Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ukrayna Da Butik

BaşlatanUkrayna_ButikTarih24/04/2012 12:49:49Yorum30

İlk mesaj
Yeni Üye36 yazı
Oncelikle selamlar
daha once de yazmistim fakat sartlar uymadigindan bu fikirden gecici olarak vazgecmistim. simdi Ukraynanin Zaparozhye sehrinde islek cadde uzerinde 30-40 mt2 lik
butik acmayi dusunuyorum. orta kesime hitap edecek elbiseler etekler ve azda olsa ic camasiri satmayi planliyorum. 2012 sonbaharinda acacagimdan simdiden fikirlerinize ihtiyacim olacaktir.
herkese simdiden tesekkur ederim

Yerleşim Ukrayna / ZaparozyhaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
30 yorum
Yeni Üye36 yazı
bu arada sermayem 7-10 bin usd

Yeni Üye36 yazı
hic mi ilgi cekmemissss??????????????

Yeni Üye36 yazı
ne tur urunler satiyorsunuz
websitesi yada vb katalog gorebilecegim yer varmi

Yeni Üye36 yazı
ticaretadam
500 usd de merkezde 40 mt2 dukkan buldum aylik

Üye183 yazı
selamlar .türkiye manisa ilinde imalatçıyız.12 ay ürün bulunmaktadır.www.kutayteks.com sitemzden ürünlerimizi inceleyebilirsinz.kapıda ödeme sistemi ile sipariş verebilirsiniz.iyi çalışmalar
il

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye36 yazı
kutay1986 ilgi ve alakaniz icin cok tesekkur ederim.

Üye183 yazı
rica ederim ben teşekkür ederim
il

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye537 yazı
ukrayna_butik

burak_altun_zirvegrup@hotmail.com mail atarsanız cok sevinirim bende moldovada kalıyorum ayrıca türkiyede çok sıkı kanallarım var paylaşmak istediğim doneler var saygılar

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye33 yazı
ukraynada yaşam kalitesi güvenlik v.b nasıldır.. benimde fikrim yurtdışına yerleşip bir iş yapmak fakat sanırım kendimde bu cesareti bulamıyorum.. hayal kırıklığı yaşamak ve elimdekinide kaybetme korkusu engelliyor...ortalama 120.000 TL sermayem var.

Yerleşim Türkiye / Malatya
Yeni Üye36 yazı
benim is yapmayi dusundugum yer ZAPAROZHYE kentidir
yaklasik 1.5 milyon nufus var unv. ogrencileri agirliklidir. Ortadogudan okumaya gelenlerde azimsanmiyacak derecededir. ama burayi yakindan takip ederseniz donercilik isi eskidendi guzel bi restoran kuralim deseniz bu mutfagi bilmeden kurmak gereksizdir diye dusunuyorum. Su an rusyadayim ben SOCHI de. burada da turkler zamaninda yerlesmis iyi de para kazaniyorlar. Ornek vermek gerekirse PASTAHANE var. sabah 7 den aksam 11 e kadar iceri giren cikan musterinin haddi hesabi yok. benimkisi sadece baslangic butik acayim bi sansimi deneyim dedim. insallah da olur . Market de de iyi para vardir bence ama oralarda turkleri bulmak lazim ki musteri potansiyelin olsun. Kisacasi Cevre ve paraniz varsa risk de alabiliyorsaniz Bence denemeye deger bir ulke....

Üye537 yazı
ukraynada mafya çok etkin olduğu söyleniyor moldovada az da olsa var ama türklere pek dokunamıyorlar ukrayna ve rusyada durum nedir ? Bide wall mart tarzı butik be herşey 1 euro dükanları :D tutarmı acaba ?

Yeni Üye31 yazı
Ukrayna'da giyim oldukça pahalı,Simferepol'de bir süre kaldım ordan biliyorum.Burada 10 liraya aldığınız bir ürün orada kendi para birimlerine göre 70-80 grivin.Bir işçi maaşı da 600-700 grivin,oranı düşünün yani.Maliyetinizi düşürebilirseniz kazanabilirsiniz.Elinizde ki sermaye fazlasıyla yeter..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye36 yazı
secondhand magazalari acilmis , kullanilmis kitap elbise vs. seyleri al sat bi nevi modern antikaci diyebiliriz. evet maaslar dusuk 150-200 usd ye calisiyorlar ama bu ulkede bayanlar aldiklari parayi giyim ayakkabi cantaya harciyorlar. 150 dolar maas alip 2000$ a kurk alan insan tanirim. Genelleme yapmak yersiz ve yanlis olsada buradaki kadinlar giyime onem veriyorlar. dusunun Kadinlar gunu sevgililer gunu dogum gunu yilbasi vs. acayip onemlidir bunlar icin.. Mafya olayini inanin bende bilmiyorum. ama illaki Rusvet vermeden birilerine de bu cark donmez diye dusunuyorum.

Üye233 yazı
Ukrayna butik,ukraynada second hand dukkanlari oldugu surece, bulundugun yerin nufusu kac bin olursa olsun ,is yapman zor olacaktir.Avrupa hayranligi ,insanlarin eline gecen para ,yuksek olmadigi icin insanlar bu magazalara ilgi gosteriyorlar.Turk mali tutulan mallarin arasindadir,cin mallarini millet ucuz oldugu icin alir,Cernovsty pazarindaki yerimizi kapatali 2 ay oldu.Maliyetler sadece calisana verecegin para degil ,bunun birde vergisi,elektrigi vs vs Dukkani actin, taninma ve fiyat politikani duzgun yapamazsan zarar edersin.Merkezde dukkan 30-40 m2 500$(SEN COK UCUZA BULMUSSUN) arti calisan, arti muhasebeci ,en dusuk her ay odemen gereken para 1100-1200$.Yani gunde enaz net 50 $ kar yapman lazimki ayakta durasin. Kargoda malin takilirsa zarar edersin,ukraynali avrupadaki insanlardan daha cok modayi takip eder,yani devamli isin icinde olman lazim.Turkiyeye gidip gelmen gerekirki buda maliyetlere biner.Sana karamsar bir tablo cizmis olabilirim, ama gercekler boyle.Getirecegin mallarin kalitesi iyi olunca fiyatida haliyle yuksek oluyor,mali belli bir fiyat politikasinda sattiginda satisinin en az net karin dedigim gibi 50 $ olmasi lazimki ayakta durasin,Ic camasiri kendi imalatimiz oldugu halde toptanci pazarinda tutturamadik.modeller hemen hemen ayni biz satiyoruz 5$ toptan, cinli satiyor 4$ rekabet sansin az oluyor.Belli bir cizgide ,degisik urun yaparsan , devamli yeni modeller ,vitrin dizayni, iyi bir tanitim isci olayini esin veya kiz arkadasinla cozersen, maliyetini dusurup ,basarili olursun diye dusunuyorum.SAYGILAR

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Üye233 yazı
Ukraynada mafya polistir,suc islemeyin,yabancisiniz,giris vizenizi is adami almaya calisin ,turistik vize ile is yapmamaya ozen gosterin.Ukrayna degisime ugrayali yillar oldu ,politikaci,polis,yani belli kamu idaresinde calisanlar, parayi rusvetle buluyorlar,hastanede doktora tesekkur parasi,bankadaki kendi hesabimiza bakan arkadasa yilbasi,bayram,hediyeleri,vergi dairesindeki isler icin hediye, yani gunluk hayatimizin is ile ilgili herseyindede rusvet var,araba ile gidiyorsunuz, plaka yabanci,hadi bulundugunuz sehirdekiler seni taniyor ama baska sehire gittigimizde rusvetsiz gunumuz olmuyor.Rahmetli ozalin bir lafi vardi,benim memurum isini bilir ,iste bu laf ,tam ukrayna icin soylenmis bir sozdur gunumuzde.SAYGILAR

Üye233 yazı
30-40m2 dukkan , ancak bir aileyi gecindirir ,ortak alipta para kazanabilecegini dusunme.yapabilirsen tek basina yap,hayirli isler.SAYGILAR

Yeni Üye19 yazı
ukraynada giyim gerçekten çok pahalı eger müşteri tutrulabilirsen çok para kazanırsın sana başarılar diliyorum

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ö?renci
Yeni Üye36 yazı
newyork arkadasim yorumlarin icin gercekten cok tesekkur ederim. Ukrayna da deposu olan bir turk firmasi ile temastayim. butik mallar satiyorlar. kataloglarina baktim gercekden guzel konustugumuz kadari ile de kar marji yuksek bir is gibi geliyor bana. buyuk ihtimalle onlardan alirim boylelikle gumruk ve kargo olayini yuksek oranda azaltmis olurum. Muhasebe isine gelince Esim Muhasebeci :) dukkan kirasi, reklam ,calisan vs. yine dedigin gibi 1000$ i bulur aylik , bende senin dedigin gibi 1 aileyi gecindirsin yeter mantigindayim. o yuzden baslangic icin fazla da riske girmeden bu isi yapmak istiyorum.
Abdullah27 temennilerin icin tesekkur ederim

Üye233 yazı
Basarili olma dileklerimle.SAYGILAR

Üye537 yazı
arkadaşlar ben bu butik olayını moldovada düşünüyorum ukraynada olabilir ancak malları kargo veya kendim giriş çıkış yaparak getirmek istiyorum yada deneme maksatlı yerel pazarlarda getirdiğim ürünleri satsam mantıklı bir iş olur mu?

Yeni Üye36 yazı
arkadaslar ukrayna vergi sisteminde sabit vergi diye bir sey varmis. otomatik 200 hrivna veriyormussun. Kazancinin maksimum 3000,000 hrivna olmasi durumunda bu sistemden yararlaniyorsun diye yaziyor. ne derece dogrudur.
bilgi verebilirmisiniz?

Üye233 yazı
Ukrayna butik,esinin muhasebeci oldugunu soylemistin,ona sor :)Kuracagin firmanin cp,ltd vs olmasi senin odeyecegin vergiyi belirler.Dukkan olayindada, kasa ve calisanin kontrolu, falan hep rusvete baglidir unutma.Ukraynada yasiyorsun,rahmetli ozalin lafi ,benim memurum isini bilir,sozu tam ukrayna icin soylenmis bir sozdur gunumuzde.Hayirli isler.SAYGILAR

Yeni Üye36 yazı
Esim Muhasebeci de , bu sektore hic bulasmadi ki :( , SU an Rusya dayiz . Ozal in lafi burda da gecerlidir...... :)

Yeni Üye22 yazı
bven newyork nickli kardeşimize ithafen sarf etmemiştim o cümleleri..kendisinden özür dilerim üzerine alındığı için.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye233 yazı
Orkanxx arkadasim,sadece siz degilsiniz maalesef,uzerime alinma noktasinda, cok insana yazi yazmak zorunda kaldim.Yinede tesekkur ederim ,forumda yazisinin yanlis anlasilmasindan dolayi ozurdileyen insanlar olmasi beni mutlu ettiTabiiki ukraynada veya dunyanin her yerinde uckagitci dolandirici var,bunlarin adini ve isimlerini hangi sehirde olduklari yazilirsa butun arkadaslara yardim edilmis olunur,dusuncesindeyim.Orkanxx arkadasim size tesekkur eder,hayirli isler dilerim.SAYGILAR

Yeni Üye5 yazı
Ukraynaya o kadar yazilar var ki rusvet konusunda sanki ulkemizde hersey gulluk gulistanlik
bugun her hangi bir gumruk tescilden ihracat beyannamesi en kotu 5 lira mal sariya duserse 10 kirmiziya duser memura vee mala gore degisiyor.
ithalata kirmiziya girmiyorum bile
Gumrukte islem yapip su fiyatlara bir kisi yalan desin hepsi dogru
bu fiyatlar en kotu fiyatlar bu aradaa/ demek istedigim biraz kendimizede bakmamiz gerekiyor hep karalama.

Yerleşim Türkiye / Kiev
Yeni Üye36 yazı
haklisiniz kochevnik
o yuzden ukraynada toptancilik yapan , birileri olursa kaliteli orta kesime pazar mali olmayan elbiseler satan bi arkadas bulabilirsem
gumruk , sertifika , kargo gibi yuklu birimlerden yirtmayi dusunuyorum. tabi toptanci arkadas da uygun fiyata verirse :)

Üye413 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ukrayna_Butik
haklisiniz kochevnik
o yuzden ukraynada toptancilik yapan , birileri olursa kaliteli orta kesime pazar mali olmayan elbiseler satan bi arkadas bulabilirsem
gumruk , sertifika , kargo gibi yuklu birimlerden yirtmayi dusunuyorum. tabi toptanci arkadas da uygun fiyata verirse :)

Ukrayna_Butik arkadasim. dediginiz sartlarda ukraynada hazir urun temini kolay. dilerseniz arayin konusalim. ayrintilar icin 0038 093 741 18 34
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er