Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Libya Ve Afrika Pazarına Girmak İsteyenlere Duyuru

BaşlatanOzgurKALETarih26/04/2012 22:46:59Yorum31

İlk mesaj
Üye177 yazı
Merhaba,
Şirketinizin Libyada ofisini açmak ve güzel karlarla iş yapmak istiyorsanız bizimle birlikte çalışabilirsiniz. Ortağım 20 yıldır Libya'da ve hali hazırda 3 firma ile ortak çalışıyoruz. Orada üretim tesisi dahi kuruyoruz.
Devlet teşviklerini mutlaka araştırın. %60- 70 oranında teşvik alıyorsunuz. Ciddi firmaları ağırlamaktan mutluluk duyarız.
Libya ve Afrikaya giden yolda birlikte olmak dileğiyle.

Selamlar,

Özgür KALE
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorum
Üye177 yazı
Merhaba,
Yok mu girişimci firmalar. Libya güzel bir pazar ve şu an yabancı yatırımcıya açık. 4 ay sonra bu fırsat kalkacak. O zaman tren kaçmış olacak.
Selamlar,

Özgür KALE
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye44 yazı
Sayın Özgür KALE
Bir yakınıma Libya da (sağlam olarak) inşaat sektörüne dönük mekanik ve müteahhitlik işi bakmaktayız.Elinizde bağlayabileceğiniz devlete ve özel sektöre ait inşaat işi olabilirmi?
Saygılar.
insaat.as@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye177 yazı

Merhaba,
Elimizde o kadar çok iş var ki inanamazsınız. İsterseniz size (Verdiğiniz mail adresine) demo amaçlı bir hastane projesini gönderebilirim.
Buraya bizimle girecek inşaat firması asla işsiz kalmaz. Devletten ve özelden bağlantılarımız çok sağlam.
Sizi misafir edelim. Pazarı görün. Masaya oturup işleri konuşalım. Siz hemen ofisinizi açmak isteyeceksiniz.

Selamlar,

Özgür KALE
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Üye177 yazı
Yarın sizinle iletişime geçeceğiz Sayın Es pazarlama.
Selamlar,

Özgür KALE
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yeni Üye18 yazı
Merhabalar özgür bey benimle iletişime geçermisiniz. 05073800108

Yerleşim Türkiye / Alia?aMeslek Ythalat / Yhracat
Üye177 yazı
Merhaba ,

Tabiki yarın size dönüş yapacağım.
Görüşmek üzere.

Selamlar,

Özgür KALE

Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yeni Üye18 yazı
sn özgür kale libya da mobilya mağazası açmak için en ideal yer neresidir. toptan dağıtmak mı yoksa mağaza açıp perakende satmak mı karlıdır. kar transferi konusunda sıkıntılar olduğunu duymuştum. libyalı ortak olmadan şirket kurulabiliyor mu. gümrük konusunda sıkıntı varmı. şimdiden tşk ler. SITKI EROĞLU 0532 422 40 17

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ymalat
Üye177 yazı
Merhaba Sayın Sıtkı EROĞLU,

Öncelikle Libya hakkında geçen şehir efsanelerine bir son vermek adına buradan da yazıyorum. Sizi bugün telefonunuzdan ara**** ayrıca rahatsız edeceğim.

Kar transferi konusunda hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Libyada şirketler işlemlerini "Libya Merkez Bankası" ile yapıyorlar.

Libyalı ortak olmadan şu an şirket açabiliyorsunuz ancak pazar doymak üzere. Avrupadan bir çok firma ofis açtı. 3-4 ay sonra Libya hükümeti dış yatırımcıya pazarı kapatabilir.
Mobilya mağazasını biz ilk olarak Tripoliye açmayı uygun buluyoruz. Bingazi , Zileytin bölgesi , Raslanuf gibi bölgelerden daha firma kurmadan bayiilik istekleri alıyoruz.

Toptan dağıtırsanız maksimum %20 gibi kar marjlarınız olur. Siz değil bir Libyalı kazanır. Kendiniz showroom açarsanız %100 karla iş yaparsınız ki bu Türkiye'de yanından bile geçemeyeceğiz biz rakamdır. Ayrıca %70 e varan devlet teşviklerini de unutmamak gerekir.

Gümrük konusunda bizim sıkıntımız yok. Ortağım Fırat Bey 20 yıldır Libyada. Devletten ve özel sektörden bağlantılarımız sağlamdır. Libyada çevreniz varsa hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Bu gerçi tüm Dünyada böyledir değil mi , çevren varsa sende varsın.

Şartlarımız uyarsa karşılıklı dürüstlük ve şeffaflık çerçevesinde birlikte çalışmak dileğiyle.

Selamlar,

Özgür KALE

Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Üye473 yazı
Cok verimli bir konu...

kücük boyutlu yatirimcilar icin ne tavsiye edersiniz Özgür bey...?

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye177 yazı
Merhaba Sayın Leo ,
Küçük boyutlu yatırımcılar derken, iş kolu çok önemli. Ancak Libyada küçük boyutlu yatırım yok. 30,000 $ paranız ve yapacak işiniz varsa gelir şubenizi açarsınız. Libyadan ortak buluruz. Alt yapıyı yapar sizde ürününüzü getirirsiniz işinizi kurarsınız. Ayrıca teşvikler de var. Dürüst ve çalışkan olduktan sonra kazanmamak çok zor.

Selamlar,
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Üye177 yazı
Merhaba,
Konu günceldir. Fabrikasını Libya'ya taşımak isteyenler bizimle iletişime geçebilirler. Sadece makine getirmeleri yeterlidir. Alt yapı , maaşlar , araçlar, makinelerin nakliyesi gibi giderler Libyalı firmaya ait olacaktır.

Selamlar,

Özgür KALE
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yeni Üye91 yazı
merhaba libyada çelik konstrüksiyon ve ferforje imalat ile ilgili iş yapmak istiyoruz bu konuda yardımlarınızı ve çelışma şeklinizi öğrebilirmiyim
cihangirturkkan@gmail.com
0532 382 73 14
casper48

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ticaret
Yeni Üye22 yazı
OZGUR BEY SLM LAR
LIBYADA ISLENMIS TURK MERMERI DEPOLAMAK VE PISAYA ISLENMIS OLARAK SURMEK ICIN GEREKEN ALTYAPI HAKINDA PAYLASA BILECEGINIZ KONU VAR ISE YAZARSANIZ SEVINIRIM.

BEN TURKIYEDE URETICI BIR FIRMAYIM KENDIM YURT DISINDA YANI FRANSA DA YASIYORUM.
TUNUS A DA CALISIYORUM.

ademyasar66@hotmail.fr

ADEM YASAR/FRANSA

Yerleşim Fransa / Le MuyMeslek Ythalat / Yhracat
Üye340 yazı
Libyaya kursun ve çinko cüruf satabilirmiyiz.
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye433 yazı
özgür bey, biz 5 yıldır bursa dan avrupa ya fason olarak ısı yalıtımı(sıcaktan ve soğuktan) ve uv yansıtma özellikli, dış cephelere binayı boyar gibi sürülerek uygulanılan termal özellikli kaplama ve boyalar üretmekteyiz.
bu konuda bir hayli tecrübe sahibiyiz.
ürünlerimizin lamdha katsayısı : 0.0028 w/mK (ısı yalıtımı)
batıda ve ekvatora yakın yerlerde bir hayli kullanımı yaygınlaşmış durumdadır.
polonya ve belçika gibiülkelerde de üretilmekte fakat bizim maliyetlerimize inemezler.
libya da sıcak ve insanların konforuna ciddi katkı sağlıyan bu ürünler aynı zamanda klima enerjisinden de ciddi tasarruf sağlatmaktadır.
konuyu bölgenizde lüks inşaat yapanlar ve konuya hakim kişiler ile paylaşır iseniz neticeyi anlıyacaksınız.
beraber çalışabilmek ümidiyle
saygılar
mustafa sadık
msbalfa@gmail.com

+90 541 745 85 97

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli
Yeni Üye19 yazı
Arkadaslar,belirtmek isterim Libya genelinde buyuk bir GUVENLIK sorunu mevcuttur. Allaha emanet giden bu ülkenin yatirimci çekememekteki en buyuk sebebi bariz güvenlik sorunlaridir.
(Yinede gelip is yapmak isteyen arkadaşlara da tavsiyem mutlaka ama mutlaka yerel GUCLU kişilerle işbirliğidir. O da ne kadar, ne kazandırır bilinmez.)
Libya'dan saygilar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye385 yazı
ali sevinç bey
iyi günler dilerim
ben uluslarası araç ticareti yapmaktayım .pick up-jeep-otobüs-minibüs-ambulans-binek araba gibi ağırlıklı olarakta toyota-mitsubshi-nissan satmaktayım afirka pazarında çoğu yerde fiyatlarımız yerel satıcılara göre ucuz.savaş öncesi libyayada çok araç satıyorduk ama malumunuz savaş sonrası şugune kadar hiç araç satmadık.
o sebepten libyadaki yerel satış fiyatlarınıda bilemiyoruz.
şu sıralar birçok Türk Müteahit libyada işler almaya başladılar.
acaba siz bana Toyota hilux 4*4 dizel veya benzinli çift kabin pick upların ve Toyota Prado dizel yada benzinli jeep fiyatlarını yerel olarak bildirebilirmisiniz?
hiç olmazsa savaş sonrası kendmizin fiyat olarak nerede olduğunu öğrenebilme şansımız olur.

Yeni Üye19 yazı
Bora bey, 2 gun once double cabin hilux fiyati almistim. Benzinli (full pack) 34.000 Libya dinari (25.400 USD),dizel 35.000 Libya dinari (26.200 USD).Diğer modellerle ilgi maalesef su an bir bilgim yok. Fiyatla 3 asagi 5 yukari değişiklik gösteriyor tabi. Serbest piyasada 1 usd = 1,34 LD. Goruldugu uzere kur da firlamis vaziyettedir.
saygilar.

Yeni Üye53 yazı
ben erkek yüzüğü üretimi yapıyorum orda satarmıyım
iletişim: 05379487793

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye385 yazı
ali sevinç bey çok teşekkür ederim benim için çok önemli bir bilgiydi.
libyada vergi oranı nedir ?
toyota hilux 4*4 - 2.5 lt dizel- çift kabini cif misurataya 24.000 usd ye gönderebiliyorum ama vergi oranını bilmediğimden üzerine vergileri koyduğumuz zaman pahalımı kalıyorum ucuz mu bilemiyorum.
birde bu verdiğiniz fiyatlar 4*4 için mi yoksa 4*2 için mi geçerli.

Yeni Üye19 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zzaxiss
toyota hilux 4*4 - 2.5 lt dizel- çift kabini cif misurataya 24.000 usd ye gönderebiliyorum ama vergi oranını bilmediğimden üzerine vergileri koyduğumuz zaman pahalımı kalıyorum ucuz mu bilemiyorum.

vergiler konusunda bir bilgim maalesef yok,araclarimizi satin aldigimiz yerel satici ayrica dostumuz,kendisini görürsem sordururum. Bu aralar araç almadigimizdan, yani elimde herhangi matbuu evrak olmadigindan yardimci olamiyorum.
Aldigim fiyatlar da 4X4 fiyatlaridir. Hatta bu fiyatlar bazi saticilarda 32500 ld ye kadar inebiliyormuş. Tabi ne kadar doğru arastirmadim.Sagdan soldan duyduğum fiyatlar.
Saygilar.

Yeni Üye23 yazı
sayın özgür bey adım Bülent

biz bebek çorabı , çocuk çorabı , külotlu çorap , tayt , aksesuarlı bebek ve çocuk çorabı ,erkek ve bayan çorabı imalatı ve ihracatı yapan bir firmayız. size ürünlerimizin e kataloğunu gönderiyorum. lütfen ürünlerimizi inceleyin . sizinle çalışmak istiyoruz.

Bülent Özcan
tel: 0 530 495 48 16
mail. : bulent.ozcan@kosarcorap.com.tr
BÜLENT ÖZCAN

cid:image001.jpg@01CDF4BA.E31A04C0

KOŞAR ÇORAP Tekstil San.Tic.Ltd.Şti.

Abdi İpekçi Cad. Cem İş.Mrk.

No:180/69 Bayrampaşa /İST

TEL : 0530 495 48 16

Tel : +90 212 613 50 60

Fax :+90 212 613 91 05

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye385 yazı
Ali sevinç bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Aklınızda bulunsun bende istediğiniz takdirde size Toyota-Mitsubshi-Nissan-Hyundai marka 4*4 ve normal araçlar gönderebilirim.Benim araçlarım Belçika ve Dubaide bulunmakta.
Genelde Türk Müteahitlerle çalışmkatayım.
Sizin iş kolu nedir?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alisevinc
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zzaxiss

vergiler konusunda bir bilgim maalesef yok,araclarimizi satin aldigimiz yerel satici ayrica dostumuz,kendisini görürsem sordururum. Bu aralar araç almadigimizdan, yani elimde herhangi matbuu evrak olmadigindan yardimci olamiyorum.
Aldigim fiyatlar da 4X4 fiyatlaridir. Hatta bu fiyatlar bazi saticilarda 32500 ld ye kadar inebiliyormuş. Tabi ne kadar doğru arastirmadim.Sagdan soldan duyduğum fiyatlar.
Saygilar.

Üye286 yazı
Arkadaslar bir yil once acilmis konu sanirim zamanasimina girmis durumdadir.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye433 yazı
termo ceramic coating üretiyorum
dış cephe enerji verimli kaplama
msbalfa@gmail.com

Yeni Üye44 yazı
Özgür Bey tavuk,yumurta,un,pirinç,nohut ,bugday ithalatı ve ihracatı işiyle ugrasıyoruz yardımcı olursanız seviniriz tesekkürler

ferhataktas@me.com
blue star

Yerleşim Japonya / NagoyaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye177 yazı
Merhaba,

Libya ile çalışmalarımız bitmiştir. Tüm değerli koniks üyelerine duyurulur.

İyi çalışmalar.
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Üye433 yazı
özgür bey TC de 2008 den beri batıya fason home termo ceramic coating , home and ındustry thermal paints üretmekteyim
bahsetiğiniz bölge ekvatora yakın acaba pazar ne durumda
bizim üretim maliyetlerimiz batıya göre bir hayli avantajlıdır.
üstelik bahsettiğim ürünler o kadar yaygın kullanılıyorki artık batıda yapı marketlerde bile en çok satanlar arasındaa
beraber ne yapılabilir.

05417458597
msbalfa@gmail.com