Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Börekçi Açmak

BaşlatankaradagsTarih01/05/2012 09:50:00Yorum33

İlk mesaj
Loksayon olarak uygun gördüğüm ve ihtiyacı olduğunu düşündüğüm bir mahallede börekçi açmak istiyorum ancak kafama takılan sorular var.

Bu iş ile uğraşan yada daha önce yapmış olan arkadaşlardan görüşlerini belirtmelerini isterim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
kafanıza takılan soruları maddeler halinde burada sıralarsanız bilgisi olan birileri mutlaka çıkacaktır.
İstanbul - Kayseri - Bursa / İznik Kutluca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Kendi markanı yaratmak mı daha mantıklı olur ya da bilinir bir markanın adı altında mı dükkanı açmak daha sağlıklı olur.
Konsept olarak Taner börek gibi mamuller satmak ama yanına ev işi malzemelerden de koymak istiyorum.
Bu iş ile ilgilenen bir arkadaş yok mu ki acaba?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk

bu işle ilgilenmiyorum ama , gözlemlediğim duruma göre öncelikle seçeceğiniz yer işçi geliş gidiş güzergahı üzerinde olmalı , yol üzeri cadde üzeri mükemmel olur. Marka olarak sarıyer börekçisinden başka marka mı var ? kendi böreklerini yap sat veya hazır börek al sat. Bu iş tutar ama lokasyon çok önemli , bence mahalle arasında zor olur sanki. acizane görüşlerim bu.
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

hiratex loksyonum dörtyol da köşe başı olmasada büyük bir süper marketin yanında ve otobüs durağı arkasında hemen.

Benim en çok kafama yatan sebep sabahları işe gidenlerin servis bekledikleri bir yer olması. saat 07:00 ile 10:00 saatleri arasında çok fazla servis bekleyen insan var tam börekçi için düşündüğüm dükkanın önünde

Bir daha çift üyelik açılmayacak. Çift üyelik yasakmış.
ticaret

Yerleşim Türkiye / Afyon
Tarihi Sariyer Börekçisinden bilgi aldım Franchise veriyorlar, ilk aşamada cana yakın yaklaştılar, sende kazan bizde kazanalım gibi bir yaklaşımları var umarım bu böyle sürekli devam eder. Malzemeleride kendileri kapıya teslim ediyorlar. İnşallah neticelendiririz.

yerin bahsettiğine göre mükemmel , sarıyer börekçisinden bence ilk etapta börek alarak başla bu işe , taş atıpta kolun yorulmasın hesabı :) , en azından kaybın olmaz , usta parası ödemezsin. O olmazsa üzülme , başka börekçilerde var kapıya kadar getiren , simi diye bir yer daha vardı sanırım , bak işte araştır. Bu işe gir derim ben , öğleden sonrası için de kır pidesi işi yap. Hayırlısı olur inşaallah.
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Temennilerin için sağol hiratex.
Bayisi olmak istediğim sarıyer börekçisinin iş yerimin orada ki bir franchisingine girdim konuşmak için, sağolsun işyeri sahibi ile konuştum, gerçekten çok yardımcı oldu, kendi adın ile yer aç dedi, bunlar batakta hiçbir cazibesi yok ben böreği çoktandır kendım başka yerden alıyorum yakında görürsün adımıda değiştireceğim zaten dedi. Her türlü danışmanlık konusunda yardımcı olabileceğini söyledi, ayaküstü almam gerken alet edevattan bile bahsetti ve Hiratex aynen senin gibi korkma gir dedi. Bende iyice niyeti bozdum ve bu börekçiyi açacağım. Adını bile düşündüm "Güzel Börek" :)

hayırlı olsun kardeşim hangi semt te düşünüyorsun.
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Gyda
Teşekkürler Kartalcan, kısmetse Kartalda açacağım Yakacıkta

serhat kardeşim hakkında hayırlısı yakacıkta tadım börek var şuan en işlek yer onda yanına akrabasının giyim mağazasını çiğ köfteci yaptı akıllı iş sen hangi dükkanı düşünüyorsun yeri iyi analiz ettinmi?
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Aynı işi düşünüyoruz.Şu anda bende arştırma aşamasındayım.Kesinlikle franchise alma derim.Hiç bir sektör franchise konusunda tam oturmadı.Ayrıca Franchise mantığında aldığın ürünün benzersiz olması ve çok talep görüyor olması gerekir.Mc Donalds,Burger King ve bi kaç pizza markası haricinde alınmaz.

Böreği her yerden alabilirsin.Dükkanında pişirmen lazım yalnız.Heryer derken tabii lezzet ve kar marjına göre tercih et derim.Ben şu anda gördüğüm her börekçiye oturup börek yerim,dışarıya satışları varmı sorarım.

Çok maliyetli iş olmadığı için 2. şubenide çok kolay açabilirsin.Yani büyütülecek çok güzel bir iş.Az kalemde iyi kar bırakır.Bu arada bence kilit olay çaydır.Ben çayı kötü olan yerde börek bi daha yemem.

Şimdilik izlenimlerim bunlar.Konuyu takir edip yeni bilgiler vermeye çalışırım.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
comandante1453 fikir alışverişi yapmak isterim seninle, dediğin gibi çay a bende çok dikkat ederim. ölçüsünü tutturduktan sonra onuda kıvamına getiririm. Ayrıca kahve makinası da koymak istiyorum, börek salonu değilde börek cafe tarzı olsun istiyorum. dükkan önünde çok müsait bir alan var oraya soft dondurma makinası da koyacağım. aklımda güzel fikirler var inşallah muaffak oluruz. çok haklısın Franchise , sana kattığı şeyleri dışardan temin edebildiğin sürece tamamen hamallık. Ya beni en çok heyecanlandıran şu an yaptığım işten daha sakin, stressiz bir iş yapacağım ve en önemlisi kendi işim olacak. bende gelişmeleri burada sizinle paylaşacağım.

sn arkadaşlar çay ,börek ,hiyjen (özellikle wc), dükkan genişliginin uygun olması (tabii bahçe yada dükkan önünde uygun yer olması) ve tabiki benim en çok önemsedigim KOKU evet bir börekçiye girdigimde agır börek kokusu duyarsam çıkarım orada oturmem yemek yedikten sonra kokunun üzerime sinmesi hiç hoşuma gitmez bence bunada dikkat edin derim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - karadags
loksyonum dörtyol da köşe başı olmasada büyük bir süper marketin yanında ve otobüs durağı arkasında hemen.

Benim en çok kafama yatan sebep sabahları işe gidenlerin servis bekledikleri bir yer olması. saat 07:00 ile 10:00 saatleri arasında çok fazla servis bekleyen insan var tam börekçi için düşündüğüm dükkanın önünde

Sayın karadags otobüs durağı yanı için şahsi gözlemim izmirde genelde otobüse binerken değil, otobüsten indikten sonra işyerlerine yakın yerlerden insanların börek aldığıdır. Bilginize.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
evet perkusyon izleniminde haklı olabilirsin, bu işler biraz da kısmet diye düşünüyorum, insanlara verdiğin hizmet memnun edici olursa servise binerken veya inerken olarak ayrım yapmaz, bildiği aklının yattığı yerden alır diye düşünüyorum. Birde insanlar servis beklerkende kahvaltılarını yapabilirler, durağı gözlemlemek çok kolay servisin geldiği anda çıkıp 15 sn de servise binebilir.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - karadags
bu işler biraz da kısmet diye düşünüyorum, insanlara verdiğin hizmet memnun edici olursa servise binerken veya inerken olarak ayrım yapmaz, bildiği aklının yattığı yerden alır diye düşünüyorum. Birde insanlar servis beklerkende kahvaltılarını yapabilirler, durağı gözlemlemek çok kolay servisin geldiği anda çıkıp 15 sn de servise binebilir.

Bu işler kısmet işi çok doğru. Çünkü Allah dilemedikçe, biz dileyemeyiz. İnşallah Allah'ın dilediklerinden oluruz.

Hayırlı işler dilerim.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Karadag bir konuda sana katılmıyorum ve bu benim özellikle dikkat ettiğim konudur.Ben börek satılan bir yerden başka bir şey almam yada herşeyi satan bir yerden alışveriş yapmam.Benim düşüncem tek işi yapıp onun hakkını vererek insanları tekrar tekrar börek yemeğe getirebilmektir.
En güzel köfteyi sadece köfte satanlar yapar.Döner aynı şekilde.Bu her sektör için geçerli.Soft dondurmanın kar marjına kanıp dahil etmek yanlış bence.
Emeğini ve beynini tek konuya yönlendirirsen en iyi şekilde yapmaya çalışırsan başarılı olman kaçınılmazdır.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
comandante börek cafe derken zaten farklı şeye girmeyeceğim, tost, pasta kek vs zaten satmayacağım. cafe derken insanlar akşam üzeri gelip börek yemeyebilir, kahve, capicuno çay vs vereceğim. yoğunluk verdiğim alan zaten börek, hatta tek alan börek. soft dondurma makinasına gelince, düşündüğüm dükkanın yanında kocaman bir süper market var. insan sürkilasyonu gerçekten çok fazla. bu kalabalıktan nasıl faydalanabilirim diye düşününce yazın dondurmadan daha mantıklı bir konsept bulamadım. bu konsept benım asıl kanalize olduğum börek ile bir alakası yok. makina başında bir kişi zaten dükkanın önünde yani bağımsız gibi duracak, börekçi de dondurma kalabalığı yaratmayacak.perküsyon inşallah Allah hakkımızda hayırlı olanı verir, hayırsız ise bizden uzak olsun.

allah hakkında hayırlısını nasip etsin kardeşim yaptıgın ve yapacagın işlerinde başarılı olursun inşallah.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Aynı işi düşünüyoruz.Şu anda bende arştırma aşamasındayım.Kesinlikle franchise alma derim.Hiç bir sektör franchise konusunda tam oturmadı.Ayrıca Franchise mantığında aldığın ürünün benzersiz olması ve çok talep görüyor olması gerekir.Mc Donalds,Burger King ve bi kaç pizza markası haricinde alınmaz.

Böreği her yerden alabilirsin.Dükkanında pişirmen lazım yalnız.Heryer derken tabii lezzet ve kar marjına göre tercih et derim.Ben şu anda gördüğüm her börekçiye oturup börek yerim,dışarıya satışları varmı sorarım.

Çok maliyetli iş olmadığı için 2. şubenide çok kolay açabilirsin.Yani büyütülecek çok güzel bir iş.Az kalemde iyi kar bırakır.Bu arada bence kilit olay çaydır.Ben çayı kötü olan yerde börek bi daha yemem.

Şimdilik izlenimlerim bunlar.Konuyu takir edip yeni bilgiler vermeye çalışırım.

Üstüne ekleme yapıyim her noktasına katılıyorum.

Franchise sektörü Türkiye'de cılkı çıkmış ve keriz avlama sektörüne dönüşmüş bir sektördür.

Börek konusuna gelelim. Bunun know-how'ını en iyi anneannem bilir zira en bayılarak yediğimiz börekler hep yaşını almış insanların elinden çıkandır.

Aylık ciro bedeli reklam bedeli ödemeniz çok ama çok anlamsızdır börek için.

Kalite standartlarını ve lezzeti tutturmak adına bütün börek malzemelerinizi franchisor'den alacaksınız. Piyasada atıyorum 1 lira olan malzemeyi size 1.5 liradan satacaklar.

Ben size bir fikir veriyim. 2 tane köylü kıyafetli bayan buluyorsunuz. Böreğin yapıldığı yer hiç aham şaham bir yer olmasın, köy havası versin. Amaç doğallığı vurgulamak. Burayı camekanla ayırın içerideki herkesin görebileceği şekilde. İnsanlar yemeğin nerde yapıldığını görsün. Güven duygusu verir zira gıda sektöründe çok çok önemli bir konu. Müşterilerin oturacağı yeri ise son derece modern bir şekilde dekore edin. Camekan arkası köyde temiz doğal pişmiş börekler, yemek yenen yer ise modern nezih.

Ve evet sadece börek satın. Pide istiyorsan 2 apartman ötede var demekten çekinmeyin. Dağılmayın. Börek kalitesinden daha kötü olan hiç bir şey satmayın.

Dondurma konusunda çok ama çok kritik hatan var. Süpermarkete giren insanlar senin dondurmanı görecekler, canları çekecek marketten çıkınca alırım diycekler veya direk marketten alacaklar.

Sadece börek sat :)

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
kardeşim nasıl börek işine başladınmı son durumlar nedir ?

Börekcilerin ve pastanelerin çayı genellikle berbattır. Böreği paket alıp bir çay ocağında yemeyi tercih ederim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
bu işin franchisingi alınmaz,doğru....güzel bir iş,kalabalık aileler özellikle,tercih edebilir....güzel bir lokasyon seçilirse,küçük bir dükkan bile iyi kazandırabilir...oldum olası gıda işinden korkarım gerçi....bundaki rekabet de hiçbir sektörde yoktur....fast food,kafe,lokanta,vb.....ama tutturdun mu da gidersin o ayrı....

GDO tartışmalarının çok sık yaşandığı bir ortamda Gıda üretim yerlerinin steril şartlarda üretim yapmadığı bir ortamda
Ev usulü börekçi açmak böreğe değer katmak açısından çok önemli.
Dezenfektasyon sterilizasyonu kendi pazarladığı böreğin imajına yansıtan girişimci herzaman kazanır.
Gıda işinde rekabetin olduğu doğrudur. Amatör ruhla düşünmek lazım biraz

Örneğin Annelerimizin yaptığı börekleri en ünlü börekçinin böreğine tercih ederim :)

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
evet aynen:)...bir gün bu işe girerseniz müşteriniz olurum.:)....kış aylarında çok sevdiğim bir yiyecek:)).....

Arkadaşlar basit bir hesap yapın Örneğin 1 tepsi Su Böreği(yaklaşık 3kg gelir) için (Evimiz yakınlarındaki çarşamba pazarı fiyatlarını baz aldım belki fiyatlar ortalamadır)

1 adet Margarin............. 1tl
Yarım Kg Çökelek ....... 4 tl
4 veya 5 yumurta ....... 2tl
Yarım Kg(sinangil) Un ....2tl (Belki daha az)
+------------------------------
Toplam 9 tl (3kg yaklaşık)

Hadi biz 3 kg yani bir tepsisine 10 tl diyelim Peki Piyasada ortalama satışı kaç para ? %300 e yakın kar bırakır :) :) Şakayla Anneme günde kaç tepsi açarsın diye sordum "5 tepsi Sabah 8 den öğle 12 ye kadar yaparım" dedi

Şimdi girişimcilere soruyorum İşlek bir yerde 15 M2 bir yer açsanız Birde annenizin yaptığı böreği güzel pazarlasanız :) :) iyi kar edersiniz (Aslında dükkan açmadanda olur fakat vizyonist düşünelim :) ) ne franchiseymiş kardeşim böreğin franchisesimi olurmuş

İnanın bana en kaliteli malzemeden yapılmış olsa bile işçilik maliyet vb. giderleriyle bir tepsi su böreği için piyasadaki perakende fiyatlar çok uçuk

Arkadaşlar bazı işler vardır başlangıçta amatör ruhla düşünülmesi gerekir İşin içine koyduğunuz o amatör ruh size ileride kalite, tanınırlık, tercih edilme olarak geri dönecektir.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Sayın masal06 bu çıkardığınız maliyete %50 görünmeyen giderler %50 verilen el emeğinide eklediğinde piyasadaki fiyatlar normal düzeye geliyor bunu sadece ana maddeleri hesaplamakla olmuyor
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda