Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayan Müşterilere Yönelik Fikirlerinizi Bekliyorum

BaşlatanBig BossTarih17/04/2012 23:04:57Yorum13

İlk mesaj
Üye241 yazı
Merhaba İzmir Bornova'da çok güzel köşe bir dükkan buldum. Dükkan ile ilgili sadece şunu söylücem saatte 100 kişi geçiyorsa bunların 92 si bayan... şimdi anlatacaklarım farklı bakış açılarıyla çarptırılmasın, sadece oradaki bir esnaf dostumuzu her ziyaret ettiğimde dikkatimi çekiyordu. Bu dükkanı değerlendirmek istiyorum, açıkçası benim zaten bir işim var sadece bayan üzerine ne iş yapılabilir bu dükkanda? Yani bayanlara hizmet olarak neler sunabilirim?

Not: kuaför tarzı ustalık gereken işlere girip kimseye gebe olmam.
- Burdan geçen bayanlarında %75'i üniv. öğrencisi...

Saygılar

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye241 yazı
İlginç :) her konuda fikirleri olan arkadaşlar bu konuda fikirsiz kaldılar...

Neyse ben çok güzel bişi buldum, ve onu yapacağım herkese fikirlerinden dolayı teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye48 yazı
Kozmetik Bujiteri Tak Takıştır Tarzinda bisey yapa bilrsin bence...

Yerleşim Türkiye / GumushaneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye241 yazı

Teşekkürler yorumunuz için canserca29

Yeni Üye12 yazı
kardeş çoğunlukla ünv. öğrencisi demişsin ünv öğrencileri ucuz ama gösterişli şeyleri sever
onun için ayakkabı, çanta, terlik vs ürünlerin gösterişli ama ucuz olanlarını bulup şansını deneyebilirsin eğer aklına yatarsa ayakkabı sandalet formundaki
"terlik satıcılarının dikkatine" başlıklı ilanıma da bakmayı unutma :)))
a.kaya

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Üye241 yazı
Teşekkürler fikirleriniz için

Yeni Üye24 yazı
kuaför tarzı ustalık gereken işlere girip kimseye gebe olmam.

Ben sırf bu söylemin için üye oldum foruma

Ben kuaförlüğün K sini bilmezdim mesleğim tecrübesiz elektriğin e sinden anlamayan elektrikten çarpacak diye tırsan bir elektrik teknikeriyim.Diplomam öyle.

16 yıllık bir kuaför ustasına güvenip şimdi 20 yıllık ustadır ve 13 yaşında çıraklıktan mesleğe başlamış bir bayandır..Bir dönem kendi salonunu kurmuş ancak çevre esnafın rahatsızlık vermesi salona pat diye giren kargocu postacı adres soranlar vs yüzünden dükkanını kapatmış bu iş erkeksiz olmuyor diyerek çalışan olmayı tercih etmiştir.Bizde erkeğiz ama salonun sahibi olduğumdan bayanların işi olduğu yerlerde müşteri varken dolaşmadığımdan ve ekmeğimin derdinde olduğumdan müşteri bunu dert etmiyor dert edende zaten gelmiyordur.

Ben Onun belgeleriyle işi kurdum para benden iş ondan 15 bin lira yatırdım bu işe (eksik malzemelerle 20 bini buldu onuda borçlanmıştım).bir süre sonra işi kurduktan 3 ay kadar sonra bir bayan usta daha aldım kalfası çırağı derken bu işte 4 yılım geçti bu yaz sezonu 3 düğün salonuda bağladım haftasonu gelin başları yakınlarıyla beraber iyi kazandırıyor.Allaha şükür ayda net cebime masraflar hariç 6-8-10 bin lira kalıyor.Son 12 ayda bana kalan ortalama 100 bini bulmuştur. 15 bine iş kurup 4 yıl sonra bu kazancı sağlamak benim için bir mucize gibi.O 15 binide üstelik kredi çekmiştim babamın ziraat emekli hesabından.Yani başlangıçta Ben iş bilmiyordum tecrübesizdim 1 sene ne iş yapıcam diye araştırdım ve sonunda kendime güvenemedim başka birinin ustalığına güvendim.Gebede olmadım.O ustalığı elinde olan altın bilezikli arkadaşıma yatıp kalkıp dua ediyorum.iyiki zamanında ikna etmiş beni.Şimdi ustalar Yüzdelikli çalıştıkları için onlarda çok memnun.Çoğu kuaför ustalığa işe göre %20-30 verirken ben yaptıkları işe %40+sigorta+yemek veriyorum..Ben kuaförde ise sadece kasada duruyorum arasıra küçük işlere yardım ediyorum muhasebeci malzemeci gelirse ilgileniyorum başka yaptığım bir iş yok iyiniyet saygı çerçevesinde mutluyuz.Müşterimizde çok iyi yakınımızda 1000 ofisli plaza var.kızlar sabah fönlerine zor yetişiyorlar.yani sabah 7 dükkan açıyoruz daha sabahın o saatinde kazanıyoruz.Yer konum güzelse bu iş olur.senin yerinde dediğine göre süper konumda.

Kısacası o fikrin bendede vardı ama şimdi ne büyük önyargıymış hataymış diyorum.iyiki karamsarlığa mahkum olmamışım.Yeterki seni yarı yolda bırakmayacak güvenli birilerini bul.

Sözettiğin mekan önünden 100 kişi geçiyorsa %90 nı bayan demişsin.Bu harika bir fırsat.inşallah iyi değerlendirirsin.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Esnaf
Üye241 yazı
Bence bu sözümün siteye bir üye kazandırdığından dolayı koniks.com'un bana teşekkür borcu olduğunu düşünüyorum :)

şaka bi yana ben ön yargı değilde fikrimin bu yönde sabit olduğu düşüncesindeyim.

Saygılar

Yeni Üye24 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Big Boss
Bence bu sözümün siteye bir üye kazandırdığından dolayı koniks.com'un bana teşekkür borcu olduğunu düşünüyorum :)

şaka bi yana ben ön yargı değilde fikrimin bu yönde sabit olduğu düşüncesindeyim.

Saygılar

:) Teşekkür ederiz. O halde ben sana kaliteli ama ucuz bujiteri tavsiye ederim.Ürünlerini tahtakale gibi yolda yürürken gözüken toptancı mağazalarından çemberlitaştaki 925 ayar gümüşçüler gibi yerlerden almanıda tavsiye etmeyeceğim.
Tavsiyelerim:
Kapalı çarşının hemen yanında sultanahmete inerken yolun solunda çemberlitaş durağına gelmeden bir cami avlusu var gir ordan içeri karşına çıkan sokakta piyasadaki toptancılara takı üreten imalathaneler var.Direkt imalathanelerden atölyelerden ürün temin edebilirsin.Fiyatta şişmemiş olur.Veya tahtakalede yürürken kafanı yukarlara kaldır o hanların 3-5 katlarındaki toptancılara yönel.

Arkadaşım var böyle yapıyor.Kendisi yurtdışınada internetten satıyor. Örneğin Mercanda yol üzeri bir toptancıda çelik yüzüğün kutusunu 50 tl çekerlerken aynı kutuyu ücra köşedeki hanların 3.5.katlarında 30 a alıyor.Veya bir model buluyor dediğim imalathanelerde yaptırıyor dahada ucuz getirebiliyor.Ordan düşünüpte fikir vermek istedim.Umarım faydalı olmuşumdur.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Esnaf
Üye381 yazı
sayın feritaybars paylasımın ıcın bende burdan tesekkur edıyorum sana, saygılar :)

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye241 yazı
Teşekkür ederim feriyaybars fikirlerin için...

Yeni Üye18 yazı
feritaybars paylaşımların gerçekten güzel ve aydınlatıcı. bir de girişim duygusu ile yola çıkan herkes umarım sonunda senin gibi muaffak olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk