Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayan Giyim Siz Ne Dersiniz

BaşlatandoğaseverTarih02/05/2012 09:09:37Yorum0

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
İyi günler.Şu günlerde bir iş üzerindeyim ve fikir verirseniz çok yararlı olacağına inanıyorum.İstanbul Beşiktaş Sinanpaşa çarşısında giriş kat ama normal mağazalara göre arkada kalan, 3 ay önce yandaki 3 mağazanın boş olduğu (şuan kalan tek boş mağaza bizim düşündüğümüz mağaza o da kurumsal firma olduğu için boş kaldı herkese vermiyolar)yerde bayan giyim işi yapmak istiyoruz.İki ortak yapacağız.İşi biliyoruz.Pazarcılıkda da aynı işi yapıyoruz.Daha önce de ortağım 3 farklı giyim mağazasında çalıştı.Terkos,Beyoğlu ve Sinanpaşada.1,5 ay önce yan mağazayı tutan arkadaşla uzun uzun konuştuk adam resmen ağlıyor.7,5 hava parası,muhasebe,elektrik vs,mal almış 6bine, dekorasyon,toplam 15bine mal etmiş nişanlısıyla ortak.Kirayı çıkarıyorum (1250 kirası) cebime bişey kalmıyor diyor,bu anlattıklarımı bana birisi dese burayı kesinlikle açmazdım diyor.Yanı pek iç açıcı şeyler söylemiyor.Üst kat (ortağın eski iş yeri )çarşının en işlek yeri ve günlük paçavra çör çöp depolu satıp 3000 kira verdiği halde adam yeri geliyor 550 en kötü 350 iş yapıyordu iyi mal olursa alıcı vardı.Bizim giderimiz boya,2 kira depozito (2400),1 kira,boya(kendimiz yapıcaz),askı ve demirleri (merterden soruşturduk 150 ancak tutar),mal koyma(ortağım pazara çıktığından ve eskiden beri bu işte olduğundan evde 3bin liralık malı var herşeyden ilk olarak onları koyup 200 300lük mal alıp hareketlendireceğiz).ben 2000 tl koyacağım o da 2000 koyacak dükkanı depozitolarını vrip tutacağız,sonra boyasını kendimiz yapıp askıları monte edeceğiz,evdeki malları getirip dükkanı açacağız,mal sattıkça ve 1-2 hafta içinde gidenlerinden 200-500lük mal getirip mağazayı yavaş yavaş hareketlendirmeyi düşünüyoruz.İşlek yerde olmaması müşteri bazlı çalışmayı gerektiriyor.Onu da kart basarak vs aşmayı düşünüyoruz.Cumartesi beşiktaş pazarında kalan malları da maliyetine eritmeyi ve ek kazanç düşünüyoruz(pazarda yerimiz var).Ben ayrıca internete de bişeyler koymayı ve toptan satış yaptığımızı söyleyerek ek iş de düşünüyorum.Durum budur sizce durum nedir benden şuan için 1600 ve 1-2 hafta içince 400lük mal parası çıksa yatırdığım para ziyan olur mu.Saygılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum