Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

1000 Müşteride 200. 000tl Net Kar

BaşlatanmesmerinaTarih22/04/2012 13:19:06Yorum50

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
uzun zamandır düşündüğüm ama hayata geçirmediğim bir fikrim var. Hayat bulmama nedeni şudur.

1- 5000 TL bulamamak (bazı kişiler ayda 200.000tl getirecek bir işde nasıl 5000 tl bulamadığıma inanamıyor çünkü işe inanamıor daha doğru benim çevrem işi kurup paranın geldiğini görmeden yardım etmez. zaten para geldikten sonra.....)

2- Doğru insanı bulamamak (Bu işin en önemli ayağı budur çünkü ben eylem değil fikir adamıyım fikrimi eyleme çevirecek kısmeti açık tuttuğunu koparan adama ihtiyacım var. (Bazı insanlar vardır her işi yapabilir ama fikri yoktur) )

Çok güzel ve karlı rahat iş.

iş geliştirildiğinde aylık 300-400 bin TL ye kadar net gelir gelceğine eminim tüm fizibiletesi hazır sadece kısmeti açık tuttuğunu koparan bi eleman ortak lazım hepsi budur. (yani adamı gidip ikna edecek müşterimiz yapacak )

Fikrim sporla ilgili ikna kabiliyeti olan azıcıkta sermayaesi olan ortak lazım.

Böyle bir kişi iseniz işi kuralım ya batak ya çıkak. kaybedeceğimiz sadece 5000 TL

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
50 yorum
Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar konunun dışındayım iş fikri ne o bile belli değil neyse herkese duyrulur dünya markası bir enerji içeceğinin baş bayisiyim birçok ilde bayilik verilecek ilgilenenler arasın görüşelim 0538 618 87 03

Yerleşim Türkiye / bursaMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
Birbirinden habersiz 40 ortak bulursan 200.000 tl.'yi toplarsın.
Takdir Allah'ındır... Sen tevekkülüne bak.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Reklam
Yeni Üye33 yazı

konuyla alakasiz olucak ama ben Rusya da ogrenciyim 800 dolar kadar param var yazin turkiyede bunu degerlendirmek istiyorum neler yapabilirim fikirleriniz varmi ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye557 yazı
tamam dedik bayrampaşa'ya gel dedik , ee ne oldu ? neden gelmedin bilader ? hadi gel anlat bakalım projeni dinleyelim ,olursa olur olmazsa olmaz , korkma gel burda adam yemiyoruz :)
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye61 yazı
Hocam bu senin dediğin şekilde dediğin rakamlar kazanılabilir. Ama pazar+çok iyi pazarlamacı+diğer etkenler uygun olacak. Benim arkadaşım 2-3 bin tl ye aldığı programı 700 kişiye 700 er tl den verdi ve yıllık 100 tl de teknik destek parası alıyor. Ama ben o işin yapsam açlıktan ölürüm. O ise rahat geçiniyor. Ben başka bir iş yapıyorum benim işte de o açlıktan ölür. He 4.000 e bir ürün ithal ettim 5.000 kazandık şükür 1 ay gibi kısa sürede. Pazarım olsa pazarlamacım olsa aynı üründen 10-12 bin arası da kazanılabilirdi...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye33 yazı
kimse bana cevap vermemis miktarimi az buldunuz dedigim gibi rusyada okuyorum 800 dolar param var yazin Turkiyede degerlendirmek istiyorum neler yapabilirim??

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye81 yazı
iyi para adam başı 5000 lira 30 kşide bir ev alırsın kardeş tebrikler:D

Ya Pm vs isteyen arkadaşlar safmısınız 5000 lira sermaye ile aylık hemen 10000 tl diyor öle yapan adam size ekmek verirmi borç harç yada kredi çeker 5000 tl 1 ay sonra öder. Gerisi ona kalır yani aylık 10000 kazanır. Bunların taammül bile etmeyin.
Her canlı ölümü tadacaktır...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye32 yazı
Futbol ile ilgileniyorsanız ..? Bildiğiniz üzere ülkemizde epey futbol sahası var.
isteyen istediği zaman arkadaşları ile belirli bir mebla karşılığında saha kiralayıp maç yapabiliyor.

Örneğin : pazar akşaamı saat 9:30 da 5 kişilik (toplam 10) bi maç ayarlamaya kalksam. istediğim halı sahaya gider
belirli bir kaparo brakırım ve maç zamanı gelince kalan ücreti vererek 1 saat maç yaparım.

Halı sahada bu bu rezervasyonu tutan yetkili kişi hala defter kalem çalışıyor. Yani tüm rezervasyonu bir defterde tutyor.
eski listeleri karıştırmaya kalksa yarım saat adamı beklicen vs vs..

Benim projem burada başlaıyor...

Domain ve hostingi bana ait olmak üzere bu halı saha rezervasyon sistemi için online bir yazılım (script) yapacağız (veya yaptıracağız)
Halısahanın yetkili kişisi artık tüm rezervasyonları bu script(yazılım) üzerinden tutacak.

Bu script için biz ilk etapta her complex için 50TL aylık alacağız buna göre 1000 müşterimiz olduğunu düşünün

50TL x 1000 = 50.000Tl aylık net gelir.

müşterileri kendimize bağımlı hale getirdikten sonra her complexte saha başına para alacağız mesela bir complexte 3 saha varsa

3 x 50TL x 1000 = 150.000 TL (bu plan yapacağımız kampanyalara göre de değişebilir.)

1000 Müşterimiz olduğunu düşünün bunlara başka ne satabiliriz ?

1- toplu sms (online rezervasyon yapanlara oto sms gitmesi için)

2- Yapacağımız bu Script gelir gider modulu ekelyerek yarıca bi kazanç

3- Eğer o complexte internet yoksa internet satışı vs..

4- Bu scripte ait olan mesal ana sayfada reklamını yapmak isteyen saha sahiplerine ilk etapta ücretsiz sonra paralı reklam

5- 3 şahız veya tüzel kişilerin reklamını yayınlamak

6- halı saha ilgili ithalat yapıp müşterilere satmak

7- Müşterielere paralı tur (derbi maçlarında vs..)

bu örnekler çoğaltılabilir...

Ek geliri ile bu sistem aylık 200.000 Tl getirir bence ?

Bu sistemi tüm spor dallarına uygulayabiliriz.

Burada en önemli hatta işin temeli sizsiniz yani müşteriyi tavlıcak ayarlıcak kişi.çünkü müşteri yoksa parada yoktur.
Benim görevim tüm teknik alt yapıyı kurmak ve çalışır durumda tutmak.

ilk 100 müşteriyi için hedefimiz 3 ay olduğunu düşünerek

Domain + hosting masarafı = 500 TL
iki elaman masrafı(1000TL + Yol + Yemek + SSk) = 9000TL
Kira = 2000TL için = 6000TL
Yazılımın apılması = 4000TL

(Yani ne kadar kısa zamanda 1000 e erişirsek o kadar iyi)

önemli : buna benzer bir yada iki site var ama bunlar online rezervasyon yapmıyor sadece maç orgaizayonu yapıyorlar.

bu fikir benim 5 yıl önceki bir fikrimdir. Şimdiki piyasa durumu fazla değişmedi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye50 yazı
Fikir fena değil ama teorik olarak her şey güzel gözükse de pratikte maalesef eksiklikler var.

İlk olarak iyi bir çalışma ile bile 100 üyeye ulaşmanız en az 6 ayınızı alacaktır.
Bu da 6 aydan sonra iyi ihtimalle aylık 5.000TL kazanacağınız anlamına geliyor ki
masrafları düşersek zarardasınız. ( üstüne üstlük 6 aydan sonra... )
ayrıca saha başına ücret alma fikri de hiç iyi durmuyor.

Niye bu kadar az üyeniz oluyor?
Çünkü birinci ay üye olan kişi ikinci ay tekrar üye olmayacak.

Niye olmayacak?
Çünkü siteniz üzerinden rezervasyon yapılmayacak?

Niye yapılmayacak?
Çünkü sizi kim biliyor ki rezervasyon da yapsın. değil mi?

Peki Bunlar Bu İşin Yapılamayacağı Anlamına mı Geliyor?
Hayır elbetteki yapılabilir. Ama DOĞRU STRATEJİ + Azim + Biraz Sermaye + Zaman ( en az 6 ay )

Sizin için en önemli şey yaptığınız üyeleri kaybetmemektir.
Bunun içinde sitenizden rezervasyon yapılması gerekmektedir.
Bunun içinde internette iyi bir pazarlama stratejiniz olmalıdır.

Tabi bunlar benim fikirlerim burada asıl önemli olan sizin neye inandığınızdır gerisi teferruattan ibarettir.
Benim veya başkalarının olmayacak diye söyledikleri şeyleri azim ve inançla siz yapabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye32 yazı
fikrin %75 ini yanlış anlamışsınız. teşkilatın ekseriyeti veya temeli veya ana fikri spor komplexlerinin iç rezervasyonlarını ve alışveriş bilgierini kendi tutması

şöyleki: (örneklendirerek izah edelim)

koniks diye bir spor komplexi var bu komplex içinde 5 halısaha ve kantini olan birde spor kıyafetleri satan bir dükkanı var. Halı saha kiralamada eski düzen dafter kalem ile iş yapan kamil diye bi görevli var.

ali diye bir müşteri pazar günü saat 10:00 da beşerlikten on kişilik maç ayarladı kaparo 10tl braktı. pazar günüde kalan 90Tl yi verdi. Kamil denilen bu görevli bu işlemi eski düzende defter kalem yapıcaktı ama bizim teşkilata bu işlemi bizim yazılım (script) te yapacak diğer seçenekler firmaları kendimize bağımlı yaptığımız zamnalarda eklenecek. olay bu

diğer konuya gelince zaten önemli olan en kısa zamanda en çok müşteriyi ayarlamak. yoksa iş hayal olur...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye50 yazı
Hımm o zaman işiniz biraz zor. Çünkü insanları alışkanlıklarından vazgeçirmekten söz ediyorsunuz. Üstüne üstlük birde para almak istiyorsunuz.
Müşterilerinizin ilk aklına gelen şey bu olacaktır. Benim düşüncem bedava bile verseniz bir çoğunun bunu kullanmayacağıdır.

Bunun haricinde ise sizin sisteminizi kullanırlarsa iş hayatının geri kalanında size bağlı kalmaları gerekiyor ya da hesap tutarken bir yandanda eski defterlerini tutmaya devam etmeliler.
Ayrıca kendi muhasebe verilerinin başkarı tarafından görüntülenebilmesi (siz veya başkası) ve kolay bir şekilde denetlenebilmeleri gibi risklerde göz önünde bulundurulduğunda sistem çok çekici gelmiyor.

Azıcık aşım ağrısız başım. Tutarım eski sistem alıştığım gibi defterimi bütün kontrol bende olur kimseye bağımlı olmam. Yok site açılmıyormuş, yok elektrik yokmuş, bilgisayar bozukmuş bunlarla uğraşmama gerek kalmaz.

İnsanlara para kazandırmayacaksanız yani yeni müşteriler sizin aracılığınız ile gelmeyecekse onlara bu tarz bir şey satmanız kolay olmayacaktır.

Ama dediğim gibi bunlar benim düşüncelerimdir. Siz neye inanıyorsanız onu yapabileceğinize emin olabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye61 yazı
çoğu yazılım firması bu planlarla yola çıkmış ve hayal kırıklığı yaşamıştır. Ayrıca http://www.halisahaotomasyon.com/ gibi daha 5-10 tane dediğiniz programı pazarlayan var...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
bence iyi fikir insanların düşlerinizi etkilemesine izin vermeyin çok inanıyor ve istiyorsanız başarırsınız. geri adım atmayın bir ortak bulacağınıza eminim ofise gerek yok ilk başta bilgisayarınız ve yeteneğiniz varsa evdende yapabilirsiniz. tek ihtiyacınız ikna yeteneği güçlü dolaşıp iş toplayacak sermayesiz yada az sermayeli ortak
başarılar dilerim
mg

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye53 yazı
ya burda adam gibi is yap yada milleti kendine baglama yok patent yaptilar ,para basiyolar felan ayiptir arkadsim senin bu yazdigin seyler,ne demeye getiriyosun burdaki millet hirsizmi bu kader kismet nasip isidir bende olmaz ayni isi sen yaparsin veya sen yapamazsin ahmet yapar ,ama boyle milleti rendice edicek sekilde yazilar yazma
saygi en buyuk hazinedir,

Yerleşim Belçika / BurukselMeslek Di?er
Üye381 yazı
ilk önce cesaretini toplayıp fikrini açıkladıgın için tebrikler,
bu fıkrın farklı. bence güzel, basarırmısın bılemem ama bu işe girersen ekmek yersın en azından normal bi işin olur yani tutar.. haa dedıgın gibi yuksek rakamlar olurmu onu bılemem.. bence basla gerısı gelır, sırtını yuce rabba verdıkten sonra...

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye68 yazı
arkadaslar makat para kazanmaksa bu kadar ugrasmayın.halısahada mac yapmayan yoktur aranızda hanginizin halı sahada mac yaparken kayda alınmıs görüntüsü var sanırım hiç. bu kadar ugrasmaya gerek yok halı sahalara kamera kayıt sistemi kurun her mac yapan takıma bu cd leri satın herkes almak hatıra olarak saklamak isteyecektir paraya para demeyin bizdede cok fikir var ama su teknolojiden hiç anlamam:) messerina bana inanan parasız yüz ortak olsa dünyayı satın alırım :)
cihan gürbüz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye217 yazı
arkadaş şimdiden piyasa yapmışsın zaten herkes projeyi bek.açıkla da daha fazla kişi yorum yapsın ki elbet ciddi olan çıkar
ferit_teğin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye238 yazı
"Böyle bir kişi iseniz işi kuralım ya batak ya çıkak. kaybedeceğimiz sadece 5000 TL"

5000TL az bir rakam sanki :D

İşinde kesinlikle ve kesinlikle tutmaz. Halı sahaların bu defterlerine bakanlara bilgisayar kullandırtamazsın. Çoğu halı saha bilgisayar bile almaz.

Kocaman bir rüyadasın, rakamların inanılmaz.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis