Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Termos Yapımı

BaşlatanArıcıTarih26/04/2012 23:27:06Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye58 yazı

Merhaba arkadaşlar , bir arkadaşım adına bu konuyu açtım

özel üretim olarak termos yaptırmayı düşünüyoruz termos derken aslında gıda amaçlı termos olarak kullanılmayacak , size sormak istediğim birkaç şey olacak , lütfen fikirlerinizi esirgemeyin

öncelikle bahsettiğim şey bir Kutu , Dış ölçüleri x-y-z 30 cm , İç ölçüleri ise 26 cm şeklinde yani bir nevi , üstü kapaklı küp şeklinde bir ürün

ürünün daha önceki uygulaması 2 cm'lik sanırım 36 ds straforla yapılmış ve ürün ısı açısından sorun çıkarmamış ama straforun dayanıksızlığı nedeniyle taşıma esnasında kırılmalar ve haşereler tarafından kemirilme olmuş ve depoda nem olayı oluyor

ürünün içinde yaklaşık 15 kg bir yük taşınıyor , bahsettiğim kırılma ve kemirilme olayını engellemek için bu kutuyu plastik ile kaplamayı düşünüyoruz veya plastik olarak yeniden imal etmeyi

şimdi sorum şu ; iç ve dış duvarı olan iç içe geçmiş gibi bir tarzda bir plastik kutu ürettirsek bunun içine ısı yalıtımı amacıyla straforu veya ona uygun bir malzemeyi nasıl enjekte edeceğiz ?

ayrıca 15 kg'lık bir yüke karşı dayanabilecek yani yanlardan açma falan yapmayacak en ince duvar kalınlığı kaç mm olmalı ? sonuçta bildiğim kadarıyla ne kadar kalın olursa o kadar pahalıya mal olur

ısı yalıtım uygulaması olarak benim aklıma gelen üretim esnasında bir delik bırakmak ve sonra o delikten içeri püskürtme straforlar varmış , veya poluüretan köpük şeklinde uygulama yaparak yalıtım malzemesini homojen olarak doldurmak

kısacası sanırım gözünüzde canlandırabilmişsinizdir

bu ürünün plastik kalıbının yaptırılması ve parça başı ortalama maliyeti ne olur ?

ayrıca ısı yalıtımı uygulamasını nasıl yaparız ?

ayrıca illa plastikten olması zorunlu değil , yazın gün ısısına dayanıklı ve yağmur vb gibi etkenlerden etkilenmiyecek ısı yalıtımı yapılmış herhangi bir ürün de olabilir , gerekirse ürün duvar kalınlıkları vb. değiştirilebilir

bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye6 yazı
sayın arıcı elinizde çizim var ise ayrıca ne taşıyacak tutma yeri,adetler vs teknik detaylar için aksplastik@gmail.com adresine mail atınız knuyla alakalı yardımcı olmaya çalışalım.
isterseniz arıyabilirsinizde 0533 552 67 95 kerem aksoy hayırlı işler dileriz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye41 yazı
Merhaba Arıcı

Buralara yazdığın bütün yazılarını dikkatle okudum. Bu güne kadar yaşadıkların ve kazandığın tecrübeler ayrıca cesaretin bana ilham verdi. Umarım bu yolculukta başarılı olursun. Paylaştıkların için teşekkür ederim.

Buradaki soruna cevap vermeden önce bende birkaç şey anlatayım:

Hacettpe ün. kimya yüksek lisans mezunuyum. yaklaşık 6 yıl yapı kimyasalları sektöründe ar-ge faaliyetleri yaptım. 100'e yakın formül, uygulama, proses tekniği gibi konularda çalıştım.

Bahsettiğin poliüretan polimerleri, köpükler, zemin kaplama malzemeleri, derz dolguları, vernikler, otomotiv boya ve vernikleri, epoksi zemin kaplama maddeleri, epoksi boya ve vernikler üzerine çok geniş teknik bilgim var.

Daha sonra Ulusal nanoteknoloji araştırma merkezi UNAM'da 1 yıl ileri enstrümantal analitik kimyasal yöntemler üzerine çalıştım. Bu arada kozmetik imalatı üzerine Ankara ivedik organize sanayiinde bir fabrika açtım. fason olarak katı berber tipi tıraş sabunu üretimi yaptıktan sonra pazarlama konusunda daha gelişmiş büyük bir şirkete formül ve prosesi makul bir fiyata satarak bu konudaki faaliyete son verdim. Şu anda devletin ilaç hammaddesi üreten bir fabrikasında kimyager olarak çalışmaya başladım ama arayışlarım ve kurulu olan şirketim halen devam etmekte. yüklü bir sermayem yok ancak çok geniş teknik bilgi birikimim üretim fikirlerim ve ar-ge potansiyelim var. Ancak bende ticaret kafası henüz tam oturmuş değil. Bu konularda yarıdmcı olabileceğim yada yapamayı düşünüp de yapamadığın konularda yardımcı olmaktan zevk duyarım. Ayrıca şunu da söylemekten edemeyeceğim: aynı yaştayız ama bu kadar bilgi ve tecrübenin yarısına sahip olsaydım da senin ticari kafa yapına ve cesaretine sahip olsaydım keşke.

Sorunun cevabına gelince. Fazla masrafa girmeden ucuz bir çözüm bulmak istersen hazırda bulunan polistren (stirafoam) kutularının üzerine püskürtme yöntemle sert polimer kaplatabilirsin. böylece zayıf stirafoam malzemeyi daha güçlü bir katmanla koruma altına almış olursun. üstelik bunu istediğin renkte yapabilirsin.

saygılar

Erdem Akıncı
Blm. Uzm. Kimyager
Erdem Akıncı
(Kimyager)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Yeni Üye58 yazı

teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

buradan ve başka sitelerden zaten araştırma yapıyordum , tabii herkes ısı yalıtımı için tereddüt etti ve çok pahalı öneriler getirdi hatta bir arkadaş sadece plastik olarak 2 mm et kalınlığında duvarları olacak böyle bir kutuyu ilk 1000 adet 15 liraya 2. 1000 adetten itibaren ise 8 liraya mal edeceğini belirtti ama ne yazıkki bu meblağı karşılayacak bir durum yoktu

bende arkadaşa yardımcı olmak açısından birşeyler düşündüm , yukarıdaki aks plastik olan arkadaşın da yardımıyla tanesi 2 liradan şimdilik 300 tane ikinciel kare bidon bulduk , elimizdeki strafor kutuları biraz oval yontarak içine oturttuk , üstüne de kapak olarak zaten kare bidonun girinti ve çıkıntılı kısmından itibaren kesmiştik yani tam olarak oturdu , ileride sadece yanlardan bir klips yapıp taşıma işini daha kolaya getirmeyi düşünüyoruz , bence orjinalinden daha iyi oldu :D kısmetse gerisi de gelecek

ayrıca benim işimle alakalı ürettirmek istediğim malzemeler var , sizinle de paylaşabilirim , eğer üretebilecek bir konumda iseniz bu konu için özelden görüşelim ayrıca nanoteknoloji benim hobim :D tabiiki sizinle tanışmak isterim

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat