyuk cogunlugu yillardir pazarda ve marka degerleri, guvenilirlikleri var. buralardan bile alisveris yaparken insanlar cekiniyor. Bu insanlara siz nasil kitap satacaksiniz bunlari bir dusunun derim ben.

Bu sorulari e-ticaret sistemini size satan insana degil, oncelikle kendinize sorun. Kendiniz ikna olursaniz bu ise girin.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye47 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - boksor
insanlarin sitenizi bulabilmesi icin yukluce yatirim yapmaniz lazim.

bir de insanlar ornegin bir hepsiburada yada remzikitapevi falan varken neden sizden alsin? Su anda kitap diye aratin, onlarca site var. bunlarin buyuk cogunlugu yillardir pazarda ve marka degerleri, guvenilirlikleri var. buralardan bile alisveris yaparken insanlar cekiniyor. Bu insanlara siz nasil kitap satacaksiniz bunlari bir dusunun derim ben.

Bu sorulari e-ticaret sistemini size satan insana degil, oncelikle kendinize sorun. Kendiniz ikna olursaniz bu ise girin.

bu işte ki tek şansım ürünlerin piyasadan ortalama 5 lira kadar daha ucuz olması
imzasız.

Yeni Üye59 yazı
yanlis anlamayin ama insanlarin sadece "ucuz" olduklari icin sitenize ragbet edeceklerini zannetmiyorum. "Ucuz" kitap isteyenler zaten carsi-pazardan, sokaktaki saticilardan istedigi kitabi "ucuz" olarak alabiliyor. Bu kesime hic hitap etmeyeceksiniz.

Kitaplari liste fiyati uzerinden alan insanlarin ise aklini kurlayacaktir kitaplarinizin "ucuz" olmasi.

Izninizle size soyle bir soru sorayim: internet uzerindeki (daha once hic bilmediginiz) bir sitede adidas marka "orjinal" tisort gordunuz. Tisortun normal fiyati magazalarda falan 40TL, internetteki indirim sitelerinde 35TL. Sizin buldugunuz sitede ise 20TL... Simdi bu siteden alisveris yapar misiniz??

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye47 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - boksor
yanlis anlamayin ama insanlarin sadece "ucuz" olduklari icin sitenize ragbet edeceklerini zannetmiyorum. "Ucuz" kitap isteyenler zaten carsi-pazardan, sokaktaki saticilardan istedigi kitabi "ucuz" olarak alabiliyor. Bu kesime hic hitap etmeyeceksiniz.

Kitaplari liste fiyati uzerinden alan insanlarin ise aklini kurlayacaktir kitaplarinizin "ucuz" olmasi.

Izninizle size soyle bir soru sorayim: internet uzerindeki (daha once hic bilmediginiz) bir sitede adidas marka "orjinal" tisort gordunuz. Tisortun normal fiyati magazalarda falan 40TL, internetteki indirim sitelerinde 35TL. Sizin buldugunuz sitede ise 20TL... Simdi bu siteden alisveris yapar misiniz??

bu konuda haklısınız, bende olsam aklımda şüphe uyandırır ve işi garantiye almak için 20 lira daha fazla vereyim der gözümle gördüğümü alırım.
internet te en önemli konu güven sanırım.
imzasız.

Yeni Üye57 yazı
yapma abi, kitaba kim 20 TL daha fazla verir..5 TL ucuzsa denerim bi kere, alirim..He gelmezse bi daha almam.. Ama sizden gelicek ;) yani müsteri bulacaksniz..Bu ucuz fikri is yapar..Ancak "kendi siten" olayi is yapmaz..gitti gidiyorda vs sat.. daha cok aliciya daha ucuza ulasirsin..
E-Posta yada (MSN): hasanyazan@live.de Lütfen bilgileri (Resim, Fiyat vs.) bu adrese yollayin.Tesekkürler !

Yeni Üye57 yazı
Hatta beni ise al, issizim, zevkle calisirim.. Avrupa yakasindayim, burdaki ayagi ben organize ederim, cokta maas istemem..Ciddiyim, saka filan yapmiyorum :)..

internetten filanda anlarim, istersen oturur kitaplarini tek tek GG da satarim..

Yeni Üye47 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Hasanyazan
yapma abi, kitaba kim 20 TL daha fazla verir..5 TL ucuzsa denerim bi kere, alirim..He gelmezse bi daha almam.. Ama sizden gelicek ;) yani müsteri bulacaksniz..Bu ucuz fikri is yapar..Ancak "kendi siten" olayi is yapmaz..gitti gidiyorda vs sat.. daha cok aliciya daha ucuza ulasirsin..

20 lira mevzusunda kitapdan bahsetmiyoruz, t-shirtten bahsediyorum.
imzasız.

Yeni Üye9 yazı
Özellikle ödemeleri internetten veya diğer resmi kanallardan alıyor iseniz ileride mali denetlemeye yakalandığınız zaman ceza ile karşılaşabilirsiniz.
Bunun için size tavsiyem home ofis şeklinde bir şahıs firması kurarak gelirlerinizi resmileştirmenizdir.

İş yeri açmaya karar verdiğiniz zaman kuruluş işlemleriniz için (şirket türleri, kuruluş maliyeti vb konular) yardımcı olabilirim

İyi Çalışmalar

www.prestijmuhasebe.com
www.sirketkuruyorum.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye81 yazı
yayıncılık sektörü içerisinde yıllarca çalıştım özellikle de cağaloğlunda bu ucuza kitap bulma olayını bir türlü çözemedim, iskonto oranları belli, ancak satılmayan kitapları %70 lerle falan verirler, çok sıkıntılı bir durum.f
bence en güzeli sahaf işi, eski kitapları tarihi yada baskısı olmayan kitapları alacak-satacaksın. şöyle bir örnek anlatayım

kağıt-hurda toplayıcıların yerleri olur, buraları rutin olarak, ziyaret et bak neler var yok, sonra o kitapların toptan alan adamlarıyla tanış o şekilde de ucuz kitapa ulaşabilirsin kanaatimce,
korsan kitap ise hak-hukuk meselesi, bence hiç girmiyin 3 krş kazanırsın 30 krş olarak çıkar emin ol örnekleri mevcut.

arkadaşın birisi yazmış korsan olup olmadığımı nasıl anlarız diye; iç sayfa baskılar harflarde kırıklık siliklik olur, kitabın boyutu farklı olur, kapak rengi soluk olur renkli fotokopi çekilmiş gibi, biraz dikkat edilirse anlaşılır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik