Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Tavukçuluk Büyükbaş Hayvan İşi Yapmak İstiyorum

Başlatanaleni_Tarih04/03/2008 19:30:10Yorum40

İlk mesaj
arkadaşlar bu konuda yardımınızı istiyorum. ben ankarada tavuk çifliği kurmak istiyorum yada büyük baş hayvan alıp yetiştirip satmak sizce nasıl olur riskleri nelerdir bunları yapmam için neler önerirsiniz
siyah_beyaz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
bende cok yapmak istiyorum büyük baş hayvancılığı ama kuraklık beni korkutuyor

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
evet ben ciddiyim arkadaşım araştırma içindeyim teşfik nasıl alınıyor biraz bilgi verirmisin
siyah_beyaz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama

mrb .büyükbaş hayvancılık derken neyi kastediyorsun (besi mi, süt hayvancılığımı ,damızlık mı)teşvik konusunu fazla bilmiyorum ama yerin var mı(ahır veya tesis )yani başlamadan teşvik verirlermi bilmiyorum ..
bende bu yıl bu işe başlamayı düşünüyorum. işten ayrıldım ilk etapta 5-6 dana alıp besicilik yapmayı düşünüyorum...ufak çaplı gelebilir ama başlangıç için yeterli sanırım ..köy işlerinde uzun süre uzak kaldığım, yanında başka işler de yapacağım için..
ayrıca büyükbaş hayvancılığın kuraklıkla direk bağlantısı yok eskisi gibi değil artık hayvanlar dışarda yayılmaya çıkmıyor..ha şu yönde yem saman slaj konusunda diyorsan oda sermayen varsa problem değil
yanlışlarım varsa düzeltin lütfen..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Hayvancılıkla ilgili özellikel süt hayvancılığı hakkında bende bi araştırma yapmıştım. Süt hayvancılığın en büyük sorunu yem fiyatları. Eğer tarlan varsa hayvanının yemini sen üretirsen bu iş çok karlıymış. Yok yemi dışardan alırsan başabaş gidiyormuş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
tarla var oraya sadece büyük ahır yapılacak benim düşündüğüm kesim yerlerine satmak yem dersen yemi kendim ekicem tabi yeterli olmazsa gerisini alacağız kuzenim var tarım müh. okuyor ondanda bilgi alıyorum
siyah_beyaz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
tamam anladım ..benim yapacağım gibi yani.. zaten arsa ve ekim yapılacak tarla(yem için) yoksa baya bi sermaye gerekir. kolay gelsin umarım başarırız..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
sut hayvancılıgı yapmak bıraz daha mesakatlı ama su durumda onu yapmak daha mantıklı gunluk sut gelırın oluyor...besıde yem fıyatları can yakmaya devam ettıkce basabas gıdılmesı soz konusudur...
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Merhaba,

Hayvancılık konusunda yatırım yapmak isteyen arkadaşlara;
Ziraat bankası sübvansiyonlu kredileri(devlet destekli) hayvancılık ve tarımsal üretim için düşük faizli kredi kullanabilirsiniz.

Ayrıca kurmayı düşündüğünüz hayvancılık tesisi için

a) Balyalama makinesi alımları,
b) Silaj makinesi alımları,
c) Basınçlı sulama sistemi için gerekli parsel içi yeni mal alımları,
ç) İşlemesiz tarım makineleri alımları,
d) Soğuk hava tesisatlı taşıma aracı alımları,
e) Bahçe el traktörü ve ekipmanları alımları,
f) Rüzgar makinesi ( pervanesi ) alımları,
g) File sistemi kurulması,
ğ) Yem hazırlama araçları,
h) Sap parçalama makinesi alımları,
ı) Otomatik sap toplamalı saman makinesi alımları,
i) Kanola hasat aparatı alımları,
j) Mısır hasat tablası alımları,
k) Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı alımları,
l) Pülverizatör alımları,
m) Lazerli tesviye aleti alımları,
n) Sıkmalı çayır ve yonca biçme makinesi alımları.
alımlarında
devlet %5o hibe vermekte.

(Gerçek kişiler için mal başına 50.000 YTL,
Tüzel kişiler için mal başına 100.000 YTL nin %50si)

Kırsal Kalkınma Yatrımlarının desteklenmesi olarak yürütülen programın detaylarını internet sitemizden öğrenebilirsiniz.

www.itu-map.com
0 312 442 72 80
0 312 442 82 46
0 533 705 50 66
0 533 201 75 12
0 533 201 7513
www.itu-map.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
arkadaşlar yeni üye olarak öncelikle herkezi slm lıyorum.... ben genç girişimci olarak ... 25000 kapesiteli tavuk çiftligi kurmak istiyorum... ve 200.000ytl kredi almak istiyorum... bunu nasıl saglayabilrim ?...

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılabilir ama tavukçuluk günden güne kötüye gidiyor. Bu sektöre girmeden önce iyi araştırmanız gerekir. Hayvancılıkta en büyük risklerden biri hastalıklardır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
ben ziraat mühendisiyim.
çok iyi bir iş. tavuk daha riskli ve zahmetli hayvandır. büyükbaş hayvan tanesi 1500 ytl .sermayen varsa besi ve süt sığırcılığıyla başla. süt ineği olması lazım. çünkü elinde sıcak para olması gerekir. sadece besi dersen 6 ay beklemen gerekir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
merhaba dostum benim büyük baş hayvan çifliğim ve 1500 kapalı alan 2 dairesi ful otomotik tavuk çifliğim var arzu ederseniz görüşebiliriz yurt dışı işlerimden dolayı tavuk çifliğini hayvan çifliklerimi satabilirim kısmen peşin kısmen vade yapabilirim tel numaram 0533 328 25 88 sevgi ve saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
arkadaşlar herkese merhaba bende büyükbaş hayvan yetiştirmek ve süt besiciliği yapmak ıstıyorum bana fıkır verırmısınız.
ugurb

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Kuş Gribi kriziyle dibe vuran, ancak geçen yıl yüksek bir satış performansı yakalayan kanatlı eti sektöründe şirketler, artan talebi karşılamak için yeni sözleşmeli üretici arayışına girdi. AA muhabirine açıklamalarda bulunan Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, sektörde kapasitelerin yeniden artışa geçtiğini belirterek, sözleşmeli üretici sayısının da yükselmesini beklediklerini ifade etti.

Kuş Gribi kriziyle birlikte damızlık hayvan sayısını en aza indiren sektörde talebin artmasıyla fiyatların da yükseldiğini kaydeden Abalıoğlu, geçen yıl sektörün iyi bir sezon yaşadığını ifade etti. Kuş Gribi krizinden yara almadan çıkan şirketlerin önümüzdeki dönemde kapasitelerini yeniden artıracağını ifade eden Abalıoğlu, Manisa´nın Turgutlu ilçesinde kurdukları tesiste tam kapasite kullanmaya başlayacaklarını söyledi. Tesiste şu anda günlük üretim kapasitesinin 115-120 bin arasında gerçekleştiğini, gelecek dönemde bu rakamı 150 bin adete çıkartıp her yıl en az yüzde 40 oranında büyüme hedefi koyduklarını aktaran Abalıoğlu, bu kapsamda yeni sözleşmeli üreticilere ihtiyaç duyduklarını belirtti.

YENİ YATIRIMCILAR

Hızla artan tüketim ihtiyacını karşılamada yeni kümeslere ihtiyaç olduğunu belirten Abalıoğlu,şöyle konuştu: ´´Halen Manisa, İzmir, Denizli, Uşak ve Aydın´a kadar uzanan çevredeki sözleşmeli 200´ü aşkın çiftlikle birlikte çalışıyoruz. Bu çiftliklerin bir kısmı daha önce bu sektörde olmayan, diğer sektörlerden geçiş yapan yatırımcıları oluşturuyor. Tavuk çiftliği yatırımı yapanlar arasında doktor, avukat, diş hekimi gibi mesleklerini sürdürenler ve daha önce tekstil sektöründe fason üretim yapan iş adamlarının da bulunması bizi sevindiriyor.

Yine aynı çevrede yeni sözleşmeli üreticilere ihtiyaç duymaktayız. Yatırımcılarla yaptığımız anlaşmayla kümesin kurulmasından faaliyete geçmesine kadar yaşanan tüm süreçte her türlü ekipman desteğini sağlıyoruz. Ziraat Bankası ile yaptığımız anlaşmayla yatırımcılar kolay kredi imkanı sağladık.´´

Yapılan yatırımın ortalama 3-4 yıllık süreçte kendisini karşıladığını ifade eden Abalıoğlu, kümes yapım bedelinin metrekare başına 150 YTL olduğunu, bin 200 metrekarelik bir kümes için ise inşaat ve ekipman maliyetinin 18 bin YTL´ye mal olduğunu ifade etti. Civciv, yem ve veteriner desteği gibi hizmetlerin firma tarafından karşılandığını kaydeden Abalıoğlu, üreticiye kilogram başına ortalama 25 Ykr ile 35 Ykr arasında bir fiyat ödendiğini söyledi.

YUMURTA İHRACATI

Öte yandan, Ege Bölgesi´nde özellikle Irak´a yapılan yumurta ihracatında da önemli yükselmeler görülüyor. Geçen yılın 9 aylık döneminde toplam kanatlı yumurtası ihracatı 1 milyon dolar seviyesindeyken bu yıl aynı dönemde 13 milyon doları Irak´a olmak üzere 16 milyon dolarlık yumurta ihracatı yapıldı. Son dönemde Yumurta Üreticileri Birliği´nin yanı sıra şirketlerin de ihracat pazarını artırdığı ifade ediliyor.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
slm dostum tavuk çifliği ilanım var yorum göndermişsiniz galiba telde arayın görüşelim 0533 328 25 88

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
slm arkadaslar
ben hollandada yasiyorum ve Turkiye'ye kesin donus yapip bir is yapmak istiyorum baya bir zamandan beri hemen hemen cok is imkanlarini inceledim ve kendime gore en iyi ve bana gore en karli olabilecek sut sagim tesisleri sektorunu kesfettim
bu konuyla cok yakindan ilgilendigim ve bu konu hakkinda cok arastirma yaptigim icin bazi bilgileri vermek istedim.Aslinda bu konuya yazarak arastirdigim ,bildigim yada bildigimi sandigim bilgilerin dogruluk derecesinide uzman kisiler tarafindan okunup yanildigim veya bilmedigim seyleri ogrenmem acisindan veya konuyu acan arkadasin affina siginarak bende bu bilgilerden yararlanmak icin bazi bilgileri ve bu bilgilerin dogruluk derecesini ogrenmek istiyorum

yukarda arkadaslarin yazdiklarini okudum yani eger yemi kendimiz uretmez disardan alirsak basa bas gideriz yazilarina gore benim arastirmalarimi soylemek istedim

1inegin gunluk sut verimi.................= 30 lt (ortalama cunku bu 30 dan baslayip 45 lt reye kadar ulasabiliyor)
sutun litresi.........................................=80ykrs
ortalama bir inegin gunluk getirisi...=25 YTL

bir inegin yem masrafi ortalama.......=5 YTL (uzmanlarin vermis oldugu miktar)

diger masraflar icin inek basina .....=5 YTL

benim yapmis oldugum arastirmalara gore sadece sut ten yapmis oldugumuz inek basina gunluk 15 YTL

Hem konuyu acan arkadasa hemde kendi bilgilerimin dogrulugunu kesinlestirmek amaciyla sizlerin yorumlarini bekliyorum

Saygilar

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Serbest meslek
daha once koniks sayesinde is kurdum konu basligi ile yazmistim hatirlayanlar olabilir bu isin o isle alakasi yok bastan belirteyim

ayrica daha once gundeme gelen bir konu ama bu kadar detayli ve ciddi bir gundem teskil ettigine inanmadigim icin yeniden ve daha genis kapsamli ele aldim

benle yada bensiz bilmedigim bir ise asla girmem herseyi ehlinden ogrenmek gerekir bu isin ehli olanlarda hollandalilar buyrun paylasiyorum

Arkadaslar isi merak eden arkadaslarimiz vardir..su an hollandadayim 5 aralikta tekrar turkiyeye gelip allah in izni ile isbasi yapicam yurt disinda yasayipta birseylere he diyince baslamak olmuyor

olusumda burdaki hayvancilik hakkinda guzel bir cd olusturdum kendi cekimim ile herseyi ayrintili o cd de bulabilirsiniz

isin icine girince cok sey ogreniyorsunuz..yaklasik 1 aydir bir hollanda ciftliginde staj yapiyorum

hersey ekipmanlar hayvanlarla olan iletisim hayvanlarin birbirleriyle olan iletisimleri v.s

su an tr de oylesine bir patlama gosterdi ki bu is her haber okuyusumda buyuk yerli holdingler yabanci yatirimcilar israilliler araplar ve bahsettikleri adet 15 bin buyukbas hayvandan bahsediyorlar :=))

daha once konusu acilmis cok ortakli bir sut uretim ciftligi

arastirmalarim konusunda bu isi dusunen arkadaslara ( kendimde dahil olmak uzere)

ortaklik yapacak sahislari bir araya toplamak

gerekli fizibiliteleri ve projeleri ortaya dokmek

her 5 sahsi yonetim kurulunda temsilen 1 uye

uyelerin secimiyle yonetim kurulu belirlenmesi

sirket ortak hesabi uyelerin imzalariyla

ortaklarin kullanacagi internet sayfasi

bu sayfada gelir gider tablosu hedeflenenler

aylik muhasebe kayitlari

yil sonunda elde edilen kar en az 2 yil sureyle isletmenin buyumesine

sonraki yillarda istege bagli kar payi dagitilmasina

kar payi istemeyen ortaklarin paylari yeni yatirimlara donusecek sekilde degerlendirilmesine

yeni yatirimlarda sadece bu yatirimlara pay aktaran ortaklarin hissedari olacaklarina

gerekli sozlesmeler esliginde yapilmasina

onay verecek arkadaslar birlikte cok guclu bir uretime girebilirler

yatirim konusunda belirli bir miktar soz konusu degildir

ornek vermek gerekirse
100 ortakli 100 bin ytl lik sirkete
10 bin ytl yatiran % 10 hisseye
1(bin) ytl yatiran % 1 hisseye sahip olacaktir

gercekten ciddi dusunenler fikirlerini degerlendirsinler yilbasina kadar ortaklik basvurusu yapsinlar mayis ayi gibide uretim baslasin

(NoT: ben kendi ciftligimi hayata gecirecem benim ciftligimle alakali degil bu yazdiklarim)

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Di?er
kardes benim dedigim sut inekleri hollanda yi kiyaslarsan 45 lt renin altindaki inekleri kasaba veriyorlar ben Turkiyedeki hostayn inekleri hakkinda soyledim ve vermis oldugum sut miktari en az olaraktir iyi bir arastirmani isterim

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Serbest meslek
tavukçuluk yapmak isteyenlerin dikkatine bu işe başlamadan önce bu iş hakkında en iyi bilgi alabileceğiniz veteriner hekimlere başvurunuz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Veteriner
tavukçuluk konusunda ise fason olarak firmaların insiyatifindesiniz yapacağınız yatırımı 3 yılan aşağı bir sürede amorti edemiyorsunuz eğer üç sene içinde iflas etmeden ayakta kalabilecek firma bulabilirseniz girin derim ama büyükba için öyle değil ciddi olupda sermayesi olanlar 0505 828 23 26 numaramı arayabilir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Veteriner
Valla manisa (turgutlu) olarak bu konuda avantajlıyım diye düşünüyorum burada C.P, Abalıoglu,Banvit mevcuttur.Ama düşük çaplı bir kümes çiftligi için elinde fizibiletisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.Ne kadara mal olur bize?
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
bende besicilik yapmayı düşünüyorum tüm olanaklara sahibim ama hayvanların özellikleri nasıl bakılacagı hakkında bilgi edinmek istiyorum ilginiz için şimdiden tşk
sertbey68

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Muhasebe
arkadaslar bende bi yorumda bulunmak istiyorum şu handa en karlı iş ne bilirmisiniz tarımda yapılacak bi iş var oda sulu tarım yani çeltik ekmek en kısa surede paraya donen bi iş için ... sponsor varsa ben hazırım yabancı ulkede bu iş dahada karlı saygılar

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Di?er
Tavuk işine girebilirseniz girin.

" Türkiye’nin Rusya’ya ilk yıl 100 bin tonluk ihracat yapabileceği konusunda görüşü hakimdi fakat, Rusya Türkiye’ye 500 bin ton kota tahsis etmişti. Türkiye, Rusya’nın istediği miktarı kapasite yetersizliği nedeniyle karşılayamayacağı belirtildi. ""
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rterzioglu
Tavuk işine girebilirseniz girin.

" Türkiye’nin Rusya’ya ilk yıl 100 bin tonluk ihracat yapabileceği konusunda görüşü hakimdi fakat, Rusya Türkiye’ye 500 bin ton kota tahsis etmişti. Türkiye, Rusya’nın istediği miktarı kapasite yetersizliği nedeniyle karşılayamayacağı belirtildi. ""

Rusyada tavuk ciftlik acmak isteyen varsa goruselim.

Yerleşim Rusya Federasyonu / UfaMeslek Ythalat / Yhracat
rterzioglu ve talaybek bizde rusyaya tavuk getirmek istedik ama trde kota v.s sorunlari fiyatlar vergisi derken rusyadaki fiyattan pahalliya geldi olmadi yoksa aylik bizim firmamiz 100 ton alacakti...eger rusyada acmak isteyen olursa arazi ve aylik alim garantisi ile birlikte sozlesme yapabiliriz;)

Yerleşim Rusya Federasyonu / KrasnodarMeslek Serbest meslek
Boluda kümes ve besiçilik yapmak için uygun yerlerim vardır arkadaşlar 5bintlden 100bintl ye kadar yerler var eğer işçi işten anlayan birisini bulmak isteyen arkadaşlar olursa yardımcıda olurum kümes bakıcısı büyükbaş bakıcıları bulabiliriz uygun fiyata

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Yleti?im
merhaba burada fiyat vermen mümkün mü büyükbaş küçük baş olarak bir de bunların gümrük vergi vs.. aynı kapıya çıkıyor mu
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
bu işi düşünüyorsanız brezilyada çok karlı bir işi et işidir . 12 ay yağmur ve yeşillik var burda . ama bu iş yatırım lazım 5.10 dana ile kazanamazsın kendine yeter sadece .

Yerleşim Brezilya / CuritibaMeslek Dany?manlyk
mrb.size şöyle sorum olackatır.Ben yeni tavuk yetiştirmeciliğine başlıyacağımda nasıl olucağı hakkında pek bilgim yok önce 1 tavuk ve 1 horoz ile başlıcağım ve sonrasında ise allah büyüktür.ama nasıl alıştırcam horozla tavuğumun çitleşmesini nasıl anlıcağım kümese koyar koymaz çiftleşceklermi onlar nasıl gözlemliceğim ve sonrasında yeni tavuklar alıp koyucam yeni tavukları nasıl döllücek o nasıl anlıcam ben onu bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci