Merhaba arkadaşlar , bir arkadaşım adına bu konuyu açtım
özel üretim olarak termos yaptırmayı düşünüyoruz termos derken aslında gıda amaçlı termos olarak kullanılmayacak , size sormak istediğim birkaç şey olacak , lütfen fikirlerinizi esirgemeyin
öncelikle bahsettiğim şey bir Kutu , Dış ölçüleri x-y-z 30 cm , İç ölçüleri ise 26 cm şeklinde yani bir nevi , üstü kapaklı küp şeklinde bir ürün
ürünün daha önceki uygulaması 2 cm'lik sanırım 36 ds straforla yapılmış ve ürün ısı açısından sorun çıkarmamış ama straforun dayanıksızlığı nedeniyle taşıma esnasında kırılmalar ve haşereler tarafından kemirilme olmuş ve depoda nem olayı oluyor
ürünün içinde yaklaşık 15 kg bir yük taşınıyor , bahsettiğim kırılma ve kemirilme olayını engellemek için bu kutuyu plastik ile kaplamayı düşünüyoruz veya plastik olarak yeniden imal etmeyi
şimdi sorum şu ; iç ve dış duvarı olan iç içe geçmiş gibi bir tarzda bir plastik kutu ürettirsek bunun içine ısı yalıtımı amacıyla straforu veya ona uygun bir malzemeyi nasıl enjekte edeceğiz ?
ayrıca 15 kg'lık bir yüke karşı dayanabilecek yani yanlardan açma falan yapmayacak en ince duvar kalınlığı kaç mm olmalı ? sonuçta bildiğim kadarıyla ne kadar kalın olursa o kadar pahalıya mal olur
ısı yalıtım uygulaması olarak benim aklıma gelen üretim esnasında bir delik bırakmak ve sonra o delikten içeri püskürtme straforlar varmış , veya poluüretan köpük şeklinde uygulama yaparak yalıtım malzemesini homojen olarak doldurmak
kısacası sanırım gözünüzde canlandırabilmişsinizdir
bu ürünün plastik kalıbının yaptırılması ve parça başı ortalama maliyeti ne olur ?
ayrıca ısı yalıtımı uygulamasını nasıl yaparız ?
ayrıca illa plastikten olması zorunlu değil , yazın gün ısısına dayanıklı ve yağmur vb gibi etkenlerden etkilenmiyecek ısı yalıtımı yapılmış herhangi bir ürün de olabilir , gerekirse ürün duvar kalınlıkları vb. değiştirilebilir
bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim