Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Üzüm Bağı Almakmı Yoksa Dikmekmi Mantıklı?

BaşlatanshacksTarih15/04/2012 12:22:18Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Arkadaşlar aklımda bir kaç proje var.bunlardan biri üzüm bağlarıyla ilgili.herşeyinden faydalandıgımız üzümün iyi bir yatırım olacagını düşünüyorum.Bu üzümcülük işinde açıklama yapabilecek kimse var mı acaba?ortalama bir bağ kurmak kaça mal olur?ve o bağdan ne kadar zaman sonra ne kadar miktarda ürün kalkar?Bunu da ilgili yerlere nasıl pazarlayabilirim?Ve bu işten yılda bana kalacak miktar ne kadardır?Açıklayan biri olursa çok sevinirim.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye306 yazı
kurup üzümün yetişmesi bekleyip zaman kaybetmektense, hazır bahçe almanızı tavsiye ederim. şirince tarafında bahçesini satmak isteyen bir kaç kişi bulabilirsiniz...

ama dikkat edilmesi gereken nokta ağaçların çok yaşlı olmamasıdır.

ve size en az100, 150 dönüm arazi gerekli... arazi ufak olursa kazancınız sınırlı olur.

iyi yatırım yapıldığında, şarabı, kurusu, yaşı, suyu, çekirdeği, yaprakları, kısaca her şeyi yararlı ve kazandırır....

iyi etüt etmeniz gerek. bunun için atlayıp bir gün şirince gezisi yapabilirsiniz...

sizi en doğru bilgiyi verecek oradakiler diye düşünüyorum...
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye122 yazı
İzmir'in Şirince ilçesi yukarıdaki arkadşımız dediği gibi gerçekten en uygun yerlerden birisi. Bende manisa Alaşehiri tavsiye ediyorum Türkiye'nin üzüm merkezlerinden birisi. ve neredeyse nüfusun hepsi o bölgede o işi yapıyor. Bildiğim kadarıyla tesisleride mevcut.

Bol kazançlar.
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye44 yazı

MANİSA ALAŞEHİR YADA MANİSA SARIGÖL- SALİHLİ TARAFLARINDA TÜRKİYENİN EN KALLİTE SOFRALIK ÜZÜMLLERİ YETİŞİR.YENİ DİKİLEN BİR ASMA MİNUMUM 4 SENEDE VERİMLİ OLMAYA BAŞLAR.AYRICA ALAŞEHİR TARAFINDA 68 ADET ÜZÜM İŞLETMESİ MEVCUTTUR VE BU TESİSLER YURT DIŞINA İHRACAT YAPARLAR.SON YILLARDA BU BÖLGELERDE ŞARAPLIK ÜZÜMDE YETİŞTİRMEYE BAŞLADILAR..BİLGİNİZE..

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Turizm
Yeni Üye5 yazı
yazdıklarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.üzümü tercih etmemin sebebi ben egede yaşıyorum.az çok görüyorum üzüm işlerini ama nedir nasıldır kazancı nedir hiç bir fikrim yok. bu işi bir ortak arkadaşımla yapmayı planlıyorum. galiba yazın şirince selçuk alaşehir taraflarına bi gezi düzenlemek en iyisi olacak.güzelce bir etüt yapmak gerek.forumdan üzüm yetiştiriciliğiyle ilgili pek bişi bulamadım. sizlerin yazdınlarına ayrıca teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
Yeni Üye36 yazı
tekirdag sarkoyde de çok uzum işi yapılır bir çok sarap iamaltanesi ve fabrikası vardır kayra doluca gülor tekel bunlardan baslıcalarıdır, üzüm cinsi önemli şayet fabrika mühendisleri ürününüzü alıcam derse kendileri size bakım periyotlarını bildiriyolar ve onların istedigi üzümü otomatikman üretmiş oluyosunuz fakat siz yeni giricem diyosanız benim fikrim hazır bag da alınız kendinizide yapınız, hangi amaçta üretim yapıcak iseniz çift yönlü gidiniz, şayet kaliteli üzüm yapmazsanız üzümünüzü ucuza satar ve eziyet çekersiniz, kaliteli üzüm yaparsanız fabrika ile birlikte çalışıyo gibisiniz karar sizin.
Saygılar

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Turizm
Üye242 yazı
Kardeş merhaba. Manisa Salihli üzüm yetiştiriciliğinin yoğun olduğu bir yerdir. yazacağım fiyatlar Salihli için geçerlidir. bundan 2 yıl önce üzüm pek fazla para kazandırmadığı için bağ dönüm fiyatları ucuzdu. dönümü 5.000 tl.-8.000 tl. arasında alabilirdin ama 2 yıldır kazandırdığı için dönüm fiyatları 10.000 ile 20.000 tl. arasında satın alınabilir. 1 dönüm araziden ise net olarak 1.000 tl. ile 1.500 tl. arasında kar kalır.eğer üzerinde bağ olmayan arazi satın almak istersen dönümü 5.000 tl. civarında satın alabilirsin. üzerine bağ dikip yetiştirmek 3-4 yılınızı alabilir. Bence boş arazi satın alıp kendinizin bağ dikip yetiştirmesi uzun süre alacağından hazır bağ almak daha mantıklı. Şunu belirtmem gerekir ki 3-4 yıl önce üzüm para kazandırmadığı için bağını kökleyerek üzüm işini bırakan çok kişi vardı. adımlarınızı buna göre atmanızı tavsiye ederim. selamlar...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye58 yazı
Merhaba balıkesir ayvalık tarafında yüksek ve büyük bi arazide bağcılık çalışması var olumlu sonuçlar elde edilmiş duyduguma göre bağ 4 yıllık olmasına rağmen çok değerli 1. Sınıf şaraplık üzüm elde etmeyi başarmışlar coğrafi olarak çok uygunmuş o bölge.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
@enverrifat dediginiz gibi bağı kendim dikersem fabrika mühendislerinin istedigi kalitede bi ürünü kendim yetiştiririm ilgilenirim.ama hazır bi bağda nasıl bi ürün çıkacak analizinin yaptırılması gerekecek.ee yani iyi mahsul veren irtibatları olan biri de bağını niye satsın?
@ayvaliklireis benim yapacagım üzüm işinde 1. sınıf olmasın 2. sınıf olsun kafi :) önce bi miktar arazi alıp denemek amaçlı girsemmi diye düşünyrm ama madem işe giriyoruz tam gireyim diye de düşünmüyor degilim.
@iskurun sahibinden.comdaki ilanlara baktım.çok yüksek fiyat isteyenlerde var.ortak olacagımız arkadaşla bi fiyat belirlemedik ama kabaca toplamda 200binlik bi iş olarak görüyoruz.artık ne kadar araziye denk gelirse o para.masrafları ayrıca karşılamayı düşünyrz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen