Ana içeriğe geç

İş Dünyası

İşimi Giresun'dan İstanbul'a Taşımak İstiyorum

BaşlatanbilgeliksevdalisiTarih08/12/2011 10:01:53Yorum3

İlk mesaj
Merhabalar koniks ailesi ben 22 yaşında 2 yıldır catering işiyle ugrasan bi girişimciyim giresunda faalıyet verıyorum.ancak catering işinde devam etmek ıstememe ragmen gerek iş tatmını gerekse uygun piyasa koşulları bır turlu ıstedıgım sevıyeye gelmedı.
bu nedenle işimi ıstanbula taşımayı dusunuyorum ancak ufak bır problemım var elımde 70 bın lıralık mutfak malzemesı ve 10 bın lıra para var ve istanbul pıyasası hakkında bılgım yok .
sızce nası bı baslangıc yaparsam en az zararla sıcak satışa baslar ve hayatımı istanbulda devam ettırmeye baslarım...?

Elimde Özel tarıf kekler kurabıyeler ve bı kac gurmet urun var
el yapımı urun yapıp paketleyıp marketlere koymayı dusunuyorum ama 12 gun raf omru var off bu ticaret cok zor yahu

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Eğer istanbul'da devam edeceksen seninle aynı sektörde tecrübe edinmiş, işinde becerikli çalışanlar bulmalısın (yada ortak) Özellikle İstanbul'u, bu piyasayı ve pazarlamayı iyi bilen, elinde en azından aday müşteri portföyü olan konusunda uzman kişilerden bahsediyorum. Yada bunun sen bir çalışma yapmalısın ama elindeki sermayenin buna imkan vermeyeceğide aşikar. Belki sektörünün en iyilerinden birisin, üretimin mükemmel, yemeklerin harika, maliyetlerin ve fiyatlandırmaların son derece uygun... AMA pazarlayamazsan hiç bir anlamı yok, batarsın... Atılacak tek bir kurşunun varsa gez-göz-arpacık yaparken 10 kez ölçüp biçmelisin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
değerli yorumlarınız için çok teşekkurler sermaye kısırtılığı yuzunden aklımdakı işi iyi bir kazanca donusturmek biraz zor ama ımkansız değil.biz abla kardeş evden yemek yaparak başladık ve elımızde sımdı 70bınlıralık malzeme ve işgucu var bilmiyorum ama evden tekrar başlamak ne kadar doğru bana home ofis fıkrı ilk adım için uygun geldi.Evden profesyonel iş yaparak baslamak tabi ki asıl gonlumdekı sey catering ama cok buyuk sermaye gerekıyor bunun için sizce evden organızasyon toplu yemek sıparısı uretmek mantık lımı ?
Bizimle beraber gelecek bir de mukemmel bir aşcım var elimdekileri kullanarak avantajlı bır yerden baslamak ıstıyorum frekans pazarlama yontemı yerine ben samimiyetı kullanmayı dusunuyorum bu zamana kadar onca işyerıyle gorustum ama pazarlama taktıklerı birkaçı hariç hiçbiri samımıyetın onune gecemedı. Zıhnımı durduramıyorum işini kaybetmek uzere biri olarak ancak bu kadar

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Serbest meslek

@bilgeliksevdalisi şuan bende catering üzerine planlar yapıyorum. İlk aşama olarak evden sipariş almayı düşünüyorum. Tutarsa geliştirebilirim.

Senin işlerin ne durumda, paylaşırsan sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe